Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Lugemata postitus Postitas K-ahjur »
Lugemata postitus Postitas Lembitu »
Sa mõtled selle all seda, et kui sa keelust üle astud, siis sa pole enam oma võikaminahi kirjutas:Tean, et proffidele see keelati.
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Lugemata postitus Postitas motamees »
Ma näen küll piltidelt mõlemil pool klaasriiet.2korda2 kirjutas:...kas vasemal pool on välisvoordi vahel klaaasriie aga paremal pole teda mitte?...
Parema poole klaasriie on kolde serva peal veel. Lihtsalt ei jõudnud veel panna.2korda2 kirjutas: Lembitu,
kas vasemal pool on välisvoordi vahel klaaasriie aga paremal pole teda mitte? Näen valesti, juhtus kogemata või teadlikult sedasi tehtud?
Teine küsimus - kas ahju ümber olev parkett läheb pärast ahjutegu vahetusse? Katmata on, seepärast küsin. Raske uskuda, et sinna ahjuteo käigus kriipe/vagusid ei teki.
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Ärge te siin jamage! Ajate veel sapsu täis, siis tulemuseks kõver ridaRobi 1 kirjutas:Ma olen mitmetele oma tuttavatele näidanud seda ahjutegu ja nad jälgivad hoolega iga uue rea valmimist.
Tänud!
Ja ega neid ridu lubata mul ju terve päev laduda, muud tööd vajavad ka tegemistkaminahi kirjutas:Ühe rea oleks ju veel jõudnud
Lugemata postitus Postitas pottkivi »
Lgp Raivao Koppel alias "kaminahi" , kas teile endale ei muutu üksluiseks inimeste hirmutamine Mati Malmi nimega. Soovin eelpooltoodud väite kinnitamist faktimaterjaliga, vastasel juhul klassifitseerin selle laimuks ning enda hea nime teadlikuks kahjustamiseks ja kaalun vajalike juriidiliste sammude astumist .Viimane aeg sul veel MTÜ juhatuse liikmelt, Mati Malmilt küsida oma kolde kõlbulikkust Tean, et proffidele see keelati. Virtuaalpottsepp Leevi nimetab seda ka kuidagi halupuu põletamiseks kõlbmatuks. Huvitav, kas ka sinu professionaalne töö kuulub sinna alla
Lihtsalt hoiatasin...
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
No kivisid mõtlesin siduma hakata alles uksesilluse pealt, sest see ju esimene täisring ülaltpoolt sillust. No ma mõtlesin, et see serviti sisekest ei ole ju ilma sidumiseta eriti stabiilne!Robi 1 kirjutas: Ise poleks nii hoolega teinud seest, aga kive oleks rohkem sidunud traadiga. Veidike imestasin, et just sise ja väliskest oli ära konksutatud ja samas klaasriidega isoleeritud.Sealt oleks ise just sidumatta jätnud reeglina.
miks sillust siis seguga ei kinnitata?Kaminahi -
Tsiteerin siis sinu arhiivi.pottkivi kirjutas:kaminahiLgp Raivao Koppel alias "kaminahi" , kas teile endale ei muutu üksluiseks inimeste hirmutamine Mati Malmi nimega. Soovin eelpooltoodud väite kinnitamist faktimaterjaliga, vastasel juhul klassifitseerin selle laimuks ning enda hea nime teadlikuks kahjustamiseks ja kaalun vajalike juriidiliste sammude astumist .Viimane aeg sul veel MTÜ juhatuse liikmelt, Mati Malmilt küsida oma kolde kõlbulikkust Tean, et proffidele see keelati. Virtuaalpottsepp Leevi nimetab seda ka kuidagi halupuu põletamiseks kõlbmatuks. Huvitav, kas ka sinu professionaalne töö kuulub sinna alla
Lihtsalt hoiatasin...
Tervitades Mati Malm
http://www.kodusoe.ee
Lugemata postitus Postitas pottkivi »
Miks siis ainult fragment hr Raivo Koppel korrektne oleks ikka terve tsitaat, mille allpool ise lisama olen sunnitud:Tsiteerin siis sinu arhiivi.
"Igapäevatööd tegevad profid hammustavad sellise populismi läbi, samas nn. iseehitajad võtavd värvilisi jooniseid kahjuks puhta kullana. Hiljem kui midagi vussis ei vastuta algse info ülesriputaja millegi eest."
See on koldevärgi teemast. Just sellise koldega on viimasel ajal paljud iseehitajad hakkama saanud, nagu Lembitu siin väga kõrge käelise osavusega oma koduahjule ehitab. Mis siis saab nüüd
Minul on siit küll väga raske antud teemas ehitatava ahju kohta keelavaid sõnu leida.Re: Koldevärk nubrites
Postitas pottkivi » 07 Apr 2009, 21:58
Ma arvan sama, mida Heikki Hyytiainen oma raamatus kirjutab, erinevate ahjutüüpide kohta. Tsiteerin mälu järgi: Igat kütteseadet tuleb vaadata tervikuna, kui toimivat süsteemi. Me ei või asju kontekstist välja kiskuda ja neid omavahel meelevaldselt miksida. Sellele peab eelnema põhjalik analüüs.
Näitena tooksin kaminahju poolt avaldatud õhuvajaduse tabeli nn. puhta põlemise kohta: primaar 20 %, sekundaar 45 %, läbi ukse avade 35 %. Tegelikult on antud õhuvajaduse parameetrid toodud kindlast materjalist(voolukivi), kindla suurusega ja koldeseinte paksusega ning uksekonstruktsiooniga valmisahjule. Kaminahju postituses muutub see imeväel universaalseks postulaadiks. Mis järgmiseks võtame puurid kätte ja hakkame ustele lisaavasid puurima, sest muidu ei saavuta me ju vajalikku 35 %. Ma tervitan igasuguse uue info levitamist pottsepandusega seotud teemadel,samas taunin tugevalt läbimõtlematut väärinfo levitamist. Igapäevatööd tegevad profid hammustavad sellise populismi läbi, samas nn. iseehitajad võtavd värvilisi jooniseid kahjuks puhta kullana. Hiljem kui midagi vussis ei vastuta algse info ülesriputaja millegi eest.pottkivi
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025