El. Projekteerimine

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
arvestaja
külaline

El. Projekteerimine

Lugemata postitus Postitas arvestaja »

Mis ajast lapsed elektriprojekte teevad?
Suuremahulised projektid ja kaablikoguste juures "Täpsustada tööde käigus".
:banghead:
Mitte üksainus üldehitaja ei võta tööle ettevõtet, kes ütleb, et "lõpparve täpsustatakse tööde käigus".
Mis järgmisena - kiblijoonised ka täpsustada tööde käigus?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Re: El. Projekteerimine

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Oleneb projektist. Põhiprojekt või tööprojekt. See lause muidugi ei kõlba kummagi projekti juurde.
Aga kas kodanik arvestaja on oma elus saanud esimest korda elektriprojekti kätte?
arvestaja
külaline

Peale buumi kippusid sellised debiilsused juba ununema...
Antud projekti teeb eriti koomiliseks see, et väidetavalt 3 tegelast on projekti teinud, neljas juhtis ja viies tegi veel kvaliteedikontrolli ning
ikkagi korraliku spetsi pole VIITSITUD teha.

(ise teinud kalkulatsioone ja el.projekte, eramajast - kaubanduskeskusteni)
Energik
külaline

Lugemata postitus Postitas Energik »

Elektriprojekti 100% täpsete kogustega (peamiselt kaablite, juhtmete, torude jms osas) saab teha sellisel juhul, kui maja on valmis ja siseviimistlus tehtud. Paraku peab siis arvestama pinnapealse installiga. Kahtlemata tuleb täpse projekti jaoks iga nurka joonlauaga mõõta ja see teeb projekti hinna kallimaks, kui seda võimalikud täiendavad materjalid võrreldes tööprojektiga.
Küll aga tahaks näha sinu tehtud projekte ja suhelda ehitajatega, kes nende põhjal on ehitanud. Kui oled teinud kõik 100% täpselt, oled väärt Nobelit, Lenini ordenit, Bulitzeri ja mida kõike veel.
Tegelikult arvan ma sinu teemaalgatuse põhjal, et tutvusid elus üldse esimest korda sellise põneva asjaga nagu projekt.
arvestaja
külaline

No kui ei suuda kaablikoguseid arvestada siis pole mõtet keerulisemate asjadega tegeleda - eksole.
Elektriehitaja PEAB oskama kaablikoguseid arvestada ja suht täpselt, vastasel korral ta kas kõrbeb või ei saa tööd. Ja nüüd insener, ei suuda?

Pole mõtet mingit ajada mingit :jooma juttu 100% - kõlab ainult omaenese istmiku kaitsmisena.
Ma olen näinud põhiprojekte, kus isegi raamid (ühesed, kahesed jne) on eraldi välja toodud.

(Minu käest on 10 aasta projekte läbi käinud ~500 ringis vast)
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

arvestaja kirjutas:...Mitte üksainus üldehitaja ei võta tööle ettevõtet, kes ütleb, et "lõpparve täpsustatakse tööde käigus"...
On olemas selline vahva faktor nagu "Tellija/sisekujundaja muutlik meel", millega tuleb arvestada. Ise arvestan/olen juba harjunud sellega ning lõpparve on vägagi sõltuvuses sellest "muutlikust meelest". :) Lisatööd lepitaksegi kokku tööde käigus, mitte ei panda tellijat lõpparve esitamisel lihtsalt fakti ette!
Ei ole küll elektritööde tegija, kuid siseviimistlejana olen pidanud 3-toalises korteris 42!!!, jah 42, pistikute ja lülitite vanu auke+ uute kanalid täis toppima ja uuesti viimistlema. Seinad olid juba esimese värvi all! Tore töö ja pärast tellija käis ja vahtis iga nurga alt, kas need vanad augud on näha. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

See näitab paraku projektide/projekteerimise kvaliteeti, mille eest tellijad on nõus maksma. Minu teada peaks programm juba ise need kogused kokku lööma. "Põhimõtte skeemi" puhul ta seda ei tee.
Joonlauaga mõõdetakse üht teist asja ;) .
Imelik.
Urmas. Ega Sa seda vist "tasuta lõuna" korras ei teinud (ju siis
klient sai mida tellis)? :D
amp
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas amp »

Külaline kirjutas:See näitab paraku projektide/projekteerimise kvaliteeti, mille eest tellijad on nõus maksma. Minu teada peaks programm juba ise need kogused kokku lööma. "Põhimõtte skeemi" puhul ta seda ei tee.
Joonlauaga mõõdetakse üht teist asja ;) .
Imelik.
Urmas. Ega Sa seda vist "tasuta lõuna" korras ei teinud (ju siis
klient sai mida tellis)? :D
Programm arvestab nende joonte alusel, mis on projektis veetud. Reaalselt nii lihtsalt asjad ei käi. +40 % võib vabalt juurde arvestada. Näide elust: spetsi järgi 600m, reaalselt 3km.
Külaline
külaline

Väike sõnamäng pühapäeva keskpäeval :D
Programm arvestab nende joonte alusel, mis on projektis veetud
"Põhimõtte skeemi" puhul ta seda ei tee
See näitab paraku projektide/projekteerimise kvaliteeti, mille eest tellijad on nõus maksma.
...kaablikoguste juures "Täpsustada tööde käigus".
Näide elust: spetsi järgi 600m, reaalselt 3km.
....klient sai mida tellis....
Pean täpsustama? ;)
Imelik.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Kaablit kulub ikka niipalju kui kulub. Materjalide loetelus näiteks 3G2,5 kaablit 17km, elektriehitaja ilmselt poest seda meetrikaupa ei osta?
Külaline
külaline

Kaablit saab ikka, kasvõi megameetritega; aga see mis selle eest vastu tahetakse? Kaevad maja tagant või arvestad hinnapakkumises?
Imelik.
Külaline
külaline

Tahtsin tegelikult öelda, et see "täpsustada tööde käigus",
tähendab sisuliselt tellijale tundmatut suurust, või "täpsustatakse" hinnapakkuja poolt eelnevalt "piisava varuga". Tasuta ei saa midagi nagu isegi teate. Seega mitte piisavalt "täpsustades" algab "optimeerimine" jne. Projekti mõte sel juhul?
Imelik.
Vasta