Aeroc välisseina viimistlus

Siia ei postita tööpakkumisi ega otsimisi!
GuidZ
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 4 korda

Aeroc välisseina viimistlus

Lugemata postitus Postitas GuidZ »

Tere,

Plaanis teha Aeroc ecoterm väliseinale selline viimistlus :

1. augud aeroc parandusseguga täita ja muhud lihvida
2. katta Uninaks kiudpahtliga (http://www.uninaks.ee/index.php/200/). Armatuurvõrku ei paneks, ainult nurgatugevdused nurkadesse ja aknapaledesse
3. Aknapaled 25mm vahtplast, armeerimissegu ja võrk (nurgatugevduse laius katab ära). Plastaknad.
4. Värvida Alpina Megamax Fassade 2 korda.

Kas on mingeid põhjuseid, et selline lahendus poleks toimiv või hea?
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

Re: Aeroc välisseina viimistlus

Lugemata postitus Postitas eml »

Endal plaan ka midagi sarnast.
Kuna krohvimise hind on niipalju kallis, et peab otsima alternatiive ja see paistab oluliselt odavam lahendus.
Kuna aeroc ise ka väidab, et see plokk võib jääda ka viimistluseta, ilma, et kahjustuks, siis ideejärgi peaks selline asi toimima küll .
Mõtlesin, et võiks ka ploki lihtsalt ära värvida aga pole veel otsustanud.
Olen ise nüüd 2 aastat sees elanud ja soojustust välja pole plaanis ka panna kuna maja väga soe.
GuidZ
Ehitusspets
Ehitusspets

Täpselt sama 2 aasta kohta siin. Lihtsalt värvimisega ei saa, sest on piisavalt auke, mis täita. (Ploki transad olid tropid)

Olen rääkinud nii aeroci kui uninaksi inimestega, kiidavad plaani heaks
kuutõrvaja
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas kuutõrvaja »

Ja kõige parem on neid asju suure külmaga teha,muud ei taha kommenteerida.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

GuidZ kirjutas:3. Aknapaled 25mm vahtplast, armeerimissegu ja võrk (nurgatugevduse laius katab ära). Plastaknad.
Kas on mingeid põhjuseid, et selline lahendus poleks toimiv või hea?
Kas ma olen midagi valesti kuulnud või aru saanud, aga punktis 3 nimetatud vahtplasti vist ei tohi aknapaledele panna, vaid pidi villaplaat (mittepõlev) olema. Parandage kui eksin!
Urmasr
GuidZ
Ehitusspets
Ehitusspets

Ma olen ka seda kuulnud, aga pigem kontekstis, et kui kogu fassaad soojustatud. Tarmatrade kodulehel olevates juhendites sellest juttu pole, mujalt pole osanud otsida. Kui leiaks kuskilt kindlat infot, oleks tore
perro
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas perro »

Tere!
Mis jämedalt ruudu hind võiks olla?
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Külaline kirjutas:
GuidZ kirjutas: punktis 3 nimetatud vahtplasti vist ei tohi aknapaledele panna, vaid pidi villaplaat (mittepõlev) olema.
Villa eesmärk akende ümber on takistada tulekahju levikut fassaadile. Kui välisseinas põlevat soojustust ei ole siis ei ole ka villale akende ümber vajadust.
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

Kas kasutada sellise seina panteldamiseks seda eelmainitud uninaksi või nt. serpo thermounifix 410 -t ?
Või on tooted sisuliselt samad ainult firma vahe.
meha
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas meha »

Pange ikka armerimisvõrkka seguga koos .See ei maksa ju nii palju 31 euri kanti /50m2.Saate kindel olla et mõrasid ei tule.Kui rahakott kannatab siis mineraalkrohv peale +2 korda värvi. Aknapõskedele 20-30mm penoplast ja nurgaprofiilid ka alaäärde nurgaprofiilid
GuidZ
Ehitusspets
Ehitusspets

serpo 410 on kleep-tasandussegu kuhu tuleb kindlasti võrk panna. Kiudkrov7kiudpahtel on nats teine teema
Külaline
külaline

GuidZ kirjutas:serpo 410 on kleep-tasandussegu kuhu tuleb kindlasti võrk panna. Kiudkrov7kiudpahtel on nats teine teema
Selge, siis teeb selle uninaksiga . Tänud
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Külaline kirjutas:Selge, siis teeb selle uninaksiga . Tänud
Oled ikka kindel, et tahad ilma armeerimisvõrguta panna? Oled vaadanud, millised need kiud seal pahtli sees on? Mina ei riskiks ilma võrguta, samas ega ma pole Uninaks seguga eriti teinud kah midagi. Siseseinas stabiilse temperatuuri olemasolul jah, aga välissein saab ikka temperatuuri kõikumiste osas parasjagu vatti.
Miks on toote paigaldusjuhendis laused ainult siseruumide kohta
- Valmissegatud pahtel kasutatav toatemperatuuril 4 tundi.
- Pahteldamisel peab olema aluspinna, pahtli ja ruumi temperatuur üle + 5 kraadi.
Äkki uurid enne välja, kellel on samuti Aeroc-st tehtud sama materjaliga ja kuidas on see Uninaks ennast õigustanud? Valik on muidugi sinu!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
GuidZ
Ehitusspets
Ehitusspets

Ma sellepärast siia küsima tulingi, et kas keegi on teinud. Aeroc ja Uninaksi inimesed kiidavad, et võib väljas ja kõik ok

Kiudpahtel - http://www.uninaks.ee/index.php/200/ - Kasutatakse sise- ja välistingimustes.
Kiudkrohv - http://www.uninaks.ee/index.php/205/ - Kasutatakse poorbetooni, nõrkade probleemsete aluspindade krohvimiseks sise- ja välistingimustes. Kiudarmatuuriga krohvisegu kasutades väheneb mikropragude teke krohvis miinimumini.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

GuidZ kirjutas:Ma sellepärast siia küsima tulingi, et kas keegi on teinud. Aeroc ja Uninaksi inimesed kiidavad, et võib väljas ja kõik ok.... Kiudarmatuuriga krohvisegu kasutades väheneb mikropragude teke krohvis miinimumini.
See, et Uninaksi omad kiidavad, on täiesti arusaadav ja loomulik, aga kas Aeroci omad saavad sind kuhugi kättpidi tassida ja näidata, et näe, see siin on tehtud x aastaid tagasi Uninaksi kiudkrohviga armeerimisvõrku kasutamata ning kõik seisab siiani seinas ja pragudeta.
Esialgu tundub, et Uninaksi kiudkrohviga siinse foorumi lugejatest keegi välisseina viimistlenud ei ole.
Olen siseviimistluses pidanud paar korda Uninaksi segusid häda sunnil kasutama ja pean ütlema, et minu lemmikute hulka nad kahjuks ei kuulu ning võimaluses hoidun nende kasutamisest, aga võib-olla on põhjus minus, et olen heade materjalidega ära hellitatud.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

Olen ise selle serpo 410-ga siseseinu teinud ja see väga hea, seal ka mingid kiud sees. Peab vist ostma ühe koti seda uninaksi ja proovima kuidas üldse selle paigaldus on. Kirjutavad küll, et pragude teke on viidud miinimumini.
GuidZ
Ehitusspets
Ehitusspets

Sama plaan siin - teen ühe väiksema välisseina ära ja vaatan mis saab
meha
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Pole ise kunagi Uninaksiga teinud aga Serpo 410 küll -aga võrgu paigaldaks igal juhul mis seguga teeks.Vähemalt ei pea topelt tegema aasta pärast kui mõrad tulevad.Aga valik on Teie majaomanikud
Külaline
külaline

GuidZ kirjutas:Sama plaan siin - teen ühe väiksema välisseina ära ja vaatan mis saab
On sul kannatust ca 5 aastat, et vaadata, mis saab? :) (mitte irooniliselt)
Urmasr
GuidZ
Ehitusspets
Ehitusspets

Miks temaga peaks midagi juhtuma?

Maja 2.5 aastat püsti, sellest 2 küte sees.
Külaline
külaline

Mind pani alguses õlgu kehitama sinu tahtmine teha välisseina kiudpahtliga (vihje esimeses postituses), kus juures hiljem mainid, et transamehed va tropid olid päris palju plokkidele viga teinud. Asi on selles, et pahtel on siiski minu arvates siledama viimistluspinna saavutamiseks hea, aga mitte välisseina krohvi asendamiseks. Mis sind häirib armatuurvõrgu kasutamise juures? Hind? Ise tehes ei saa hakkama? Ega selle pahtligi peale kandmine kerge pole nii, et ei jääks ühtegi ülemineku ranti või väga minimaalselt. Sellepärast fassaadide krohvijad reeglina ongi brigaadina vähemalt 2-3 mehest. Et üksinda teha, peab asi väga käe sees olema. Ei soovi sinu indu ära võtta, aga kiudpahtli asemel kasutaksin siiski kiudkrohvi, sest sellel on tootetutvustuses juba mõned lisakiidusõnad juures kui võrku ei soovi kasutada.
Urmasr
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

Ma ise pole veel otsustanud, kas teeb selle uninaksiga või serpoga. Iseenesest ei tohiks need kumbki pragunema hakata kuna mõlemal kiud sees. Kui panna paksem kiht, siis peaks vist võrgu ka panema aga õhukese kihina pole vist vaja?.
Ma mõtlen kihti 2-5 mm

Terv
mallone
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas mallone »

Igamehe asi kuidas oma maja teha-aga kas poleks mõistlik kasutada tootja soovitusi.on ju vastavaid kodulehti piisavalt.Samas on palju iseeneset tarku,kes kõigis ja kõiges kahtlevad.
Samas olen arvamusel,et universaalsed materjalid,mis kõlbavad igale poole ,polegi nii väga kõlbavad.Punkt.
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

Sai katsetatud seda kiudpahtlit ja tundub väga hea.
Arvatavasti teen omal sellega seinad ära.
http://fotod.roometi.com/displayimage.p ... fullsize=1
meha
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Krundi sein ära ,paigalda nurgaprofiilid ,aknapõskedele liimi soojustus
Paigalda aknaprofiilid siis armeeri VÕRGUGA( see ei ole nii suur artikkel) või võta siis materjali tootjalt garantiikiri et kui mõrad sisse tulevad ,kes kulud kannab.
Vasta