Lugu selline et vanaisa nimel olnud maja jääb mulle, kuid maja on väga halvasti läbi mõeldud/ehitatud.
Soojustusega on selline lugu et igal juhul peaksin ma maja seest poolt soojustama. Tean et kivimajaga on see ülimalt riskantne ja üldiselt halb idee. Väljas aga on tehtud täielik fassaadi ring ning alles paar aastat tagasi. Välisseintesse on taotud peaaegu pool miljonit krooni ning ma ei taha seda sealt maha kiskuda.
Fassaad sai tehtud nii:
Vanaisa pani 5cm penoplasti otse kiviseina peale ning siis väsis ära ja ei jõudnud edasi ehitada. Ta müüs oma maatüki maha ning sai sealt kopsaka summa ja telliti firma peale(nime kahjuks ei tea) Need aga panid kohe sama penoplasti peale krohvi ning üle sai käidud terve maja väljast( vundamendi ääred, seinad, katus jne. Maja on alati olnud külm nagu hauakamber, kütad hommikul ja õhtuks on soojus täielikult läinud.
Vanaisa on omal käel maja üles ehitanud. Seinadeks on siis topelt laotud tellised(tavalised valged mis vene ajal kätte sai). Laotud on nad ka muidugi nii et vuukidest paistab valgus läbi(kunagi ehituskäigus tehtud pildilt on näha). Sees on telliste peale lihtsalt krohv pandud ning kogu pull üle värvitud.
Lõpuks küsimuse juurde jõudes tahangi teada kas on üldse võimalik seda kompotti korraliku seinana toimima saada ning samas säilitada fassaad. Olen igasuguseid nõuandeid juba saanud aga osad ikka nii jaburad et isegi mina kes ehitusesfüüsikast ei jaga mõmmigi, saan aru et nii see asi ei käi.
Nt. soovitati terve maja seest kilega üle käia ja taha siis mingi ilge tuulutus panna. Kuigi tean inimesi kes sellist asja hallituse tõttu on just eemaldanud. On ka "penoplast sisse toppida idee" välja käidud

Sellepärast tulingi siia et äkki saan natuke asjalikkuma nõu.
Tänan vastuste eest!