Ostsin eelmine nädal endale uue boileri, sest vanal hakkas soojapaak korrosiooni tõttu vett läbi laskma. Isend on ise 100 liitrine (eelmine oli 50L) ning kuna pole kunagi sellist asja paigaldanud, siis jätsin meelde kuidas vanal boileril ühendused olid, ning paigaldasin tolle järgi. Esimest korda seadistasin kogemata niimodi, et kuuma vett hakkas külmaveekraanist tulema, seega tõstsin voolikud ümber. Nüüd aga kui keeran kuumaveekraani, siis sealt tuleb leiget vett ning ta jahtub üsnagi kiiresti (mingi minutiga läheb kuumalt leigeks).
Piltide järgi peaks ju kõik ühendused korras olema:

Mul on ka vana ahjuküttega boiler, mis jookseb samasse kraani kuhu elektriboileri soe vesi, ning vähese kütmise tõttu on ta hetkel üsnagi külm, seega soe ja külm vesi segunevad mingil määral, aga see ei seleta miks vesi kraanist tulles jahtub järjepidevalt. Siis peaks ju kas ühtlaselt külm või soe olema? Ning tookord kui ma voolikud valesti ühendasin, siis sain 10 minutilise pesuskäigu ilusti tehtud (kuigi ta oli lõpuks suhteliselt jahtunud, kuna elektriboilerisse voolas pidevalt külma vett sisse?)
Boileril soojavee otsmikku katsudes on tunda, et seal seda kuuma vett on sees küll.
Vana boileriga sellist jama ei olnud, ning isegi külmaga ja teist boilerit kütmata sain sooja dushi all käidud.
Ainuke asi mida ma väga näppinud pole, on elektrilised ühendused (pildil üleval), sest need ei tohiks ju väga midagi määrata.
Mul endal on pea täiesti tühi ausaltöeldes, niiet äkki keegi oskab kuidagi aidata?