õõnesploki ladumine

usa
külaline

õõnesploki ladumine

Lugemata postitus Postitas usa »

Tere,

On plaanis teha 1,8 m sügavusele 1,7x1,7 m õõnesplokkidest ruumike.
Olen luulnud, et õõnesplokki peab laduma vuugiga! Kas nii ei ole ok kui alumise rea plokke fikseerin seguga ära, siis panen plokid teineteise otsa ilma seguta, ning kui müür püsti valan segu ploki õõnsustesse?

Tänud vastamast
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Re: õõnesploki ladumine

Lugemata postitus Postitas maik »

On küll ok.
Aga soovitavalt oleks min. ploki laius müüris 140 mm. ja vähemalt 1rida sarrusplokiga.
Muidugi horisontaalne ja vertikaalne armeerimine on elementaarne vastasel juhul muutub kogu rajatis eluohtlikuks.
Ma loodan, et segu asemel pidasid silmas betooni, aga igal-juhul jõudu ladumisel.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Enne valu toesta ikka tiba nurki ka et betoon seina laiali ei lükkaks.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere,

Tänud vastuse eest! Õige tähelepanek, ikka betooniga täidan :) ja kasutan 190x190x390 Columbia kivi!

Tervitan
Kasutaja avatar
Andres.Ta
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 9 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Andres.Ta »

Huvi pärast küsin, mis ruumike see sinna tuleb? Miski WC või keldri taolist?
sörulane
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

veepump, läheb sinna ruumi. Kuna trass asub 1,3 m sügavusel ja ma ei taha torusid pinna peale tuua. samuti iga pööre pidi pumba võimsust vähendama. Pump töötab niigi max võimsuse pealt( trass 35 m ja imitoru 8m sügavusel!) ning siis on samuti pumba ja imitoru vaheline kõrgus väiksem. Kuna pump on juba ammu ostetud ja lärmab toas, siis soov see välja viia majast. Olen mõelnud ka süvaveepumba ostmisele, aga see tuleb kallim kui pumbamaja ehitada!
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Süvaveepumba kohta on veidi petuinformatsiooni, saab ikka palju odavamalt kui maja. Tuttav ostis mingi leeduka see oli vaid 2 korda kallim hüdrofoorpumbast, kuid töötab ilma ühegi probleemita tänaseni. Nende hüdrofoorpumpadega on parajad jamad, küll roostetavad kinni või ikka lekib kuskilt vett.
Maja ehitaksin ikka viimases hädas kui ikka maasisse ei saaks kuidagi minikasti pumbale teha.
Vasta