ajakirjad ja ajalehed seina

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
ise
külaline

ajakirjad ja ajalehed seina

Lugemata postitus Postitas ise »

Tere.
Olen otsustanud pool oma toast katta ajakirjade ja ajalehtedega. Kuid neid lihtsalt seina pannes jääb äkki poolikuks jäänud remondi mulje, niiet kas on mingisugune lakk olemas, millega ma saaks oma ajakirjade ja ajalehtedega kaetud seina yle nö. värvida, et tulemus jääks särav, või midagi särava lähedal :D oleks väga tänulik, kui kellegil oleks mulle midagi soovitada.
Indrek Rebane
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Re: ajakirjad ja ajalehed seina

Lugemata postitus Postitas Indrek Rebane »

ise kirjutas:Tere.
Olen otsustanud pool oma toast katta ajakirjade ja ajalehtedega. Kuid neid lihtsalt seina pannes jääb äkki poolikuks jäänud remondi mulje, niiet kas on mingisugune lakk olemas, millega ma saaks oma ajakirjade ja ajalehtedega kaetud seina yle nö. värvida, et tulemus jääks särav, või midagi särava lähedal :D oleks väga tänulik, kui kellegil oleks mulle midagi soovitada.
Kui tahad korralikult teha, siis:

1. Peab olema korralik sile ja hea nakkuvusega aluspind
2. Tuleb kasutada liimi pabertapeedi jaoks
3. Liimimisel liim kleebitavale lehele ja lasta imbuda pisut enne seina paigaldamist
4. Seinas ajada kõik kortsud alt välja
5. Lasta korralikult kuivada enne lakkimist

Hästi töötab ka kollaaži piirdepindade silumine pahtli katmine värviga.
Sarnase tehnika nimi on võõramaakeeli decoupage.
Eestis ka nobenäpsed neiud teevad selliseid trikke; mööbli peal näiteks.
Anonüümsus on uus must
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kuna mul lähisugulane, poeg, mõned aastad tagasi Viljandis tegi mingi keskuse WC-sse sama tehnikaga (ajalehtedega ülekleebitud) seinad, siis küsisin tema käest konkreetsemalt. Kõik eelnev tee Indreku õpetuse järgi, aga laki kohta ta marki konkreetselt ei osanud öelda, kuid oli õudsalt haisenud. Arvatavasti mingi uretaanlakk ehk mine poodi ja osta "Paadilakk"-i kõige suurema läikeastega, mis saadaval. 80 on kindlasti olemas, aga, kas ka suurema numbriga, ei oska öelda. Mida suurem number, seda läikivam. Muide, see Viljandis asuv kemps jäi igatahes vägagi omapärane, mis ei tähenda seda, et see idee nüüd sinu tuppa ei kõlbaks. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
autor
külaline

Lugemata postitus Postitas autor »

aitäh, sain oma kysimustele vastused;)
a täpsustamiseks niipalju, et ma panen enne seina tapeedi, ja sinna peale kleepin oma ajalehed ja ajakirjad:)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

autor kirjutas:...täpsustamiseks niipalju, et ma panen enne seina tapeedi...
Milleks? Miks sa ei taha kohe korralikule, eelnevalt krunditud seinale, oma ajalehti-ajakirju kleepida?
Urmasr
Vasta