Puurkaevu soojustamine
Puurkaevu soojustamine
Lugemata postitus Postitas enekas :) »
Nüüd lugu selline, kuna maa sees olevad torud ulatuvad maa peale ja vesi sellest torust ajab koguaeg üle, siis seoses saabuvate külmadega oleks kuidagi vaja see ära soojustada, et ära ei külmuks ja torusi lõhki ei lööks!
Ootan nõu teadjatelt ja spetsialistidelt, kes on sellise asjaga kokku puutunud! Ette tänades!!!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Lugemata postitus Postitas kotermann »
Lugemata postitus Postitas Ints »
Vaata,ka minul on puurkaev,samuti paljudel minu tuttavatel.Mitte kellelgi aga ei aja kaev üle ääre!Sellepärast ma küsisingi,et kuidas see võimalik on?kui aru ei saa, siis pole ju mõtet sinult ka nõu küsida!!!
Üks väike märkus veel sulle,Enekas.Kui sa tahad siit asjalikku nõu saada,siis räägi oma probleemist võimalikult täpselt.Sellist sinu viimast lauset võib võtta ülbitsemisena ja see ei kuulu hea tooni hulka.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Varjant on tuleks ikkagi kaevurõngas panna vähemalt 1m läbimõõduga.
Manteltorule siis mingi 120 cm pealt auk ja sealt tuua toru välja.Arvan ,et paigaldad ikka süvaveepumba.Ise sain febist kõik vajalikud vidinad.
Kõige tähtsam on pärast manteltoru ots sulgeda et ei tekiks edaspidi järv maja ümber.Seda ei oska öelda kas siis seal all vaakum tekib või ei .
Siin soovitati villaga soojustada ,mina valasin rõnga silmini saepuru täis ja viimase peal.
Lugemata postitus Postitas Ints »
Saepuruga on see häda,et kui mingil põhjusel sinna niiskus pääseb (ja kaevu juures ta üsna kindlasti ka pääseb),siis saepuru hakkab mädanema.Saepuru asemel pigem juba polüstürooli puru.Siin soovitati villaga soojustada ,mina valasin rõnga silmini saepuru täis ja viimase peal.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Siis kohati veel lihtsam lahendus, teisestküljest tülikam.
Nimelt kaeva külmumissügavuseni, sinna keevita veekindlalt väljavõte oma pumbale ja ühenda väljavõtte külge veekindlalt pumba toru. Kasulik on kraan vahele panna. Kaevu ots keevita veekindlalt kinni., kuigi veel kasulikum oleks üldse mitte maapinnani seda toru mitte jätta.
Minu varasem soovitus on pulli kaka, see on hea tavakaevu puhul.
Lugemata postitus Postitas jannos »
Lugemata postitus Postitas teen_ise »
jannos kirjutas:Pumba toru ühendamiseks on spets ühendus olemas, küsige pumbamüüjate käest. Väljuv toru ühendatakse allpool külmumispiiri manteltoruga,pump lastakse pealt sisse ja pumbatoru küljes on kiilutaoline ühendus, mis lastakse väljuva toru otsa. Manteltoru sulge pealt veekindlalt ja soojusta ära. Mul endal on samasugune kaev, kevadel ja sügisel ei ole vaja pumpa käima panna, vesi jookseb ise kraanist.(tegelikult jääb surve lahjaks, aga ikkagi jookseb...)

Mine “Veevarustus, kanalisatsioon, käimlad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu