Ujuv laudparkett ja köögimööbel

põrandad, põrandatööd
j
külaline

Ujuv laudparkett ja köögimööbel

Lugemata postitus Postitas j »

Tervist!

Mul on köögis ujuv laudparkett. Plaanis on tellida köögimööbel. Kas mööbli alt peaks põranda välja lõikama?
Olen kuulnud vastakaid arvamusi.

Tänan!
j
külaline

Täpsustuan: 14 mm-ne parkett.
Mõhk
külaline

Lugemata postitus Postitas Mõhk »

Pigem lase lisada iga kapi/mooduli kohta kaks või neli jalga rohkem rõhu vähendamiseks pinnaühikule. Vali maksimaalselt laia toetuspinnaga reguleeritavad jalad. Kui siiski jääb hiljem kartus, et mööbli jalgade surve liialt suur ja rikub põrandat siis lihtsaim viis on muidugi ka reguleeritavate jalgade alla asetada jäigast materjalist laiad õhukesed plaadikesed.
Parketi lõhkumine oleks minuarvates rumalus.
Kasutaja avatar
Chef
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Chef »

parketi rikkumise hirmus, lõhud selle üldse välja? või on hirm tingitud köögiseadmete kiiva vajumises? eelkõnelejal juba lahendused välja pakutud, samas võid ka kogu mööblialuse ala katta niiskuskindla vineeriga, mille peitsid põrandaga võimalikult samasse tooni (vineeri ääred tuleb siiski lakkida, et spooni kihid võimaliku niiskuskahjustuse tõttu lahti ei lööks).
j
külaline

Chef kirjutas:parketi rikkumise hirmus, lõhud selle üldse välja? või on hirm tingitud köögiseadmete kiiva vajumises? eelkõnelejal juba lahendused välja pakutud, samas võid ka kogu mööblialuse ala katta niiskuskindla vineeriga, mille peitsid põrandaga võimalikult samasse tooni (vineeri ääred tuleb siiski lakkida, et spooni kihid võimaliku niiskuskahjustuse tõttu lahti ei lööks).
Miks ma üldse sellise mõtte peale tuli, oli see, et ehitaja soovitas köögimööbli alt parketi üldse välja lõigata. Põhjuseks ütles, et parkett mängib ja kui suur raksus peal, ei saa vabalt paisuda jms ning võib hakata kummima, kuigi servadesse on jäetud paisumisvaru.

Köögimööbli firmas aga suhtuti üsna üllatunult sellisesse mõttesse. Ma väga hea meelega jätan põranda terveks, aga enne tahtsin targematelt nõu küsida.

Tänan vastuste eest!
Vasta