Ujuv betoonist põrand
Re: Ujuv betoonist põrand
Lugemata postitus Postitas High-Q »
minu meelest oleks täitsa piisab paksule tihendatud liiva või kruusakihile 10-15 senti peno peale (või kergkruusa alla ja peno ülesse). vahtplasti ülemine äär oleks tasa vundamendimüüritisega (olgu betoon või fibo või columbia), ehituskile liigse betooni kuivamise vastu ja siis valada täisplaat kuni müüritise välimise ääreni.
ning juba valatud plaadi peale panna edasi seinamüüri või puitkarkassi või metallkarkassi või misiganes seinakonstruktsioon ei tule
peamine, et müüritise (ja soojustuse) ülemine serv oleks piisavalt maapinnast kõrgemal, ütleme nii 30-40 cm vähemalt (kellegi inseneri "ühendatud anumate seaduse" järgi ei saa kappillaarne vesi kõrgemale tõusta kui maapind ise; kui just veeuputus ei tule). väljastpoolt soojustada "ülekattega", et see betoonvöö oleks ka külma eest kaitstud..
vundamendi enda soojustus on jah selline imelik teema, et mõni ütleb, et pole mõtet ja teine, et on küll.
Lugemata postitus Postitas ponkskar »

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Lugemata postitus Postitas eml »
Kas lahendus oleks näiteks nurkadesse valada 20x20 betoonpostid plaadi alla, mis ulatuvad taldmikuni?
Mul arhitekt teinud sellise variandi ning kardan, et põrand võib aja jooksul vajuma hakata.
All on savi pinnas. Võin muidugi selle 32-64 killustikuga katta oma 20 cm, tihendajaga kinni ja siis liiva peale.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas KõikOnRahul »

Lugemata postitus Postitas Tihver »
1) Kui soojustus (EPS 80F 2x50 mm) paigaldada ainult pinnasele ja põrand toetub otse vundamendile, siis tekib hunnik külmasildu, mis põrandaküttega põrandal tekitavad ilmselt päris suured soojakaod.
2) Mis panna seina karkassi ja valatava põranda vahele, kas piisab kui on lihtsalt aluskile servad üles keeratud?
3) On veel ka see võimalus, et panna pinnasele 10cm peno ja vundamendile 5cm, aga see tõstaks algselt plaanitud põrandapinda juba 5cm peno võrra ja vähemalt 8cm betooni võrra.
Panen siia vudamendi plaani kus punaselt on näha pind, millele saab põranda toetada. Keskele tuleb sauna korsten ja paremalt vasakule telliskivi sein.
Mida soovitate.
Vundamendi plaan
Kas sa taldmikule ei pannud hüdrot? Kas on põrandaküte (125mm EPS-i väheks ei jää?)? Vundament on 300mm lai?Alexeid kirjutas:Minu põrand![]()

http://www.langeproon.ee/index.php?p=paigaldus
Ma tegin näiteks nii,et saatsin oma vundamendi/põranda lõike neile ning küsisin,et missuguseid tooteid mul vaja on. Saadeti ilusti vastus koos hindade ja toote tutvustustega (samad nagu neil kodulehel on). Vastuse sain mõne tunni jooksul.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Alexeid »
Taldmikule hüdrot ei pannud, sest põrandas on nagunii ühestükis. Soojustust võib alati panna rohkem, kuid mulle sobib selline lahendus paremini. Vundament on 250mm lai.ponkskar kirjutas: Kas sa taldmikule ei pannud hüdrot? Kas on põrandaküte (125mm EPS-i väheks ei jää?)? Vundament on 300mm lai?
Aleksei
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kysija »
siin oli juttu betoonplaadist, mis toetub vundamendiäärtele ja mille kogu pind kaetakse hüdroisolatsiooniga(hiljem siis peno ja jälle betoon).
Küsimus: kui kaua peab pärast sellise kandva plaadi valamist ootama, enne kui alustada hüdroisolatsiooni peale kandmisega?
-
- külaline
ponkskar kirjutas:Mina pani algul ainult sellele osale, kuhu müür laoti (piisava ülekattega,et järgmist paani siduda)- paar nädalat pärast valu panin selle. Ülejäänud põrandale panin siis kui majakarp oli ilmastikukindel (st katus peal, uksed aknad ees).
Aga millist materjali selle plaadi jaoks kasutasid? Kas mingit rullmaterjali, mis tuli kinni "kleepida"?
Jah, see sai pandud :Kysija kirjutas:ponkskar kirjutas:Mina pani algul ainult sellele osale, kuhu müür laoti (piisava ülekattega,et järgmist paani siduda)- paar nädalat pärast valu panin selle. Ülejäänud põrandale panin siis kui majakarp oli ilmastikukindel (st katus peal, uksed aknad ees).
Aga millist materjali selle plaadi jaoks kasutasid? Kas mingit rullmaterjali, mis tuli kinni "kleepida"?
http://www.langeproon.ee/doc/grace/bit4000.pdf
-
- külaline
ponkskar kirjutas: Jah, see sai pandud :
http://www.langeproon.ee/doc/grace/bit4000.pdf
Tänud vastuse eest.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad