heintsi tegemised
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 65 korda
- On tänatud: 16 korda
- Kontakt:
heintsi tegemised
Lugemata postitus Postitas heints »
Saaremaal Leisi kanti simsiga kaminahi.
- Manused
-
- alus.jpg (35.17 KiB) Vaadatud 4587 korda
-
- Korralik postitaja
- Kontakt:
Re: heintsi tegemised
- kolle.jpg (27.71 KiB) Vaadatud 4583 korda
- ahi.jpg (21.81 KiB) Vaadatud 4583 korda
- tuli.jpg (45.38 KiB) Vaadatud 4583 korda
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »

Aga töö kohta ütlen

Tel 5o9279o
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
"Ma tervitan igasuguse uue info levitamist pottsepandusega seotud teemadel,samas taunin tugevalt läbimõtlematut väärinfo levitamist. Igapäevatööd tegevad profid hammustavad sellise populismi läbi, samas nn. iseehitajad võtavd värvilisi jooniseid kahjuks puhta kullana. Hiljem kui midagi vussis ei vastuta algse info ülesriputaja millegi eest."
/ viewtopic.php?f=1&t=15490&hilit=KOLDEV% ... =25#p77189 /
Kui sul, Heints ja teistel tekib sellise koldega paratamatult "vussis" probleeme, siis annan edasi, et tegelete populismiga ja te ei saa olla profid.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
- motamees
- Ehituspenskar

Kaminahju kolded on värvilisse 3D programmi topitud, mis siin enam piltidest rääkida. Nüüdseks on sealsed vaidlejad kolde nurkadesse hakanud kolmnurki panema ja igasugust muud huvitavat selgub sealt.

Tel 5o9279o
-
- Korralik postitaja
- Kontakt:

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »

- motamees
- Ehituspenskar
Kas siis tundub väike või on väike?madis64 kirjutas:... kuid miks see kolle nii väike tundub olema?
Kolle tehakse just nii suur, kui kivimassi üleskütmiseks vajalik. Kivimass ja ahju pindala valitakse aga maja soojusvajaduse järgi. Mina teen ennemini natuke väiksema kolde, kui tegelikkuses vaja oleks. Saab ju ka teist korda päevas kütta. Liiga suure kolde puhul on aga väiksema puukoguse (soemad ilmad) põletamine ebaeffektiivne.
See minu mõte kolde suuruse kohta.

Tel 5o9279o
-
- Ehituspenskar
Mulle igal juhul tundub väike - oma ahjuaetavate puukoguste pealt vaadates.motamees kirjutas:Kas siis tundub väike või on väike?madis64 kirjutas:... kuid miks see kolle nii väike tundub olema?
Mul on umbes sama suure põhjapindalaga pottahi (tea, kas sellest kolde mõistes olulist vahet tuleneb?) ja kolle eest vaadates ca 400x400 mm.motamees kirjutas:Kolle tehakse just nii suur, kui kivimassi üleskütmiseks vajalik. Kivimass ja ahju pindala valitakse aga maja soojusvajaduse järgi.
Täna sai kohevalt ca 3/4 sellest täidetud - ahi natuke maha jahtunud (eile jäi kütmata - ilmad soojad, ÕSP hoiab tugisooja).
Enne 15 külmakraadi saabumist seda küll teha ei viitsiks.motamees kirjutas:Mina teen ennemini natuke väiksema kolde, kui tegelikkuses vaja oleks. Saab ju ka teist korda päevas kütta.
Miks ebaefektiivne? Leek on ju ka väiksema puudekoguse kütmisel võimalik "valgeks ajada"?motamees kirjutas:Liiga suure kolde puhul on aga väiksema puukoguse (soemad ilmad) põletamine ebaeffektiivne.
Ning 15 külmakraadi juures ajad (kolde suurusest sõltumata) ikka oluliselt rohkem puid päevas ahju kui 5 külmakraadi juures nii et korraga köetavad puukogused varieeruvad sama kütmistearvu juures oluliselt nii ehk naa ...
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Kuna ikka pottkivi on sellise kolde kohta andnud oma hinnangu, mille järgi see üleüldsegistmitte ei ole kõlbeline isegi foorumis avaldada, siis pean ontlikuks kõiki minu järgijaid hoiatada. Kui aga sa tead kedagi, kes enne mind on selliseid sekundaarõhu kanalitega ribikoldeid ehitanud, anna teada. Kindlasti tahaksin kontsulteerida ja usun, et selle mehega jätkuks juttu kauemaks.Olen ise rääkinud ühena näituseks Alex Chernoviga http://www.stovemaster.com ja tema pidas küll seda erinevaks ja sellest hoolimata hinnatavaks variandiks. Seda sellest hoolimata, et tema sugugi just sama ei tee.madis64 kirjutas:Kuna kaminahi siin sujuvalt "oma kollet" jälle kiitma hakkas, siis vabandan küll ette ja taha oma rumala küsimuse pärast, kuid miks see kolle nii väike tundub olema?
Kuidas omal läheb? Veski raamat ikka lahti?

PS Sinu arutluses Motamehega on kolde suuruse arvamisel nüüdsete arvamiste tarvis ka väike valem olemas aga see selleks. Küsi Motamehelt.
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Ehituspenskar
Pole nagu minu lektüür - olen kuskil enne öelnud, et ma pottsepp pole ja ahjusid ei ehita.kaminahi kirjutas:Kuidas omal läheb? Veski raamat ikka lahti?
Mis ei takista neid kütmast.
Motamehe arvates ilmselt tuleb ahju pindude/pilbaste, mitte reaalsete ostetud ahjupuudega, mis mitte alati sirged ei ole, mitu korda päevas kütta - mis temalt enam küsin.kaminahi kirjutas:PS Sinu arutluses Motamehega on kolde suuruse arvamisel nüüdsete arvamiste tarvis ka väike valem olemas aga see selleks. Küsi Motamehelt.
Pigem ootaksin Heinzi enda arvamust, kuidas tegelikkuses asjad on - et kas kolle suure külmaga kütmisel endale väikseks ei jää.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas raga »

- motamees
- Ehituspenskar
Vastan siis ilma küsimata.madis64 kirjutas:...Motamehe arvates ilmselt tuleb ahju pindude/pilbaste, mitte reaalsete ostetud ahjupuudega, mis mitte alati sirged ei ole, mitu korda päevas kütta - mis temalt enam küsin...
Ei tea mina, kus ma pilbastega käskisin ahju kütta, kuigi ka nii saama. Vanasti tehti hagu selle jaoks.
Ostma ei pea puid ka mette. Mina näiteks teen nad ise metsas valmis ja osa neist on kõverad jah.
Üks koldetäis ajab ahju kuumaks. Kui kõva külmaga seda vähe 24tunni jaoks, siis tuleb veel teist korda kuumaks kütta. Siin mängib rolli rohkem maja soojustus, kui ahjuehitus. Kütmise ajal ma puid juurde ei pane, parem kütan siis teist korda.
Mitmekordsest kütmisest räägivad ka palju kõvemad mehed pottsepanduses, kui mina.

Marcus Flynn kirjutas:Ahju võib tuld teha üks, kaks või isegi kolm korda päevas, olenevalt ilmast, kuigi regulaarselt kolm tuld päevas peetakse üleliigseks ja ebasoovitavaks. Reegel on, et kahe põlemise vahele peaks jääma vähemalt 5 tundi. Enamik ahjuomanikest leiab, et üks põlemiskord päevas on täiesti piisav. Ühe suure tule asemel võib päevas teha ka kaks keskmist tuld. Leebete ilmastikutingimuste korral võib tuld teha ka üle päeva.
Tel 5o9279o
-
- Ehituspenskar
Käia võib kätel ka, kes ikka keelama tuleb - eks jutlustajaid (vabandust, asjatundjaid) leidub maailmas igasugusel auditooriumile.motamees kirjutas:Mitmekordsest kütmisest räägivad ka palju kõvemad mehed pottsepanduses, kui mina.
Marcus Flynn kirjutas:Ahju võib tuld teha üks, kaks või isegi kolm korda päevas,...
Endal küll eluga muud peale hakata kui päevad läbi ahju kütta - ega siis maja üht pikemaealist komponenti saa ehitada sellest lähtuvalt, et keegi keset töönädalat päeviti kodus istub.
Ning sa ikka ignoreerid fakti, et reaalne ostukaup, millega "mitte väljavalitud" tegelevad, ei näi lihtsalt nii väiksesse koldesse piisavas koguses sisse mahtuvat.
- motamees
- Ehituspenskar
Sellest ka oli tingitud esialgne küsimus, kas tundub või tead. Postitustes ka vastasin, et koldetäis ajab ahju kuumaks. Kindlasti on see nii ka Heintsi ahju puhul. Kui koldetäiega saab ahju kuumaks, miks peaks see olema siis veel suurem? Kitsam kolle on õkonoomsema põlemisega, sest laia kolde puhul "kaovad" vähesed puud koldes ära ja põlemine on nõrk.
Hirmus palju räägitakse tänapäeval tule nautlemisest läbi klaasukse. Kui nüüd on võimalus seda nautida 2 või 3 korda, siis pole jälle kena. Kes seda teeb? Me ju ei teagi teemas oleva ahju "kodust olukorda". Äkki on seal mõni inimene kodune ja tahabki tihedalt kütta. Äkki on sealne ahi rohkem miljöö pärast ja põhikütteks hoopis muu variant.
Aga mis seals ikke. Eks ootame Heintsi vastused ära. Mis siin tühja tuult tallata.
LISAN:Mul on tehtud kaks veel väiksema koldega ahju, mis lähevad ühe koldetäiega soojaks. Muidugi on ahi ka pisem. Nii nõudsid asjaolud.

Tel 5o9279o
-
- Ehituspenskar
Rääkida võib jälle igasuguseid asju - klaasuks on meie peres osutunud ülipraktiliseks kui ahjukütmise ajaks on majas jahedus võimust võtnud (aga miks seda ahju muidu küttagi?) - ca 15 minutiga on soe ala käepärast võtta (kiirgusega hakkab vaikselt soojenema ka põrand ja mööbel soojendades konvektsiooniga õhku ka ahjust kaugemal) samas kui ahi hakkab maja soojendama alles ca tunni pärast.motamees kirjutas:Hirmus palju räägitakse tänapäeval tule nautlemisest läbi klaasukse. Kui nüüd on võimalus seda nautida 2 või 3 korda, siis pole jälle kena.
Nii et kellele silmailu, kellele soojus.
Jah, ootame Heinzi ära - aga ise hakkasid pikalt laialt mu ühelauselise küsimuse peale pikalt vestma ...motamees kirjutas:Aga mis seals ikke. Eks ootame Heintsi vastused ära. Mis siin tühja tuult tallata
Samas ei saa ma kuidagi normaalseks pidada, et kaminahju igale poole topitavad kolde-oodid on "normaalne foorumi osa" ja nende kommenteerimine "tühja tuule tallamine".

Sõnavabadus, siis olgu see ka kõigile osalistele ...
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 12 korda
- On tänatud: 20 korda
Lugemata postitus Postitas taastaja »
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:

Mulle on tihedalt vastukarva ahjud, mis õhtuks külmad kui koeranina ja peab hakkama seal ees kükitades sooja ootama. Aga ega see, et sul selline just on ei tee sind teiste õpetajaks.
Ahi peab ikka selline olema, et hoiab majas temperatuuri kõikumise paari kraadi piires. Kui selles midagi ebameeldivat kellelegi on siis nii tal on.
kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Ehituspenskar
Sa paned omi mõtteid teiste pähe.kaminahi kirjutas:Miks sa, Madis, arvad, et kui sina sõna võtad, siis teised kuulavad ja plaksutavad
Üldiselt jagan ma paljusid asju, eriti neid, mida ma igapäevaselt kasutan.kaminahi kirjutas:Kui sina arvad, et sulle meeldib midagi muud, siis räägi meilegi, aga räägi sellest, mida jagad.
Lärma aga edasi - mul on hea ahi, kuid nädalavahetus kodust ära ilma "valvekütjata" teeb oma töö.kaminahi kirjutas:Mulle on tihedalt vastukarva ahjud, mis õhtuks külmad kui koeranina ja peab hakkama seal ees kükitades sooja ootama. Aga ega see, et sul selline just on ei tee sind teiste õpetajaks.
Jah, ööpäeva jooksul, ühe kütmisega ja alla 10 kraadise külmaga kindlasti - mis siin vaielda on.kaminahi kirjutas:Ahi peab ikka selline olema, et hoiab majas temperatuuri kõikumise paari kraadi piires. Kui selles midagi ebameeldivat kellelegi on siis nii tal on.
Aga kuuvalgust sinulegi.
- motamees
- Ehituspenskar
...Mainitud postituse lõppu lisasin ka selgitava lause - need olid minu mõtted ja küsimus ei olnud suunatud otseselt vaid umbisikuliselt ...sõnavabadus klausel peaks ka minu kohta kehtima.madis64 kirjutas:... aga ise hakkasid pikalt laialt mu ühelauselise küsimuse peale pikalt vestma ...Sõnavabadus, siis olgu see ka kõigile osalistele ...

Ainuke mees, kelle ees oma sõnavabaduse pärast nati piinlikkust tunnen on Heintzz. Tean, et ta on sõnaaher mees ja nüüd ma siin ees veel pläkutan ja provotseerin teisi ka. Ta kirjutab siis, kui vaikseks jääb.

Tel 5o9279o
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Kas oskad öelda mille järgi sa seda ahju siin hindasid? Koldemahtu tead? Ahju massi tead? Kasutegurit tead? Lõõristiku pikkust tead? Minimaalset küttekogust tead,... või tead maksimaalset?
Äkki näitad oma etalonahju

kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
- Robi 1
- Ehituspenskar
- On tänanud: 190 korda
- On tänatud: 220 korda
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »