vintskap plekk-katusesse ja toa soojustamine

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
Triste
Uus kasutaja
Uus kasutaja

vintskap plekk-katusesse ja toa soojustamine

Lugemata postitus Postitas Triste »

Head ehitajad, paluksin teie hinnanguid, millist summat võiks mul olla tarvis järgneva situatsiooni lahendamiseks:

Meil on püstpalkmaja katusealune korrus. Majal on valtsplekk-katus. Katuse kolmes küljes on suured vintskapid, tänu millele on korteril üldse püstiseid seinu olemas :) aga neljandas küljes ehk tagumises otsas on katus sile ja akendeta. Viilualust või viiluvälja seal pole, sest katus igast neljast küljest. Otsakülgedel kalle umbes kuuekümne kraadine, pikikülgedel aga 45.

Selles tagumises otsas on hetkel soojustamata pööning, kust viib redel "toa peale", samuti soojustamata pööningule. Tarvis oleks aga ehitada sellele külgnevale pööningule soojustatud lagi (milles trepiga pööninguluuk) soojustada katusseinad selle nurga all, mis nad on, seestpoolt välja poole, kuna katust praegu üleni vahetada ühistu ei luba, aga mis veel keerulisem: tekitada vintskap selle 60kraadise katuse sisse. Umbes 2meetrit lai ning 2,4 kõrge (põrandast) katus ühepinnaline ja üsna lame (et oleks sarnane teiste siinsete vintskappidega). Sees üks suur või kaks väikest akent. Majas on originaalis mõlemaid, eks arhitekt näitab näpuga, mis sobiks.

Aga. Kui palju mul selle operatsiooni jaoks raha vaja läheks? Jätame kooskõlastused ja projektid hetkel välja, ma hakkan sinna peale kulutama siis, kui on lootust, et ehituse ka ära finantseeritud saaksin :D

Aga palun arvamusi, selgitusi, kui palju materjalid võiksid maksta, palju ehitajad, katusemehed... Ei tahaks enne kõiki neid instantse tüütama hakata, kui pole selge, kas minust maksjat ka oleks.

Aitäh.
Külaline
külaline

Re: vintskap plekk-katusesse ja toa soojustamine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kindlasti saab selliseid asju teha. Võite ka mitmes järgus väljaehitamist teostada. Algul lasete vinskapid välja ehitada ehk nn koor valmis, siis sisetööd. Erilist tähelepanu tuleks siis plekialusele tuulutusel pöörata.
Maksumust ei oska nii keegi ära arvata. Näidake pilte või kutsuge ehitaja- huviline kohapeale, siis saate tõenäolisema numbri teada.

taastaja
extsy
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas extsy »

5500.- võiks see suurusjärk olla!
Seda siis puhtalt jutu järgi,mis siin kirjas.
Triste
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Triste »

Unustasin lisada, et need soojustatavad seinad oleksid põrandat pidi mõõdetuna 7m ja kaks korda 3m pikad, laejoont pidi väiksemad (sest kaldus) ja lagi ca 10m2, selline pisivõitu tuba.

Tuleb vist tõesti keegi koha peale kutsuda - muidu ma ei tea sedagi, kas peaks sinna arvutama villa või penoplasti või mõlemat ja mis tõkked, kiled või muudki.

Mul sellega aga ongi probleem - kui palju võib-olla selline eelarve tegemine maksma võiks minna? Sest muidu ehitajamees solvub, kui pärast "asjaks" ei lähe, et tegi nagu tasuta hindamist meil... Ma ei julge nimelt päris kindel olla, et mul raha jätkub. Kui teaks, laseks asjatundjad kallale ja jätaks targutamise targematele. Aga nii ei taha ka, et hakkan asjaga pihta ja poole pealt tuleb välja, et ei osanud kõike arvestada või kulusid ette näha. Mida ostmata jätta, kelle asemel ise käkerdama hakata etc. Kui tuba teha ei saa, võib olemasoleva rahaga midagi muud vajalikku käima lükata ja vana pööning elab oma elu edasi pööninguna nagu sündis.

Mis arvate, kui ma mõne hindaja või ehitusmehe leian, kes aitaks maksumust välja arvutada, palju ta peaks oma töö eest tasu saama?
Külaline
külaline

Mainiksite siis ehk piirkonna ka ära, mõnele naabrile siis ehk jääb silma
Sellise katusega maju kohtab tihedamini ehk Nõmmel, Kadriorus, Viljandis või Elvas jne. ;)

taastaja
Külaline
külaline

Triste kirjutas:...Mis arvate, kui ma mõne hindaja või ehitusmehe leian, kes aitaks maksumust välja arvutada, palju ta peaks oma töö eest tasu saama?
Kuuluta pakkumistele "avatud uste" päev ja eks tegijad, kes on asjast huvitatud, tulevad ise ja ilma raha küsimata objekti üle vaatama ning teevad pakkumise. Mõni võib siin vastu mulle vaielda, et see on ka töö ja kulutused, mis on samuti tõsi, aga objekti ülevaatus ja hinnapakkumine on asi, mille eest ise raha ei küsi tulevase võimaliku töö nimel ja teen selle tasuta "laste korisevate kõhtude" arvelt.
Urmasr
Vasta