Arutelud töö tegemise hinna osas

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Hind
külaline

Re: Palksauna tegemine nö. koha peal. Kas oleks tegijaid?

Lugemata postitus Postitas Hind »

TMF kirjutas:Kui sa aga oled tegija e. meister, siis peaksid teadma, et hinda alla lüüa liigselt ei tohi ja peaksid tegema tööd hinnaklassis mis on ligilähedane teiste poolt küsituga

Oh heldeke! Kes siis ehitusel meister ei tahaks olla!! :lol:

Tänapäeval on paljudel lapsukestel luti asemel hoopis kellu käes ning harjutatakse juba varakult ehitama liivakastides ilusaid losse....Nii et tulevane põlvkond ongi kui sündinud meistrid...

Ka ehitusel leidub palju neid täitsamehi, kes arvavad, et õpipoisi ja selli aastaid ei peagi vahepeal pidama, võib kohe Meistri palka küsida. Muidu kui küsid vähem, siis äkki kliendid arvavad et oledki alles sell...või Sellike....Ikke täistuuriga edasi!! Julge hundi rind on rasvane - nina püsti, rind ette ja palk olgu Meistri oma...!!!
:lol:
freespalk
külaline

Re: Arutelud töö tegemise hinna osas

Lugemata postitus Postitas freespalk »

Ka freespalgi tööraha tellija materjalist ei majanda tootmist ära, kui teha alla 10 euri meeter.
Samas on võimalik leida ehitusele abitöölist 2 eur tund. Iseasi, kas tellija seisukohalt oleks mõistlik, usaldada abitöölisele palkseina valmistamist. Küsimus käsitsitegijatele: mitu meetrit keskmiselt on võimalik teha tellija platsil ühes tunnis, selliselt et töö kvaliteedi osas ei oleks võimalik nuriseda.
log
külaline

Lugemata postitus Postitas log »

1 tund on liialt väike aeg ja eksitav mingi nö keskmise m/ h süsteemi tekitamiseks.
Üldjuhul üksi sellist tööd ei ole rentaabel teha. Kahekesi küll. On aegu, kus objektil oli 12 tegijat ehk kolm brigaadi.
See oli sissejuhatuseks.
Kõik sõltub ikkagi meeste professionaalsusest. Näiteks ei tööta üldse majaehituse puhul see kui on neli meest ja kõik nad on erineva tasemega mehed( kvaliteet sama aga liigutuste kiirus erinev). Töö kiilub kinni....keegi vahib.
Kokkuvõttes siis nii.
Andekad panevad 10-15 meetrit päevas.
Vähem andekad kuni 10.
Räägin väga kvaliteetsest tööst ja palgi läbimõõdust 25-30cm.
Selliseid andekaid mehi on keskmiselt 1 mees 30 kes õppima asub ja 4 kuu pärast suudab jõuda tasemele , millega iseseisvalt leiba teenida. Nüüd läks ärisaladuse reetmiseks kuid..... selle tööga keegi rikkaks ei saaaaaaa.....
laury
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas laury »

rahalises mõttes on just mõtekas üksi teha siis ei pea kellegi piix taga vahtima ega vigasid parandama, varjama
vanapagan1
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas vanapagan1 »

Hr.log mis rahuldust pakub sulle mõnitamine? Ei tasu jälgida teemat ridu vahele jättes. Säärane mõnitamine viitab millelegi, millele terve inimese mõistus ei julge mõeldagi või on see moodus millega konkurente peletada. Ja see kas keegi ehitab kümnekesi või üksi peaks ikka olema ehitaja enda teha. Kes tark üldse on öelnud et töötegemisega rikkaks saab või on keegi üldse töötegemisega rikkaks saanud. Kui ikkagi teha korralikku kvaliteeti ja tähtajaks töö valmis siis pole vaja karta konkurentsi ega ka tööpuudust ja saab ka korraliku hinna tehtud töö eest.
Kylamees
külaline

Lugemata postitus Postitas Kylamees »

Lugedes "tegijate" ehitajate kommentaare, siis jääb mulje, et ehitajad on kõige tublimad ja ausamd maksumaksjad kogu EV. Nad poleku kunagi ühtegi asja teinud ilma makse maksmata riigile.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kylamees kirjutas:Lugedes "tegijate" ehitajate kommentaare, siis jääb mulje, et ehitajad on kõige tublimad ja ausamd maksumaksjad kogu EV. Nad poleku kunagi ühtegi asja teinud ilma makse maksmata riigile.
Miks mõnda klienti häirib, et tema kasuks töötav inimene tahab olla aus riigikodanik?
Keegi ei astu ju sihilikult ja vabatahtlikult libedale teele.
Ja kui siis ehitajat sunnib selleks olukord ja eelkõige ebaaus klient.
Omalt poolt soovin kõigile ehitajatele edaspidiseks tugevat selgroogu survele vastu seista.
Jääb loota üldisele olukorra paranemisele meie riigis.
Külaline
külaline

Kylamees kirjutas:Lugedes "tegijate" ehitajate kommentaare, siis jääb mulje, et ehitajad on kõige tublimad ja ausamd maksumaksjad kogu EV. Nad poleku kunagi ühtegi asja teinud ilma makse maksmata riigile.
Ei oska teiste eest rääkida, aga enda puhul rääkides riigile makstavatest maksude jaoks on üks ilus võõrsõna- "optimeerima" (http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=optimeerima&F=M) ja seda vist kasutavad kõik ettevõtjad üle maailma. :)
Urmasr
maksud
külaline

Lugemata postitus Postitas maksud »

Külaline kirjutas:

Miks mõnda klienti häirib, et tema kasuks töötav inimene tahab olla aus riigikodanik?
Keegi ei astu ju sihilikult ja vabatahtlikult libedale teele.
Ja kui siis ehitajat sunnib selleks olukord ja eelkõige ebaaus klient.
Omalt poolt soovin kõigile ehitajatele edaspidiseks tugevat selgroogu survele vastu seista.
Jääb loota üldisele olukorra paranemisele meie riigis.

Kylamees on kirjutanud oma kommentaari kerge irooniaga. Kuid vaevalt on eraklientide hulgas ebaausaid kliente, kes jätavad töömehele maksmata. Küll aga on palju töömehi, kes teevad tööd mustalt ja olgu see tema enda risk. Kas ta maksab saadud tulult makse või ei maksa, pole kliendi asi. Kuid üldist paranemist tulevikus vaevalt on loota, sest seda musta raha on liikunud aegade algusest ja liigub kindlasti ka edaspidi, nihverdamine on veres. Tulevikus aga istuvad kõik need mustalt raha saajad ja maksudest kõrvale hiilijad oma väikese pensioniga maksumaksjate turjal ning ootavad käsi pikali sots.abi ning makarone.
Kui rääkida ebaaususest, siis mitte kedagi ei saa sundida libedale teele, kui inimene ise omale seda kõverat teed ei vali. Sellist rumalat juttu rääkige oma vanaema kassile. Aeg oleks mõnel vaadata peeglisse.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

maksud kirjutas:... Kuid vaevalt on eraklientide hulgas ebaausaid kliente, kes jätavad töömehele maksmata...
Hahaahaaa..mitte tigedalt, vaid irooniaga :) Näiteid ei hakka välja tooma ja las see jääb nende südametunnistusele kui neil sellist asja ongi üleüldse.
maksud kirjutas:... Tulevikus aga istuvad kõik need mustalt raha saajad ja maksudest kõrvale hiilijad oma väikese pensioniga maksumaksjate turjal ning ootavad käsi pikali sots.abi ning makarone.
Kui rääkida ebaaususest, siis mitte kedagi ei saa sundida libedale teele, kui inimene ise omale seda kõverat teed ei vali. Sellist rumalat juttu rääkige oma vanaema kassile. Aeg oleks mõnel vaadata peeglisse.
Vot see on juba tiba õigem jutt, aga kui siin mõnele olen sedasama püüdnud selgitada ja soovitanud küsida normaalset hinda näljapajuki asemel, et saaks ära maksta kasvõi minimaalsed maksud, siis hakatakse soiguma laste korisevatest kõhtudest, laenudest, liisingutest, üürist jnejne...
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
maksud
külaline

urmasr kirjutas:olen sedasama püüdnud selgitada ja soovitanud küsida normaalset hinda näljapajuki asemel, et saaks ära maksta kasvõi minimaalsed maksud, siis hakatakse soiguma laste korisevatest kõhtudest, laenudest, liisingutest, üürist jnejne...
No sinul urmas nüüd vaevalt kõht koriseb. Sa ju tõstad hinda iga kvartal ja pealegi sul ju vaja kaks korterit üleval pidada ning seega topelt kommunaalmaksud turjal. No muidugi sa pole veel jõudnud avalikutada, mitu liisinguga autot õuel ning mitu naist või last vaja üleval pidada. :D
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Kes teeb see jõuab. Kuskil foorumis tatiämbriga ringi tuuseldamine aga ei kipu suurt midagi sisse tooma.
Külaline
külaline

maksud kirjutas:... Sa ju tõstad hinda iga kvartal ja pealegi sul ju vaja kaks korterit üleval pidada ning seega topelt kommunaalmaksud turjal. No muidugi sa pole veel jõudnud avalikutada, mitu liisinguga autot õuel ning mitu naist või last vaja üleval pidada. :D
Oh, ära nüüd liialda selle igakvartalise hinnatõusuga, aga kui ma peaks sulle kõik ette kandma, siis su :D muutuks vist :hmm: ja hiljem :( .
Urmasr
Külaline
külaline

"TASUMINE ERAISIKUNA JA SULARAHAS", mainitakse sulaselgelt mõnes ehitustöö pakkumise kuulutuses. Kas sellise kuulutuse tekstist kumab läbi erapakkuja suur AUSUS?
Mina loen niisuguse kuulutuse tekstist välja, et ärge mõtelgegi küsida hinda mille sisse mahub ka maksude maksmine ehk seaduse täitmine. Öeldakse otse välja: kui tahad tööd, siis mustalt.

Olen püüdnud välja mõelda, et mida tähendavad peaministri sõnad:" Eestis on hea ettevõtlus keskkond" No vist mõtleb seda, et iga pätt ja suli võib vabalt tegutseda. Aga ausalt tegutseda tahtvatel väikeettevõtjatel seevastu on ju valida halbade variantide vahel. Et hakake muudkui ettevõtjateks.. Mida tegema? Töötuks ettevõtjaks. Et sellevõrra oleks töötute nimekiri lühem.
maksud kirjutas:Kui rääkida ebaaususest, siis mitte kedagi ei saa sundida libedale teele, kui inimene ise omale seda kõverat teed ei vali. Sellist rumalat juttu rääkige oma vanaema kassile.
Mispärast sinu seisukohaga mitte ühtivat juttu siis kohe kassile peaks rääkima.
Siia maailma ei sünni sugugi inimesed kõik ühesugustena. Et kõigil ühesugused võimalused, seda räägi kassile. Ilmselt istud üleval riigikogus kõrge palga peal rahva turjal, et ei näe, et varsti inimestel pole rohkem valikuid, kui kas nälga surra, hakata orjaks, minna vargile, sinusuguseud röövima, "optimeerida", nagu üks mees peene sõnaga ütleb... variante nagu rohkem ei paista ... või oopis pael kaela. Ja kes välismaalegi lõputult seda vaeste laviini ootab. Igal pool inimestel endilgi tööst puudus.
Eriti raske on noortel inimestel, kel puuduvad ka töökogemused - valikuid pole.
See meie valitsuspolitikute jutt suurest edust on üks suur mull, mis varsti lõhki läheb.
saatana
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas saatana »

see on meie igapäeva töö ja see on üks jant!
:)
ehitus ja viimistlustööd
+37254 590883
http://album.ee/tepra
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Raske on siia midagi enam lisada...aga, mõtlen, et oskustöölistest on ikkagi suur puudus, kes iseseisvalt tööd suudavad teha ja kes ainult ülisuure kasumi järel ei jookse.
Väga raske on ka leida normaalset abitöölist.Ta kas on täielik lammas ... või siis võtab ameti paari aastaga üle ja kaob välismaale (millest mul muidugi pole kahju aga pean jälle nullist alustama).Ma ei saa ise maal sellist tasu nagu Tallinnas, rääkimatta välismaast. Mitu sellist juhust olnud, et võtan vaese poisi tööle, koolitan välja, loon talle uue tutvusringi,kasulikud suhted jne. ... paari aasta pärast vaatab ta mulle ülevat alla...nii kaua kuni õnn talle naeratab.
maksud
külaline

Täiesti sama meelt katuserobiga. Ja muide, needsamad algajad küsivad oma teenuse eest meistritega võrdset palka ja on ülisuure enesehinnanguga. Ning kui lugeda siit-sealt kommentaare, siis paljud "väikeettevõtjad" vahetavad oma firmade nimesid nagu vanu sokke. Kui ühega põruvad läbi, alustatakse kohe uuega. Pealegi teenuse pakkuja pakub ise oma hinna, ei ole kuulnud, et oleks vastupidi ja töötegijat sunnitaks kellegi ERAISIKU poolt püstol kõrva ääres ja ka eraisiku enda poolt pakutava töötasuga tööle. Huvitav, kui paljud erategijad, kes mustalt töötavad, üldse annavad oma pangakonto numbri, kuhu eraklient võiks tema töötasu üle kanda? Karta on, et mitte ükski. Oma ala meister aga ei lasku nii kaugele, et "optimeerib", "valetab, vassib jne, sest tema hea nimi maksab rohkem, kui sellest "optimeerimisest" saadav kasu ning tavaliselt on tal tööd küllaga, nagu ka siinsest foorumist võib lugeda.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mina ei tahagi ennast meistriks pidada aga kui kuulen, et suva ehitaja paigaldab aknaplekke 100 eek.(MUSTALT) tükk, mina aga tunduvalt odavamalt ja isegi koos mõõtmise, materjali varumise,painutamise,kohale sobitamisega ei oskaks sellist raha küsida. Või näiteks Classiku paigaldamise eest 160 eek.ruut ! No mis seal kerulist on. Pole ju ime kui sellised vennad vahepeal ilma tööta kodus istuvad. Vahel võib ju mõne ära lollitada aga pidevat tööd, selliste hindadega ei leia isegi Soomes mitte.
Pekikuubik
külaline

Lugemata postitus Postitas Pekikuubik »

Aga robi...ütle siis keskmine m2 hind valtsitööle kui 160 kr/m2 klassikut pead kalliks. Mis sa arvad siis
"meistri" hinnaks. Jätame selle keerukuse jutu välja. Tavaline katus 1 vintskap ja 1 korsten. Ütle üks Eesti hind mis sisaldab ka makse ja eeldusel, et tellija saab ka tseki ( mida keegi miskipärast anda ei taha).
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Classikut lapitakse kahe mehega vabalt 300 ruutu päevas peale, kui eeltööd tehtud ja selleks pole vaja erilisi tööriistu.Järgmine päev, lärts-kärts ka korstnaplekid ja harjad, kruvidega läbi pleki jne. Praegu on ka Soomes Classiku paigaldus 10 euri ruut firmadel.
Hoopis midagi muud on ehitada katus tahvlipaanidest. Ühelt poolt painavad peale muinsuskaitse reeglid, teisalt kliendi erilised soovid.Kõik tuleb arhitektide ja projekteerijatega kooskõlastada jne.
Praegu teen veel eelmise suve hidadega ja töö raha on 220 eek.m2.Hinna sees on ka paanide painutamine, sest eelistan kõik ise teha. Alles mõni aasta tagasi oli sellise töö hinnaks 400 ja rohkem. Loodan, et sul läheb endiselt hästi.
Kylamees
külaline

Kui nüüd võtta Katuserobi juttu aluseks sellele, et meister(ametlikult) suudab odavamalt teha kui mingi suvaline jorss, siis oleks ehitajatele kasulik ikkagi oma hinda ka foorumites avalikustada teatud tööde eest. Mida rohkem salatsete, seda rohkem jamasid igasuguste "näppijatega".
Kui ma tean, et üks mees teeb ametlikult sama raha eest ja teine mustalt, siis võtaks ametliku mehe, sest tema käest saaksin ka garantii, aga erinevate tööde puhul ei pruugi see muidugi nii olla. Ehk ametlikuks tööks ja garantiiks puudub vajadus.
Samas kui keegi siin foorumis mingit hinda küsib hakkab õudne keerutamine ja teise hinna maha tegemine, milleks? Kui ta suudab sellega ära elada ja maksud maksta, siis on see tema õnn ja Teie õnnetus.
Alati võib ju küsida, et millest koosneb Teie töö- teenuse hind?
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ärge ainult mulle tööd nüüd pakkuge, sest pigem tahaks Eestist jalga lasta aga siin foorumis on keegi teine, kes väga head tööd mõistab teha...
Külaline
külaline

Kylamees kirjutas:... siis oleks ehitajatele kasulik ikkagi oma hinda ka foorumites avalikustada teatud tööde eest. Mida rohkem salatsete, seda rohkem jamasid igasuguste "näppijatega".
...
Kahjuks ei saa mina maalritöödel kunagi mingit kindlat hinda paika panna, sest kogu minu töö maht ja kvaliteet sõltub paljuski ka sellest kui hästi on üldehitajad oma tööd teinud. Kui ikka fibost sein kõigub +/- 20mm koos vuukide vahelt tolknevate "seguvorstidega", siis ei ole kohe mitte kuidagi sama hind, mis on laotud kõikumisega +/- 3mm ja puhtad vuugid või kipsimehed, kes pannud kipsplaadid tehasevuugid 5mm vahedega, 1/3 kruvidest tuleb järgi keerata, otsavuugid faasimata, plaatidele nurgad murtud, külgedel kruvid plaadi katki surunud jne jne... võiks lõpmatuseni üles loetleda, aga kui maalril nähakse ühte kraapsu seina peal, siis kohe hakatakse näpuga näitama ja hinda alla kauplema. Küll seda nähtud ja enne ma mingit kindlat hinda ei saa öelda kui objekt üle vaadatud, vigade olemasolul neile tähelepanu juhitud ja kui soovib ikkagi minu teenust osta, siis, kas laseb enne minu tööle asumist vead ära parandada või teen mina, kuid maksab kinni.
Veel sõltub hind näiteks objekti asukoha ja elukoha vahelisest kaugusest. Kohe mitte kuidagi ei saa hind olema sama, kas käin tööl 10km raadiuses kodust või 75km kaugusel kui tellija soovib konkreetselt mind ja kui see lisahind transpordikulu näol teda ei rahulda, siis peab ta minu teenustest loobuma.
Urmasr
Kylamees
külaline

Külaline kirjutas: Kahjuks ei saa mina maalritöödel kunagi mingit kindlat hinda paika panna, sest kogu minu töö maht ja kvaliteet sõltub paljuski ka sellest kui hästi on üldehitajad oma tööd teinud. Kui ikka fibost sein kõigub +/- 20mm koos vuukide vahelt tolknevate "seguvorstidega", siis ei ole kohe mitte kuidagi sama hind, mis on laotud kõikumisega +/- 3mm ja puhtad vuugid või kipsimehed, kes pannud kipsplaadid tehasevuugid 5mm vahedega, 1/3 kruvidest tuleb järgi keerata, otsavuugid faasimata, plaatidele nurgad murtud, külgedel kruvid plaadi katki surunud jne jne... võiks lõpmatuseni üles loetleda, aga kui maalril nähakse ühte kraapsu seina peal, siis kohe hakatakse näpuga näitama ja hinda alla kauplema. Küll seda nähtud ja enne ma mingit kindlat hinda ei saa öelda kui objekt üle vaadatud, vigade olemasolul neile tähelepanu juhitud ja kui soovib ikkagi minu teenust osta, siis, kas laseb enne minu tööle asumist vead ära parandada või teen mina, kuid maksab kinni.
Veel sõltub hind näiteks objekti asukoha ja elukoha vahelisest kaugusest. Kohe mitte kuidagi ei saa hind olema sama, kas käin tööl 10km raadiuses kodust või 75km kaugusel kui tellija soovib konkreetselt mind ja kui see lisahind transpordikulu näol teda ei rahulda, siis peab ta minu teenustest loobuma.
Urmasr
Seega on olemas mingi põhi millest allapoole sa ei lasku? Kas seda põhja hinda
on raske öelda ning lisada sinna juurde, et kui pole täidetud need, need asjad ja ei vasta neile tingimustele, siis lisandub hinnale see ja see jne. Kas see on liiga keeruline sinu kui ehitaja jaoks?
Külaline
külaline

Kylamees kirjutas:Seega on olemas mingi põhi millest allapoole sa ei lasku? Kas seda põhja hinda
on raske öelda ning lisada sinna juurde, et kui pole täidetud need, need asjad ja ei vasta neile tingimustele, siis lisandub hinnale see ja see jne. Kas see on liiga keeruline sinu kui ehitaja jaoks?
Tead, iga objekt on niivõrd individuaalne, et on võimatu konkreetset hinda öelda. Ma võin kõrvalmajas käia viimistlemas €7.-/m2 sitalt paigaldatud kipsplaati ja kahetseda, et nii vähe küsisin, aga võin käia ka 50km kaugusel objektil €5.-/m2 eest ideaalselt pandud kipsi viimistlemas ja olen omade võidus. Kus on see piir?
Urmasr
Vasta