põrandalaua punn

põrandad, põrandatööd
murelik
külaline

põrandalaua punn

Lugemata postitus Postitas murelik »

Puutusin kokku täna enda jaoks täiesti uskumatu probleemiga. Olen harjunud mõttega, et põrandalaua punn peaks olema võimalikult tihe, et tekiks monoliitne põrand. Ostsin hea usu peale suht kalli põrandalaua ja ooh üllatust- punn on lõtkuga 0,7 mm. Ehk tavapärase (isase) poole pealt kinni naelutatud (kruvitud) laud ei fikseeri järgmist lauda "emase" poole pealt! Olukorra muudaks paremaks kui kinnitada laud emase poole pealt, aga see on oluliselt ebamugavam ja monoliitset põrandat ei tekiks ikkagi! Laua tootja arvas, et olen ohmu ja ei tea põrandalauast midagi! Kõik ostavad ja on rahul!
Mina pole!
Paljundan seda juttu mitmesse foorumisse, sest olen tõsiselt ärritatud!
2P
külaline

Lugemata postitus Postitas 2P »

Emase poolepealt ei saa kuidagi korralikult kinnitada, kruvi ajab laua alumise serva juurest lõhki.
Variant, mida kaaluda võid, kui soovid seda lauda maha panna. Laudade omavahel kokku löömisel pane vahele paksemat paberit või pappi tihenduseks. Pärast lihvid põranda üle.
Kasutaja avatar
numan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
Kontakt:

Re: põrandalaua punn

Lugemata postitus Postitas numan »

murelik kirjutas:Olukorra muudaks paremaks kui kinnitada laud emase poole pealt, aga see on oluliselt ebamugavam ja monoliitset põrandat ei tekiks ikkagi!
äkki olemas mingid klambrid nagu voodrilaual :roll: et siis täidab see 0,7 ja kinnitab ema?
Alati on alternatiivlahendus!
RainoNFS
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas RainoNFS »

Tere

Väga suurt lõtku ei tohiks olla - peab minema kokku normaalse tugevusega.

Võimalik, et laud on kokku kuivanud vms.

Soovitan sellisel juhul lauad liimida põranda külge kui tegu ikkagi massiivlauaga. Fikseerimiseks aga võib ka raskuseid kasutada.

Tervitus,

Raino
Riho
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Riho »

Kui se eelmis jutt just nüüd nali polnud....

Aga lõtku likvideerib mahupüsiva liimiga vuugis. Probleem tekib kindlasti niiske laua puhul. Mõrad tulevad suvalistesse kohtadesse ja võivad ehmatada raksatustega.
Vasta