Küttesüsteem- pelletiga??
Re: Küttesüsteem- pelletiga??
Lugemata postitus Postitas pätu »
Puiduhakkekatlaid eramajadele müüakse ka Eestis, kuid nendele ei tehta eriti suurt reklaami kuna nad on võrreldes pelleti kateldega tunduvalt kallimad. Neil on tehnoloogiline lahendus teistsugune. Kui graanulkatel veab graanuli mööda tigu üles ja siis kukub ta põletisse, siis seda tüüpi kateldel on etteanne horisontaalne. http://www.neti.ee/cgi-bin/otsing?query ... el&src=web
Puiduhake näeb välja selline. http://www.woodchips.ie/images/woodchips.jpg Enamus katleldele sobib kuni 5cm pikkusega tükid.
Edit: Link tuli kogemata vigane.
Tänud veebimeister.
- veebimeister
- Administraator
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 18 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas tiit001 »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas pille-tiin »
Mõtlesime esialgu selle katlavariandi peale, kuid panime siiski ainult pelleteid tarbiva süsteemi.
Stokker tüüpi põletid: 40kw ja 120kw, vastavalt 4425-. ja 5900-.
punkrid koos automaatse pealelaadimismehhanismiga: 0,5; 1,0; 2,0m3 maksid vastavalt 39825-.; 46610-. ja 48675-. kõik koos km-ga
kas keegi on nendega tegemist teind? http://www.mayerprojekt.com
- tubasoojaks
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas tubasoojaks »
sattusin selle firma tehtud õlikatlamajja... no joootiit001 kirjutas:tuhnisin vanadest paberitest, mida ehitusmessidelt kokku kunagi krabatud, mayerbaltic OÜ(gaasi 6a) reklaamlehe välja ja seal ilusti Uue põlvkonna põletid :puidukraanul, saepuru, puitbriketti, kaera, viljapuhastusjäätmete jms põletamiseks.
Stokker tüüpi põletid: 40kw ja 120kw, vastavalt 4425-. ja 5900-.
punkrid koos automaatse pealelaadimismehhanismiga: 0,5; 1,0; 2,0m3 maksid vastavalt 39825-.; 46610-. ja 48675-. kõik koos km-ga
kas keegi on nendega tegemist teind? http://www.mayerprojekt.com
naisterahvale oli tehtud pakkumine, see sisaldas Buderus katelt ja muid juppe
kuid paika oli pandud nende omatehtud katel vist, polnud seal küljes ei katla nimesilti(Buderus) ega muid andmeid: võimsus, rõhk .. nagu korralikul katlal kombeks
see katel võimaldas küll ka puudega kütta
katlamajas puudus igasugune kütteautomaatika jne
samuti oli õlipõleti häälestus tehtud perenaise rahakotile väga kurnavaks

võibolla sattus vale mees seda tööd tegema, aga kurvaks tegi küll see pilt

nüüd töötab katel säästlikult ja varsti kamandab sooja seal Ouman EH-203

- tubasoojaks
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas tubasoojaks »
õieti tegid, sest eelkirjeldatud variant on toimiv siiski kütjakogemustega järelvaataja puhul ja kusagil maal talumajapidamises, kus igasugust põlevat sodi tekibpille-tiin kirjutas:http://www.palu.ee/steel/?lang=1
Mõtlesime esialgu selle katlavariandi peale, kuid panime siiski ainult pelleteid tarbiva süsteemi.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Kui suitsugaas jahtub korstnas alla kondensi siis veeaur kondenseerub korstnas ja see on halb korstnale. Selle vältimiseks kas soojustad korstent (ei aita alati) või paned roostevaba lõõri korstnasse.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tonis74 »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas trumm »
töö tuleb ikka eraldi tellida. mul oli katlamaja paigaldus/häälestus koos kõigi muude majasiseste torutöödega (veetorude, radikatorude vedamine (koos alupex torude ehk materjaliga) kokku 25 000. selle sees ei olnud elektritöid, sest elektrik on mul eraldi. ja korsten oli ka enne, katlapaigaldajad tegid ca 1,5 m jupi ühenduse (materjal + töö) katlast korstnani (see oli selle 25 000 sees). ja kui tahad kontakte, siis kirjuta oma meiliaadress, ega ma teiste andmeid siia küll kirjutama ei hakka (ka ei tea ma, mis neil praegusel ajal hinnad on, mul tehti aasta tagasi)

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Katrin »
Katrin
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas geena »
Mul IWABO Willa pelletipõletiga 20kW malmkatel ja 12x13 cm telliskorsten, pööning on majaharjani soojustatud. Suitsulõõris on ka termomeeter. Suitsu temperatuur on 160...240 oC. Viies talv kütan ja siiani on korsten heas korras, tahma ja nõe kogunemist ei ole. Hooldus on minu jaoks piisavalt väike: korra nädalas võtan tuhka (Tuhkatriinu!) ja lükkan harjaga ribide vahelt ka läbi. Siiani olen oma valikuga väga rahul. Ahjaa: kuu aega olen ka halgudega kütnud, ka siis oli tõmme piisavalt hea.Postitas tiit001 17 Veeb 2008, 10:27
ühed kraanulikatla müüjad väidavad, et korstnaks võib kasutada tellislõõri 12x25vist oli, teised jälle, et ei, sest pidi hakkama ajapikku murendama seda kuidagi, kuidas teil? küs sellest, et kolmelõõrine telliskorsten olemas ja hea kui saaks ära kasutada..
tiit001: Võimalik, et 12x25 on liiga suur, gaaside liikumikiirus väike ja suits jahtub liiga ära. Kusagil soovitati et ca 1m korstna otsast allpool peaks suitsu temperatuur olema umbes +80oC, siis ei teki kondensatsiooni mis lõhuks korstent.
Tegelikult mina paneksin katla selle korstnaga käima ja vaataksin aasta aega, et mis juhtub. Kui on silmnähtavaid probleeme, siis topin plekkvoodri ülalt sisse. Roostevaba voodrit kasutaksin siis kui vaja gaasi või õliga kütta. Pelleti põletamisel ei teki nii palju hapet, et see plekki sööma hakkaks. Roostevaba on minu meelest liigne luksus. Kolme lõõriga korsten on ju soe ja kondentsi ei teki, et see paha teeks. Eriti hea kui saad keskmise lõõri valida. Ja kui oled osav isetegija siis vajadusel topid ülesse umbes 1m ulatuses toru ja telliste vahele kivivilla lisaks.
Rääkisite hinnast: Kütte hind tõuseb niikuinii. Importkütte hind on tugevasti poliitiline nähtus, pelletite ja halupuude hind mitte nii palju.
Lugemata postitus Postitas ponkskar »
Ma arvan, et see saab olema alati nii,et kui muu kütte hind tõuseb (gaas, õli, elekter), siis kaasneb ka halupuude hinnatõus (ükskõik mis see ka põhjuseks ei ole). Ei kujuta hästi ette, et mis võib see puuhindadele veel tähendada kui Väo jaam tööle läheb. Paar päeva tagasi oli Postimehes artikkel, et hirmus hulk puitu vaja sinna (räägiti küll kändudest jms, aga ikkagi).geena kirjutas: Importkütte hind on tugevasti poliitiline nähtus, pelletite ja halupuude hind mitte nii palju.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Lugemata postitus Postitas Ostakatel »
Oleks huvitav teada jah.Külaline kirjutas:Mis sai sellest kõigesööja otsingust? Milline on täna saepuru põletamiseks hea lahendus?
www.ostakatel.ee
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu