Sõrestikmaja materjali kulunormid
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas UP »
>> sõrestikmaja materjali kulunormid
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas AndresR »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas teadja mees »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Aivar »
1 tihu on ca 1,4 kuupmeetrit.
Tihumeetri def. peaks olema midagi sarnast: kui 6 m palgi ladvapoolse otsa diameeter on 40 cm, siis on see palk 1 tihumeeter.
Või oskab keegi täpsustada? Minu sellealased teadmised on rohkem rahvatarkusest kui füüsikaõpikust pärit

- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »

Kui jutt käib ruumimeetrist, siis on muidugi teine asi.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas jyrrrr »
tähis tm=M3;
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
sain tänavapeal toomasega rääkida. Küsisin kuidas sul läheb ja jürgen vastas et ma pole toomas olen madis niisis kui ma sain teada et toomas on valjo kysisn ma millingu käest kes sina oled ja ta vastas et mul on kõri lõbi lõigatud ah ma hakkasin siis karjuma kui peedu ytles et jaanus läks ära ning mul oli vaja raha viia kiuri kätte nin tuli uve ja nägi mu salatit ning suri kohe ärajyrrrr kirjutas:Huvitav teema........; et tõesti mis on siis tihumeeter.
tähis tm=M3;
- Dolby
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Dolby »
Üks tuttav metsamees ütles. Ei ole ise 100% kindel.
Keskonnaveebist selline inf.
Veidi selgitust tihumeetri (tm) ja ruumimeeter=kuupmeeter (m3) mõistele metsanduse aspektist. Neid ei tohi segi ajada ja valesti kasutada. Seda on juhtunud eesti meedias.
1 tm on 1x1x1m ruumi täispuidu mahuühik, st puitmaterjal õhuvahedeta. Näiteks kasvavate puude puidu maht, maharaiutud puu või sellest järgatud konkreetse sortimendi maht; saematerjali konkreetse tüki maht, mis kokku liidetuna annavad kasvava metsa, järgatud sortimendi või näiteks saetud lauamaterjali täispuidu kogumahu.
1 m3 on 1x1x1m ruumi möötühik virnastatud puidumaterjalile, mis loomulikult on sõltuvalt virnastamise ja puidu kvaliteedist, sortimendist erineva suurusega õhuvahedega. Kokkuleppeliselt on võetud näiteks 1 m pikkuste küttepude 1 m3 mahuks keskmiselt 0,7 tm. Ehk teisiti arvestades 1 tm 1m pikkust küttepuitu on 1,43 m3.
Selliste arvestuslike üleminekukoefitsentide mitteteadmise kuritarvitamine on sageli puiduärikate leivanumber.
Paraku enamikes keeltes ei ole nii head sõna nagu eestlastel tihumeeter. Üldjuhul kasutatakse mõistet tihekuupmeeter, mida tähistatakse kohati erinevalt ja meile ka sageli eksitavalt, näiteks m3.
Seega puidukaubanduses tuleb alati eelnevalt veenduda, mida müüakse, kas tm või m3.
Lugemata postitus Postitas andres »
- restauraator
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas restauraator »
Veel näitlikumalt,kui on 3meetri kõrgune välissein,siis 1tm prussidest saab 10 meetrit sõrestikvälisseina,karkassisügavusega 200mm.
1tm = 1x1x1m puhast puitu.
1rm = 1x1x1m enamasti virnastatud ümarsaematerjal või ka lõhutult virnastatud küttepuud.Nendes virnades oleva puhta puidumassi(tm) saame teada siis,kui arvutame maha selles kuubis olevad õhuvahed ja ka tüvesi ümbritseva koorehulga.Selle töö lihtsustamiseks kasutatakse vastavaid mahutabeleid.
Kui meil on näiteks 1rm keskmist ümarat küttepuud,siis selles on 0,7tm puhast puitu.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas Allan »
Küsiks vastu, et.... palju vaja on?Anonymous kirjutas:kas keegi oskaks öelda kui palju ruutmeerteid on ühes tihumeetris
Kasuta korrutustabelit ja järgmist reeglit "1tm = 1x1x1m puhast puitu"
Lugemata postitus Postitas High-Q »
alumise ja ülemise sidepuu (ise panen jäikuse mõttes ülemisele 2 ringi peale, mõni paneb küll tapiga ja serviti, aga jään arvamuse juurde, et 2 lapiti on lihtsam (eriti hiljem soojustamisel, sarikate paigaldamisel jne) saab ümbermõõdu järgi arvutada. seina, vahelaeprusside, sarikate puhul, kui kõik villa paigaldamise lihtsuse mõttes 55cm vahedega teed, siis reservi jaoks arvesta 2 jaomeetrit m2-le.
Lisa kõikide uste-akende summeeritud ümbermõõt (minu arvamuse järgi ei tohiks akent(ust otse karkassiprussile kinnitada, vaid eraldi prussid selleks panna)
olen nii paaril hoonel arvestanud ja ilusti alati 10% varuga täppi saanud, materjali ei jää liigselt üle ja puudu ka ei jää.
muidugi tuleks arvestada ka prusside pikkusi, sest kui seinaprussi kõrgus 3,3m ja sul on 6m pikkused prussid, siis on ikka jama.
Re: Sõrestikmaja materjali kulunormid
Lugemata postitus Postitas aivar0102 »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit