ehitajad ja amatöörid

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Külaline
külaline

Re: ehitajad ja amatöörid

Lugemata postitus Postitas Külaline »

... No mida ornitolooge! Varsti hakkate lisaks kotkastele ja varblastele ka teiste värvuliste elu üle vaagima. Ehk aitab nendest linnu võrdlustest. Lapsikus :hello:
Külaline
külaline

Isalik külaline.
Miks teisi halvustad? näita parem, et ise midagi targemat öelda oskad. :hello:
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Tallusin konnasilmadel vist...
Urmasr,
kas mina tõin näiteks Wolmerk, Facio vms? Ma pole kordagi öelnud, et KÕIK peatöötvõtjad on asjalikud!
Nendele kes siin kiunuvad, kuidas suured neile liiga tegid - MITTE KEEGI ei sundinud alla omahinna tööd tegema! MITTE KEEGI ei sundinud sõlmima lepinguid suvaliste "vahefirmadega".
Rokikas,
just see, et Merkost üleliigne tööjõud lahti lasti näitabki organisatsiooni tugevust. Kui lahti lastute hulgas oli ka mõni tõeliselt kõva spetsialist, siis vaba tööturg - ei olnud kindlasti mingit probleemi uue koha leidmisel. Kui oli, siis äkki ikka ei olnud nii kõva tegija?!

Imelik,
õpi ennast väljendama nii, et teised aru saaksid. Maksustamine vs tasustamine. Ei ole sünonüümid! Eestis on tööjõud väga kõrgelt maksustatud ja buumi ajal ehituses ka väga kõrgelt tasustatud.
Kui sul on tõendeid Merko kuritarvitustest, siis võta ühendust politseiga. Millegipärast on mulle jäänud mulje (korteriturul tehtavad tehingud kinnitavad seda), et Merko tehtud kraamile leiti üldiselt üsna mõistliku hinnaga ikka ostja. Klient millegipärast ei jaga su seisukohta "tehnoloogiliste protsesside rikkumisest" ja leiab, et teda koheldakse igati OK. Sama ei saa öelda mõnegi teise arendaja kohta.

Ma ütlen veelkord (kui jäi mõnele ikka arusaamatuks) - mina ei ütle, et edukas olemiseks peab SUUR olema. See annab kindlasti mingeid lisavõimalusi aga ei ole edu pant.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Rahu, ainult rahu. Me ei korralda siin "kodusõda" ega õhuta "klassi"-vaenu. Kritiseerime ainult seisukohti ega tee nendest kaugeleulatuvaid järeldusi? Muidugi vajub see suht mõttetu teema (minu kaasabil) ka väga laiali.
Ei, minu jutust on täiesti valesti aru saadud (vbl.tõesti ka omapärase keelekasutuse pärast).
Mõte oli ebaefektiivsuses ja ressursi raiskamises ning jätkusuutlikuse puudumises (siinjuures ei maksa vaadata ainult majandustulemusi). "Hiilgavaid" majandustulemusi võib ka saada täiesti "rabasse sammudes"( Nokia oli viimane näide).
Häiris lihtsalt see, et sellest tehti kiireid järeldusi- suur= palju raha= efektiivne=kvaliteet=turu liider= korrigeerija= märk+.
Maksude/tasu , inim/tööjõu teemat ei viitsi lahata (läheks pikaks) aga võin öelda, et olen 2x2-st kardinaalselt erinevatel seisukohtadel.
Palun mitte ka kasutada kellegi kohta sõna "saast", sest see ütleb mulle midagi selle kasutaja kohta.
2korda2 Sul on huvitav slogan aga vägagi kaheti mõistetav?
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Imelik,
sa leiad, et meil ei ole tööjõule rakendatavad maksud kõrged? 33+21+muud pudinad on madal maksukoormus?
Või ei maksta meil töö tegijale piisavalt? Kust see lisaraha peaks tekkima, mis justkui maksmata jääb? Mina ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kellel raha puu otsas kasvaks. Seep see probleem on - kui klient on vaene, on ka töö tegija vaene. Laenubuumi tingimustes võib tõesti juhtuda, et teenusepakkuja saab rikkamaks, kui teenuse tellija.

Mis sloganisse puutub, siis mul on seda endal vaja - 8 aastat rabelesin jutti. Pikim puhkus oli nädalapäevad ja tüüpiline tööpäev oli pigem 10-12 tundi. Lapsed, pere - see aitas järjele. Vahetasin töökohta ja nüüd ei ela enam ainult tööle. Pärit on loomulikult surematust Dilberti koomiksist.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Külaline
külaline

Klient on vaene... ,(enamus) tõsi ta on. Samuti on protsent mittemillestki , mittemidagi jne. Proportsioonid on olulised?
Klient saab "rikkaks" ebaefektiivset ja madalapalgalist tööd tehes? Inimjõud on ressurss, mille ebaefektiivne kasutamine on minu silmis võrdne kahjutegevusega (eriti isikliku kasusaamise eesmärgil). Järeldused tehke ise.
Ei soovi seda teemat siinkohal pikemalt lahata (arvestades eelseisvaid protsesse ;) ja seda, et tegemist on Ehitusfoorumiga,mitte poliitklubiga).

Imelik.
õpipoiss, sell, meister
külaline

Lugemata postitus Postitas õpipoiss, sell, meister »

Imelik, proportsioonid peakski paigas olema, kes on kotkas ja kes varblane. Kuid meil kipuvad millegipärast varblased võtma kotkaste suuruse "sööda" ette, soovivad ka esineda kotkastena ja paljudel on isegi hinnaskaala kotkaste oma...

Mul on nüüd omal juba 2 järjestikulist kogemust, kus kohale lennati ja esineti nagu kotkad, , kuid kui mask eest tõmmata, siis olitki ainult säutsuvad varblased.....ning ühe säutsuva varblase töö tegi ümber suurfirma. Olin üle 2 kuu järjekorras, et saaks parandustööd ära teha, sest suurfirmal olid vastavad mõõteriistad, säutsuv varblane aga keksis ringi oma punase pulgakesega ning esines "pädeva" tööjõuna...Teise varblase töö ümbertegemine on ootel...
Ning kui arvestada sellega, et varblased esinevad tihti nii klientidele kui ka peatöövõtjatele "pädeva" tööjõuna ehk siis samasuguste tegijate kotkastena igasuguste ja kõikvõimalike ehitusalade peal, siis kallid kliendid - palju õnne! Võib juhtuda, et lasete varblasel omale sauna ehitada, istute laval, viskate leili ja käib.....kõva kõmakas....
Ekspertiisil aga maksab juba kohaletulek 400 euri (6200 kr) + lammutustööd + ümbertegemise kulud...

Paratamatult tekib küsimus - miks peavad kliendid sponsoneerima seda varblaste parve, kuna tundub et allesjäänul 40 000 ehitajast on vist vaid käputäiel kotka anded ja kogemused....
MEIS-TER
külaline

Lugemata postitus Postitas MEIS-TER »

õpipoiss,sell,meister
teeme nii et räägime siis sinu konkreetsest "halvast kogemusest" ja proovime jõuda põhjusteni miks nii läks nagu läks.
aga jätame selle fauna ja flora rahule see ei vii mitte kuhugi... :wave:
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

õpipoiss, sell, meister kirjutas:Imelik, proportsioonid peakski paigas olema, kes on kotkas ja kes varblane. Kuid meil kipuvad millegipärast varblased võtma kotkaste suuruse "sööda" ette, soovivad ka esineda kotkastena ja paljudel on isegi hinnaskaala kotkaste oma...

Mul on nüüd omal juba 2 järjestikulist kogemust, kus kohale lennati ja esineti nagu kotkad, , kuid kui mask eest tõmmata, siis olitki ainult säutsuvad varblased.....ning ühe säutsuva varblase töö tegi ümber suurfirma. Olin üle 2 kuu järjekorras, et saaks parandustööd ära teha, sest suurfirmal olid vastavad mõõteriistad, säutsuv varblane aga keksis ringi oma punase pulgakesega ning esines "pädeva" tööjõuna...Teise varblase töö ümbertegemine on ootel...
Ning kui arvestada sellega, et varblased esinevad tihti nii klientidele kui ka peatöövõtjatele "pädeva" tööjõuna ehk siis samasuguste tegijate kotkastena igasuguste ja kõikvõimalike ehitusalade peal, siis kallid kliendid - palju õnne! Võib juhtuda, et lasete varblasel omale sauna ehitada, istute laval, viskate leili ja käib.....kõva kõmakas....
Ekspertiisil aga maksab juba kohaletulek 400 euri (6200 kr) + lammutustööd + ümbertegemise kulud...

Paratamatult tekib küsimus - miks peavad kliendid sponsoneerima seda varblaste parve, kuna tundub et allesjäänul 40 000 ehitajast on vist vaid käputäiel kotka anded ja kogemused....
Sinu jutust selgub, et Hr. Suurfirma parandas ära varblaste poolt kihva keeratud töö. :blackeye:
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
õpipoiss, sell, meister
külaline

Jah, manowar, nii ta oli.
Eraklient kasutab oma elu jooksul siiski vähe ehitusteenuseid, mitte iga päev, mitte iga aasta. Kuid kui lugeda nii siit kui ka mujalt meediast, kuidas ehitajad petavad kliente ja lisaks ehitajad petavad ka teisi ehitajaid, siis annab see märku, et meie ehitusturul valitseb täielik soodoma ja kamorra. Ja ometi on tung sellele elukutsele lausa massiline, nagu polekski teisi elukutseid olemaski..Meeldib teile nende keskel esineda meistrina? Ma arvan, et mitte...Aga mida teha ja kuidas eristada meistreid varblastest, pole veel keegi mingit ettepanekut teinud.
Külaline
külaline

Meil Eesti inimesed vaatama ainult kust saaks odavamalt.palkame amatöörid ja kui peese keeratakse töö siis võtame uued amatöörid kes töö ümber teevad.kuigi tubli ehitaja kes küsib natu rohkem raha kui amatöör,teeb töö ühekorraga ja kvaliteetselt.
on endal palju juhtumeid kus pean minema ja töö ümber tegema.
Külaline
külaline

õpipoiss, sell, meister kirjutas:Imelik, proportsioonid peakski paigas olema, kes on kotkas ja kes varblane. Kuid meil kipuvad millegipärast varblased võtma kotkaste suuruse "sööda" ette, soovivad ka esineda kotkastena ja paljudel on isegi hinnaskaala kotkaste oma...

Kaua sa säutsud, räägi siis lõpuks ära, kes mida tegi, mis läks valesti ja kes mida parandas.
õpipoiss, sell, meister
külaline

Külaline kirjutas:Meil Eesti inimesed vaatama ainult kust saaks odavamalt.palkame amatöörid ja kui peese keeratakse töö siis võtame uued amatöörid kes töö ümber teevad.kuigi tubli ehitaja kes küsib natu rohkem raha kui amatöör,teeb töö ühekorraga ja kvaliteetselt.
on endal palju juhtumeid kus pean minema ja töö ümber tegema.

Ärge ajage naerma oma lõputu ühe ja sama mantraga a la makstakse vähe. Paljude amatööride nõutud hind ületab isegi suurema firma oma. Kui suurfima (või isegi keskmise töötajaskonnaga) firma töös midagi viltu läheb, siis tehakse korda, kuna töötaja kardab oma töökohta kaotada ja tavaliselt on töötajad klientide ees ka distsiplineeritumad. Need egost lõhkiminevad varblased aga löövad rinna ette ja ikka veel säutsuvad: vähe, maksa rohkem! Suurfirmas on iga ameti peal oma töömees, varblaste firmades aga arvab varblane et ta oskab kõike ja korraga: plekksepp-lukksepp-günekoloog, ainult riik ei taha sellest kuidagi aru saada, kui andekad nad on.
Palju te varblased, ise oma töötajatele maksate? Kas rohkem kui suurfirmas?
fd
külaline

Lugemata postitus Postitas fd »

Jutt pole mitte peatöövõtja liiga väikestest hindadest alltöövõtjale vaid Eesti ehitusturu keeravad piix just need juhud kus peatöövõtja EI MAKSA raha töö eest ja need pole kahjuks erandid vaid igapäevane "normaalne nähtus" . Väga tavaliseks on saanud juhused kus tellitakse tööd ja lastakse firma põhja peale objekti valmimist. Rahad kanditakse välja, omanik elab nagu kuningas ja sajad tegelikud töömesilased koolevad. Elu on lill ja kõik on jokk.
Kuniks sellist jama Eestis ei suudeta likvideerida, siis ei saa ka midagi paraneda ja see on fakt. Enda ülemuselgi jäi 200 000.- saamata tööde eest ja 5 meheline firma pidi pillid kotti panema või Soome kolima ja valiti viimane.
Hetke olukorras on tänaseks Soomes meie firmas 12 meest ja vaja oleks veel mehi, AGA Eestist pole enam kedagi võtta. Kogu tutvusringkond on tühi , kõik on põhjamaades laiali.

Nüüd küsimus : Mis või kes on Eestis järel ja mis hariduse ja oskustega need tegijad on ?
õpipoiss, sell, meister
külaline

fd kirjutas: Nüüd küsimus : Mis või kes on Eestis järel ja mis hariduse ja oskustega need tegijad on ?

Hea küsimus. Mina ei ole sellele veel vastust saanud. Paljud väikeettevõtjad väidavad kommentaariumides või mujal, et tegelikult nad on tõelised meistrid, teevad 24/7 tundi tööd, kuid samal ajal istutakse päise päeva ajal... arvutis... :scratch:
hea küsimus
külaline

Lugemata postitus Postitas hea küsimus »

on seegi ,mis on see ime rohi mis mõjutab meistriselli õppipoisi siin päevade kaupa räuskama.
Kord tõotab,et tema ausat raha oma ehitajale ei maksa. Et ainult "mustalt" ja odavalt. Nüüd pasundab, et mingid varblased temal töö piiksu keeranud. Kotkas firmad normaalse hinnaga töid ületrgemas. :grin:
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

õpipoiss, sell, meister kirjutas:
fd kirjutas: Nüüd küsimus : Mis või kes on Eestis järel ja mis hariduse ja oskustega need tegijad on ?

Hea küsimus. Mina ei ole sellele veel vastust saanud. Paljud väikeettevõtjad väidavad kommentaariumides või mujal, et tegelikult nad on tõelised meistrid, teevad 24/7 tundi tööd, kuid samal ajal istutakse päise päeva ajal... arvutis... :scratch:
Mina olen järel, ja kindlast leidub teisigi tegijaid kes hoiavad lõuga vee-peal, paremas käes on :jooma , vasakuga teevad klõpa.klõpa.
Tegelt on asi karm ja kogu see teema on vägagi aktuaalne, kaudselt puudutab see meid kõiki.
õpipoiss, sell, meister
külaline

hea küsimus kirjutas:on seegi ,mis on see ime rohi mis mõjutab meistriselli õppipoisi siin päevade kaupa räuskama.
Kord tõotab,et tema ausat raha oma ehitajale ei maksa. Et ainult "mustalt" ja odavalt. Nüüd pasundab, et mingid varblased temal töö piiksu keeranud. Kotkas firmad normaalse hinnaga töid ületrgemas. :grin:

Ma ei ole midagi tõotanud ja kõik oma arved olen maksnud ennetähtaegselt.
Aga küsimusele, KUI palju on neist 40.000 ehitajast ehitaja haridusega ja kui palju isehakanud tegelasi, ongi jäänud lahtiseks, meistrite arvust rääkimata. Jutt viiakse momentaalselt mujale.
Külaline
külaline

õpipoiss, sell, meister kirjutas:Jah, manowar, nii ta oli.
Eraklient kasutab oma elu jooksul siiski vähe ehitusteenuseid, mitte iga päev, mitte iga aasta. Kuid kui lugeda nii siit kui ka mujalt meediast, kuidas ehitajad petavad kliente ja lisaks ehitajad petavad ka teisi ehitajaid, siis annab see märku, et meie ehitusturul valitseb täielik soodoma ja kamorra. Ja ometi on tung sellele elukutsele lausa massiline, nagu polekski teisi elukutseid olemaski..Meeldib teile nende keskel esineda meistrina? Ma arvan, et mitte...Aga mida teha ja kuidas eristada meistreid varblastest, pole veel keegi mingit ettepanekut teinud.

Kui küsida tohib, siis kuidas oma varblased leidsid?

taastaja
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Külaline kirjutas:..Kui küsida tohib, siis kuidas oma varblased leidsid?
taastaja
Vastan poliitiliselt korrektselt "õpipoiss,...,..." eest- väga hea küsimus, kas keegi soovib veel midagi küsida? :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

õpipoiss, sell, meister kirjutas:
hea küsimus kirjutas:on seegi ,mis on see ime rohi mis mõjutab meistriselli õppipoisi siin päevade kaupa räuskama.

Ma ei ole midagi tõotanud ja kõik oma arved olen maksnud ennetähtaegselt.
Aga küsimusele, KUI palju on neist 40.000 ehitajast ehitaja haridusega ja kui palju isehakanud tegelasi, ongi jäänud lahtiseks, meistrite arvust rääkimata. Jutt viiakse momentaalselt mujale.
Mure ehitaja hariduse pärast?
Soovitus klientidele.
Küsige oma ehitajalt haridust tõendavat dokumenti.
Mul on kogunenud mitmesuguseid pabereid terve patakas, aga keegi pole kordagi küsinud.
Ei valetan siiski. Miilits ja politseinik on küsinud juhilube :scratch:
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Tere
Kui tellija tellib ehitustöö "mustalt", ehk mitteametlikult suvaliselt võõralt isikult, siis ongi loomulik, et töö kvaliteeti võib pidada mõnes mõttes nagu loterii võiduks. Loterii puhul pole ju mõtet kedagi teist siunata, kui ise ennast. Keegi ei sunni kedagi ju loteriipiletit ostma.
Kui tellija tellib ehitustöö ametlikult firmast, siis soovitan järele uurida, kes on vastutav spetsialist.
Ehitamine kuulub eriettevõtluse alla. Ehitusfirmad peavad omama MTR-s registreeringu saamiseks vastutavat spetsialisti.
Vastutav spetsialist omab ehitusalast haridust ja vastavaid kogemusi.
Kui ehitustöö ei vasta projektile, nõuetele, lepingus olevatele sätetele, siis küsige spetsialistilt otse, mille eest ta raha saab. Kui vastutamise eest, siis on ju loomulik, et ta ka oma tööd vastavalt teeb.
Kui vastutaja ei suuda oma tööd teha, siis on seadusjärgsed vastavad hoovad tellijatel selleks olemas.
Palju on firmasid, sh peatöövõtufirmakesi, kus vastutav spetsialist kas puudub või on palgatud väikese tasu eest fiktiivselt. Sellistelt firmadelt ei tasu ka eriti palju loota. Uurige alati, kes on vastutaja, küsige vastutaja telefoni numbrit ja kontakte. Kui vastutaja objektil ei käi ja kvaliteedi suhtes tekib kahtlusi, siis on alust arvata, et vastutajat pole või on fiktiivselt.
See viitab sellele, et ettevõttes tegelikult pädev spetsialisti kontroll puudub. Ja siis on üsna tõenäoline, et ehitamine võib esmapilgul paista küll päris ehitamise moodi, kuid probleeemid ilmnevad alles hiljem.
Tellija tavaliselt oskab näha vaid välist kvaliteeti. Kuid enamasti silmale varju jääv kvaliteedi osa määrab tunduvalt rohkem.
Selleks ongi õpetatud spetsialistid, kes kõike seda peaksid oskama kontrollida ja selle eest ka oma "ihu ja karvadega" vastutama.
meha
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas meha »

Ehk saavad ka amatööridest kunagi meistrid -kui ennast koolitavad ja õpivad
õpipoiss, sell, meister
külaline

omega kirjutas:Tere!
1.ehitaja - õppinud ja kogemustega (5-8 aastat)
2.amatöör - endine "traktorist", kogemusi (0-5 aastat)

Pöördumine ehitajatele:
1. lõpetage enda odavalt müümine (tellijad ei osta teile ehitustööriistu!)
2. küsige hinda, mida olete väärilised

Lõpetuseks: Las amatöörid keeravad ihnetel tellijatel korterid ja majad peessee, mõne aja pärast KUTSUVAD nad TEID seda jama likvideerima.

lugupidamisega: OMEGA

Musjööd!
Võttes aluseks kõrgelt haritud ja suurte kogemustega ehitaja/teemaalgataja omega kommentaari ning uskudes, et omega räägib tõtt ja ainult tõtt, siis....

Pöördumine tellijatele:

1. ärge mingil juhul tellige töid nendelt firmadelt, kes on olnud turul vaid 0-5 aastat (vaadake seda registrist kindlasti järgi !!!!), sest sel puhul te võite sattuda endise traktoristi otsa....

2. ärge tellige töid ka peatöövõtjalt, kes kasutavad alltöövõtjaid kui nende lepingusse on märgitud kasvõi üks lause alltöövõtja kasutamise kohta. Laske ära märkida ka selle alltöövõtja firma nimi ning uurige, kaua on ta turul tegutsenud. Kui alltöövõtja on turul tegutsenud vaid 0-5 aastat, on järelikult tegemist... traktoristiga....

3. ja kui mõni ehitajast talent, kes on peale 5-8-10-20 aastast Rootsis, Soomes, Saksamaal jne ehitamist koju tagasi pöördunud ja Eestis äsja oma firmakese teinud, ärge uskuge teda, ta on kindlasti.....traktorist...

Nüüd ma viskasin teie palli teie oma väravasse tagasi..... :D
Külaline
külaline

Andeks, aga ka mulle meenutad Sa pigem "hullumeelset", kes loobib palle igas suunas; lootuses leida "väravat".
Öeldi- räägi asjast (pahameele põhjusest)! Kahtlustan, et polegi midagi rääkida? Ära püüa süüvida asjadesse, millest Sul puudub isegi ettekujutus!
Keda Sa siin esindada püüad-tellijaid? Vaevalt.

Imelik.
Vasta