Kui kõrgele teha terrass?

Siia ei postita tööpakkumisi ega otsimisi!
Rutt
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda

Kui kõrgele teha terrass?

Lugemata postitus Postitas Rutt »

Kas terrass tehakse vundamendi veeplekist ülespoole või nii et lauad jäävad pleki alla? Ühed ütlevad et ikka veeplekk jääb terrassi kohale, samas on meil maja madala vundamendiga ja sel juhul jääks terrass vastu maad. Kuidas on õigem?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Kui kõrgele teha terrass?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Rutt!
Äkki on mul "blondiini loogika", aga isiklik arvamus on see, et räästast tilgub nii ehk naa terrassile vihma ja see, kas terrass on vundamendi veeplekist kõrgemal (ega sul ju mingit veekaskaadi terrassilt vastu majaseina jooksma ei hakka) või madalamal, ei oma minu arust enam mingit tähtsust. Loodan, et su majal ikka väike katuseräästake on ka terrassi kohal. Kui isegi on terrass kõrgemal, siis vesi vist tilgub ikkagi vundamendi veeplekile ja sealt maha. Vaata ise, kuidas ilusam jääb! Kui eksin, olen Jeesupoisi kannatusteks valmis ehk lööge risti ja materdage mind! :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Ega maa siise ei saa , väga, jh terassi teha. Terass tee ikka nii kõrge, kuidas omale hea tundub, uksest käimine, väljast astumine jne. Kui katust peal ei ole siis nagunii ei aita see plekk midagi.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Rutt
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Ah et siis ikka nii et kuidas endale meeldib ja ilus tundub... Et ei tule külamehed ja irvita, et mis te lambad siukse terrassi tegite...
Meil see plekk nii lai ka (vundament lai), et siis kui terrass pleki all, siis tallud seal seina ääres pleki peal.
Ühesõnaga selge, terrass tuleb pleki kohale.
Manused
plekk.jpg
plekk.jpg (60 KiB) Vaadatud 3453 korda
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Rutt kirjutas:Ah et siis ikka nii et kuidas endale meeldib ja ilus tundub... Et ei tule külamehed ja irvita, et mis te lambad siukse terrassi tegite...
Oh ära üldse muretsegi, et neid "tarku" ei tule, paned aga juustupulgad kõrvadesse ja ei kuulegi nende arvamusi! :) Kas said papi ja tapeedi seina?
Urmasr
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ma ei saa tõesti poleemikast aru, kuid antud maja nurka vaadates oleks lihtsaim see plekk ära võtta, Vundamendi nurka prussile paar kihti tõrvapappi või kummi alla panna (hüdrotõke) ja selle peale terassi kandvad prussid. Muru poole silikaatkivi või muu analoogne alla ja terass oleks superhea. Vihma tilkumise vältimiseks räästasse vihmaveetorud.
taastaja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Otsustasin ka terrassi kasuks. Algselt oli küll plaanis tagumisele uksele ikke korralik kivitrepp ehitada, aga nüüd tuleb koos vähese terrassiga puidust. Tugimüürile sai ikka kivist, et siis asi tasakaalus.
Uksest on mugavam käia, kui tasapinnad on mõlemal pool lävepakku võrdsed.
terrass2 003.JPG
terrass2 003.JPG (116.19 KiB) Vaadatud 3391 korda
ärge sõimake,aidake mind.
Rutt
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Noh see plekk on sinna suure vaevaga ja tööga eemisel aastal pandud, ei hakka ära võtma küll. Ja vihmaveetorud ka juba paigas... Ma ise ka poleemikast aru ei saanud, külamehed aga said :)

Urmas, seest juba täitsa valmis, tapeet läks otse pahteldatud vineerile ja kärab küll. Sinu papi-ideed kasutasime ainult tuulekojas, kus oli sein OSB-st. Jäi ka ilus sile ja tapeedi ei saa arugi, et seal miski jura all on.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Rutt kirjutas:...Urmas, seest juba täitsa valmis, tapeet läks otse pahteldatud vineerile ja kärab küll. Sinu papi-ideed kasutasime ainult tuulekojas, kus oli sein OSB-st. Jäi ka ilus sile ja tapeedi ei saa arugi, et seal miski jura all on.
Siis on ju tore, loodan, et su terrassiga läheb sama hästi!
Rutt kirjutas:... Ma ise ka poleemikast aru ei saanud, külamehed aga said :)....
Aga sa küsi külameestelt nendest probleemidest ja äkki vahendad foorumlastele! :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vasta