Korstna uuendamine
Korstna uuendamine
Lugemata postitus Postitas taimo »
Nojah, uus ahi parema kasuteguriga, suits jahedam, kondenseerumine jne. Soovitati korsten villaga soojustada, aga see jäi tegemata - ise olin loll (samas villa tagant ei näe ka korstna seisukorda). Nüüd on korstna tellised hakanud lisaks ka murenema.
Seega uue korstna ehitamisest pole pääsu. Põhjusmõtteliselt olen otsustanud uue moodulkorstna kasuks. Uue telliskorstna puhul hakkaksin tõenäoliselt varsti uuesti samasuguste probleemidega võitlema. Moodulkorstna ehitamine näib ka lihtsam olevat, sellega saaksin vast ise hakkama. Olen uurinud Schiedeli moodulkorstnaid.
Nüüd küsimused:
1. Kas peaksin võtma eraldi toru ja soojustusega Rondo Plus-i või sobiks ka Isokern?
2. Kui seisukord kannatab (selgub lõplikult lammutuse käigus), siis tahaksin jätta tuppa vana telliskorstna alles ning jätkata uue moodulkorstnaga vahelaelt. Kuidas aga teha üleminekut telliskorstnast moodulkorstnaks? Eriti küsitav on see Rondo Plus-i puhul - sisemisel keraamilisel torul pole ju kuhugi toetuda. Või ei ole see üleminek üldse hea mõte?
Nõuanded on oodatud!
- stupiduser
- Ehitusguru
- On tänanud: 24 korda
- On tänatud: 23 korda
Re: Korstna uuendamine
Lugemata postitus Postitas stupiduser »
Seega jääb üle Rondo Plus (kui Sa ei soovi kütmisharjumusi muuta).
2. Soovitaks ikkagi alt Rondo Plusiga peale hakata.
Väljanägemise saad samaks jätta- laod tellistest voodri ümber.
Point selles, et kondensvesi hakkab mööda keraamilist toru alla nirisema. Kui osa korstent tellistest siis jookseb kogu see läbu ju sellesse ja vettinud ning pudenevate vuukidega korstnaosa nihkub I korrusele.

Arvan ma...
hobipottsepp@hot.ee 5043316
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
Kütmist saab hästi harjutada korstnatermomeetri olemasolul. Vaja ka see korstna torgata. Kokkuhoitud korstnamaterjali arvelt on see võimalik ju vabalt osta.

Muidugi sõltub ka korstna olukorrast. Juuresolev pilt oli vast illustratiivne. Tore oleks näha jutuks olevat korstent ja ahju. Pilt räägib nii mõndagi.
Tel 5o9279o
- stupiduser
- Ehitusguru
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 61 korda
- On tänatud: 117 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Tere!taimo kirjutas:Lasin ehitada vanasse majja uue sellist tüüpi ahju. Korsten jäi aga vana - tellistest, ühe lõõriga. Pärast aastast kasutamist märkasin, et (külmas) pööninguosas on hakanud korsten pigi välja ajama. Telliste vahel olev segu sõrmega katsudes niiske ja pude - justnagu ainult märga liiva oleks kivide vahele pandud.
......
Eriti küsitav on see Rondo Plus-i puhul - sisemisel keraamilisel torul pole ju kuhugi toetuda. Või ei ole see üleminek üldse hea mõte?
Nõuanded on oodatud!
Rondo Plus-i on erineva läbimõõduga sisemise toruga.
Oleneb kui suur on olemasoleva korstna lõõri läbimõõt, Teie postitusest see ei selgu. Telliskorstna tavalise suitsulõõri sisemõõt on 140 x 270,( vt illustreerivaid jooniseid http://www.wuuk.ee/korstnahinnad.html {ülevalt teine}) ehk täiskivilõõr.
Sellise lõõri peaks saama jätkata vahelae kohalt 140 mm sisemõõduga toruga. Ühtlasi peaks teoreetiliselt paranema tõmme.
Kuna Rondo PLus -l on ka isolatsioon, siis selle sisepind soojeneb kiiresti ja kondensadi tõenäosus väheneb märgatavalt.
Usun, et probleem saab lahenduse.
Kuna Isokern on mõeldud kuiva tingimusse siis kindlam oleks seda antud juhul mitte kasutada.
- motamees
- Ehituspenskar
Õigete kütmisvõtetega ongi sellist tüüpi ahi kuivade väljundgaasidega, tähendab aur ei kondenseeru välja.taimo kirjutas:Lasin ehitada vanasse majja uue sellist tüüpi ahju...
Ega siis limusiin pole süüdi, kui temaga minnakse sohu ja ta sinna kinni jääb.

Tel 5o9279o
-
- Ehituspenskar
Pildi järgi paistab, et on olemas ka otsesiiber. Põhimõtteliselt, jah, saaks sedakaudu kostna eelsoojendada.
Korstna tervisele on see muidugi parem... Aga noh, eks iga mees ise otsustab, mis talle hea. Kellele "Sapikas", kellele Ford, kellele "Mersu"...
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Korstnakoolis ka sai nagu seda teada. Kindlasti sobib .
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Lugemata postitus Postitas taimo »
Lisan mõned pildid ka.
Korstna olukord pole just kiita. Vuuk.ee hinnakirja lehel kaheksas tüüp. Kui ma ei eksi, siis öeldakse selle kohta vist kahe kivi lõõr.

Ka tuppa on hakanud pigiollust tikkuma. Seega on üsna kahtlane, kas toas olevat korstna osa alles jätta saab.

Ahi on selline. Siibreid on tõepoolest kaks tükki (asuvad ahju tagaküljel): alumine ja otsesiiber.

Mis kütmisharjumustesse puutub, siis esimesel aastal tegin tõesti vanast harjumusest selle rämeda vea, et kütsin poole siibriga. Edaspidi olen ikka siibri ja õhuavad korralikult lahti hoidnud. Aga teie arvates peaks siis kõigepealt osa vunki otsesiibri kaudu korstnasse laskma? Samas on mul kuri kahtlus, et otsesiiber ei sulgugi korralikult.
-
- Ehituspenskar
Kahekivi suitsulõõri sisepind on ligi neljandiku võrra suurem täiskivi omast. See mõjutab ka ülessoojenemise kiirust.
Schiedelil olemas 250mm sisetoruga Rondo Plus, mille peaks saama sellele lõõrile peale istutada. Samas,telliskorsten on võimalik tellistega pealt mõnevõrra koomale laduda, rida-realt kive lühemaks lõigates. Kui seda teha vahelae tsoonis, siis see ei jää näha. Ühe ahju korstna lõõr ei peaks tingimata nii suur olema. Sujuvalt koomale võtmine parandab ühtlasi tõmmet.
Uut korstent planeerides oleks mõistlik arvutada

Huvitaks, mis on selle ahju lõõristiku kogupikkus koldest korstnani?
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Kütmisharjumus tuleks omale paika juhata suitsugaaside termomeetriga.
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »
Kõike paremat
Andrus Schults
www.raidkivi.ee
Andrus Schults
KAMINAKODA
e-post andrus@raidkivi.ee
www.raidkivi.ee
Facebook`s: http://et-ee.facebook.com/pages/Raidkiv ... 4565424731
Facebook`s: http://www.facebook.com/pages/Kaminakod ... 8270545098
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:

------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas virgor »

www.hot.ee/kaminad
www.hot.ee/kaminad
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 13 korda
- On tänatud: 15 korda
Lugemata postitus Postitas Peetripoeg »
Kuna korsten on vana,siis oli tõenäoliselt eelmine ahi teist süsteemi.Soome süsteemiga lähevad korstnasse tunduvalt kuumemad suitsugaasid.Siinsel juhul korstna põlemasüttimise oht väga kõrge.Korstna pigi on hakanud liikuma ja pressib läbi korstna välja(kindlasti vajub ka mööda korstna sisepinda allapoole)Arvestades et allpool suitsugaaside temperatuur korstnas veelgi kõrgem siis oi,oi,oi..................
Kes kurat küll sellist tüüpi ahju sinna tegi ja korstna kontrollimatta jättis.Ühe aastaga korsten selliseks ei muutunud.See pidi juba uue ahju ehitamise aegu selline olema.
Siit nähtub ,et ahjuehitamine tegelikult ei tähenda mitte ainult ahju ehitamist.(järjekordselt).
Lugupidamine
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 13 korda
- On tänatud: 15 korda
Lugemata postitus Postitas Peetripoeg »
Kui otsustad telliskorstna kasuks,siis kindlasti ühelõõrilist ära tee.Hiljem kui kas ise või lapsed ümberehitusi korraldavad (vanas majas ikka uuendusi tehakse - teine korrus vajab ehk kütmist kunagi ,köögi kubu vent,pliit soemüüriga või mis iganes)saad täpsemalt aru milleks see hea oli.Olgugi et see teeb korstna tiba kallimaks,on korsten ikkagi kapitaalne ehitus ja naljalt enne 50 - 60 aastat uuesti ette ei võeta.Üks kahelõõriga(löör 14 x 27 = kaks tükki)korsten.(või oligi seal vist kahelõõriline ,näe ei mäleta aga suur tundus olevat)
See minu isiklik arvamus kivikorstnast ja kivikorstna lõõrindusest.
Pool korstent uus teha ja pool vanaks jätta,ja veel erinevatest materjalidest - see on ahvatlev (rahaliselt) enesepettus.Ka see on minu isiklik arvamus.
Eks omanik otsustab ise.
Sellist olukorda et tekitanud kindlasti mitte see soome tüüpi ahi vaid ahi tõi korstna olukorra lihtsalt rohkem esile.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Ahju süüdistamine on täiesti alusetu. Korstna rikkus taevast sadanud pigi.Peetripoeg kirjutas:Kui ahi jääb samaks,siis kindlasti soovitan telliskorsten ehitada,sest soometüüpi ahjude jääksoojus salvestuks korstnas.Kui kunagi teise korruse välja ehitad siis saad aru(et oled koos korstnaga ka vaata et tasuta ahju saanud).kui aga teist korrust välja ei ehita,siis pööningu osa korstnast soojusta.
Kui otsustad telliskorstna kasuks,siis kindlasti ühelõõrilist ära tee.Hiljem kui kas ise või lapsed ümberehitusi korraldavad (vanas majas ikka uuendusi tehakse - teine korrus vajab ehk kütmist kunagi ,köögi kubu vent,pliit soemüüriga või mis iganes)saad täpsemalt aru milleks see hea oli.Olgugi et see teeb korstna tiba kallimaks,on korsten ikkagi kapitaalne ehitus ja naljalt enne 50 - 60 aastat uuesti ette ei võeta.Üks kahelõõriga(löör 14 x 27 = kaks tükki)korsten.(või oligi seal vist kahelõõriline ,näe ei mäleta aga suur tundus olevat)
See minu isiklik arvamus kivikorstnast ja kivikorstna lõõrindusest.
Pool korstent uus teha ja pool vanaks jätta,ja veel erinevatest materjalidest - see on ahvatlev (rahaliselt) enesepettus.Ka see on minu isiklik arvamus.
Eks omanik otsustab ise.
Sellist olukorda et tekitanud kindlasti mitte see soome tüüpi ahi vaid ahi tõi korstna olukorra lihtsalt rohkem esile.

------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Ehituspenskar
Jääb mulje, et iga mees tahab midagi väita, aga suure ettevaatusega ja pool naljatamisi.
Kas ja kuivõrd see aga profesionaalsusele viitab - see on juba iseküsimus.
Inimene loeb teema läbi ja lõpus jääb üle ainult õlgu kehitada.
Mind huvitaks, millel põhineb kasutaja kaminahi väide, et tegemist tüüpilise soome tüüpi ahjuga.
Ütlen kohe, et ma ei ole soome tüüpi ahju ehitanud. Aga ma tean kivide mõõtmeid. Olen uurinud soome tüüpi ahju jooniseid ja pilte. Võib olla olen siiski millestki valesti aru saanud.kaminahi kirjutas:See on täna tüüpilisem soome tüüpi ahi
Kui vaatan teemaalgataja saadetud ahju pilti, siis ei saa aru kuhu saavad ära mahtuda kolde kõrvale külgmised laskuvad lõõrid. Need peaksid küll imekitsad olema, et kivikihid, villakiht ja lõõr ära mahuks. Edasi tekib küsimus, kuidas selline ahi tõmmata saab.
Ehk mõni targem inimene valgustaks mind selles küsimuses.
-
- Ehituspenskar
Kui tegid soome tüüpi ahju külavanemale ja kütsid lausa tulikuumaks, no siis ehk oskad vastata minu küsimusele.kaminahi kirjutas:Soome tüüpi ahjuks nim. üldjuhul paralleelselt laskuvate lööridega ahju. Lööride laius selles ahjus on 70mm. Kütsin selle ahju peale valmis saamist korduvalt tulipalavaks, samuti ka pliidi ja tegin tutvustuse ka külavanemale ja olen sellest siia pannud üles pildid. Mis on veel arusaamatut
Mis villakihti sa otsid
Minu silmanägemine pole küll teab mis kõige parem enam, aga kas ma näen õigesti, et teemaalgataja postitatud pildil on ahju kolde kõrval ühe tellise pikkuse paksused "põsed". Ühe tellise pikkus on 250mm. Oletame, et koldesein on laotud serviti šamotiga (paksus - 65mm) sellest edasi lõõr (70mm), siis oletame et serviti kivist vahesein (65mm), edasi TUL-10 (10mm) ja välisvooder, mis pildi järgi paistab olevat 120mm. 65+70+65+10+120=340 mm; Lihtne matemaatika kõneleb mulle selges keeles, et sel pildil oleva ahju puhul 70mm laskuv lõõr kolde kõrvale kuidagi ära mahtuda ei saa.

Mina olen seni numbritesse uskunud.
Kas nüüd pean hakkama anomaaliasse uskuma?

- restauraator
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas restauraator »
-
- Ehituspenskar
Aga tellise pikkus on 25, ehk tervelt 5 cm jagu vähem.
Siis järelikult koldesein serviti šamotiga (6,5cm), selle taga lõõr (6,5cm) ja kohe välisvooder (12cm). Aga kas siis nii ehitataksegi soometüüpi ahi?
Tundub olema soome tüüpi ahju "ratsionaliseeritud" variant
Võib-olla ma eksin. Mul ei ole kahjuks vastavat usaldusväärset tehnilist kirjandust käepärast.
- motamees
- Ehituspenskar
Tel 5o9279o
Lugemata postitus Postitas K-ahjur »
29.5-(11,3+12)=6,2cm lõõri laius.
- stupiduser
- Ehitusguru
Jah, kõigepealt peaks otsesiibrit (ehk stardisiibrit) kasutama.taimo kirjutas: Mis kütmisharjumustesse puutub, siis esimesel aastal tegin tõesti vanast harjumusest selle rämeda vea, et kütsin poole siibriga. Edaspidi olen ikka siibri ja õhuavad korralikult lahti hoidnud. Aga teie arvates peaks siis kõigepealt osa vunki otsesiibri kaudu korstnasse laskma? Samas on mul kuri kahtlus, et otsesiiber ei sulgugi korralikult.
Otsesiibri sulgumist on lihtne kontrollida.
Teine asi on õhu pealeandmine.
Kas kütmise ajal on tuhaluuk avatud või on avatud ainult tuhaluugi õhuavad?
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Kolde laius ei pea olema võrdne ukseava laiusega. Seega saavad siin löörid olla ka näiteks laiemad.K-ahjur kirjutas:Numbritest veel. Pildilt on väljaloetav: Ahju laius 90cm- kolde laius 31cm (uks 29)=59cm, sellest pool on 29,5.
29.5-(11,3+12)=6,2cm lõõri laius.
kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed