ehitaja palk
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas urr »
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Mis tööd täpsemalt teed?urr kirjutas:Endal tuleb 20- ... tuhhi ja seda vähemalt 7 tunniste päevadega.Uskuge või ärge uskuge.Mina olen Impsi poolt.
Lugemata postitus Postitas Imre »
Telkimine telkimisex,pesta tahax ka ennast teinekord

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Peeter »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Imre »
Järeldus JUTUPAUNIKUD
- numan
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas numan »

liialdatakse ikka nii üles kui alla ja kumbki pole õige. kui tööd on ainult kaheks päevaks kahele inimesele siis mis õigusega küsitakse tööraha 55kilo?! ja samas kui ma teeks projekti, sõidaks kohale ja installiks ise majalahenduse siis küsiks ikka natuke rohkem kui tonn näkku...
-
- külaline
ei taha kyll siin kedagi materdada...
Lugemata postitus Postitas Manowar »
Tegelikult on nii, et kui ikka ehitad maja, siis saab ehitaja endale ainult palga, sina saad maja ja kui ei taha maksta, ehita ise!!!
-
- külaline
kas on...
-
- külaline
üldehitus: 2 meest 4285 eek/päev (isegi 12 tunnise tööpäeva puhul min 178 eek/h !*labidatöid mehed ei tee, st oleks pidanud veel lisaks labidamehed otsima.)
Üldehitus: 1 mees 1714 eek/päev, hind peaaegu ok, tegime kaubad, aga meest pole 4 kuud, päevagi näha olnud...
torutööd: 400 eek/h... mehed korralikud ja töö tehtud aga...

elekter: 12´000 eek/max2 päeva ehk ~750 eek/tund (tavaline juhtmete vedu, ilma projekti koostamise jms-ta). Sama töö eest küsis teine meister 80eek/h.
pottsepp: 18´000 eek/3 päeva, arvestades tehtud 6h päevi, siis 1´000 eek/h

oleksin nõus puiklemata meistrile maksma 100 eek/h + hea töö eest rohkemgi, aga 65-100´000 kuupalk on natuke liiast küsitud.
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Selliseid "olen-teinud-kõiki-üldehitustöid-ja-tahan-nüüd-30K-kätte-millest-osa-ette" mehi on küll ja küll. Ma olen ka oma kätega isale väikse sauna ehitanud - vundamendist kuni korstna ladumiseni välja(ainult katust ei teinud). Selliste kogemustega oleksin nii mõnelgi platsil üle keskmise tegija (on tuttavaid ehitusmehi), ometi ennast ehitusmeheks küll ei pea.
-
- külaline
ehhh
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas yks »
Ma lihtsalt ei saa puhtalt inimlikult neist aru. Ei oleme küll õnneks neile veel midagi maksnud, kuid mis sunnid mehi lihtsalt KADUMA??
-
- -
Ehitusmehe käitumist pole mõtet analüüsida, praegune turuseis on selline, et teevad, mis tahavad.
-
- pole kodus
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas hulgus »
Tegid siin katusemeistrid kirjaliku pakkumise katusevahetusele. Küsiti 200 krooni/m2 tööraha. Oli selline keskpärane pakkumine. Tulid töömehed. kiskusid katuse maha, panid paar plekki paika ja kadusid, "meister" käis, vaatas hindas ja arvas, et ei krt, alla 400 eek/m2 ikka välja ei tule, ise vaikses lootuses, et kesk suve enam uusi katusemeistreid ei leia ja leidub lolle kes lihtsalt kuuekohalise summa jootrahaks annavad. Ei antud, ei saanud kopikatki, tulid uued mehed, sama hinnaga ja maja katuse all, küll paar kuud plaanitust hiljem.
Sügise hakul käis "meister" ähvardas kohtuga ja nõudis tehtud tööde eest raha. Vastutasuks esitati arve lepingu rikkumise eest, tööde tähtajaks tegemata jätmise eest, vihmaveest põhjustatud kahjude eest teise korruse elanikele jne jne. fantaasial lasti lahedalt lennata ja summa sai pea 5 korda suurem ehitaja nõudest...
Lugemata postitus Postitas liigant »
Kips 75.- EEK m2 (karkass, vill, kips) (Laed, seinad) Kui tuli topelt kips, siis muidugi väike lisa)
Aeroc 150.- EEK m2
Fibo 12.- EEK kivi

Tunnitöö: 70.- h
Nende hindadega teenisin ca. 20 000 kuus. Algul olin rahul, kuid tahtsin midagi rohkemat, sest tavalised "kirvevennad" said
ka juba 70.- EEKi tund.
Nüüdseks olen nendega töö lepingu lõpetanud ja asutasin OÜ
Olen ehitusel töödanud ca. 5a. Olen pidevalt käinud ka koolitustel ja õpin ka ise ehitust. Vaja on ka paberit, sest pelgalt jutust ei piisa.
Hea kvaliteedi (õigesti ehitamise) tagavadki, teooria ja praktika.
Olen neid jutumehi oma vähese staaši kohta küllalt näinud.
Küll samastatakse "Narva tuhaplokki" Aerociga. Tellitakse varustaja käest lausa tsementi ja liiva. Küll pannaks tuuletõke valet pidi. Ei osata korralikult soojustada. Jne...
Kahju, et need tegelased, ehitajate maine nii alla on viinud.
Alates sellest kui sealt firmast ära tulin, pole pidanud ise kordagi tööd otsima. Hetkel on pakkumisi suht normaalselt. Tuleb lausa valida.
Olen eelistanud Aerocit, sest olemas vastav pädevustunnistus ja pikaajaline kogemus.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 43 korda
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas onu41 »
- veebimeister
- Administraator
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 18 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas veebimeister »
paluks foorumis mitte karjudaonu41 kirjutas:KUI PÄRIS AUS OLLA SIIS TEGELIKULT ON IGASUGU "EHITAJAD" ÜLBEKS LÄINUD. kEEGI EI LIIGUTA ENAM LILLEGI ALLA 100 EEKI TUND. JA MIS KÕIGE HULLEM IGAÜKS PEAB ENNAST EHITAJAKS NII SEE KES ON 20 AASTAT EHITAJA OLNUD KUI KA SEE KES ON 6 KUUD SOOMES KÄINUD! NO K..T TULGE MAA PEALE TAGASI !!!! KUI MEES ON SEDA PALKA VÄÄRT JA TEEB KA SELLE EEST TÕSIST TÖÖD SIIS ON JU OK AGA KUI MINGI NOLK TULEB JA RÄÄGIB,ET ALLA 100EEKI/H TA EI TULE TEGEMA SIIS TAHAKS KÜLL TALLE ÜLE KÜHMU ANDA

Lugemata postitus Postitas tarmo99 »
- numan
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas numan »

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mikkkk »
-
- -
Mikkkk ilmselt ise ehitaja, et sellise võimaluse välistas
Ehitusturul praegu "töömehe tunnihinda" pole olemas. Küsitakse igasuguseid summasid nii, et silm ka ei pilgu. Paljud sellised küsijad omavad tegelikult tööjärge ees odavama hinnaga aga lihtsalt loodavad rohkem teenida. Kui siis leitaksegi rahakas tellija, siis tihtipeale juba lubatud/alustatud tööd jäetakse lihtsalt pooleli/ära.
Sellest ka kindel nõue tellijale - ei sentigi raha töö eest enne, kui töö tehtud. Erandiks võib siin olla pikemaajalised/suuremamahulised tööd, mille puhul fikseeritakse vaheetappide kaupa nii tegemised kui ka maksmised.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed