Puurkaevu soojustamine

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
enekas :)
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Puurkaevu soojustamine

Lugemata postitus Postitas enekas :) »

Lugu selline, lasin teha endale puurkaevu!
Nüüd lugu selline, kuna maa sees olevad torud ulatuvad maa peale ja vesi sellest torust ajab koguaeg üle, siis seoses saabuvate külmadega oleks kuidagi vaja see ära soojustada, et ära ei külmuks ja torusi lõhki ei lööks!
Ootan nõu teadjatelt ja spetsialistidelt, kes on sellise asjaga kokku puutunud! Ette tänades!!!
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Toru ümbert lahti kaevatud, ümber toru betoonrõngas, seest villaga soojustatud.
Uus kasutaja
Uus kasutaja

aa see peaks siis kui sügavalt olema , aga vesi jääb ju siis ikka jooksma!!!
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ints »

Sellest ei saa ma hästi aru,kuidas saab puurkaev kogu aeg "üle ajada"? :shock: Kas see kaev puuriti siis allika sisse?
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kui aru ei saa, siis pole ju mõtet sinult ka nõu küsida!!! :(
Ando
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Ando »

mis krdi nõiakaev see on ja miks need torud maa peal peavad olema?!
Kasutaja avatar
sinilind
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas sinilind »

pane küttekaabel torule ümber ja asi lahendatud
robi
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas robi »

Kui küttekaabel, siis ikka torusse sisse! :lol:
kotermann
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas kotermann »

Kui sellest torust kogu aeg vett voolab, siis ei külmu see ka talve kõige külmemate ilmadega. Ainult koletu jäähunnik tekib sinna toru kõrvale. Kui kardad, et ikka külmub, viska mingi kast peale, selle sisse võid penoplasti ülejääke laduda. Mingit maakera sisse soojustuse toppimist pole sul vaja.
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets

kui aru ei saa, siis pole ju mõtet sinult ka nõu küsida!!!
Vaata,ka minul on puurkaev,samuti paljudel minu tuttavatel.Mitte kellelgi aga ei aja kaev üle ääre!Sellepärast ma küsisingi,et kuidas see võimalik on?
Üks väike märkus veel sulle,Enekas.Kui sa tahad siit asjalikku nõu saada,siis räägi oma probleemist võimalikult täpselt.Sellist sinu viimast lauset võib võtta ülbitsemisena ja see ei kuulu hea tooni hulka.
Viimati muutis Ints, 11 Okt 2006, 08:38, muudetud 2 korda kokku.
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets

mis krdi nõiakaev see on ja miks need torud maa peal peavad olema?!
Puurkaevu manteltoru ots tuuakse ikka ca 1m pikkuses maapinnast kõrgemale.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Neid kaevusid nimetatakse arteesja kaevudeks ja eestis on erinevaid piirkondi kus vesi maapinnale surub juba sellest ajast kui hakati kaeve puurima.Üks selline koht on Vana-vigala ümbrus.
Varjant on tuleks ikkagi kaevurõngas panna vähemalt 1m läbimõõduga.
Manteltorule siis mingi 120 cm pealt auk ja sealt tuua toru välja.Arvan ,et paigaldad ikka süvaveepumba.Ise sain febist kõik vajalikud vidinad.
Kõige tähtsam on pärast manteltoru ots sulgeda et ei tekiks edaspidi järv maja ümber.Seda ei oska öelda kas siis seal all vaakum tekib või ei .
Siin soovitati villaga soojustada ,mina valasin rõnga silmini saepuru täis ja viimase peal.
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets

Siin soovitati villaga soojustada ,mina valasin rõnga silmini saepuru täis ja viimase peal.
Saepuruga on see häda,et kui mingil põhjusel sinna niiskus pääseb (ja kaevu juures ta üsna kindlasti ka pääseb),siis saepuru hakkab mädanema.Saepuru asemel pigem juba polüstürooli puru.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

eelmisel aastal pandud saepuru on pragu täitsa ok veel .Torkasin käe sisse niiskus minimaalne.Sellest hea ,et seda saab tasuta alati välja vahetada.
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ei pannud kohe alguses üldse tähele, et arteesia kaev.
Siis kohati veel lihtsam lahendus, teisestküljest tülikam.
Nimelt kaeva külmumissügavuseni, sinna keevita veekindlalt väljavõte oma pumbale ja ühenda väljavõtte külge veekindlalt pumba toru. Kasulik on kraan vahele panna. Kaevu ots keevita veekindlalt kinni., kuigi veel kasulikum oleks üldse mitte maapinnani seda toru mitte jätta.
Minu varasem soovitus on pulli kaka, see on hea tavakaevu puhul.
jannos
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas jannos »

Pumba toru ühendamiseks on spets ühendus olemas, küsige pumbamüüjate käest. Väljuv toru ühendatakse allpool külmumispiiri manteltoruga,pump lastakse pealt sisse ja pumbatoru küljes on kiilutaoline ühendus, mis lastakse väljuva toru otsa. Manteltoru sulge pealt veekindlalt ja soojusta ära. Mul endal on samasugune kaev, kevadel ja sügisel ei ole vaja pumpa käima panna, vesi jookseb ise kraanist.(tegelikult jääb surve lahjaks, aga ikkagi jookseb...)
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas teen_ise »

jannos kirjutas:Pumba toru ühendamiseks on spets ühendus olemas, küsige pumbamüüjate käest. Väljuv toru ühendatakse allpool külmumispiiri manteltoruga,pump lastakse pealt sisse ja pumbatoru küljes on kiilutaoline ühendus, mis lastakse väljuva toru otsa. Manteltoru sulge pealt veekindlalt ja soojusta ära. Mul endal on samasugune kaev, kevadel ja sügisel ei ole vaja pumpa käima panna, vesi jookseb ise kraanist.(tegelikult jääb surve lahjaks, aga ikkagi jookseb...)
:lol: Vat see on alles kaev, ise tuleb tipa tapa tuppa :) Allikasse susatud kaevud, njah need on väärt asjad. Olge õnnelikud, et vedanud on
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
Vasta