rikkevoolukaitse
-
- külaline
rikkevoolukaitse
Lugemata postitus Postitas ants37 »
kas pistikupesasse käivaid rikkevoolukaitsmeid on olemas?
tahaks panna basseini veepumba vahele.
kas on üldse vajalik?
ants
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Re: rikkevoolukaitse
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vtl »
Jah, pistikupesasse käivaid rikkevoolukaitseid on olemas. Samuti on olemas ka integreeritud rikkevoolukaitsega pistikupesad. Ei oska hetkel konkreetset ostukohta öelda, aga mina alustaks hästivarustatud elektrimaterjale müüvatest kauplustest.
Basseini veepumba vahel peaks igal juhul rikkevoolukaitse olema, kui elu armas.
Aga Küülalisele kommentaariks:
Kurat, kuidas ma ei saa aru sellest, miks just elektrifoorumis üritavad kõik asjapulgad ennast jube tähtsaks teha ning konkreetse vastuse asemel targutada ümber aiaaugu.
Lause, et "Tänapäeva nõuete järgi peavad kõik pistikupesad olema rikkevoolukaitsega, seda enam õues olevad." on kahtlemata õige, aga ei aita minu arvates algset küsijat kuigivõrd edasi.
Esiteks on tohutu hulk neid elamisi, millede pistikupesad ei ole varustatud rikkevoolukaitsega. Pole ka mõeldav, et kõik need inimesed lõpetaksid praegu elektri tarbimise nendest "tänapäeva nõuetele mittevastavatest pistikupesadest" ja telliksid päevapealt elektrisüsteemi renoveerimise.
Teiseks täidab ka pistikupesasse pandud mobiilne rikkevoolukaitse oma eesmärki muuta elamine ohutumaks, seni kuniks elektrisüsteemi pole veel tänapäevaseks uuendatud.
Kolmandaks, keegi ei rääkinud ega küsinud midagi ÕUES olevate tarbijate kohta. Bassein võib asuda ka siseruumides. Mitte et see kuidagi rikkeka nõuet või vajadust muudaks, aga pole mõtet tuua meelevaldseid eeldusi ja oletusi, mis teemasse ei puutu.
Aga pistikupessa käiv rikkekas peaks välja nägema selline:

Integreeritud rikkevoolukaitsega pistikupesa on järgmine:

-
- Ehituspenskar
Usun küll, et aitab. Selle teadmisega varustatult saab algne küsija ise sukelduda internetti, sinu poolt toodud seadmeid otsima.vtl kirjutas:Lause, et "Tänapäeva nõuete järgi peavad kõik pistikupesad olema rikkevoolukaitsega, seda enam õues olevad." on kahtlemata õige, aga ei aita minu arvates algset küsijat kuigivõrd edasi.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vtl »
Kui peremehel oleks soovi hakata oma elektrikilpi ümber ehitama, siis poleks sell(is)e küsimusega ju foorumisse pöördutud.
Aga "eksootilisse imelooma" puutub, siis just täna vedeles postkastis Bauhausi kataloog (13.07-02.08), mille eelviimasel lehel, paremas all nurgas on just sobiv aparaat. Nimi on tal "rikkevoolukaitse välistingimustesse", IP44, pritsmekindel ja külmakindel kuni -25 kraadini.
Pilt on sarnane, nagu minu poolt ülalpool postitatu, ainult pistikupesa on klapiga. Hind 8.95€
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas algataja »
Bauhausist lähen seda vidinat ostma.
mul probleemiks just see, et vaja võtta voolu basseinile posti otsas oleva kilbi külge monteeritud pistikupesast ja sinna sisse pole rikkevoolukaitset mul pandud.
-
- Ehituspenskar
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas huvituja »
-
- Ehituspenskar
Kuidas tädi Maali teab, et mingi pistikupesa on mõeldud ainult külmiku toitmiseks? Tema paigutab mööbli ringi ja pistab sinna pesasse pikendusjuhtme välibasseini pumba toitmiseks.huvituja kirjutas:Kui on pistikupesa, mis on mõeldud ainult näiteks külmiku toitmiseks, siis sellisel juhul ei ole rikkevoolukaitsme paigaldamine vajalik jne. Aga see selleks.
Ja muide, standard ütleb, et kõik üldkasutatavad pistikupesad. Ning praktikas on tõlgendus siiski - KÕIK.
Lugemata postitus Postitas Sähko »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Sähko kirjutas:Enamus seadmeid (nt. pliidikubu,tõmbeventilaator,elektriradiaator jne.) ühendatakse pistikuga. Juhul, kui elektripaigaldis ehitatakse nii, et need pistikud asetsevad raskesti ligipääsevates kohtades või kõrgustes, siis ei pea nad tingimata olema läbi rikkevoolukaitselüliti.
Kui raske peab 'raskesti ligipääsetavasse kohta' olema ligi pääseda?
Külmkapi pealne on ahvatlev koht raadio, mikroahju või mis iganes vidina paigutamiseks. Lähim toite võimalus sel juhul on seesama kapitagune pistik, kuhu saab pikendusjuhtme panna. Nõudepesumasina pistikule valamualuses kapis on minul raske ligi pääseda, sest ma ei viitsi kummarduda. Lapsel selle võrra jälle lihtsam.
Kui ma nüüd pliidikubu peale mõtlen, siis sinna sai vist tõesti kah pistik paigaldatud - ei mäleta enam... järelevaatamiseks peaks kubu lahti monteerima..... ju siis on 'raskesti' ligipääsetav....

Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu