Eks teoorias peavadki korstnad kauem vastu ja pitsid ei lagune.
Lugemata postitus Postitas jeff01 »
Lugemata postitus Postitas raga »
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Niisuta siis hoolega, et Sinu korstnaga nii ei juhtuks. (Ehkki tõtt-öelda ma polegi hästi aru saanud kumb vajab palaval päeval rohkem niisutamist, kas kivid või korstnaladuja kõriRobi 1 kirjutas:Palaval suvepäeval on ka vettinud kivi 10-15 minutiga täiesti kasutuskölblik.
Eile just pildistasin korstent, mis oli arvatavasti laotud palaval suvepäeval ja segu polnud absoluutselt kiviga nakkund. Varises terve pits katuselt maha isegi.Segu on endiselt tugev ja kivid puhtad, katus katki.
Lugemata postitus Postitas maik »
Lugemata postitus Postitas motamees »
Ma mekin Maik´u postitustes irooniat. Ja ometi on Robil õigus selle kivi ja segu lahtioleku osas. Ei aja kütmine segu sedasi kivi küljest lahti. Kivi ju nagu uus.maik kirjutas:Ja segu on pärit otse Robi-laborist![]()
Robi, nagu olen täheldand on sinu näol ...
Päris mitmes kohas siin foorumites mõned inimesed kirjutavad, et savisegu vajab kivistumiseks niiskust. Oma seniste teadmiste ja kogemuste põhjal usun, et savi ei kivistugi. Vähemalt inimelu pikkust arvestades saab rääkida, et savi ei kivistu vaid kuivab, kui vesi selle koostisest lahkub. Kivistumisest saab rääkida tsemendi- ja lubimõrtide ning betoonide puhul.... olen ise seisukohal, et kivi tuleb täiesti märjaks leotada ja lasta kuivada enne ladumist, siis saab vuuk hiljem kivist vajalikku niiskust imada kivistumiseks .
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025