Küttelahendus: soojuspump + tuulegeneraator + inverter+akud
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Re: Küttelahendus: soojuspump + tuulegeneraator + inverter+akud
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Kui suure särtsu kätte saad otse tuulikust, sõltub tuuliku generaatorist. On võimalik kohe toota 230 V vahelduvat siia sinna (pinge ja sagedus ei ole väga stabiilsed), sellise särtsu võid otse boilerisse lasta või akulaadijaga alaliseks teha. Kuid on ka autogenekate baasil, need annavad välja 12 V alalist ja saab otse akud taha panna. Ja sellest tehakse inverteriga 230 V.
Kas on piisav vool, sõltub generaatori ja tuuliku võimsusest.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas põletiPena »
miks siis ringi käia kui otse saab??külaline12345 kirjutas:Minul küsimus siin targematele. Kas oleks mõtekas kütta tuulegeneraatoriga nt tarbevee boilerit?
Kas saab ka otse generaatorist piisava voolu kätte, või tuleb ikkagi vahele panna aku ja inverter ja siis 220V el. küttekeha.
kui tahad ainult sooja saada, siis lihtsamat pole kui küttekeha ämbrisse ja tiivik pöörlema
küll siis vesi soojaks läheb!
kõik muundamised tekitavad kadusid
Sõltub tiiviku võimsusest, millist pinget kasutada
1000W geneka puhul peaks see olema 48 või enam V, et juhtmed oleks sobiva ristlõikega ning siirdekaod minimaalsed
Pinge valikul tasub arvestada ka akude kasutamise vajadust, üks akupatearei on 12V
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kyttemiis »
Kui nüüd oleks soov otse küttekehaga tarbevett soojendada, siis millist generaatorit sa soovitad. Sobilikum oleks vast ikkagi saada kohe 220V. Kuigi pinge kõigub vastavalt tuulele, saaks sealt ikkagi korraliku tuule puhul piisavalt energiat et toetada tarbevee kütmist. Või olen üldse valel teel?
-
- Ehituspenskar
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
Mul on siiski arvamus, et sul on asjad sassis nagu puder ja kapsad. Alusta kõigepealt tuulikust - kui kiiresti need sul pöörlevad ja mis on tuule- kiiruse karakteristik. Palju tuleb siis võimsust võllile keskmisel tuulel. Kõige raskem on ikkagi tuuliku tiiviku sobitamine generaatoriga, kardan, et saad mitme halva üllatuse osaliseks.
-
- külaline
Re: Küttelahendus:soojuspump + tuulegeneraator + inverter+akud
Lugemata postitus Postitas pisut rumalam »
Üks varasem postitus siin temasKalvis kirjutas:Kuule, mis su pööningul juhtus?
Kuna olen saanud teooriat ülikoolis ................Sa pole toonud ühtegi viidet mis on valesti minu märkustes. Minupoolest ehitage valesti ja raisake kallist raha sinna kuhu pole vaja. Kes aga soovib saada nõu kasvõi teoreetiliste valemite ja tunnustatud teadlaste allikatega see saab mult abi.
Nii haritud postitaja võiks teada mõnda asja.Kalvis kirjutas:............... Kui üldse mõelda siis tuleks sul 12 V (24 V) soojuspumpa kasutada. Selleks sobivad autode kliimaseadmed, kui vaid saad töötavaid eksemplare piisavalt. ...........
Esiteks.
Auto kliima kasutab R134a gaasi. Väga kehva soojatootlikkusega gaas
Teiseks
Auto kliima teeb ainult külma ja ei kunagi sooja
Kolmandaks
auto kliima pumpa ajab ringi mootorilt tulev ülekanne, mite 12V elekter.
-
- külaline
Ok, konkreetsemalt siis nt. kui küttekeha oleks 500-1000w siis mis mootorit kasutada ja kui suuri labasid.
Saan aru , et see oleneb sellest kui suured ja pidevad tuuled on jne. Aga kui võtta aluseks nt ühtlane 5ms siis et tuulik toodaks 500w siis kui suur peaks olema labade diam. Väljendan vist ennast väga segaselt...
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Räägi nüüd täpsemalt, kuidas see autodes olev soojuspump töötab, et ainult külm tekib? Mina, ullike, olen koguaeg arvanud, et soojuspumba põhimõte on ikka soojusenergia ühest keskkonnast teise pumpamine.pisut rumalam kirjutas:Auto kliima teeb ainult külma ja ei kunagi sooja
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
MItte, et see nüüd väga tähtis olekas aga ...pisut rumalam kirjutas:No ei saa kohe kommenterimata jätta, kuigi igivana teema
Kolmandaks
auto kliima pumpa ajab ringi mootorilt tulev ülekanne, mite 12V elekter.
No kui juba asjaks läks siis vast nimetad ka mõne auto (kusjuures võibolla ongi mõni selline isend olemas) kus on kliima reguleerimisega midagi pistmist. Vihjeks niipalju, et see eeldab ka õhuniiskuse reguleerimist. See mida siiani kliimaseadme pähe siiani pakutakse on lollkasutajatele mõeldud müüginipp, mis reaalselt tähendab vaid automaagilist temperatuurikruvimist. Seda, et iga esimene töökorras konditsioneer suudab õhus olevat niiskust oma pinnale korjata pole vaja mainida. See on niigi selge. Ehk siis millisel autol on lisaks kraadile ka õhuniiskuse määramise võimalus ?
-
- külaline
kas ma saan sinuga kuidagi ühendust?
-
- Ehituspenskar
-
- külaline
Kui on kellegil kogemust 4412 profiiliga ja isetehtud süsinikkiust labadega, siis ootan huviga soovitusi.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas rendiautorent »
Olen ehitamas tuule generaatorit. Tais säästukas. Ainu mille pealt ei saa kokku hoida on magnetid (42 neodüüm 65x30x18x5 mm 2x 24 tk)kyttemiis kirjutas:mul on hetkel tuulik 1m diam. katusel, just selle mõttega, et aru saada kuidas ja kui voimsalt tuuled puhuvad. On lihtsalt laagritega võll. ja kanalitorust tehtud , korralikult balanseeritud 3 laba. Kõrgus maast ca. 9m. Kuna mulle tundub, et tuulikul on piisavalt jõudu ja kiirust, siis soovingi generaatoriga proovida. Kuna tuleb teha niikuinii uued labad , ilmselt klaasplastist ning süsinikkiust õige profiiliga, siis oleks üks ehitamine .Sellepärast ma uuringi, mida võiks kasutada.
Ok, konkreetsemalt siis nt. kui küttekeha oleks 500-1000w siis mis mootorit kasutada ja kui suuri labasid.
Saan aru , et see oleneb sellest kui suured ja pidevad tuuled on jne. Aga kui võtta aluseks nt ühtlane 5ms siis et tuulik toodaks 500w siis kui suur peaks olema labade diam. Väljendan vist ennast väga segaselt...
Praegu tundub, et ilma enda tööd arvestamata tuleb kv omahinnaks veidi kallim kui EE käest ostes. Ja seda juhul kui apasraat 10 aastat vastu peab. Lisaks olen kasutanud kavaluseks ühe võlli peale 7 propellerit L-1 m. Sealt peaks tekkima piisav jõud ja kiirus. Nii-t asi kisub ikka enese teostuseks. Rohelisest energijast ja kokkuhoiust on asi kaugel.
-
- Ehituspenskar
-
- külaline
Tere KalviKalvis kirjutas:Äkki seletaksid tagamaad, miks iga hinna eest tahad ise generaatorit ehitada? Ma suhtlen TTÜ doktoritega ja ka nemad ei saa aru miks inimesed üritavad iga hinna eest ise ehitada, kui tavalisest elektrimootorist saaks teha täiesti olematu (ka elektrimootor on ostetuna kallis asi) hinnaga generaatori. Iseehitatud generaator tuleb ju kordades kallim kui poest ostetud või kodumajapidamisest üle jäänud?
Rõõm Sinuga suhelda.
Aga iga hinna eest generaatorit tahan ehitada selle pärast, et olen endast väga heal arvamusel ja tahan üle kavaldada kõik teised generaatorite ehitajad. Väike kripeldus on muiduga toota piisavalt odav ja töötav prototüüp, et seda siis turustama hakata.
Kuidas ma siis teistest paremini peaks õnnestuma? Aga selle pärast, et ei torma kohe kapi magnetite ja maast leitud traadiga lolli mängima vaid olen asja süvitsi uurinud, mitmeid mentoreid appi paludes ja viitsin näiteks Sinu nõu kuulata ja trahvoplekist südamike poolides kasutada. Enamus geneka ehitajaid seda ei viitsi. Lisaks meeldib mulle see multirootorite variant, kus väikese läbimõõduga saavutatakse kiirus ja paljude propelleritega võllil jõud.
http://www.youtube.com/watch?v=6MEuvR7G ... re=related
Muidugi on päris tugev argument ehitada ja katsetada enese teostus, arenemine ja lõppude lõpuks ka iseseisva sõltumatuse väikene virvendus monopoolses energia tootmise meres.
Elagu järjekindlus. Henri
-
- külaline
Lisaks peaks märkima, et kõik neet staatorid mida youtubis või mujal valmistatakse, kus mähised kenasti ära mahuvad on täiesti mõtetu tootlusega. Tehase poolt valmistatud riistades pole kuskil ühtegi õhupilu. See ei ole mitte kogemata nii vaid muud moodi lihtsalt pole mõtet teha. Arvutused näitavad, et kui tahad midagi korraliku ehitada siis ei taha mähised kuidagi ära mahtuda. Ühelt poolt oleks vaja kasutada jämedamat traati, et voolu tõsta ja teiselt poolt rohkem tiire kerida, et pinget tõsta. Lisaks tuleb staator võimalikult õhuke teha, et magnetväli piisvalt võimas oleks. Kohe kui minna kergema vastupanu teed siis saad kibedalt pettuda.rendiautorent kirjutas:Olen ehitamas tuule generaatorit. Tais säästukas. Ainu mille pealt ei saa kokku hoida on magnetid (42 neodüüm 65x30x18x5 mm 2x 24 tk)kyttemiis kirjutas:mul on hetkel tuulik 1m diam. katusel, just selle mõttega, et aru saada kuidas ja kui voimsalt tuuled puhuvad. On lihtsalt laagritega võll. ja kanalitorust tehtud , korralikult balanseeritud 3 laba. Kõrgus maast ca. 9m. Kuna mulle tundub, et tuulikul on piisavalt jõudu ja kiirust, siis soovingi generaatoriga proovida. Kuna tuleb teha niikuinii uued labad , ilmselt klaasplastist ning süsinikkiust õige profiiliga, siis oleks üks ehitamine .Sellepärast ma uuringi, mida võiks kasutada.
Praegu tundub, et ilma enda tööd arvestamata tuleb kv omahinnaks veidi kallim kui EE käest ostes. Ja seda juhul kui apasraat 10 aastat vastu peab. Lisaks olen kasutanud kavaluseks ühe võlli peale 7 propellerit L-1 m. Sealt peaks tekkima piisav jõud ja kiirus. Nii-t asi kisub ikka enese teostuseks. Rohelisest energijast ja kokkuhoiust on asi kaugel.
-
- Ehituspenskar
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas juroku »
Milles point selge see et lühisese võib ajada kõik genekad olgu see isetehtud või ostetudKalvis kirjutas:Põhjused seletasid perfektselt ära, miks ei tasu. OK, sain just generaatorite koolituse diplomi kätte, õppejõud ilusasti näitas pilte, kus tema 200 MW geneka lihtsalt õhtale laskis. Lihtne eksimus oli, kogemata testides lasid ühe lüliti sisse kui ei oleks tohtinud seda teha... Tulemuseks oli üks suur hunnik sulanud metalli ja jämedalt 200 MEEKi kahju)

-
- Ehituspenskar
-
- Ehitusspets
-
- Ehitusspets
-
- Ehituspenskar
Muuseas, saab tuulegeneraatoritega otse võrku elektrit toota, mingeid akusi ega invertereid vaja pole. Vaja vaid tiiviku võll hoida etteantud pöörete vahemikus ja see oleks peamine tingimus. Ja need tavagenekad toodaksid puhast 50 Hz siinust. Tuule puhul tekiks aga probleem just sünkroniseerimisel või väikeste võimsuste korral see pidev võrgust välja ja võrku plõksimine ei meeldi ei genekale ega võrgule. Kõikidel generaatoritel on üks probleemsemaid töötamisi just alakoormusel ja tuulikutel on see kerge tekkima.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed