Suured tänud abi eest!
Lugemata postitus Postitas Marika »
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Lugemata postitus Postitas Oravaonu »
Lugemata postitus Postitas Marika »
Lugemata postitus Postitas pats06 »
Lugemata postitus Postitas nibea omanik »
Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »
väide, et "ei mingit hooldust" on väär! aastas vähemalt korra peaks laskma ikkagi hooldada spetsialistil. hooldus pole ainult lapiga tolmu pühkimine.nibea omanik kirjutas:Sattusin juhuslikult seda lugema... olen tehniliselt suht võhik sellel teemal.
mida ma oskan öelda ..,, mul on nibea toodetud soojuspump.
Töötab...toad soojad, elektri kulu dets. oli kuskil 3500.- krooni. seal sees on kogu elekter.maja ca 200m2
Ma loodan et minu 150 000.- investeering ikka 10a vastu peab.
Mugav, ei mingit hooldust... tehniliselt nagu külmik. Aga samas ega üksi külmkapp üle 10.a ka kesta.
Aga hetkel raha oli...miks mitte.
Ja mis saab 10 a. pärast eks ole näha.
Lugemata postitus Postitas Hansasc »
Lugemata postitus Postitas tiit001 »
Lugemata postitus Postitas Pumbamees »
Härrad, 3500kr pole 3500 kw .Kwh hind ju teadmata .Mul keskmine vist 1,35 kr/kwtiit001 kirjutas:200m2 majale el arve 3500-. ka nagu paljuvõitu. Palju umbkaudu muu elekter teil on?
xxNIMETUxx kirjutas:omal tihe tagasiside ühe paarismajaga õhk-vesi soojuspumbad, elektri tarbimisest ning muust (mõlemad omal paigaldatud sinna).
pox1 on mitsu zubadan max16kw ning box2 on saksa on/off tööloom samuti max16kw.
mõlemad pooled majast on identsed nii akum.paakidega kui ka tarbijatega (põrand ning konvektorid). pinda samuti 200m2 poxi kohta.
pox2 on tarbevesi välja lülitatud.
tulemused üldenergia kulust:
pox1 november 1200.- ning detsember 1400.-
pox2 november 2700.- ning detsember 3500.-
ma soovitasin voolumõõtjat kontrollida.
siis üks eramu 170m2 ainult põrandaküte, tarbevett ei teha, seadmeks kõige uuem panasonic õhk-vesi 14kw ja maja üld elekter 3000.- detsembris.
olen alati soovitanud lisada soojuspumba süsteemidele eraldi voolumõõtja, et saaks tegelikku kulu teada aga rahvas hoiab kokku. üld elektri järgi suht raske hinnata kuna iga inimene tarbib erinevalt voolu. pox1 ja pox2 kohta nii palju veel, et pox1 elatakse sees ja teises mitte.
Lugemata postitus Postitas Tupsu »
Lugemata postitus Postitas arttiast »
"Kindlasti" väite kinnituseks võiksid teha väikesed arvutused, kus oleks sees investeeringu maksumus, intressi- , käitus-, hooldus jne kulud nt 150m2 elamule, ideaaltingimustes seadmele 10-15 aastast remondita kasutusperioodi arvestades.Tupsu kirjutas:Kindlasti on aga maast ammutatav soojus tarbimisel odavam, kui õhust saadav.
Loe uuesti sõna KASUTAMISEL.PAHAD PÄEVAD kirjutas:Kindlasti" väite kinnituseks võiksid teha väikesed arvutused, kus oleks sees investeeringu maksumus, intressi- , käitus-, hooldus jne kulud nt 150m2 elamule, ideaaltingimustes seadmele 10-15 aastast remondita kasutusperioodi arvestades.
Aga ehita maja kõrvale isiklik tuumajaam, siis saad elektri ka imeodavalt.Jupsu kirjutas: Arvestame ainult puhast elektrikulu, nagu seadme oleks kinkinud ameerika rikas sugulane. (Kes teab , äkki kinkiski, kuna äi müüs mul maha oma ühe ettevõtte osakud ja jagas raha lastele)
Ja kuluna kavatsen arvestada ainult elektrikulu ja soetatud lisavidinaid.
Minu poolest võid kõik oma naise köögis olevad kodumasinad ka koduse põhivarana arvele võtta ja samuti tasuvusaega praeahjul ja elektripliidil arvestada.PAHAD PÄEVAD kirjutas: Aga ehita maja kõrvale isiklik tuumajaam, siis saad elektri ka imeodavalt.
Kõigil pole rikast ameerika sugulast või lahket äia, mismoodi siis arvestada?
Tupsu kirjutas:Minu poolest võid kõik oma naise köögis olevad kodumasinad ka koduse põhivarana arvele võtta ja samuti tasuvusaega praeahjul ja elektripliidil arvestada.PAHAD PÄEVAD kirjutas: Aga ehita maja kõrvale isiklik tuumajaam, siis saad elektri ka imeodavalt.
Kõigil pole rikast ameerika sugulast või lahket äia, mismoodi siis arvestada?
Elektrikulu arvestus on seal ju imelihtne, pane ainult voolumõõtja vahele. Veel parem, kasuta olemasolevat, aga pliidi kasutamisel lülita kõik muud tarbijad kodus välja.
Nugade ja kahvlite tasuvusaega peaks olema ka lihtne arvestada. Aluseks võta puulusika voolimise aeg, tööjõu kulu ja puidu maksumus. Ära unusta, et amortiseerunud puulusikat saab kasutada küttena, seega jääkväärtuseks võta puidu kütteväärtus. Loomulikult arvesta ka voolimiseks kasutatud noa amortisatsiooni, võimalikku enda remondikulu- kui juhtud voolimisel näppu lõikama jne.
Ehk siis selgita mulle, miks majja soetatud uue 150 000 eek köögi puhul pole vaja tasuvusaega arvestada, aga 150 000 eek soojapumba puhul on kindlasti vaja ?
Minu kodune raamatupidamine on tekkepõhine ja alla 9999 eur maksumusega asjad kantakse kohe kuludesse.
Seepärast ütlen veel kord- soetatud soojapump läks otse kuludesse ja tekkinud ootamatute tulude arvelt oli aasta ikka veel plussis ja pangalaenu ei vajanudki.
Lugemata postitus Postitas Janis »
Tere, vaata teemat maakütte kollektor ise maha kerida?? seal juttu ka paigaldajast. Minul paigaldasid Kopavennad OÜ septiku ja olen nende tööga rahul. Tulevikus plaanis paigaldada ka soojuspumba kollektor, ka selle lasen neil paigaldada.Oravaonu kirjutas:Naabriga selline lugu, et kasutaks tema krunt niipalju, et saan sinna panna ühe ringi kollektorit ( ~80m) ehk siis läheks oma krundist välja 1,5m ulatuses tema tagaaaeda ( paralleelselt oma krundiga). Loomulikult vormistame ka vastava servituudi vms lepingu notari juures.
Aga ikkagi ootan pigem kommentaare ja arvamusi ülalnimetatud kahe pumba ning paigalduse osas. Ka on teretulnud soovitused hea ning asjaliku firma osas maakollektori paigaldamisel Tartumaal ( objekt Tartu-Elva vahel).
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025