heintsi tegemised

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
heints
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 65 korda
On tänatud: 16 korda
Kontakt:

heintsi tegemised

Lugemata postitus Postitas heints »

Kirjeldan natuke ka enda tegemisi.
Saaremaal Leisi kanti simsiga kaminahi.
Manused
alus.jpg
alus.jpg (35.17 KiB) Vaadatud 4596 korda
Heino Soon. Kuressaare
heints
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Re: heintsi tegemised

kolle.jpg
kolle.jpg (27.71 KiB) Vaadatud 4592 korda
ahi.jpg
ahi.jpg (21.81 KiB) Vaadatud 4592 korda
tuli.jpg
tuli.jpg (45.38 KiB) Vaadatud 4592 korda
Heino Soon. Kuressaare
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

:D Heints on natukene tumm, aga pildid räägivad enda eest. ;)

Aga töö kohta ütlen :good:
.
Tel 5o9279o
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

tsiteerin Pottkivit:
"Ma tervitan igasuguse uue info levitamist pottsepandusega seotud teemadel,samas taunin tugevalt läbimõtlematut väärinfo levitamist. Igapäevatööd tegevad profid hammustavad sellise populismi läbi, samas nn. iseehitajad võtavd värvilisi jooniseid kahjuks puhta kullana. Hiljem kui midagi vussis ei vastuta algse info ülesriputaja millegi eest."
/ viewtopic.php?f=1&t=15490&hilit=KOLDEV% ... =25#p77189 /
Kui sul, Heints ja teistel tekib sellise koldega paratamatult "vussis" probleeme, siis annan edasi, et tegelete populismiga ja te ei saa olla profid.
Viimati muutis kaminahi, 15 Jaan 2011, 18:39, muudetud 1 kord kokku.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Küll on kosutav lugeda sellist ajalugu. :D Seal kutsub Juhan veel teisi oma sõnu valima ja mis nüüd on saanud. :doh:
Kaminahju kolded on värvilisse 3D programmi topitud, mis siin enam piltidest rääkida. Nüüdseks on sealsed vaidlejad kolde nurkadesse hakanud kolmnurki panema ja igasugust muud huvitavat selgub sealt.
:)
.
Tel 5o9279o
heints
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

siit saab korstnapühkija selge pildi ja muidu ka hea vaadata
Pilt
Heino Soon. Kuressaare
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Kuna kaminahi siin sujuvalt "oma kollet" jälle kiitma hakkas, siis vabandan küll ette ja taha oma rumala küsimuse pärast, kuid miks see kolle nii väike tundub olema? :scratch:
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

madis64 kirjutas:... kuid miks see kolle nii väike tundub olema? :scratch:
Kas siis tundub väike või on väike?
Kolle tehakse just nii suur, kui kivimassi üleskütmiseks vajalik. Kivimass ja ahju pindala valitakse aga maja soojusvajaduse järgi. Mina teen ennemini natuke väiksema kolde, kui tegelikkuses vaja oleks. Saab ju ka teist korda päevas kütta. Liiga suure kolde puhul on aga väiksema puukoguse (soemad ilmad) põletamine ebaeffektiivne.
See minu mõte kolde suuruse kohta.
.
Tel 5o9279o
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

motamees kirjutas:
madis64 kirjutas:... kuid miks see kolle nii väike tundub olema? :scratch:
Kas siis tundub väike või on väike?
Mulle igal juhul tundub väike - oma ahjuaetavate puukoguste pealt vaadates.
motamees kirjutas:Kolle tehakse just nii suur, kui kivimassi üleskütmiseks vajalik. Kivimass ja ahju pindala valitakse aga maja soojusvajaduse järgi.
Mul on umbes sama suure põhjapindalaga pottahi (tea, kas sellest kolde mõistes olulist vahet tuleneb?) ja kolle eest vaadates ca 400x400 mm.

Täna sai kohevalt ca 3/4 sellest täidetud - ahi natuke maha jahtunud (eile jäi kütmata - ilmad soojad, ÕSP hoiab tugisooja).
motamees kirjutas:Mina teen ennemini natuke väiksema kolde, kui tegelikkuses vaja oleks. Saab ju ka teist korda päevas kütta.
Enne 15 külmakraadi saabumist seda küll teha ei viitsiks.
motamees kirjutas:Liiga suure kolde puhul on aga väiksema puukoguse (soemad ilmad) põletamine ebaeffektiivne.
Miks ebaefektiivne? Leek on ju ka väiksema puudekoguse kütmisel võimalik "valgeks ajada"?

Ning 15 külmakraadi juures ajad (kolde suurusest sõltumata) ikka oluliselt rohkem puid päevas ahju kui 5 külmakraadi juures nii et korraga köetavad puukogused varieeruvad sama kütmistearvu juures oluliselt nii ehk naa ...
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

madis64 kirjutas:Kuna kaminahi siin sujuvalt "oma kollet" jälle kiitma hakkas, siis vabandan küll ette ja taha oma rumala küsimuse pärast, kuid miks see kolle nii väike tundub olema? :scratch:
Kuna ikka pottkivi on sellise kolde kohta andnud oma hinnangu, mille järgi see üleüldsegistmitte ei ole kõlbeline isegi foorumis avaldada, siis pean ontlikuks kõiki minu järgijaid hoiatada. Kui aga sa tead kedagi, kes enne mind on selliseid sekundaarõhu kanalitega ribikoldeid ehitanud, anna teada. Kindlasti tahaksin kontsulteerida ja usun, et selle mehega jätkuks juttu kauemaks.Olen ise rääkinud ühena näituseks Alex Chernoviga http://www.stovemaster.com ja tema pidas küll seda erinevaks ja sellest hoolimata hinnatavaks variandiks. Seda sellest hoolimata, et tema sugugi just sama ei tee.
Kuidas omal läheb? Veski raamat ikka lahti? :scratch:

PS Sinu arutluses Motamehega on kolde suuruse arvamisel nüüdsete arvamiste tarvis ka väike valem olemas aga see selleks. Küsi Motamehelt.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Kuidas omal läheb? Veski raamat ikka lahti? :scratch:
Pole nagu minu lektüür - olen kuskil enne öelnud, et ma pottsepp pole ja ahjusid ei ehita.

Mis ei takista neid kütmast.
kaminahi kirjutas:PS Sinu arutluses Motamehega on kolde suuruse arvamisel nüüdsete arvamiste tarvis ka väike valem olemas aga see selleks. Küsi Motamehelt.
Motamehe arvates ilmselt tuleb ahju pindude/pilbaste, mitte reaalsete ostetud ahjupuudega, mis mitte alati sirged ei ole, mitu korda päevas kütta - mis temalt enam küsin.

Pigem ootaksin Heinzi enda arvamust, kuidas tegelikkuses asjad on - et kas kolle suure külmaga kütmisel endale väikseks ei jää.
raga
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas raga »

No teist korda ahju kütta vast vaevalt keegi ihaldab, hea kui ühe portsuga ikka hakkama saab. :)
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

madis64 kirjutas:...Motamehe arvates ilmselt tuleb ahju pindude/pilbaste, mitte reaalsete ostetud ahjupuudega, mis mitte alati sirged ei ole, mitu korda päevas kütta - mis temalt enam küsin...
Vastan siis ilma küsimata.
Ei tea mina, kus ma pilbastega käskisin ahju kütta, kuigi ka nii saama. Vanasti tehti hagu selle jaoks.
Ostma ei pea puid ka mette. Mina näiteks teen nad ise metsas valmis ja osa neist on kõverad jah.
Üks koldetäis ajab ahju kuumaks. Kui kõva külmaga seda vähe 24tunni jaoks, siis tuleb veel teist korda kuumaks kütta. Siin mängib rolli rohkem maja soojustus, kui ahjuehitus. Kütmise ajal ma puid juurde ei pane, parem kütan siis teist korda.
Mitmekordsest kütmisest räägivad ka palju kõvemad mehed pottsepanduses, kui mina. ;)
Marcus Flynn kirjutas:Ahju võib tuld teha üks, kaks või isegi kolm korda päevas, olenevalt ilmast, kuigi regulaarselt kolm tuld päevas peetakse üleliigseks ja ebasoovitavaks. Reegel on, et kahe põlemise vahele peaks jääma vähemalt 5 tundi. Enamik ahjuomanikest leiab, et üks põlemiskord päevas on täiesti piisav. Ühe suure tule asemel võib päevas teha ka kaks keskmist tuld. Leebete ilmastikutingimuste korral võib tuld teha ka üle päeva.
.
Tel 5o9279o
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

motamees kirjutas:Mitmekordsest kütmisest räägivad ka palju kõvemad mehed pottsepanduses, kui mina. ;)
Marcus Flynn kirjutas:Ahju võib tuld teha üks, kaks või isegi kolm korda päevas,...
Käia võib kätel ka, kes ikka keelama tuleb - eks jutlustajaid (vabandust, asjatundjaid) leidub maailmas igasugusel auditooriumile.

Endal küll eluga muud peale hakata kui päevad läbi ahju kütta - ega siis maja üht pikemaealist komponenti saa ehitada sellest lähtuvalt, et keegi keset töönädalat päeviti kodus istub.

Ning sa ikka ignoreerid fakti, et reaalne ostukaup, millega "mitte väljavalitud" tegelevad, ei näi lihtsalt nii väiksesse koldesse piisavas koguses sisse mahtuvat.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Novat, siin läheb asi juba selle peale, et kõigepealt peaks hakkama rääkima maja suurusest, soojustusest ja muudest teguritest.
Sellest ka oli tingitud esialgne küsimus, kas tundub või tead. Postitustes ka vastasin, et koldetäis ajab ahju kuumaks. Kindlasti on see nii ka Heintsi ahju puhul. Kui koldetäiega saab ahju kuumaks, miks peaks see olema siis veel suurem? Kitsam kolle on õkonoomsema põlemisega, sest laia kolde puhul "kaovad" vähesed puud koldes ära ja põlemine on nõrk.
Hirmus palju räägitakse tänapäeval tule nautlemisest läbi klaasukse. Kui nüüd on võimalus seda nautida 2 või 3 korda, siis pole jälle kena. Kes seda teeb? Me ju ei teagi teemas oleva ahju "kodust olukorda". Äkki on seal mõni inimene kodune ja tahabki tihedalt kütta. Äkki on sealne ahi rohkem miljöö pärast ja põhikütteks hoopis muu variant.
Aga mis seals ikke. Eks ootame Heintsi vastused ära. Mis siin tühja tuult tallata.
LISAN:Mul on tehtud kaks veel väiksema koldega ahju, mis lähevad ühe koldetäiega soojaks. Muidugi on ahi ka pisem. Nii nõudsid asjaolud.
.
Tel 5o9279o
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

motamees kirjutas:Hirmus palju räägitakse tänapäeval tule nautlemisest läbi klaasukse. Kui nüüd on võimalus seda nautida 2 või 3 korda, siis pole jälle kena.
Rääkida võib jälle igasuguseid asju - klaasuks on meie peres osutunud ülipraktiliseks kui ahjukütmise ajaks on majas jahedus võimust võtnud (aga miks seda ahju muidu küttagi?) - ca 15 minutiga on soe ala käepärast võtta (kiirgusega hakkab vaikselt soojenema ka põrand ja mööbel soojendades konvektsiooniga õhku ka ahjust kaugemal) samas kui ahi hakkab maja soojendama alles ca tunni pärast.
Nii et kellele silmailu, kellele soojus.
motamees kirjutas:Aga mis seals ikke. Eks ootame Heintsi vastused ära. Mis siin tühja tuult tallata
Jah, ootame Heinzi ära - aga ise hakkasid pikalt laialt mu ühelauselise küsimuse peale pikalt vestma ...
Samas ei saa ma kuidagi normaalseks pidada, et kaminahju igale poole topitavad kolde-oodid on "normaalne foorumi osa" ja nende kommenteerimine "tühja tuule tallamine". ;)

Sõnavabadus, siis olgu see ka kõigile osalistele ...
taastaja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Kui kellegil on sama põhjapindalaga ahi oluliselt suurema küttekolde põhjapindalaga, siis pole see enam selle ehitusega ahi millega oma ahju võrrelda. Kolle on ikka kooskõlas ahju ehitusega ja siin pole midagi valesti. Kamina fännide vaatevinklist on uks ehk liiga suur...
ärge sõimake,aidake mind.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Sõnavabadus on vastastikune :thumbsup: Miks sa, Madis, arvad, et kui sina sõna võtad, siis teised kuulavad ja plaksutavad? Kui sina arvad, et sulle meeldib midagi muud, siis räägi meilegi, aga räägi sellest, mida jagad.
Mulle on tihedalt vastukarva ahjud, mis õhtuks külmad kui koeranina ja peab hakkama seal ees kükitades sooja ootama. Aga ega see, et sul selline just on ei tee sind teiste õpetajaks.
Ahi peab ikka selline olema, et hoiab majas temperatuuri kõikumise paari kraadi piires. Kui selles midagi ebameeldivat kellelegi on siis nii tal on.

kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Miks sa, Madis, arvad, et kui sina sõna võtad, siis teised kuulavad ja plaksutavad
Sa paned omi mõtteid teiste pähe.
kaminahi kirjutas:Kui sina arvad, et sulle meeldib midagi muud, siis räägi meilegi, aga räägi sellest, mida jagad.
Üldiselt jagan ma paljusid asju, eriti neid, mida ma igapäevaselt kasutan.
kaminahi kirjutas:Mulle on tihedalt vastukarva ahjud, mis õhtuks külmad kui koeranina ja peab hakkama seal ees kükitades sooja ootama. Aga ega see, et sul selline just on ei tee sind teiste õpetajaks.
Lärma aga edasi - mul on hea ahi, kuid nädalavahetus kodust ära ilma "valvekütjata" teeb oma töö.
kaminahi kirjutas:Ahi peab ikka selline olema, et hoiab majas temperatuuri kõikumise paari kraadi piires. Kui selles midagi ebameeldivat kellelegi on siis nii tal on.
Jah, ööpäeva jooksul, ühe kütmisega ja alla 10 kraadise külmaga kindlasti - mis siin vaielda on.

Aga kuuvalgust sinulegi.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

madis64 kirjutas:... aga ise hakkasid pikalt laialt mu ühelauselise küsimuse peale pikalt vestma ...Sõnavabadus, siis olgu see ka kõigile osalistele ...
...Mainitud postituse lõppu lisasin ka selgitava lause - need olid minu mõtted ja küsimus ei olnud suunatud otseselt vaid umbisikuliselt ...sõnavabadus klausel peaks ka minu kohta kehtima. :amen:
Ainuke mees, kelle ees oma sõnavabaduse pärast nati piinlikkust tunnen on Heintzz. Tean, et ta on sõnaaher mees ja nüüd ma siin ees veel pläkutan ja provotseerin teisi ka. Ta kirjutab siis, kui vaikseks jääb.
.
Tel 5o9279o
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Kuule Madis, see pole nüüd ka jutt, et sina tuled ütled, et Heintsi ahi on jama, sinu oma on ainuke õige ja kes teisiti seletavad, need lärmaku edasi...
Kas oskad öelda mille järgi sa seda ahju siin hindasid? Koldemahtu tead? Ahju massi tead? Kasutegurit tead? Lõõristiku pikkust tead? Minimaalset küttekogust tead,... või tead maksimaalset?
Äkki näitad oma etalonahju :scratch:

kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Heintsi kolle on ju 30 cm. lai. Mis siin üldse rääkida on. Olen näinud sama suurel ahjul 20 cm. laiusega ( mis muidugi ajuvaba)ja ka ajab asja ära.
heints
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

kolle 27cm, ahi 77x89x183
Manused
indreku ahi3.jpg
indreku ahi3.jpg (9.87 KiB) Vaadatud 4169 korda
Heino Soon. Kuressaare
tõnu
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas tõnu »

Kamin-ahi on praktiline asi nehh! Kui esimesel päeval (mõtlen õhtust kütmist)annab koheselt suurema sooja, läbi klaasukse kiirgav soojus, siis ahi ise hakkab alles sooja andma hommikul. Kütan ise ka vahest kamina ees istudes lahtise uksega, siis tuleb veel rohkem sooja tuppa ja põleb ka rahulikumalt. Paneks ka nii- sama oma kamin-ahju pildi siia rippu, äkki keegi saaks inspiratsiooni juurde. Tegin ise ka ahju ehitusjärkudest pilte, nüüd on hea meenutada! :D
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Ära pilte unusta :thumbsup: Aga äkki paned uue, isikliku teemana :scratch:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Vasta