lae tapeetimine

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
c2tuke
külaline

lae tapeetimine

Lugemata postitus Postitas c2tuke »

Tere,

mure järgmine: mul on korter läbi kahe korruse ja alumise korruse lakke tekivad koguaeg praod. Olen seda korduvalt pahteldanud, lihvinud ja värvinud. Arvatavasti tekivadki praod sellest, et üleval kõnnin. Nüüd tekkis selline mõte, et äkki paneks lakke tapeedi? Mida arvate sellest? Kujutan ette, et lae tapeetimine on hulga keerulisem kui seina oma aga nii palju, kui olen näinud pilte, siis jääb tulemus väga kena. Natuke muretsen selle üle, et mul ei ole kõrged laed, et kas see võib hakata häirima? samas on plaan lihtsalt valge tapeet vb mingi kerge heleda mustriga. Palun avaldage arvamust ja andke nõu :) tänan
Külaline
külaline

Re: lae tapeetimine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

c2tukene, ära sellist lollust küll tee
c2tuke
külaline

Külaline kirjutas:c2tukene, ära sellist lollust küll tee
aga oskad sa öelda, miks see lollus on ja kuidas siis nendest praegudest lahti võiks saada? :)
Expert
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 18 korda

Lugemata postitus Postitas Expert »

Juhul kui tegemist puumajaga,siis seniks kuni seal elad oledki abielus pragudega laes,seintes jne.Nendest lahti ei saagi,tee mis tahad.
Kui sul tõesti praod on nii vastunäidustatud,et lähed endast välja,siis neela rahusteid või koli kivimajja elama.
Praod tekivad konstruktsioonide liikumisest,see on pühas füüsika ja lihtsurelikud on selle nähtusega võideldes üsna abitud.Ja tulevad sul praod ka tapeedi sisse,kui tõesti selle lakke liimid (ei soovita). Aamen :grin:
Olukord Eesti ehitusturul on "suurepärane", kuid mitte lootusetu...
kui vajad abi
külaline

Lugemata postitus Postitas kui vajad abi »

Selleks, et vabaneda pragudest on esmalt vaja jõuda selgusele, miks need tekkivad. Lihtsalt pahteldada, lihvida ja värvida on üsna mõttetu. Kuna sa ei ole kirjutanud isegi seda, mis materjalist on lagi, siis mõistliku nõuande andmine võimatu. Aga pragudest on võimalik lahti saada, kui just ei ole kasutatud lae ehituseks sobimatuid materjale.
Üldiselt on kaks põhilist pragude põhjust: 1. valesti tehtud ebastabiilne laekonstruktsioon ja 2. valede materjalide ja tehnoloogiliste töövõtete kasutamine viimistlustöödel :scratch:
Tapeet lakke, see on muidugi maitse asi.
Kui vajad enamat siis kontakt - remondiabi@gmail.com :thumbsup:
c2tuke
külaline

tegu on tõesti puumajaga ja ega mind need praod ei häirigi nii väga, lihtsalt ilusam oleks kui neid poleks :)
saan aru, et soovitate siis mitte tapeetida ning lihtsalt lakke mitte vaadata:)
tänan
kui vajad abi
külaline

Lugemata postitus Postitas kui vajad abi »

Nagu eelmises kirjutises mainisin, on pragudest võimalik vabaneda ja ka puumaja ei tähenda seda, et kõikjal on praod.
Kogemused näitavad, et viga on selles, et midagi on tehtud valesti. Aga kui proovite pragudega harjuda siis on see teie otsus ja valik :amen: .
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Soovitaksin ilusa voodrilaua lakke keerata, pragudest saate lahti ja loob hubase olemise.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
ats
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas ats »

Ja kui laua vastu "allergiline",siis soovitan ISOTEX laeplaati,saab otse kipsile liimida,on helisummutav,viimistletud,pestav, kodumaine-Pärnu-ja päevaga teostatav.Hind ka norm-ca 90-m2 vanas rahas.
Siseviimistlus, Plaatimine. 5084218 +358465675729
Vaatamist http://fotoalbum.ee/photos/Transit/sets/689453
Õhuke
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Õhuke »

Miks see lae tapeetimine nii eriline on? laias maailmas päris mitmes riigis niisugust viimistlusviisi kohanud. Prantsusest alates ja Lätiga lõpetades. Alati olen mõelnud kuidas nad selle sinna installeerinud on.
Diletant ehituses aga ehitan....
...ainult endale
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

ma olen põrandat kah tapeetinud
lauamustriga tapeet maha ja lakk peale
91 aastal, kui me veel kõik vaesed ja ausad olime
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Ärge nüüd teemalgatajat ära ehmatage! Enam-vähem kõik on võimalik kui hästi tahta ja kui viga ainult kergetes pragudes, siis ei juhtu selle tapeetiga seal laes midagi.Üks variante on kleepida sobiva pinnamustriga Seinex ja üle värvida ning ei mingeid pragusid pole enam näha. Mõnede jaoks on tapeet laes lausa taotluslik, ei pea alati lagi olema sile ja valget värvi. Ühe minu kliendi soov oli selline, vaata lehekülje lõpus.
viewtopic.php?f=22&t=8688&start=25 Lihtsalt paljud pole enne julgenud tapeeti lakke kleepida. Eks see lakke kleepimine sutsu raskem ole, aga hea tahtmise korral saad hakkama.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
ats
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas ats »

Ega ei olegi,aga kõik oleneb sellest,palju lae talad läbi vajuvad.Kui ikka liikumine suur siis rebib ja lokib selle tapeedi suht kiiresti.Laud,või paneel kannatab selle liikumise välja.Sinu valik.
Õhuke kirjutas:Miks see lae tapeetimine nii eriline on? laias maailmas päris mitmes riigis niisugust viimistlusviisi kohanud. Prantsusest alates ja Lätiga lõpetades. Alati olen mõelnud kuidas nad selle sinna installeerinud on.
Siseviimistlus, Plaatimine. 5084218 +358465675729
Vaatamist http://fotoalbum.ee/photos/Transit/sets/689453
mallone
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas mallone »

Huvi pärast küsin-kas lakke paigaldasid tapeedi üksi-või oli abimees.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

mallone kirjutas:Huvi pärast küsin-kas lakke paigaldasid tapeedi üksi-või oli abimees.
Kui minu käest küsid , siis üksi. Laes paani pikkus 3m, seinas 2,8m, toa laius 3m (sinise seinaga toas). Paigaldatud kahes osas, aga nii, et ka lae ja seina kokkupuutenurgas muster jookseb praktiliselt kokku. Kui nokkida, siis väikesed, silma mitteriivavad, nihked seal servas ikka on.
Tapeedi kahekesi paigaldamiseks peaks abiline olema samuti 100% oskaja (suuremahulised tööd) ja suutma paigalduse ajal suud kinni hoida. Ega ilmaasjata öelda, et kui tahad naisega riidu minna või otsid põhjust selleks, hakka temaga koos tapeeti paigaldama. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Mammu88
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Mammu88 »

Minul sulle selline mõte... Lõika ise või sebi kuskilt ilusad shabloonid .. Kas siis mingid ornamendid või tribalid.. Ja hakka aga ise kunsti tegema.. Värvid vaata kas mahedad et ei häiriks.. Või vastupidi.. Tumeda ja heleda segu..Kui laes häirima hakkab,osta poest üks rull sarnast tapeeti ja pane 2 või üks paan seina.. Siis läheb lagi ja sein kokku :) Ise olen ilgelt rahul selle mõttega..
Edu!
Mammu88
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Mammu88 »

ja veel.. arvan et kui praod lakke tulid.. siis hakkab ka mingi aeg tapeet lahti kiskuma.. aga loodan et seda ei juhtu :)
Vasta