Eestis tehtavad katlad.

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Mae
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Eestis tehtavad katlad.

Lugemata postitus Postitas Mae »

Hakkas huvitama järgnev asi , kas keegi kasutab http://www.vmt.ee/vmt/failid/Molle.pdf katlaid?
On räägitud pikemalt viadruse, komfortsi , atmose kateldest. Molle katla kasutajad jagage infot kui kaua omanud- vead ja head asjad? Või lihtsalt asjatundjad jagage infot- mis arvate molle kateldest?

Kas eestis veel toodetakse katlaid ? Miliseid ?
Külaline
külaline

Re: Eestis tehtavad katlad.

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Eks neid ole toodetud juba nii 25 aastat. Pikema korstna ja kuivade puudega kütab hästi. Minul küll pole põhjust nuriseda.

taastaja
Molle
külaline

Lugemata postitus Postitas Molle »

Mollesid 25 aastat? Vaevalt...Viljandi Metall AS kodukalt võib lugeda, et see konstrueeriti Eesti-Rootsi ühistööna. Muidugi ei saa välistada, et sarnase siseehitusega katlaid siinmail varem juba tehtud on.
Endal on valmimisjärgus majas Molle koos ligi 3-kandise akupaagiga. Kütan praegu esimest talve.
Valisin Molle just seetõttu, kuna isa juures on sama marki katel juba 2002 aastast edukalt toimetanud. Seega oli minu arvates kindla peale minek. Tegelt kaalusin ka Atmos'e puugaasikatla soetamist, kuid otsustaval hetkel oli Molle võimsusele vastava Atmose hind oluliselt kõrgem. Samuti on Atmos ka pirtsakam küttepuude niiskussisalduse suhtes. Molle on selle koha pealt mõneti lollikindlam, kuid see ei tähenda, et ma tooreid halgusid põletaks.
sepikoda
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas sepikoda »

kas keegi nende Molle kateldega Tallinas kaupleb ka ? või kus seda katelt oma ihusilmaga näha saaks, kas ainult Viljandis ?
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Karksi-Nuias saad vaadata samuti`?
Soovitan samuti Molle katelt. Ei tasu alahinnata täiskomplekti vajadust. Loe: andurid, termomeetrid, "aju". Samuti soovitan valida katla suurema, kui tarvilik.
sepikoda
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas sepikoda »

aga kaua sellel Mollel üks punkritäis põleb ? (kirjade järgi kuni 5 tundi)
Või mis temperatuuril ta katelt hoiab need 4-5 tundi.
Ideejärgi peaks siis saama ühe korra katlamajas käimisega Molle puhul (4-5 tunnine põlemistsükkel) maja ööpäevase soojavajaduse kätte.

Tundub nagu veidike mugavam lahendus kui praegu mul Viadruse puhul iga tunni või pooleteise tagant katlamaja vahet joosta.

Äkki konkreetsed kasutajad oskavad täpsemalt öelda, et mis ja kuidas reaalsuses see katel toimetab ja kui palju katlamajas sebimist on ?
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Molle 45kw, köetavat pinda 250 + m2.
1500l akupaak + 300l tarbevee kogumispaak.

Kütan selliste külmadega iga päev 1 kuni 1.5 katlatäit ja see hoiab maja soojana probleemideta 24h. Paagis ajab selle kütmisega temperatuuri sujuvalt 80-85 peale ülemises ja keskmises osas.

Polegi nii aega võtnud, et kaua põleb 1 punkritäis.. Mina kütan kase-lepa seguga ja usun, et 3 tundi põleb 1 katlatäis küll.
Peakski aega võtma täna 8)
Molle
külaline

3 tundi üks katlatäis küll ei põle. Maksimum 2 tundi, aga vahepeal tasub ikka korra põlemist kontrollimas käia. Vahest harva on punkri seinte vastu kiilunud halge õhuvõre juurest vardaga "sorkida" vaja, et nad alla põlemistsooni kukuksid. Vastasel korral põlemine aeglustub, kuna uut "kütet" ei tule peale. Just seetõttu tasuks tihedamini katelt kontrollimas käia. Seega arvan, et postitaja "sepikoda" jääb ka Molle katlaga iga 1-1.5 tunni tagant katlamaja vahet jooksma. Minu arvates ei ole see siis tülikas, kui katlaruumi pääseb toa kaudu.
Molle
külaline

to Eestikinnisvara:
Mainisid ennem andurite/termomeetrite vajalikkust.
Kas sul on Mollel suitsugaasitermomeeter kah paigaldatud? Kui jah, kas siis oled põlemisintensiivsust vastavalt sellele ka reguleerinud? Endal on plaanis too vidin soetada, et saada selgemat ülevaadet korstnasse lendavate gaaside temperatuurist.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Kusjuures ei ole seda termokat. Hetkel kontrollib intensiivsust katla oma termomeeter ja see toimib väga hästi. Mõte on see sama termomeeter osta, et lihtsalt vaadata, mida see näitab. Töösiibrit ma hoian eelviimases astemes, st. päris lahti ei hoia.
Mina olen konkreetselt kütte kinnikiilumist täheldanud ainult siis, kui kütsin lauajuppidega ja sellise saastaga, mis remondist üle jäi. Muidu halupuuga küttes seda probleemi küll ei esine. Suht kindlalt väidan, et 1-1,5 tunniga see katlatäis ikka ära ei põle. Vähemalt 2-2.5 tundi põleb. Lähen just peale viskama, seepärast tean. :)

Edit: Lugesin valesti. Põleb siis jah Molle jutuga vastavuses 2-2.5 tundi.
Molle
külaline

Muidugi seda juhtub harva, arvatavasti laadimisel hooletusest tingituna. Seega ei tasu võtta seda antud katla veana.

Tegelt väga pikk katlatäie põlemisaeg pole kah hea - uuesti laadimine võib meelest ära minna. 3-kandise akupaagi soojaks kütmiseks ligi 40kraadi pealt 80-le läheb vähemalt 2.5 katlatäit. Kütan lepa ja saarega.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Mitme KW aparaat sul on ja kas kasutad ka automaatikat (radikasse mineva pumba ees)?
Külaline
külaline

Suitsu termokas on hea asi ja peaks tingimata olema. Ma ei mõistaks ilma selleta selles katlas küll põlemist seada, et korstnasse läheks sobiliku temperatuuriga suitsugaas. Äärmiselt kergelt ja kiiresti, iga väiksema liigutuse peale seadistuses, võib katlast väljuv temperatuur muutuda. Mul on veel ise paigaldatud lisasiiber sisenevale õhule, et paremini hoida järelpõlemiskambris ühtlast tempot. Esimene täis põleb nii 2 - 2+ tundi ja korstnasse väljuv suits on keskmiselt 220 kraadi, siis saab vajadusel kütet lisada( ei teki vastupidist tõmmet)

Esimesed nn molled toodeti 1986 a suvel. Katla ametlik markeering oli KC-TC-25/K-4. Esimesed olid mõnevõrra pikemad ja põlemiskambris oli vähem keraamikat.... eks seoses vana hea riigikorra lagunemisega tuli ka vahe sisse nende tootmisel...
Külaline
külaline

lisan :
Mul kulub 2 kandi vee kütmiseks tavaliselt 1.5 täit musta leppa 3a kuivand. Akupaagi keskmine näit on siis nii 30-35 ja küdemise lõpus 4 tundi hiljem ikka 90(üleval siis 105)

taastaja
Külaline
külaline

Mul on 45kw-ne. Samas isa katlal on "birkal" 35 kw. See on aga aastast 1996, tema kätte sattus 2002 aastal. Sisuliselt sama katel, aga mitmeid sõlmi on modifitseeritud. Näiteks suitsugaaside suunamisklapp on minu omal juba paksemast materjalist tehtud. Isa omal tõmbas õhukese seina tõttu kuumuse all kõveraks. Samas näiteks temal seisab katel eraldi jalgadega platvormil. Oluliselt mugavam on katelt alt poolt teenindada, kui ta ei asu nii põranda ligidal. Äkki see on/oli lisavarustuses?

Radikavee tsirkpumba ees on tavaline Esbe 3T ventiil ilma automaatikata. On sul selle küljes siis automaatika ja kas õigustab kah?
Külaline
külaline

eestis tehakse ka Stropuva katlaid! ise soetasin eelmine aasta suvel - väga rahul! ostsin selle pärnu firma käest, skaret või skalet või skamet midagi sellist
ats
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas ats »

Rapla lähedal Alus toodab Fesma korralikke teraskatlaid,juba aastaid.
Siseviimistlus, Plaatimine. 5084218 +358465675729
Vaatamist http://fotoalbum.ee/photos/Transit/sets/689453
joekas
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas joekas »

Kas keegi Tallinnas või lähiümbruses omab seda Molle katelt?
Kangesti tahaks seda oma silmaga vaadata aga Karksi-Nuiasse oleks nagu kaugevõitu sõitma hakata :)
kaeramootor
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas kaeramootor »

joekas kirjutas:Kas keegi Tallinnas või lähiümbruses omab seda Molle katelt?
Kangesti tahaks seda oma silmaga vaadata aga Karksi-Nuiasse oleks nagu kaugevõitu sõitma hakata :)
Sai neid mõningad aastad tagasi päris mitmeid paigaldatud ja toimivad siiani laitmatult.
Tallinnale lähim minu paigaldatud Molle asub Kernu kandis.
?
külaline

Lugemata postitus Postitas ? »

Miks Mollest vähe infot, kuigi Eestis tehtud?
Külaline
külaline

Mis infot sul vaja on?
Siin tehnilist infot:
[urlhttp://www.pci.ee/feb/Juhendid/7810-1.pdf][/url]

Võibolla on sellepärast vähem infot, sest rohkem ostetakse Atmos-e katlaid, kuna need pidavat puidust rohkem sooja välja võtma tänu puidugaasi järelpõletamisele.
?
külaline

Lugemata postitus Postitas ? »

Uurides joonist, peaks ka järelpõlemine e. puugaaside põlemine toimuma?
katlasepp
külaline

Lugemata postitus Postitas katlasepp »

joekas kirjutas:Kas keegi Tallinnas või lähiümbruses omab seda Molle katelt?
kas oled leidnud juba või veel otsid?
mu vana kunde soovib müüa minu esimest paigaldatud Molle tüüpi katelt koos akupaagiga ca 1800 l, paigaldatud aastal vist 2005
toimib ideaalselt, sest on paigaldatud nõuetekohaselt 72C termosõlmega, köetud korraliku kuiva puuga
ehitatud firmas rauafirmas Temper Oü, suurendatud küttepinnaga
Põhjus: pole kedagi kes kütab, sest kunde töö hakkab toimuma välismaal
soovib asemele paigaldada pelletikatelt
Kui kellelgi huvi, siis võin kokku viia
Molle'sid ja seda tüüpi iseehitatud katlaid olen paigaldanud ca 10 tk
Tel: 56 665521
Vasta