tahm siseviimislusel, põleng korteris, kindlustus

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
murelik67
külaline

tahm siseviimislusel, põleng korteris, kindlustus

Lugemata postitus Postitas murelik67 »

Tere,

Probleem tõsine, korteris toimus põleng. St otseselt põles põrand toa keskelt , aga seinad ja laed on kaetud paksu tahmaga. Korter on kindlustatud, seega erilist finantsprobleemi nagu poleks, aga...
Nimelt seinas ja laes kipsplaat ja see tapeeditud ning värvitud. Kindlustuse poolt on mulle saadetud 4 firmat, pakkumised kõiguvad seinast seina. Nüüd, siis probleem. 3 firmat ütlevad, et kõik kips tuleb eemaldada ja panna uus koos maalritöödega, aga neljas firma lubab seinad mingi krundiga üle teha ja pidi nagu uus jääma. Muidugi meeldib kindlustusele see OLULISELT odavam variant ja kvaliteediga ei pidanud probleemi olema. Kindlustus ütleb, et nii ongi õige teha ja nii tehaksegi. Minu kogemused maalritööde ja tahmaga on väikesed, piirduvad maakodu soojamüüriga mille peal ei saanud tahma isegi õlivärviga pidama, st 3-4 aastaga tuli ka õlivärvist läbi.
Nüüd paluks vähe suuremal seltkonnal seda probleemi lahata natuke. Ise pean ka õigeks kogu see kips välja vahetada. Kips pole põlenud, aga on väga hullu tahmakihiga koos ja kuidas see hais sellest kipsist välja saadakse?
Kas see kosmeetiline remont eemaldab tahma ja jätab mulle selge seina ja lae aastateks ? Kas üle värvides saab haisust lahti? Praegu on eriline lõkke hais toas. Millisena näeksite Teie lahendust probleemile? Kas üle värvitud tahm kujutab pärast tervise ohtu jne? Kas mul on üldse õigus nõuda kogu seina ja lae materjali vahetust või peab kindlustus tagama ainult hea väljanägemise kui otsest ohtu lae kaela kukkumiseks pole ?

Oskab keegi PALUN midagi öelda?

Suured TÄNUD
Andres
xjan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Re: tahm siseviimislusel, põleng korteris, kindlustus

Lugemata postitus Postitas xjan »

Kas sa oled puhastusfirmast ka uurinud? Proovi esmalt n. H20-d. Äkki saab puhastamisega juba enamuse korda ja siis on ka selge, et kas vaja vahetada ikkagi kips või ei.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Saada neile eposti teel järelpärimine, et millist konkreetset krunti nad kavatsevad kasutada ja siis saab täpsemalt öelda, aga õigem oleks vist ikkagi uus kips panna.
Urmasr
murelik67
külaline

Tere,

Laest mingi tükk nühiti töömeeste poolt puhtaks ja kraabiti plaat välja. Kogu pahtel on must, samuti ka kipsi paber, kipsis endas tahma pole. Pole hetkel küll hinnapakkumist käepärast, aga oli robimix kruntvärv kui ma nüüd õigesti mäletan .

Tänud
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Selle krundi nimi on Robitix ja põhimõtteliselt kõlbaks, aga arvestades sinu viimast postitust, siis jää nõude juurde kogu kips välja vahetada.
Urmasr
entu1151
külaline

Lugemata postitus Postitas entu1151 »

Seinas ju tapeet .See tuleb nii või naa eemaldada,lagi pesta ja kruntida.....kogu lugu.
entu1151
külaline

tahma saab kinni see pole probleem aga küsimus on mida tegi see kuumus?
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Kindlustus peab asja viima esialgsele kujule ja see ei tähenda tahma kinnikruntimist ja pasa ülevärvimist, see on täielik jama, kui tahad korralikult, lase vana maha võtta ja uus paigaldada, siis võid peaaegu kindel olla, et said vähemalt sama hea, kui enne.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
entu1151
külaline

kui kindlustus maksab siis loomulikult nõua maksimumi !
entu1151
külaline

Manovarile..... kui selline õnnetus juhtub paneelmajas? mis siis, kas paneelid välja vahetada:) ma ei küsi seda Sinult pahatahtlikult ....aga tõesti , lihtsalt huvi pärast!
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

entu1151 kirjutas:Manovarile..... kui selline õnnetus juhtub paneelmajas? mis siis, kas paneelid välja vahetada:) ma ei küsi seda Sinult pahatahtlikult ....aga tõesti , lihtsalt huvi pärast!
Antud, hetkel käib jutt kipsplaaditest.
Vahetada välja ikka asjad, mis on reaalne välja vahetada.
Ei küsinud küll pahatahtlikult, aga oma lollusest? :this:
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
entu1151
külaline

eks ma räägi ka siin oma kogemustest . olen pidanud ülevuntsima põlengu järgselt nii kipsi kui paneelkorterit ja tõesti pole seal olnud hiljem mingit tahmalõhna . muidugi kui on ikka suur põleng siis on jutt kipsi suhtes teine.kuumus võib ju muuta kipsi rabedaks j.n.e.nagu ma aru sain on teemaalgatajal põhiküsimus tahmas.
murelik67
külaline

Tänan kaasa mõtlemast.

Põleng oli tegelikult väike. Suuremat kahju kannatas põrand ja see läheb täielikult vahetusse. Muidugi korter ise on sellise tahmakihi all, et anna abi ja kips on sellest läbi imbunud. Eks ma ise tahaks ka lasta kipsi ära vaheta, ei usu mina, et sellest asjast head nahka tuleb. Millalgi tuleb ikka see tahm sealt läbi. Ja tõsiselt ei kujuta ette kuidas see lõkke hais majast välja saadakse. Eks ma vaidlen kindlustusega. Peavad omatigi taastama algse olukorra ja minul polnud 2 aastat tagasi paigaldatud laes ja seintel mingit tahmaga pooleks pahtlit ja värvi. Konsulteerisin ka juristiga ja see arvan, et mul on 99,9% võimalus need tööd lasta ka teha. Kui vaja, siis kohtusse välja ja nõude kulud kindlustusele lisaks veel.

Tänan kõiki
Vasta