ehitajad ja amatöörid

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Külaline
külaline

Re: ehitajad ja amatöörid

Lugemata postitus Postitas Külaline »

õpipoiss, sell, meister kirjutas:...Aga urmas, sa vist kõigud kahe tooli vahel. Eespool kaitsesid töötuid, kes omale paaritunnise tööga lastele leiva võivad lauale tuua ja nüüd muutusid äkki niiiii ausaks maksumaksjaks, et ajad lausa peki kilode ja roosiistikute arvude vahel ajad näpuga järge.
...
Ah, et naeruväärsetest palkadest rääkida oli naeruväärne?
õpipoiss, sell, meister kirjutas:... Mind see ei huvita, sest ma ei ole koputaja....
Ega Pavlik Morozov ka polnud koputaja, ta lihtsalt kuulas oma südametunnistuse häält ja täitis kodanikukohust.
Tulles tagasi sinu tahtmise juurde ise maksta sotsmaksu töölise eest, siis vist sinu südametunnistus riigi ees ei anna rahu ja hinge närib kahtluseuss südametu töölise pärast, kes võib sinu poolt makstud raha oma taskusse pista. Keegi peaks maalima hästi suure pannoo suureks eeskujuks kõigile ja selle MTA kontori fuajeesse üles riputama. Pildi teemaks võiks olla näiteks ""Õpipoiss, sell, meister" maksab sotsmaksu", midagi "Doni kasakad kirjutavad kirja.." sarnast või veel lähemast ajastust, kus vorbiti hulka naljakaid sotsrealistlikke maale.
Urmasr
tomask90
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas tomask90 »

sashaobrok kirjutas:Härra tomask90 paistab pimedusega löödud olevat. Rokikale edu ja jõudu...
Mitte et lausa pimedusega lõõdud , lihtsalt mõningate elukogemuste najal olen hakanud asjadele natuke teistmoodi vaatama kui meil ilmselt standardiks peetakse :)
Mis ma teha saan kui korduvalt on olnud tunne et ei saa oma maksuraha eest eriti midagi tagasi? Ja ma ei usu et ma nüüd päris ainuke nn pime olen meie seadusloome poolest algelises vabariigis :o
Külaline
külaline

õpipoiss, sell, meister kirjutas:

taastaja, sinu jutt sellise tellija mitteleidmisest on puhas BS.
...............................................................
Teie suur hala on tekkinud sellest, et teie firmakesed soovivad ellu jääda. Selle nimel teete kisareklaami a la kliendid raisad, ei taha ametlikult maksta, et näidata kui ausad, tublid ja kannatajad te olete.

Kuidas sellest nüüd aru saada? Milleks neid firmasi siis tehakse, kui mitte neid elus hoida.....? Ehk tõlgid väheke? Kui nimetad seda halaks, siis järelikult tead ise väga hästi, et probleem on olemas ja ei taheta sugugi alati ametlikke töölepinguid vormistada. Keegi ei tee siin kisareklaami, sageli on töömehel ainus valik: kas võtta või jätta? ...ja kui selliseid olukordi esineb massiliselt, siis milleks tal seda firmat üldse pidada, seda enam, et füüsilise isiku, FIE ja OÜ maksustamise alused pole sugugi võrdselt sellel tööturul.

taastaja
õpipoiss, sell, meister
külaline

Lugemata postitus Postitas õpipoiss, sell, meister »

Ehk oleks parem enne oma firma loomist siiski eelkõige majandamine selgeks õppida, et ei oleks liiga järsk mäest alla libisemine. Meil ju luuakse väga hoogsalt neid firmakesi ja sama hoogsalt tahetakse ka juba esimesel aastal kasumis olla. Milline on õiglane õpipoisi, milline selli ja milline õiglane meistri palk, on siiani suur saladus. Mõni soovib ainuüksi palgaks saada lausa 2000-5000 (!) euri kuus, pole siis ime, et nad jäävadki oma unenägudesse.
Hiljuti vaatasin ühe maja renoveerimisel osalenud 6 firma tänase päeva seisu. Nendest 6-st firmast 4 firmat olid sel aastal juba makseraskustes...Aga meie väikese rahvaarvu veel väiksema töötajaskonna kohta on pea iga 10-s ...ehitaja..
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Makseraskustesse satuvad firmad üldjuhul vähese nõudluse tõttu, mis omakorda paneb suures hädas neid alapakkumisi tegema, et ikka töö endale saada, aru andmatta, et selliselt tegutsedes, odavat tööjõudu kasutatades, on firma pidamine perspektiivitu tegevus, aga sina(õpoiss, sell, meister) tahad niigi tühjaks pigistatud marjadest, veel tünnitäie head veini saada.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

No ei ole turg süüdi! Kurat, saage juba ükskord aru - kui hakkama ei saa, vali teine eriala! Eestis on ehitusettevõtteid, kes ka suure masu ajal kahjumit ei saanud. Kas neile turureeglid ei kehtinud?
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
õpipoiss, sell, meister
külaline

Manowar, see mida mina tahan, jäägu ikka minu otsustada. Ega keegi ei käse turul olla oma firmaga, kui läbilöögivõimet ei ole ja klientidele jääbki arusaamatuks, kas sellistes firmades töötavad õpipoisid, sellid või hoopis meistrid. Viimaste kohta ütlen, et vaevalt meistrid kellegi alluvuses töötavadki.. :)

Kui töötavast elanikkonnast iga 10-s on meil ehitaja, siis kas sa ei arva et seda on liiga palju? Aga kõik ju tahavad ellu jääda. Varsti iga põhikoolipoiss soovib saada kas kokaks või ehitajaks, arva ära miks? Peenemad preilid õpivad ka maniküürijaks-juuksuriks. Aga igaljuhul mitte kosmonaudiks. :)

Hiljuti tegi mulle mu tuttav selgeks, miks ta (tihti) ei kasutagi firmade abi. Suurematel ei ole aega väiksemate klientide jaoks või kui on, siis on nad vahendajad. Väikeste firmade peale ei saa loota, sest oma ellujäämise nimel käib hoogne materjalide juurdekirjutis ning kuna pole aimugi, kas kohale ei tooda mitte mingi kuskiltki hangitud allahinnatud ja odav materjal, peab koguaeg juures passima. Ja pole ka teada, kas seesama firmake poole aasta pärast pole üldse haihtunud. Seetõttu pigem maksab erategijale. Häid erategijaid aga saadakse tutvuste kaudu ja et ei tuleks raha saamisega mingeid probleeme, maksab ta tasu ülekandega tegija kontole. Nii lihtne see ongi.
Kuna turg on ehitusfirmakestest üleküllastunud, siis loodus teebki oma tasakaalustuse..Ning kui sa arvad, et kliendid loobivad nüüd eurosid sama suure hooga kui buumi ajal kroone, siis sa küll eksid. Nii et mõni võibki jääda oma konkureerivat pakkumist ootama.
:hello:
Külaline
külaline

paistab,et mitme nimega tegelasel ongi selline firmake kus on kaks töölist ning üks nädal on meister tema ja teine nädal vahetavad; on juhataja vahelduseks.
praegu tegeleb Elu Mõtte otsingutega ja on oma egoga lausa rahul. Oled tüüpiline eneseimetleja ja muud ei miskit. loodame,et oled elutee alguses,seepärast edu sulle.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

tomask90 kirjutas:
sashaobrok kirjutas:Härra tomask90 paistab pimedusega löödud olevat. Rokikale edu ja jõudu...
Mitte et lausa pimedusega lõõdud , lihtsalt mõningate elukogemuste najal olen hakanud asjadele natuke teistmoodi vaatama kui meil ilmselt standardiks peetakse :)
Mis ma teha saan kui korduvalt on olnud tunne et ei saa oma maksuraha eest eriti midagi tagasi? Ja ma ei usu et ma nüüd päris ainuke nn pime olen meie seadusloome poolest algelises vabariigis :o
Käi veidi maailmas ringi, siis ehk tajud, et pole siin su elu nii armetu midagi. Ja pimedusega seetõttu, et sa tõesti ei näe kõike seda vajalikku mida riik sinu ümber teeb ja korraldab. Aga paraku on sinusuguseid teisigi ja seetõttu nii viletsake meie riik ehk ongi. Paljuski on selles süüdi 90nendate üleminekuperiood, kus tõesti maksis ainult omakohus ja küüned-enda-poole. Teisisõnu - tavaline anarhia.
vanaema on sul veteran...
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

õpipoiss, sell, meister kirjutas:Hiljuti tegi mulle mu tuttav selgeks, miks ta (tihti) ei kasutagi firmade abi. Suurematel ei ole aega väiksemate klientide jaoks või kui on, siis on nad vahendajad. Väikeste firmade peale ei saa loota, sest oma ellujäämise nimel käib hoogne materjalide juurdekirjutis ning kuna pole aimugi, kas kohale ei tooda mitte mingi kuskiltki hangitud allahinnatud ja odav materjal, peab koguaeg juures passima. Ja pole ka teada, kas seesama firmake poole aasta pärast pole üldse haihtunud. Seetõttu pigem maksab erategijale. Häid erategijaid aga saadakse tutvuste kaudu ja et ei tuleks raha saamisega mingeid probleeme, maksab ta tasu ülekandega tegija kontole. Nii lihtne see ongi
Täkkesse! Ise otsisin ka oma maja ehitusele ehitajat. Vaatasin ja uurisin siit ja sealt. Lõpuks tellisin ühelt firmalt pakkumise. Ja mis ma sain, oli praktiliselt 3 väikefirma pakkumist ühte excelisse kokku kirjutatud. Nüüd ehitan ise, omade jopedega. Jääb ära pangaintress, suurfirma omanike kasum (börsifirma puhul maksad mingitele aktsiagämbleritele), autoliisingutasud, sekretäri makeup, kohviautomaadi rent, büroopindade koristajatasu ja siis takkaotsa lastakse need väikefirmad ka üle. Aega läheb küll rohkem, aga pärast vähemalt ma tean kus kohas midagi sitasti tehtud sai, kui sai, mitte et mõtled kümme korda, et "kurat kas nad panid siia ikka raua sisse või posti seinavahele või ei pannd", või "miks ta kurat sunnik siit vajub nüüd"...
tomask90
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas tomask90 »

sashaobrok kirjutas:
tomask90 kirjutas:
Käi veidi maailmas ringi, siis ehk tajud, et pole siin su elu nii armetu midagi. Ja pimedusega seetõttu, et sa tõesti ei näe kõike seda vajalikku mida riik sinu ümber teeb ja korraldab. Aga paraku on sinusuguseid teisigi ja seetõttu nii viletsake meie riik ehk ongi. Paljuski on selles süüdi 90nendate üleminekuperiood, kus tõesti maksis ainult omakohus ja küüned-enda-poole. Teisisõnu - tavaline anarhia.[/quote

Eks see maailmas ringikäimine ongi mind vast vähe skeptiliseks muutnud :grin:
Külaline
külaline

õpipoiss, sell, meister kirjutas:Nuuh, kui urmasele maksta seda "õiglast" palka, mille nõudmine algab ahastava hüüdega tohututest maksudest, raskest elust ning peale palga saamist lõpeb kuskilgi baaris, kus oma õiglane palk kõrist alla lastakse, uhkelt politseiauto nagu taksoga koju sõidetakse....
Sa oled ikka tõupuhas LOLL :banghead: , lausa meditsiiniõpiku näide! Äkki peaksid koos oma luulude ja fantaasiatega arsti juurde minema ning laskma ennast ravida, aga millegipärast on mul tunne, et sinu puhul on see ravimatu.
Hau! Urmasr on oma arvamuse öelnud!
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

2korda2 kirjutas: Eestis on ehitusettevõtteid, kes ka suure masu ajal kahjumit ei saanud. Kas neile turureeglid ei kehtinud?
Kui varblane näljaselt säutsub siis käratad talle et mets jäneseid täis ning kuidas kotkas hakkama saab. Kui ei saa hakkama siis sure välja kurat. :evil:
Külaline
külaline

sashaobrok kirjutas:....Ise otsisin ka oma maja ehitusele ehitajat. Vaatasin ja uurisin siit ja sealt. Lõpuks tellisin ühelt firmalt pakkumise. Ja mis ma sain, oli praktiliselt 3 väikefirma pakkumist ühte excelisse kokku kirjutatud....
Vähe uurisid, aga üldiselt on selliseid häid firmasid, kes ei kasuta "võtmed kätte" variandis teiste firmade abi, eriti spetsiifiliste tööde osas nagu elekter , torutööd, sise- ja välisviimistlus vms., vähe. Kodukandis on fantastilist ja kvaliteetset tööd tegev firma, aga siseviimistlust kutsuvad tegema aeg-ajalt mind ja nende tööd on lausa lust viimistleda.
Urmasr
jälgija
külaline

Lugemata postitus Postitas jälgija »

:wave: arvan,et kui kõigil tuludeklaratsioon täidetud on rahuneb ka see teema.praegult kumab siin arutluses läbi närvilisus ja süütunne sest kindlasti kõik siin on maksupetturid suuremal või vähemal määral :hello: maksupettus = vargus!!! ju teil siis on veel südametunnistust ning see annab lootust,et ehk kunagi ehitusel ka kõik seaduslikuks ja ausaks muutub :good:
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Nii kaua kui riik midagi ette ei võta, ei toimu midagi. Soomes näiteks peab varsti isegi vannitoa remondi puhul olema järelvalve jne. Enam ei saa , et jaan läheb ja viskab kipsis seina ja plaadib ära.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
jälgija
külaline

:wave: ikka riik on süüdi !!! ikka teised.tuletage J.F Kennedy ütlust meelde!!!
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas:
sashaobrok kirjutas:....Ise otsisin ka oma maja ehitusele ehitajat. Vaatasin ja uurisin siit ja sealt. Lõpuks tellisin ühelt firmalt pakkumise. Ja mis ma sain, oli praktiliselt 3 väikefirma pakkumist ühte excelisse kokku kirjutatud....
Vähe uurisid, aga üldiselt on selliseid häid firmasid, kes ei kasuta "võtmed kätte" variandis teiste firmade abi, eriti spetsiifiliste tööde osas nagu elekter , torutööd, sise- ja välisviimistlus vms., vähe. Kodukandis on fantastilist ja kvaliteetset tööd tegev firma, aga siseviimistlust kutsuvad tegema aeg-ajalt mind ja nende tööd on lausa lust viimistleda.
Urmasr
Ei see oli umbes nii, et vundament,vahepealne ja katus. Ma igasugu peentööd oleks hiljemaks jätnud nagunii...
Külaline
külaline

Üks maailmatark teab siin kuulutada, et ehitajaid olevat liiga palju.
Kõigepealt tuletab see meelde, kuidas aegu tagasi mõningad tänased juhtpoliitikud, eesotsas Laariga, Ansipiga, Kallasega teadsid rahvale kuulutada, et põllumehi on liiga palju. Sellele järgnes tolleaegse põllumajanduse põhjalaskmine. Tekkis hulk töötuid, kellest paljud siirdusid ehitusse. Inimene ju kusagil peab tööd saama, et ära elada.
Muidugi oli tolleagses süsteemis ebaefektiivsust, mahajäämust ja uuendusi oli vaja. Aga selline šokiteraapiline riigijuhtimine, kus piltlikult öeldes uue kaevu ehitamiseks reostatakse enne vana täis, jättes inimesed janusse, minnes üle suure hulga kodutute laipade :( tehes seda mille nimel? Et üksikutel väljavalitutel rahva hulgast oleks hea teiste arvelt rikastuda - tekitades suure ebaõigluse - nii ei tohiks jätkuda.

Ei. Ehitajaid pole tänasel päeval palju. Vaadake ringi. Kõikjal vajaks midagi ehitamist, remonti,kõpitsemist, renoveerimist . Majad ei pea sooja. Katused vajaks vahetamist. Fassadid korrastamist. Tööd oleks rohkem kui küll.
Aga raha ei ole.
Riigi vale juhtimise tulemusel turuga manipuleerides on rahvas paljaks tehtud . Rahad jaotunud käputäie osa inimeste vahel.
Suur hulk rahvast on jäetud ilma elamisväärsest elust. Paljud inimesed on näljas, külmas, depressioonis, ahastuses, väljapääsmatus olukorras, tööta.
Keda on palju?
Vahendajaid, nii-öelda-ehitajaid - ballasti, külakurnajaid, parasiite. Ja need tegelased on ka meie riigijuhtimise eesotsas. Nad kavaldasid niisuguse valimissüsteemi, mis kindlustab nende seal oleku ka edaspidi.
Ja niikaua kui nad seal kindlalt pukis, pole ka kusagilt paremust loota.
jälgija
külaline

oi, KE jüngrid ka siia jõudnud oma valimiskampaaniaga :hello:
Külaline
külaline

Ei ole KE
Ke on alla käinud. Vaja oleks uut tugevat vasakjõudu.
Aga KE tuleb valida hädaga, kuna alternatiiv puudub.
Maailma laevukese kreeni minek tuleb tasakaalu puudumisest.
Kuni vasak ja parem on tasakaalus, toimib süsteem kõige paremini. Kui liiga tasdakaalust väljas, läheb kummuli.
Kui valitulks osutuvad ainult rebased, siis kanad saavad ära sööduks.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:Üks maailmatark teab siin kuulutada, et ehitajaid olevat liiga palju.
Kõigepealt tuletab see meelde, kuidas aegu tagasi mõningad tänased juhtpoliitikud, eesotsas Laariga, Ansipiga, Kallasega teadsid rahvale kuulutada, et põllumehi on liiga palju. Sellele järgnes tolleaegse põllumajanduse põhjalaskmine. Tekkis hulk töötuid, kellest paljud siirdusid ehitusse. Inimene ju kusagil peab tööd saama, et ära elada....
Sel ajal kui need sinu poolt nimetatud "seltsimehed" põllumajandust põhja lasksid, polnud viimasest ehitusbuumist veel haisugi ja ei tea ühtegi põllumeest, kes oleks viimase buumi ajal traktori maha müünud ja ehitusele läinud. Enamus olid ikka muude erialade esindaja, kes elukutset vahetasid, ,kes avastasid, et ehituses saab praktiliselt midagi oskamata päris head raha.
Urmasr
Külaline
külaline

Puum tuli hiljem
Puumid ja tugevad mõõnad tulevadki liialt paremale kallutatusest.
Ebastabiilsest majanduskeskkonnast võidavad vaid vähesed. Ja reeglina mitte ausad riigikodanikud.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:Sel ajal kui need sinu poolt nimetatud "seltsimehed" põllumajandust põhja lasksid, polnud viimasest ehitusbuumist veel haisugi ja ei tea ühtegi põllumeest, kes oleks viimase buumi ajal traktori maha müünud ja ehitusele läinud. Enamus olid ikka muude erialade esindaja, kes elukutset vahetasid, ,kes avastasid, et ehituses saab praktiliselt midagi oskamata päris head raha.
Urmasr
Pole mõtet võtta asju nii lihtsustatult.
Kui ühest sektorist vabaneb inimesi ja turule tekib töötuid, siis sellega tekib surve tööturul teistele sektoritele. Näiteks põllumees läheb traktoristiks, tõrjub sellega välja tööturult välja traktoristi. Traktorist peab ka kusagil leiba teenima, siirdub ehitusse jne. Selliselt tekitatakse riigi poolt pidevalt tööturule õpipoisse, kes kompromiteerivadki erinevate erialade esindajaid.
Ja siis on pläägutajatel jälle põhjust foorumites pläägutada ning turuhinnaga manipuleerides hindu alla kangutada.
õpipoiss, sell, meister
külaline

Külaline kirjutas:Sa oled ikka tõupuhas LOLL :banghead: , lausa meditsiiniõpiku näide! Äkki peaksid koos oma luulude ja fantaasiatega arsti juurde minema ning laskma ennast ravida, aga millegipärast on mul tunne, et sinu puhul on see ravimatu.
Hau! Urmasr on oma arvamuse öelnud!
Tänan sõimu eest. Täiesti tüüpiline ehitusmehe reaktsioon...
:D

Arvan, et tõupuhas loll on see, kes baarist kojuminekuks kasutab politseiautot kui isiklikku taksot, samal ajal kui kuskilgi keegi oma hädas politseiabi ootab...

Suur lärm tekkis hoopis ilmselt sellest, et kui eratöömees küsib turul kopsakat tunnihinda, (400-500 kr tunnis) põhjendusega, et tal on vaja ka maksud maksta, ning kui talle öelda, et milles küsimus, klient kui tööandja maksab selle ise ära, ütle vaid kuhu maksta, on töömees nelja tuule poole kadunud. :D
Nii et ei maksa olla nii silmakirjalikud, kui sellele tähelepanu osutati.

Siin öeldi, et ehitusmehi ei ole palju. Kui te arvate, et ei ole liiga palju, mis hea pärast te siis konkureerite? Sel puhul ei tohiks mingit konkurentsi olla ning iga tubli ja toreda firmakese ukse taga peaks olema lausa järjekord. Aga nii palju kui artiklitest lugeda, teevad firmakesed ellujäämise nimel lausa võidu alampakkumisi...

Hau!
Vasta