Tellisahjude energiasalvestus

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Volly
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Re: Tellisahjude energiasalvestus

Lugemata postitus Postitas Volly »

Kas Te ise ka aru saate, mille üle siin vaidlete? Kas sama suur ahi kütab 20 ruutu, või 200 ruutu sõltub ju hoone ehitusviisist ja soojapidavusest, kas tegu moodsa nimega nullenergiamajaga, või peale teist maailmasõda ehitatud "puukuuriga". No ei saa ju neid kahte võrrelda. On ahju välispinnaks kivi, plekk, krohv, või ahjupott ei oma mingit tähtsust salvestuse seisukohast. Kui nullenergiamajas võib ahju pinnatemperatuur olla 40 kraadi ja elamine on mõnusalt ja ühtlaselt soe, siis "puukuuris" ei piisa ka sellest, et ahju pind on 100 kraadi, ikka külmub vesi nurgas ära, kuigi tuli samahästi, kui ööpäev läbi koldes lõõmab. Kas ahju peab üks või kolm korda ööpäevas kütma ei sõltu samuti tema välimusest, vaid ahju massist. Kui mõni mees on sattunud õhukeseseinaliste plekkahjude juurde ainult, siis ei ole see mitte ahju viga, vaid ikka ahju tegija või tellija viga. Üks endast lugupidav pottsepp küsib kindlasti tellija käest juba esimesel vestlusel, millist ahju klient tahab? Kas sellist, mis kiirelt soojeneks, või sellist, mis kaua soe oleks. Klient tahaks kindlasti sellist, mis kiiresti soojeneks ja kaua soe oleks ja siis meie "supermeistrid" ehitavadki ahju ja pärast näevad siin foorumis oma superahju pilti, mida kõik mõnitavad ja tümitavad.
Kas kivi- plekk, või pottahi jääb meistri otsustada ja tema hingele. Kui "puukuuri" ehitada kiviahi, siis üle ühe talve küll tema eluiga ei ole, kuna ta lihtsalt köetakse lõhki, ahi nurgas ja tahaks ju sooja saada. "Puukuuris" ei pea ka pottahi vastu, köetakse samamoodi lõhki, jääb üle ainult plekkahi, mis natukenegi kauem vastu peab, kuna plekk ei lase suitsul tuppa tulla ja hoiab kive koos, et naad mööda tuba laiali ei pudeneks Plekkahjul on võimalik pinnatemperatuuri üle saja kraadi ajada, kas see on ohutu ja tervisele kasulik on hoopis teine teema, aga kas pragunenud ja suitsu sisseajav kiviahi on siis tervisele kasulikum?
Peamine probleem minuarust on pottseppade väljaõppes. Kui paljukirutud vene ajal pidid meistri juures ametit õppima ja meister ütles, kuna oled valmis iseseisvalt tööle hakkama, siis nüüd võtad raamatu "müüritud küttekolded" kaasa ja lähed ahju ehitama. Paremal juhul käid kiirkursustel, kus saad ähmase ettekujutuse sellest tööst.
Loodan, et tulevikus siinsed meistrid kirjutavad ka hoone soojapidavuse klassist, enne kui oma "kuldmune" kiitma hakkavad ja teiste tehtut maha materdavad.
Volly.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Olenemata hoone klassist on selle ööpäevaseks kütmiseks vaja teatud hulk energiat ja kui seda on vaja 100 kW siis tuleb selleks põletada vähemalt 30 kg halgusi. Kui ei soovita palavalt kütta üle ühe korra 24h, siis kui suure massiga ahi peaks saama ehitatud, et hoones püsiks ühtlane temperatuur? Mina räägin alati kõige ühtlasema temperatuuri "loomisest" 24h
Võiks juba kõrvale jätta tõesti ahju soojenemise kiiruse kui ahju kõetakse iga päev ja soovitakse ühtlast temperatuuri. Vastvalt maja energiaklassile tuleb kõetud ruutmeetrite arv erinev ja kogu teadus..
Milline muna siis muneda?

Kui maailmas ehitatakse hulgi ahjusi kuni 6 tonnise salvestama massiga ja tehakse ka sellel teemal uuringuid nii dollarite kui € eest siis ei veena mind ükski siinne hingeline väljaelaja vastupidises.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Volly
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kaminahi. Mulle tundub, et põed sama haigust, mis minu nainegi, temal lööb korra kuus jalgevahele, aga sulle lööb vist pähe, et mõtlemine kinni jookseb ja korrutad ühte ja sama juttu.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

kaminahi kirjutas:Olenemata hoone klassist on selle ööpäevaseks kütmiseks vaja teatud hulk energiat ja kui seda on vaja 100 kW siis tuleb selleks põletada vähemalt 30 kg halgusi. Kui ei soovita palavalt kütta üle ühe korra 24h, siis kui suure massiga ahi peaks saama ehitatud, et hoones püsiks ühtlane temperatuur?
Lõpmatult suure massiga - ja proovi sa tõestada vastupidist ;) .
kaminahi kirjutas:Mina räägin alati kõige ühtlasema temperatuuri "loomisest" 24h
Võiks juba kõrvale jätta tõesti ahju soojenemise kiiruse kui ahju kõetakse iga päev ja soovitakse ühtlast temperatuuri.
Hea küll, pane siis oma ahjuga majadele silt "kütja olemasolu nädalavahetusel kohustuslik".

Kui soojenemiskiirus kvaliteediparameetrina kõrvale jätta, siis nädalavahetuseks kodust ära minnes kütad tagasi tulles pool nädalat oma "soojaseadet" režiimi tagasi.
kaminahi kirjutas:Vastvalt maja energiaklassile tuleb kõetud ruutmeetrite arv erinev ja kogu teadus..
Milline muna siis muneda?
Paraja suurusega.
kaminahi kirjutas:Kui maailmas ehitatakse hulgi ahjusi kuni 6 tonnise salvestama massiga ja tehakse ka sellel teemal uuringuid nii dollarite kui € eest siis ei veena mind ükski siinne hingeline väljaelaja vastupidises.
Tegelikult on nii, et iga automaatjuhtimissüsteemide tudeng peaks oskama sulle selgeks teha, et mida inertsem on juhitav objekt, seda ebaefektiivsema tulemuse ta muutuvates oludes annab.

S.t. kui on tegemist passiiv, või null-energiamajaga, kuhu 6-tonnine ahi ka füüsiliselt ära mahub, siis täpselt drosseldatud (nt. villakihiga piiratud) soojusväljastusega suur ahi võib anda väga ühtlase ja hea tulemuse, kuna väljuv soojusvoog läbi piirete on minimaalseks üritatud ajada.

Kui aga tegemist on "harju keskmise" majaga, kus läbi seinte ikka oluliselt sooja väljub (ning eriti puitkarkassmajaga, kus piirete soojusinerts ka sisekliima ühtlustamisel appi ei tule), siis on üsna paratamatu, et soojaallikas peab "äkilisem" olema ja 6 tonnise nõutava (nt. energiasalvestusarvutuse alusel) kivimassi mahutaks ma hoopis erinevase 3 küttekehasse - 1, 2 ja 3-tonnisesse, mida saaks kütta vastavalt hetkevajadusele.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Samuti nagu sina minu laused üle trükid võin mina teha sinu omadega ja mis edasi :scratch: Pask on su jutt.... meeldib?

Te ärge niiväga kartke, ma olen elanud ise erinevates majades ja erineva küttega ning võin oma sõnade eest vastutada. Tehke nimekiri ja ma võtan teid küüti ning käime läbi kõik minu tehtud ahjude kliendid ja kuulate mida nad räägivad ja hiljem saate kõik siia üles kirjutada. Kas on siin julge mees kes ütleb, et Marcus Flynn on täielik idioot! Või näiteks küsige Alex Chernovilt tema mõistuse kohta? Oli teine enne pangas toimetamas, nüüd arendab Ameerikas pottsepandust, vene koolkonda.
Kas Heikki Hyytiäinen on idioot? Meie kutse andjad on ikka näpuga Veski raamatus :oops:

kena köik
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Samuti nagu sina minu laused üle trükid võin mina teha sinu omadega ja mis edasi :scratch:
Alles sa kurstid, et ma sind osaliselt tsiteerin, nüüd pahandad, et su posti tervikuna kommenteerin - otsusta siis ükskord ära, mida tahad. :banghead:
kaminahi kirjutas:Pask on su jutt.... meeldib?
Kui sa just otse küsid, siis ikke meeldib, kui vestluskaaslase sisemine ilu pinnale ujub.
kaminahi kirjutas:Kas on siin julge mees kes ütleb, et Marcus Flynn on täielik idioot! Või näiteks küsige Alex Chernovilt tema mõistuse kohta?
...
Kas Heikki Hyytiäinen on idioot?
Mis need härrad sinu foorumipostitustesse küll puutuvad?

Ehk teiste sõnadega, sapakas on auto, mosse on auto, Dacia Logan on auto, Mercedes on auto ja palju muid brände on autod - kes küll sellele vastu vaielda saaks.
Kuid kullerfirmad ikka Berliin-Rooma tretti Daciaga vist ei sõida.

Alguses mõtlesin, et ehk ei vasta su viimasele postitusele, kuid jätta teema lõppu "pask", "idioot" ja muu seesugusega ilustatud postitust sündametunnistus nagu ei lubanud.

Aga teist korda ma ambrasuurile küll viskuma ei hakka, nii et lase aga südame põhjast tulla :wave:
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

motamees kirjutas:Mängime siis seda valemite mängu edasi.
Kiviahi, soome tüüpi, ühelt poolt langeva lõõriga. Ahi 90x65cm, kõrgus 120cm. Ahju küljega ühine leso 130cm pikk. Kolle 20x40cm (klaasini).
Lisan: Unustasin mainimata, et tegu on renoveeritud majaga.
:scratch: Mitu ruutmeetrit kütab ära?
Kas see valemitega arvutamine on nüüd minevikku vajunud. Prooviks viimast korda.
.
Tel 5o9279o
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Madis64,
Kui sa ei oska arvata, miks need härrad minu postituste sisusse puutuvad, siis...
ära topi oma näppusi klaviatuurile kui ei valda teemat.

Mina sinult sinu sisutuid ületrükke ei oota ja ei usu, et keegi neist targemaks on saanud.
------------------
www.ehituspenskarid.com
raga
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas raga »

Eks need härrad ole iks omaala tegijad. A vaidluses tuleb ikka palju uut ja huvitavat. Nagu siingi, vaieldakse ja siis kisub juba sõjaks jne jne ....no krt, ei suuda ikka rahus olla ja tegeleda teemaga. Ma näen siin ka juba mingit mustrit tekkimas. Teema oli muidu huvitav, sai üle pika aja tehtud tiir ja jälle vähe targem. :) Olge no sallivamad. Kõik on erinevad-arusaadav! :hello: :D Põhiteema on see, et igal objektil on vaja teha parim/optimaalsem valik küttekehaga. Arvestada pere elustiiliga ja maja erinevate teguritega ning eelarvega. :)
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Madis64,
Kui sa ei oska arvata, miks need härrad minu postituste sisusse puutuvad, siis...
Kordan sulle veel kord üle - antud lõime teemaks (pealkirja järgi otsustades) on põhikoolifüüsika - härrad Flynn, Chernov ja Hyytiäinen puhuvad selles kontekstis sama palju pilli kui V.I.Lenin ja L.I.Brežnev.

Energia jäävuse seadused ja materjalide füüsikalised suurused kehtisid ammu enne neid härrasid ning kehtivad ka hulk aega peale neid.

:hello:
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Kuna tuleb tõesti arvestada paljude erinevate teguritega, siis leiavad kiibitsejad alati selle oma, kõige tähtsama, mis peab olema kindlasti peamine ja parim tegur.
Näiteks üks selts raiub, et parim ahi on see, mis kiiresti soojaks läheb. Kui see ahi on keraamilisest materjalist siis on see ka sama kiiresti külm. Aga kes seda enam seletab. Jne, jne. Käisin külas, mees kurdab, et ei taha kütta 3 korda ööpäevas...hommikul õhtul ja öösel :oops: Tahab sellist, nagu tema naabrimehele tegin. Aastast aastasse võetakse sõimata ahjusi, mis 24h sooja annavad. No ja sõimake edasi. Peetripoeg sõimab ameerikat ja ise voolib Marcuse ahjusi järgi teha. Pottkivi sõimab ...ja lapib suured pottahjud. Leevi sõimab, et keegi ei tohi teha üle kolme tonni ja siis lendab selga saavutusega, et lappis pottahjule uue sisu, 1000 tellist, ahi viis tonni.... Plekkahjusi mööduga 900x 1150 keegi on näinud....Kümned ja kümned.
Sõimake edasi aga mingi arukas tehniline sõna võiks ka ikka sõimu sisse mahtuda.
Kui tõesti muud eesmärki ei ole kui mind sõimata, siis ei ole mina küll see mees kes sellest mingi haiguse saaks :) No ei ole ja ei saa ka olema.
Viimati muutis kaminahi, 11 Mär 2011, 21:13, muudetud 1 kord kokku.
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

madis64 kirjutas:
kaminahi kirjutas:Madis64,
Kordan sulle veel kord üle - antud lõime teemaks (pealkirja järgi otsustades) on põhikoolifüüsika - härrad Flynn, Chernov ja Hyytiäinen puhuvad selles kontekstis sama palju pilli kui V.I.Lenin ja L.I.Brežnev.

Energia jäävuse seadused ja materjalide füüsikalised suurused kehtisid ammu enne neid härrasid ning kehtivad ka hulk aega peale neid.

:hello:
Kas energiat on võimalik salvestada, et seda seejärel teatud perioodi jooksul kasutada? ((loovutada) Peetripoeg siis kargab , et salvestada ja mitte loovutada on ka võimalik. Igaveseks salvestada.
------------------
www.ehituspenskarid.com
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas juhan »

Teemaalgatajale.
Siin oled andnud oma maja välisseina andmed viewtopic.php?f=7&t=26065&p=134348#p134348
Ja ameerikamaale oled saatnud ka oma Oru tänava ahju sisemise ilu.
Selgita siis valemitega selle isendi heades ja veel heademast omadustest, enne kui kedagi soovitad klaviatuurist eemal olla.
On ta ju sind juba aastaid teeninud, niiet tead mida räägid ja polegi vaja ekskursioone korraldada, sest palju neid kliente ikka on kes nii külalislahked oleksid [quote="kaminahi"] Tehke nimekiri ja ma võtan teid küüti ning käime läbi kõik minu tehtud ahjude kliendid ja kuulate mida nad räägivad ja hiljem saate kõik siia üles kirjutada.[/quote
Manused
koppel25.jpg
koppel25.jpg (89.99 KiB) Vaadatud 4120 korda
koppel23.jpg
koppel23.jpg (105.74 KiB) Vaadatud 4120 korda
koppel24.jpg
koppel24.jpg (99.32 KiB) Vaadatud 4120 korda
Volly
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kaminahi. Veel paar aastat tagasi vandus Hyytiäinen käsi piibli peal, et tema ahju ülemises kambris toimub järelpõlemine ja temperatuur tõuseb kuni 900 kraadini. Nüüd ütleb ta ise kaa, et see on jama, seal ei toimu enam mingit põlemist ja töötab hoopis teistsuguste kollete kallal. Niipalju siis Sinu jumalast, teema hoopis ahju massist, ei ole sinu nelja või kuue tonnine ahi igale poole sobilik ja ei küta ruumi ära. Matemaatiliselt võib ju kõik ok. olla, aga elamine ikka külm. Pottsepp on see, kes selgitab välja kliendi vajadused ja pakub kõige optimaalsema lahenduse. Kui sa ei oska peale villaga sissemähitud neljatonnise ahju teha, siis nii kirjutagi, et ei oska teistsuguseid teha. Pinnavõimsusest sa ka ei taha aru saada, see on see suurus, mida sinu ahju ruutmeeter on suuteline ühes ajaühikus välja andma. Kui sa väidad, et pinna temperatuur ei mängi seal rolli, siis pead küll uuesti põhikooli füüsikat õppima. Milleks mulle seda kaks korda suuremat ahju vaja, kui piisab poole väiksemast, ega ma sellepärast maja ei ehitanud, et pool maja ahju all oleks. Kohtasin möödund aasta päris palju õnnetuid kiviahju omanikke, kes kurtsid, et talvel kulus neil 15 rm. puid korteri kütmiseks oma ilusa võimsa kiviahjuga, aga naaber oma vana pott, või plekkahju kütmiseks kulutas ainult 5 rm. Need ei olnud ilmselt sinu tehtud, aga Hyytiäineni ja villa kummardajate kätetöö. Kuidas sa seda kommenteerid?
Tegelikult foorum juba ammu oma põhiülesande, või algse mõtte kaotanud ja muutunud mingiks mõttetuks juraks. Eile öeldi telekas, et Delfi oli algselt mõeldud ühiskondlikuks ajuks, aga nüüd muutunud ühiskondlikuks kloaagiks, kahjuks ka selle foorumiga sama juhtunud.
Volly
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Näen minagi, et foorum on sitamajaks muudetud. Ise keegi endast midagi ei näita aga teiste suhtlemised, tööd ja tegemised pasandatakse kaarega üle. Kõike teatakse paremini kui kliendid ise oma ahjudest :rotfl:
Ma ehitasin oma ahju Juhani Keppo jooniste järgi ja jätan omateada, mis selle miinused ja plussid on, aga maja küttis hästi ära enne soojustamist ja pärast soojustamist. Aga täna ehitan ma teisiti, kuid seda võiks ju näha. :scratch:
Praegu ehitan väga väikses majas ja see ei ole Unibuildi 4 tonnine.
Kuidas selle kirjapanemisega jäi? Või näitad sina seda plekut millega 5 ruumi puudega maja ära kõeti? Vanasti käis kõva vaidlus, kaua kellelgi gaasballoon vastu peab :) Mis selle pleku siis sooja hoidis :) Ära mõtle välja mingeid 3x labasusi.
Kas sa Unibuildi ahju oskad ka lahti seletada selle mõtetuses? Selle võid minu peal vabalt mustaks tõrvata.
Hyytiäineni jutud olen ise ära kuulanud...ja Alexi omad ja Norberti omad ja Larsi omad ja Mika omad ja palju teisi häid inimesi.
Peetripoeg teadustas ka reipalt kõnetraadis, mis Sulu ahjul valest ja selliseid ahjusi 20 aastat ehitanud Lars ütles risti vastupidist. Nüüd nõuab näe see Peetripoeg, et mina talle ette ütleksin. Midagi pole seal ahjul viga.
Kui tüdinud oled, ütle, võid vastamata jätta.

Ps Panin ühe katse villa ja tellisega...kas oled järele proovinud ja teadagi saanud, miks mõnedel tegijatel villaga ahjud soojaks ei lähe....
Viimati muutis kaminahi, 11 Mär 2011, 23:20, muudetud 1 kord kokku.
------------------
www.ehituspenskarid.com
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets

kaminahi kirjutas:Ma ehitasin oma ahju Juhani Keppo jooniste järgi ja jätan omateada, mis selle miinused ja plussid on, aga maja küttis hästi ära enne soojustamist ja pärast soojustamist.
Täitsa arusaadav ja ühene vastus!
Edu sulle.
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets

kaminahi kirjutas:Ps Panin ühe katse villa ja tellisega...kas oled järele proovinud ja teadagi saanud, miks mõnedel tegijatel villaga ahjud soojaks ei lähe....
Tean, tean ja pole vaja selgitusi!
Sellepärast võetigi vastu, et ohtu pole.Ei läe kohe mitte soojaks!
Manused
raivo049.jpg
raivo049.jpg (95.09 KiB) Vaadatud 4077 korda
74547_162704220431106_151189044915957_353695_895992_n.jpg
74547_162704220431106_151189044915957_353695_895992_n.jpg (51.05 KiB) Vaadatud 4077 korda
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »

On päris naljakas peale paaripäevast koolitust Taanis Skamoli tehastes tegijate meeste foorumi mõttearendusi lugeda. Ma ei saa aru miks küll te üksteist nii kuradi palju sõimate? Selge on see, et ahju süsteemid on praegu suuremas arengus kui ei kunagi varem. Turule tuleb aina uusi ja kordades paremaid materjale ja sellega seonduvalt muutuvad ka tehnilised lahendused. Kordan veel kord, et standardile EN 15544 vastava ahju ehitamiseks tuleb kasutada vaid kergšamotti. Pottsepad kes soovivad ENDALE koju ehitada ahju võivad ju selleks kasutada alati materjale oma äranägemise järgi. Tellijad paraku soovivad innovatiivseid lahendusi. Pakkudes klientidele parimaid turul olevaid materjale pottseppade maine vaid tõuseb. Põhjendus, et aastakümneid oleme ju kasutanud keskmise ja keskmisest halvema kvaliteediga šamotte, telliseid, jne iseloomustab oma arusaamistesse kapseldunud meistrit. Kui aga selline meister leiab endale kogu aeg uusi ja uusi kliente, siis miks ta peakski uusi tehnoloogiaid ja materjale tunnustama? Tolerantsust aga võiks ikkagi rohkem olla, sest pigem näitab kõige uue maha tegemine meistri ebakindlust ja kartust tulevikus tööta jääda. Omaltpoolt tahan rõhutada, et hea pottsepp teeb endale selgeks erinevate tootjate materjalide omadused ja eripärad ning nendest materjalidest lähtuvalt ehitab ahju, mis talle ahjuturul edu garanteerib.
Seoses Venemaal toodetud šamotiga lisan sakslaste professionaalse arvamuse. Järeldused saab siis iga meister juba ise teha ja kivide müüjatelt informatsiooni lisaks küsida.

Kõike paremat
Andrus Schults
http://www.raidkivi.ee
Manused
Vene šamotil on madalatel temperatuuridel suur soojuspaisumine.JPG
Vene šamotil on madalatel temperatuuridel suur soojuspaisumine.JPG (154.85 KiB) Vaadatud 4019 korda
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Tere tulemast tagasi minevikku :hello:

Mul kohe küsimus, et kui ma nüüd pean tegema senistest veel suurema leivaküpsetusahju, põrandapind 1,2 m2 ja selle peale veel paar sama suurt küpsetavat korrust, siis mis kivi on see, mis kannatab tuld, niiskust, salvestab ja niisutab ning küpsetab? Mida ütleb EN?

Siiani nähtud on tehtud erinevast aga ikkagi tihedast samotist.
Viimati muutis kaminahi, 13 Mär 2011, 18:57, muudetud 1 kord kokku.
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Veel täna on MTÜ logo just selline ja teades, et ahjul on kujutatud just Eestis toodetavaid ahjupotte, siis ....ma ei oska rohkem edasi arvatagi, et milline võhik lasti selle logo tegijaks?

Pilt

Mõni võiks kommenteerida....
------------------
www.ehituspenskarid.com
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets

Sellise tellis kindlasti mõni Venemaa oligarh oma metallurgiatehase uue martäänahju logoks.
Manused
ahjumaailm2.jpg
ahjumaailm2.jpg (33.56 KiB) Vaadatud 3954 korda
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas Peetripoeg »

Andrusele.

Ja ,jah.Traditsioonilist ahjundust peagi enam lihtsalt ei ole.Sest see lihtsalt ei ole enam konkurentsivõimeline.Tehtagu kui massiivseid või kui plekiseid ahje tahes.
Ajaga tuleb kaasas käia.Ja ka tellijad muutuvad rohkem teadlikumaks.

Huvitav,kas ka Wolfshöher Tonwerke ahjuehitusmaterjalidest saaks kokku panna ahju,mis väljastab ühtlaselt soojust 24 tundi ? Või läheb see jälle teemast välja !
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »

Kõigepealt seoses küpsetusahjuga. Kui on soov kasutada eriti suure salvestusvõimega rasket šamotti, siis Wolfshoeher Tonwerke tootesarjas kannab see nimetust HST. HST raske šamoti kaal on 2900 kg/m3. Võrdluseks vene päritolu šamotil 2000-2100 kg/m3. Vene šamoti probleemiks on ka väga kõikuv kvaliteet. Tegelikult ju ei saa täna ükski pottsepp käsi Veski või mõne muu meistri raamatu peal vanduda, et tal pole vene šamotiga probleeme olnud. Täpsustuseks siis veel, et ahjude kollet ei tohiks kindlasti HST šamotist laduda. Tihe suure salvestusvõimega HST jahutaks liigselt põlemisprotsessi. Leivaahjus aga vastupidi tuleb meile suur salvestusvõime kasuks.
Mis puudutab Wolfshoeher Tonwerke HBO+, HSM ja HST šamottidest ehitatud ahjude soojasalvestust, siis loomulikult garanteerivad nimetatud materjalid 24h salvestusaja. Nendest materjalidest 4000-5000 tonnise ahju ehitamist ma otstarbekaks ei pea, kuigi selline ahi soojendaks elamist 48h ja rohkemgi. Samas vastavalt EN 15544 standardile ehitataksegi kuni 400L koldemahuga ahjusid 40kg halupuude korraga põletamiseks. Selline 9,5 meetrise lõõriga õhkvahega ahi peaks kindlasti kaalumagi min. 4 tonni.

Kõike paremat
Andrus Schults
http://www.raidkivi.ee
Manused
TABEL vene šamoti, punase tellise ja HBO+ kergšamoti soojuspaisumisest.JPG
TABEL vene šamoti, punase tellise ja HBO+ kergšamoti soojuspaisumisest.JPG (121.7 KiB) Vaadatud 3899 korda
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets

Andrus,loodan,et ei pane pahaks, aga käid sa ka meie suurtes ehitusmaterjalide kauplustes sellist kampaaniat tegemas?
Ütlen oma arvamuse olukorrast riigis- see kaup võib sul ju hea olla, kuid ta liigitub pigem "delikatesside" hulka ning isegi vene šamott on piisavalt kallis.
Aga olen venega hästi hakkama saanud ja arvan, et paljud teisedki pottsepad.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Ma pean siis tegema järelduse, et parimat tahtes tuleb rehkendada HST samotiga ja küll oleks tore teada kivi möödud ja kas on ka võlvikiilu? Hind ikka ka, olgugi, et tahetakse sajanditeks ;)

Vene samotiga on kvaliteet jah nagu täisnurk ehitusel, joppamise asi :)
Seepärast on see üks põhjustest, miks ei ehita kliendi materjalist.
Paljalt soojuspaisumise koefitsentide vahe kannataks edasigi ära aga muud kvaliteedi parameetrid loodetavasti ikka tasuvad ennast ära. Kas on ka mingi pakkumine kestvusele, aastates?

kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
Vasta