küttesüsteemi rõhk tõuseb liiga palju

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Lammas
külaline

Re: küttesüsteemi rõhk tõuseb liiga palju

Lugemata postitus Postitas Lammas »

katlad kirjutas:Lammas
võta siis mõni pumba kasutusjuhend lahti ja loe.....
Paraku näiteks Grundfosilt ei leidnud taolist nõuet. Kuid nagu ma mainisin, on 1bar vajalik sel juhul, kui temperatuur läheb kõrgeks. Seepärast küsingi sinult, et too mõni konkreetne näide/viide. Ei muud keerulist ju.

Näiteks Grundfosi pump Alhpa juhend kinnitab mu sõnu (vt. lk 3). Võibolla on mõnel teisel tootjal ka teised andmed. Seepärast palungi, et too mõni näide ka.

P.S. Me räägime siin eramaja ikka mastaabis!!!
katlad
külaline

Re: küttesüsteemi rõhk tõuseb liiga palju

Lugemata postitus Postitas katlad »

Isereguleeruvatel ja uuematel kui 5a. pumpadel on tootjad juhendeid muutnud kuna on muutunud ka pump oma ehituselt ise. Vanematel aga oli enamus tootjatel see nõue olemas ja mul kuskil olemas ka erinevad manuaalid tollest ajast. Sellest mul ka see meeles.
Tihti ei ole enne pumpa vajalik toruühendus ja veekogus õige ja seega 0,3-0,5 nagu osad tootjad lubavad(töötaval pumbal) siis pumbad ainult luristavad ja surve üppab. Väiksematel gaasikateldel on seda eriti tunda.
Kui ma ka õigesti aru saan siis on see eelrõhk 0,3-0,5bar. töötava pumba imemispoole rõhk. Siit võid siis ise tuletada mis peaks seisva süsteemi rõhk olema. Kui veel väga peeneks minna siis on ka vahe kas pump on süsteemis horisontaalses või vertikaalses asendis.
Vasta