Üldiselt kõike ahjudest!

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Üldiselt kõike ahjudest!

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Et asi algusest peale ära rääkida, siis see teema sai alguse sellest, viewtopic.php?f=1&t=26746 , mis siis ei tähenda seda, et ma selle allpoololeva postitusega teemat alustasin, mis aga ei tähenda seda, et mul teema jätkumis vastu midagi saaks olema ;)

Siin foorumis räägiks jah ahjudest, mis aga ei tähenda, et elu mind muudest ametitest just säästnud oleks või seda tänagi teeks :blush:
Tuleb muidugi ka pliidile tuli alla teha:
Pilt

kena köik
Viimati muutis kaminahi, 31 Jaan 2011, 14:31, muudetud 1 kord kokku.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Re: Hetkel kamina, ahju ehitamine

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Kuna siin nagunii õige teema amendatud...siis küsiks, et miks "põdral" ukse ja raua vahe nii suur tehakse.Eestikal pannakse uks tavaliselt vastu rauda. See lennuk aga meenutab katelt.Peab ikka palju puid pesas olema, et leek rauani ulataks.Mul oli kunagi Pioneeriga sama jäma, kuni tõstsin tuharesti kõrgemale.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

katuserobi kirjutas:Kuna siin nagunii õige teema amendatud...siis küsiks, et miks "põdral" ukse ja raua vahe nii suur tehakse.Eestikal pannakse uks tavaliselt vastu rauda. See lennuk aga meenutab katelt.Peab ikka palju puid pesas olema, et leek rauani ulataks.Mul oli kunagi Pioneeriga sama jäma, kuni tõstsin tuharesti kõrgemale.

Selle Pioneer pliidiga oli sul vast muidki probleema?

Sama kartes :beg: on ennegi arutatud viewtopic.php?f=1&t=17552&p=107481&hili ... it#p107456
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

katuserobi kirjutas:...siis küsiks, et miks "põdral" ukse ja raua vahe nii suur tehakse.Eestikal pannakse uks tavaliselt vastu rauda...
Ma ka siis põder. :D
Tegin just kõrge koldega pliita. Minu arusaamist mööda ei tohigi tuli olla väga vasta rauda. Ja praeahju ja plate vahelisel pilu mõõdul pole eriti tähtsust.
Kõrges koldes saab leek korralikult jõu kätte ja küpsetab hästi. Vastu plaati surudes on leek ära vägistatud ja ei saagi jõudu kätte. Rääkimata siis õkonoomsest põlemisest.
Eestikatel on raud vasta ust sellepärast, et ukse ülemine äär jääb raua taha kinni. Sellisena on mõeldud ukse kinnitamine ja nii on lihtsam ehitada. Alati aga ei pea elus lihtne olema. ;)
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Olen näinud ka "Eestikaid" , kus ukse peal kivirida, aga reeglina see kivi seal kaua ei püsi.Uksed logisevad nagunii ees.Olen töö kõrvalt, tädikestele haltuurat teinud ja nende pliitasid kõpitsend, naeratuse eest! Kuidas aga saaks kivid seal püsima, sest üks kivi jääb lühikeseks ja pane mis tahes raud alla, ikka mängib aja jooksul.Kui veel tuleb sellist tööd ette, mõtlesin sinna kiilukivid lõigata ja traadiga pealt hoolikalt siduda.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Minu katsetus oli selline. Rauda ma ei kasuta. Kui saaks sinna veel ühe rea peale lappida, siis poleks kindlasti probleemi. Kõrgus aga hästi ühte rida veel ei luba.
Ilma rauata ukseauk.
Ilma rauata ukseauk.
Pliita ukseauk.JPG (40.24 KiB) Vaadatud 4637 korda
Ka panin samoti üle ukseava väliskivile kaitseks. Tavaliselt seda pliitadel pole. Eks elu näitab
:)
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Väga kasulik mõte Motamees! Ma arvan, et see shamott tasub isegi siis kaitseks panna kui uks vastu rauda jookseb.See kaitseb, et ääreraud sealt "imelikuks" ei läheks.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

katuserobi kirjutas:... Ma arvan, et see shamott tasub isegi siis kaitseks panna kui uks vastu rauda jookseb.See kaitseb, et ääreraud sealt "imelikuks" ei läheks.
Siin jooksevad meie mõtted nii kokku, et peab avariid vältima hakkama. ;)
Enamus pliitaääreraudu on kolde ukse kohalt teist värvi, või lausa keereks põlenud. Sellepärast ka sättisin seda kivi sinna. Kuna siin juba läks selliseks teemaks, siis panen ka pildi siia üles.
Ääreraua kaitsekivi.
Ääreraua kaitsekivi.
Pliita seest..JPG (32.64 KiB) Vaadatud 4619 korda
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Re: Üldiselt kõike ahjudest!

Väga hea Motamees, et teed peaga tööd!
Eile mu sõber ütles, et ma olevat virtuaalahjuehitaja, sest tuhnin iga päev ahjufoorumites.See ju lihtsalt on nii huvitav, midagi pole teha.Eriti kui vaadata neid tüüpilisi kohti ahjudel ja pliitadel, kust laguneb, siis paneb ju mõtlema vägisi.Ja kui kuuled neid aegunud arusaamu, et näiteks umbkolle on parem isegi kui rest, sest seal saab leiba ka teha jne ( palju seda leiba seal ikka tehakse ja restika saab kiiresti umbseks muuta, tõmbad tuhka täis tuharuumi ja ülejäänud täidad liivaga, siis kui vahel tõesti tahad korralikult küpsetada), siis tuleb ju paar sõna kosta, et seda pimedust nii palju ei oleks ja tuli saaks põleda nii nagu tema tahab, sest tuli on vanem kui meie kõik... :)
taastaja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Suure Leedu uksega pliidil mahtus mul igastahes pliidi ukse peale 40 shamott ja uks jäi veel vastu äärerauda

http://mb1.live.hot.ee/rps/D/2026581.JPG
ärge sõimake,aidake mind.
virgor
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas virgor »

taastaja kirjutas:Suure Leedu uksega pliidil mahtus mul igastahes pliidi ukse peale 40 shamott ja uks jäi veel vastu äärerauda

Väga kole pilt.Samott koldes püsti ja lattraud ka. :eek:
Ahjud,pliidid,kaminad
www.hot.ee/kaminad
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Pole ka varem näinud püstiselt aga nagu näha, pole aastatega ära lagunend ! Minuarust aga on hea, et see rauaalune kivi seal üldse on, sest isegi siis kui ta veidike liigub seal lati peal, pole seda näha aga ta kaitseb ikkagi rauda liigsest kuumusest. Pealegi on meister kohe käepärast võtta kui tõesti ära kukub kunagi.
Muidugi päris meister oskab paremini ja õpetused on alati oodatud koos pildiga.
taastaja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas taastaja »

virgor kirjutas:
taastaja kirjutas:Suure Leedu uksega pliidil mahtus mul igastahes pliidi ukse peale 40 shamott ja uks jäi veel vastu äärerauda

Väga kole pilt.Samott koldes püsti ja lattraud ka. :eek:

Kole või mitte, aga hiiri püüab! Mida sa veel hobipottsepalt loodad? Kas oleks pidanud kleepima selle shamoti siis ääreraua külge? Ja pajata siis ka kogemusi, mis jamad püstise shamotiga mind ees ootavad :confused:
ärge sõimake,aidake mind.
virgor
Ehitusspets
Ehitusspets
Kontakt:

taastaja
Pliit hiirte püüdmiseks väga äge lahendus sullepärast kolle nii puhas ongi :good:
Ega ma nüüd paha pärast.Vaata motamehe pilti seal on kivi paigaldus.Samotid püsti ,pole ju sidumist ja kaua nad seal ei kesta , pildi pealt näha ,et juba samoti vahelt segu pudiseb.
Ahjud,pliidid,kaminad
www.hot.ee/kaminad
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

virgor kirjutas:taastaja
Pliit hiirte püüdmiseks väga äge lahendus sullepärast kolle nii puhas ongi :good:
Ega ma nüüd paha pärast.Vaata motamehe pilti seal on kivi paigaldus.Samotid püsti ,pole ju sidumist ja kaua nad seal ei kesta , pildi pealt näha ,et juba samoti vahelt segu pudiseb.
Miks sa oma kena koduka ära oled peitnud? Sealt oleks motamehelgi staazikalt kolleegilt vaadata.
;)
------------------
www.ehituspenskarid.com
virgor
Ehitusspets
Ehitusspets
Kontakt:

Ära peitnud :scratch: Sa ju vana kala foorumis ja ei oska profiili alt vaadata
kaminahi kirjutas:
virgor kirjutas:taastaja
Miks sa oma kena koduka ära oled peitnud? Sealt oleks motamehelgi staazikalt kolleegilt vaadata.
;)
Ahjud,pliidid,kaminad
www.hot.ee/kaminad
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Seda ma küsingi, et miks sa peitnud oled. Motamees ju noor kala :oops: kes ei oska arvata, et kodulehte peab nüüd otsima.

kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
raga
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas raga »

ma teen enamasti püstiselt, ülevalt kivid väljapoole kaldu, alt raiun ka vähe+naelseotis. Lappi nagu vähe palju ehk.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Üks asendamist vajav uunikum

Skorbuut

Pilt
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Siin teemaks,üldidelt kõikke...,siis võib ka Savitonist ehk siin edasi rääkida, et mitte häirida Tuhatjatuline teemat.
Mind, kui täiesti erapooletut, ei häirind kuidagi see Savitoni kohta käiv pila.Olen aastaid juba teadnud, et see asutus toodab korralikku materjali ja olen seda soovitanud inimestele, kes asjast midagi ei tea.Sama erapooletult olen rääkind ka teistet tootjatest ( näiteks Tartu Keraamikatehas) ja sellest, et mis vahe on ernival potil ( Savitoni potte ei pea paikka raiuma, on juba täpses mõõdus ja ahjud tulevad kindla suurusega, raiutud potist aga saab teha,mida iganes ja seina ei jää vuukke näha kui ei taha jne.)
Täiesti oma loomingust olen Savitoni potist ka korstnaid soovitand, et sama muster tuppa jääks ( muidugi poti sisse tellis). Või oskab keegi õelda, on Savitonil midagi eraldi korstna jaoks pakkuda ?
Vasta