Huvitav on maja juures see, et pool maja on tahutud palgist ja sealt edasi läheb sujuvalt üle ümarpalgile.
Tahutud palgist pool on eluruumid (köetavad, soojad ruumid) ja ülejäänud on siis vanad laudaruumid jms mitteköetavad ruumid, temperatuur üldjuhul samasse kanti mis väljas.
Väljast on terve maja kaetud ühtemoodi voodrilauaga.
Seestpoolt hinnates tunduvad palgid olevat heas seisukorras, voodrilaua alla pole piilunud aga loodetavasti sealt poolt tulemus sama.
Naljakas tegelikult - kui väljast on palk pooltki nii ilus kui seest siis ma imsetan miks seda üldse voodrilauaga kaeti ja selle ilu peideti, aga noh, vähemalt on see säilinud minu jaoks

Küsimus seisneb nüüd selles, et kui ma eemaldaksin sellel ümarpalgi poolsel majal voodrilaua ja jätakski selle nii, et palk oleks nähtav siis kas palk vajaks mingit lisatöötlust? Immutamist millegagi?
Hetkel silma järgi hinnates teda millegagi töödeldud ei ole, arvatavasti puudus selleks vajadus kuna lume, vihma ja muu jama eest kattis palki voodrilaud.
Nüüd aga kui palk oleks see kõige välimine kiht siis mis peaksin ma ette võtma, et palgi eluiga võimalikult pikana hoida?