Tegu on 70a vana palmajaga. Hetkel on ehitatud põrand talade peale ning taladest üks 30-40cm allpool on muldpinnas, seal vahel lihsalt tühimik tuulutamiseks - nimelt vundamendis on ka tuulutusavad.
Peas kõigub tükk aega mõte põrandad kinni valada.
Minu silmis näeks töö välja nii, et võtaks vana põranda ülesse, müüriks kinni tuulutusava, tassiks juurde liiva mille trambiks vibraga kinni, sinna peale 100 - 150 peno (peno ka vastu vundamenti püstiselt näiteks 60cm sügavuselt), peno peale kile, armatuur ning lõpuks maha valada betoon. Betooni peale võib juba panna ükskõik mida - laudpõrand, parkett, laminaat.
Kogu töö eesmärk oleks saada põrandad tunduvalt soojemaks ning vähem rappuvamaks. Samuti on pinnavesi kevadeti võrdlemisi kõrge ning siis on põranda alune niikunii vett täis. Mädanema pole oma elu jooksul veel talad ega põrand läinud (arvatavasti tänu tuulutusele) aga see on ainult aja küsimus, viimasel aastal oli vett nii palju, et põrandatalad olid täitsa vastu vett juba - siis oli muidugi jama ka kinnise truubiga mis nüüdseks lahendatud aga see selleks.
Kui mõeldav selline lahendus on? Olen sirvinud antud foorumit ja näinud soovitusi, et põrandatuulutust ei tohiks kunagi kinni panna kuna läheb hallitama - minu lahenduse puhul aga seda ohtu ei ole kuna põrand on kinni valatud ning pole midagi mis hallitama saaks minna. On mul õigus?
Tänan abistajaid juba ette ära!