Soojustatud rõdupõrand
Soojustatud rõdupõrand
Lugemata postitus Postitas erkiher »
On soov soojustada ja teha vettpidavaks rõdu, mille all on eluruumid, rõdul katust ei ole. Kas võib panna betooni peale 150mm peno, selle peale valada seguga kalle ja siis sbs kate? Varasemalt oli midagi analoogset tehtud, aga sbs katte asemel oli hüdroisolatsioon ja plaadid, aga kuna hüdroisolatsioon oli valesti tehtud, siis lasi katus läbi. Nüüd hakkasin mõtlema kas võib tekkida probleeme ka kondentsiga?
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Re: Soojustatud rõdupõrand
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Selliste konstruidega jäävad probleemid elu lõpuni. Keegi ehk teebki ideaalselt selle veetõkke sinna ära, aga rõdul tammudes otsas elamine põhjustab varem või hiljem uuesti lekke.
vanaema on sul veteran...
Lugemata postitus Postitas xjan »
rõdu peale hüdroisolatsioon/aurutõke, sinna peale soojustus ja käidav pind (betoon, OSB vms), sinna peale kahes kihis SBS või Protan.
- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
kasutage pööratud katuse põhimõtet
internetis on pööratud katuse kohta piisavalt infot
internetis on pööratud katuse kohta piisavalt infot
Pööratud katuse põhimõtte korral on raskendatud sealt vee ära juhtimine, kuna nö üle betooni äärte seda lasta ei saa, sest siis satuks see seina ja soojustuse vahele ja üles keeratud servadega ja kaldega (vesi tuleb juhtida ühte nurka) on seda sinna päris tülikas teha (oluliselt tülikam kui soojustuse peale see tekitada).
Kas ka selle hüdroisolatsiooni/aurutõkke korral ei või juhtuda see, et sinna kogunev vesi hakkab ikkagi sealt nö üle äärte jooksma ja siis mööda seina alla? Või on seda nii vähe et pigem aurustub see sealt lihtsalt ära.
Kuna rõdu ei ole väga sageli kasutatav, siis ma usun et topelt sbs peab seal küll.
Kas ka selle hüdroisolatsiooni/aurutõkke korral ei või juhtuda see, et sinna kogunev vesi hakkab ikkagi sealt nö üle äärte jooksma ja siis mööda seina alla? Või on seda nii vähe et pigem aurustub see sealt lihtsalt ära.
Kuna rõdu ei ole väga sageli kasutatav, siis ma usun et topelt sbs peab seal küll.
- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
pealiskaudsus tekitabki ehituses vigu
kui sinul on olemas oma nägemus õigest ehitusest
siis milleks üldse siin fooruimis kära tõsta
kui sinul on olemas oma nägemus õigest ehitusest
siis milleks üldse siin fooruimis kära tõsta
to: vaaderman
Nägemus on, aga mitte õigest ehitusest, vaid lihtsalt nägemus ja seepärast küsingi (mitte ei tõsta kära) kas nii on õige teha.
Ka sellest pööratud katuse põhimõttest polnud ma varem lugenud. Tänan soovituse eest, sest teatud juhtudel oleks see olnud väga hea alternatiiv, aga kahjuks minu rõdu korral mitte.
Nägemus on, aga mitte õigest ehitusest, vaid lihtsalt nägemus ja seepärast küsingi (mitte ei tõsta kära) kas nii on õige teha.
Ka sellest pööratud katuse põhimõttest polnud ma varem lugenud. Tänan soovituse eest, sest teatud juhtudel oleks see olnud väga hea alternatiiv, aga kahjuks minu rõdu korral mitte.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Tere. Soojustuseks vahtklaas, segu kaldega peale, vedelplast peale. Probleemid unustatud. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas malloneNo Sul »
No Piirfeldi jutt kaldub räige enesereklaami poole,loe näiteks Langeproon Oü asju ja ära ole nii abitu.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Tere. 1. Piirfeld ei müü segu 2. Vahtklaasi müügiga võib Eestis nälga jääda 3. Vedelplasti tootjaid on Euroopas vähemalt 10 tk. Huvitav, et toote üldnimtuse mainimine on räige reklaam, aga konkreetse firma nimetamine (Langeproon ) seda pole. Ju siis olen vana kooli inimene, kes reklaami olemusest aru ei saa. Vabandan ja püüan end parandada. Alar Piirfeld
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu