Kulude jaotamisest kortermajas e. kommunismi lõpp
-
- külaline
Re: Kulude jaotamisest kortermajas e. kommunismi lõpp
Lugemata postitus Postitas enamus »

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Paar tuttavat sedasi lõpetasid oma ühistus jamad - käisid samamoodi volitusi ukse tagas lunimas, jutuga, et vaja juhatus ringi valida ja saidki 51% lõpuks kokku. Tänaseni on ühistus kõik asjad korras ja jamad lõppesid.
Kuid on ka vastupidi olnud - vana juhatus suutis omale lollides valvepensionäridest truu hääletajaskonna saada ja need on nii truud, et iga puuduse peale kus juhataja isiklikku tasku asju varastab, plaksutavad penskarid käsi ja ütlevad - vähe on veel võtnud. Revisjoni komisjon, esitas ka aruande, et juhatus sigatseb, selle peale trampisid penskarid jalgu ja viimane lõpetas kõne. Ühtlasi sai ta asendatud samal koosolekul protokollivälise punktina uue revidendiga, ühe valvepenskariga. Järgmise aasta revisjoni aruanne koosneski vaid ühest lausest - juhatuse töö on olnud suurepärane. Kuna selliste kaabakast üldkoosolekute vastu on tavainimene võimetu siis on 2 varianti, kas oled vait või kolid minema.
Teoreetiliselt peakski KÜS ja muud seadused veidikenegi reguleerima olukorda, kus ühistu liige saaks kohtusse anda üldkoosoleku heakskiidul toimivaid lausvarastamisi ja onupoja poliitikat. Kahjuks EV seaduses on täna see suht võimatu.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Roland66 »
Kuidas KÜ esimees keeldub talle ebamugavat inimest registreerimast koosolekul. Kommentaarik veel, et majas on ca 135 000 EEK remondiraha kadunud. Maja haldab Tammiku maja ja too halli peaga tädike on tolle firma töötaja. Jutt on vene keeles.
Teadmised kuuluvad rahvale!
Vox populi vox Dei!
-
- Ehituspenskar
Kui uut juhatust ei soovita valida siis võib öelda üldkoosolekul - tubli - vähe veel võtsid, järgmine kord võta rohkem.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
90-tel sai usinalt igal pühapäeval soome telest ehitus-remondisaadet vaadatud ning mitte kohe ei saanud aru, miks nad pea igas saateosas, mis korteriturgu käsitles, toonitasid, et enne "kasutatud" korteri ostmist tuleb tutvuda korteriühistu (neil on mälu järgi "majaühistud") seisundiga - teostatud remondid, paberimajanduse korrasolek, tegevuseelarve olemasolu jne.
Tundub, et see aeg on meiegi maal kohale jõudnud, kus "korteriühistu kroonikad" paigutuvad (või peaksid paigutuma) ostuprioriteetide pingereas asukoha järel nii umbes teisele kohale.
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
-
- külaline

Elagu proletariaat! Ura! Enam ei pea koosolekul käima ega oma peakest vaevama...Las müttavad...
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas MM »
Aga kuidas tegutseda kohtus, kui 2007. a. üldkoosoleku otsus ei olnud protokollitud, ning nüüd 2011. a. selle üle käib vaidlus. Protokolli keegi nöinud pole, juhatuse esimees esitas protokollist väljavõtet, kus on lihtsalt ülesloetud otsused ja häälte arvud. Samas on olemas samast protokollist teine väljavõte, milles on esitatud juba pisut teistsugused otsused ka teistsugused on häälte jagunemine...
Originaalprotokolli KÜ esimees kohtusse pole esitanud (seda ilmselt polegi).
Pöörasin kohtu tähelepanu sellele, et mõlemad väljavõtted on ilmselt võltsitud ja et originaalprotokolli ei ole, kutsusin unnistajaid (KÜ liikmed), kes pididid tõendama, et antud otsus siiski oli vastu võetud, kuid kohtunik ei soovinud tunnistajaid üle kuulata ja viitas sellele, et koosoleku otsusi tuli vaidlustada 3 kuu jooksul pärast koosolekut. Samas ma ei vaidlusta ju otsusi, ma lihsalt väidan, et otsust ei ole protokollitud ja see tuli välja alles kohtumenetluse käigus, sest mul seda protokolli või väljavõtet polnud - KÜ juhatuse esimees keeldus korduvatele palvedele vaatamata selle esitada.
Nüüd ma päris ei saa aru millele tugineda... Kardan, et pärast eelistungid koostab nö originaalprotokolli juhatuse esimees ise ja laseb oma pooldajatel tolleagse koosoleku juhatajal ja protokollijal neid lihtsalt allkirjastada....
Kohus ka vaatab kuidagi imeliselt võltsitud koosoleku protokolli väljavõtete peale ja küsib, millist otsust ma vaidlustan...aga kui seda otsust protokollis lihtsalt pole... mnjah...
Tänan ette!
Ma lugesin su jutu mitu korda läbi kuid mulle jääb su jutt natukene segaseks, mida sa üldse soovid oma kohtulahinguga saavutada? Seaduses on veel olemas punkt, alates otusest teada saamise hetkest hakkab kolm kuud kehtima, seega saad kohtus väita, et otsusest said teada hagiavalduse esitamsel, kostja vastusest jne. Kui saadad mulle mailile oma hagiavalduse, kostja vastuse ja kohtuistungi protokolli, ehk annab midagi veel päästa. Jõudu!
Vox populi vox Dei!
-
- külaline
Nüüd ma kohe ei teagi, kas me peame elama vana põhikirja järgi või uue põhikirja järgi ja kas meie vägesid juhatab vana juhatuse koosseis, või tegutseb tankist ikka veel edasi..
Mul tuttav mainis, et selline tsirkus (koosolekult minema ajamine), pidi paljudes kohtades olema tavaline klassikaline käik, kuna tahetakse ebamugavast osalejast lahti saada koos tema ebamugavate küsimustega (siis ei pea nad kohtu vahet käima) ja ta soovitas koosolekutel vapralt edasi käia.
Vox populi vox Dei!
-
- külaline
Nimelt tunnistajad olid minu poolel ja nad pididgi tõestama, et esitatud protokollist väljavõtted ei sisalda kõiki otsusi, mis tol koosolekul vastu võetud olnud. Minu nõue lihtsalt põhineb otsusel, mis protokolli väljavõtetel kajastatud ei ole... Nõue iseenesest siia väga ei puutu, aga just nõude õigsust saab tuvastada ainult konkreetse 2007. a. koosoleku otsusega.
Mis veelgi toredam - protokollist väljavõtetel ei ole märgitud, kes oli koosoleku protokollija ja kes oli koosoleku juht, vaid neil on kõikide juhatuse liikmete allkirjad

-
- külaline
-
- külaline
Aga meil on see tavaline asi, et koosolekul ei valitagi ei juhatajat ega ka protokollijat ja ega neid ei valitud ka eilsel üldkoosolekul. Koosoleku protokollidele aga kirjutab ühe juhatuse liikmena alla seesama ametlikult mitteregistreeritud tädi, Äriregistrisse esitatud aastaaruandele aga kirjutab tädi asemel alla hoopis juhatuse liikmeks ametlikult registreeritud onu, keda pole aastaid koosolekul nähtudki. Hüsteeriasse mindi eile ilmselt seetõttu, et lubasin volituse anda juristile.MM kirjutas:Mis veelgi toredam - protokollist väljavõtetel ei ole märgitud, kes oli koosoleku protokollija ja kes oli koosoleku juht, vaid neil on kõikide juhatuse liikmete allkirjadS.t. saab sisuliselt praegu protokolli produtseerida nimetades protokollijaks ja koosoleku juhiks keda iganes
-
- Ehituspenskar
MM - kõige lollim küsimus - kas olid koosolekul. Mina oma võltsimisega koosolekul olin ja see võttis võimaluse Rolandi märgitut teadasaamise nulliks. Ma kirjutasin lausa eriarvamuse üldkoosoleku kohapeal kirjutatud originaalprotokolli, kuid takkajärgi olin loll, et ei pildistanud, mul polnud kohtule tõendeid.
Aga mul oli plaan asi kohtusse anda, kuid jah selgus kurb tõsiasi, et ma kas oleksin kindlalt kaotanud või poleks saavutanud seda mis vaja. Nimelt hakkas minu jaoks lugema 3 kuud sellest hetkest kui ma olin koosolekul. Algul ma ei saanud aru miks mu tähtkirjaga küsitud üldkoosoleku protokolli saatmisega venitatakse, sest grupp kavalpäid olid võltsitud protokolli juba kohturegistrile esitanud. Ka mulle saadeti lõpuks võltsitud ja siis ma sain aru, et kavalpead olid kõigist kavalamad. Kuna originaalprotokoll oli kindlalt võltsijate valduses ja kogu juristide armee tegi selgeks, et ega sa ikka ei suuda ära tõestada võltsimist siis on nii tühistamise aeg täis kui ka võltsimine lootusetu. Teine pool peab vaid kindlaks jääma, et nemad heas usus panid kirja protokolli kuidas oskasid ja isegi tunnistajate väited ei loeks mitte midagi sest 3 kuud on täis. Kui ma ei oleks olnud koosolekul siis saab tõesti sellele apelleerida, et aeg hakkab tiksuma teada saamise hetkest.
Kuid soovitused edaspidiseks - esiteks on tihti kaval koosolekul puudumine siis saab otsuseid kohtus paremini vaidlustada. Muidugi tuleb koosolekule saata valvekuulaja (keda penskarid ei oska kahtlustada), kes soovituslikult kõike salaja filmiks. Siis saad midagigi tõestada. kui väga vaja oleks.
Teiseks, tuleb profülaktilises korras tõestatavalt (tähtkiri) küsida alati üldkoosoleku protokolle. Kui nad ei saada või annavad midagi muud siis edasi on juba juristide pärusmaa kas 3 kuu jooksul anda sisse tühistamise hagi (seda muidugi vaid siis kui on tõesti otsese võltsimise või prodseduurilise rikkumisega) või olla kuss. Arvesta, võltsimine on kriminaalkuritegu ja kui sul on kindlad tõendid olemas siis ei pea sina ise mitte kohtusse andma vaid politseile avaldus. See ei maksa midagi.
-
- külaline
Mulle tundub aga, et ajatakse segamini kaks asja otsuse kehtetuks tunnistamise ja otsuse tühisuse.
Mittetulundusühingute seadusest:
§ 241. Üldkoosoleku otsuse tühisus
[RT I 2005, 39, 308 - jõust. 01.01.2006]
(1) Üldkoosoleku otsus on tühine, kui otsuse teinud üldkoosoleku protokoll ei ole seaduses sätestatud juhul notariaalselt tõestatud või kui otsuse vastuvõtmisel rikuti üldkoosoleku kokkukutsumise korda, otsus rikub mittetulundusühingu võlausaldajate kaitseks või muu avaliku huvi tõttu kehtestatud seaduse sätet või ei vasta headele kommetele. Otsus on tühine ka seaduses sätestatud muul juhul.
[RT I 2009, 13, 78 - jõust. 01.07.2009]
(2) Otsuse tühisusele võib kohtumenetluses tugineda nii hagi kui ka vastuväite esitamisega.
[RT I 2005, 39, 308 - jõust. 01.01.2006]
Valesti protokollitud otsused ja/või võltsitud protokoll selgelt ei vasta headele kommetele, ning kindlasti rikub muu avaliku huvi tõttu kehtestatud seaduse sätet.
Nüüd on küsimuseks pigem kudas seda tõestada.
Nagu ma aru sain otsuse tühisuse puhul mingit 3 kuulist tähtaega ei rakendata

Andke teada, kui minu mõttekäik on vale...
-
- külaline
Selleks kasutame Tsiviilseadustiku üldosa seadust:
§ 90. Tehingu tühistamise mõiste
(1) Tehingu, mis on tehtud olulise eksimuse, pettuse, ähvarduse või vägivalla mõjul, võib seaduses sätestatud korras tühistada. Seadus võib sätestada muid aluseid, mille esinemise korral võib tehingu tühistada. Kui tehing on seaduses sätestatud alustel ja korras tühistatud, on see algusest peale kehtetu.
§ 94. Pettus
(1) Pettus on isiku tahtlik eksimusse viimine või eksimuses hoidmine temale ebaõigete asjaolude avaldamise teel, eesmärgiga kallutada isik tehingut tegema.
(2) Ebaõigete asjaolude avaldamisega on võrdsustatud nendest asjaoludest teatamata jätmine, millest vastavalt hea usu põhimõttele oleks tulnud teatada, samuti selliste asjaolude tõesena avaldamine, mille tõelevastavust avaldaja ei ole kontrollinud ja mis hiljem osutuvad ebaõigeks.
(3) Tehingu teinud isik võib pettuse mõjul tehtud tehingu tühistada.
(4) Kui pettuse pani toime kolmas isik, kelle eest tehingu teine pool ei vastuta, võib petetud pool tehingu tühistada, kui teine pool pettusest teadis või teadma pidi. Kui teine pool pettusest ei teadnud ega pidanudki teadma, võib tehingu tühistada juhul, kui tehingu alusel omandas õiguse pettuse toimepannud kolmas isik.
§ 99. Tühistamise tähtajad
(1) Tehingu võib tühistada:
2) pettuse või eksimuse korral – kuue kuu jooksul, arvates pettusest või eksimusest teadasaamisest.
Ehk siis, nägid võltsitud protokolli - sul on kuus kuud tehingu tühistamiseks koosolekul viibinud tunnistajate abil.
Jälle oleksin tänulik, kui leiate mu loogikakäigus vigasid

-
- külaline
Polnu ju tegemist heade tavadega. Hea, et veel kaigastega kallale ei tuldud..

Aga koosoleku protokollidele juhatuse liikmed oma allkirju enam pane...
-
- Ehituspenskar
Ainsana oleks olnud võimalik tühistada päevakorra välised punktid. Kui võltsimine oleks tõendatud siis ka need punktid, kuid muid päevakorra omi mitte.
Aga sinu juhtumil, kui saad, aja kokku üldkoosoleku enamus vastavalt põhikirjale ja sõida ise neist karjuvatest vanamuttidest teerulliga üle. Oluline on saada oma mees protokollijaks ja juhatuse ümbervalimiseks kutsu kohale notar. See vilistab nendele karjuvatele vanamuttidele.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Seda ilusat stsenaariumi tumesatab ainult üks tülikas pisiasi - "paleepöörde" korraldaja peab siis ju ise hakkama ka KÜ-d vedama, mis üsna tänamatu töö olevat.Kalvis kirjutas:Aga sinu juhtumil, kui saad, aja kokku üldkoosoleku enamus vastavalt põhikirjale ja sõida ise neist karjuvatest vanamuttidest teerulliga üle. Oluline on saada oma mees protokollijaks ja juhatuse ümbervalimiseks kutsu kohale notar.
-
- külaline
Teiseks: antud juhtum näitab ilmekalt, milleni viib olukord, kus hääli korjatakse uste taga ning hiljem selgub, et antud hääli ei kasutatudki selleks, milleks neid korjati.
Kolmandaks: lugedes siin ka teisi juhtumeid, tekib paratamatult tunne, et sellist topeltraamatupidamist harrastatakse väga paljudes kohtades. Kes ütleb, et kui kolin mujale, ei satu ma vihma käest räästa alla? Kahtlen selles, et kü esimees või juhatus on valmis esitama tema majas müüdava(te) korteri(te) igale ostjahuvilisele oma paberid.
Neljandaks: selliste auklike seadustega on levimas kaasaegne "küüditamine", kus täiesti süüdimatult arvatakse endal olevat õiguse teisi kodust välja ajada.
Viiendaks: minu meelest peaks meedia kaudu (eriti TV) palju rohkem teavitama elanikke kü juhtimisae headest tavadest, seadustest, mida võib ja mida ei tohi teha, jne.jne. et elanikud saaksid olla kursis. Selle asemel, et seebikaid vaadata, las tutvuvad seadustega. Kuna paljudel vanakestel internetti ei ole ja ei ole ka raha ajalehtede ostmiseks, siis oleks TV neile suureks abiks.
-
- Ehituspenskar
-
- külaline

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum