Pottsepa kutse andja

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 23 korda

Re: Pottsepa kutse andja

Lugemata postitus Postitas stupiduser »

urmasr kirjutas:
stupiduser kirjutas:Pottsepa puhul ma seda kuskilt välja ei loe.

II ja III taseme puhul on suhtkoht mõttetu tähtajalist kutsetunnistust anda, see rohkem IV ja V taseme rida. Viimaseid Eestis ei väljastatagi :oops:
Ma ei lugenud isegi seda välja, et pottseppadel IV või V tase olemas http://kutsekoda.ee/et/kutseregister/ku ... g/10086613
Justnimelt seda ma ütelda tahtsingi :D
Algaja hobipottsepp
hobipottsepp@hot.ee 5043316
Meelis Vaiksaar
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Meelis Vaiksaar »

Tere õhtust.
Olen tõsiselt veendunud kutsetunnistuse õigsuses ja vajalikkuses.Miks? Lihtne.Iga mees kes teeb tööd(vahet pole missugust.Soomes nõutakse koristajalt ka paberit)peab sellekohta omama kutsetunnistust.Ei saa ju olla lõppmatuseni olla ämmaemand,lüpsja ,keevitaja ühes isikus.kuskilt maalt peab hakkama ka vastutama enda tegude eest.Seda enam,kui oled valdkonnas,kus töötad nii tule ,kui vingugaasiga.e. INIMESTE TERVISE JA ELUGA. ja varaga.
Kui keegi meie omadest arvab,et see summa on kallis...no ma ei tea.
Kui keegi arvab ,et peab juurde õppima...siis miks mitte (arvan,et endalgi ei ole midagi selle vastu,peaasi,et targemaks saaks)
Kui keegi kutsetunnistuse vastastest põhjendatult vastu on ,siis andke põhjendatud mõtteid kuulda.Emotsioonipõhist iba ei viitsi lugedagi.
Minu üleskutse...mehed relvile...Õppima ja eksameid andma.Kes oskab..sel on lihtne ja kel juurde õppida vaja..see õppima ja jälle lihtne.
Lugupidamisega Meelis Vaiksaar
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Mul on ikka veel südamel, et MTÜ hakkab kutset andma, aga kes aitaks neil toimetada MTÜ-de põhikirjalised toimingud. Või annaks nende kulgemisest põhikirjalist infot.

kena kroonilõppu
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Meelis Vaiksaar kirjutas:Tere õhtust.
Olen tõsiselt veendunud kutsetunnistuse õigsuses ja vajalikkuses.Miks? Lihtne.Iga mees kes teeb tööd(vahet pole missugust.Soomes nõutakse koristajalt ka paberit)peab sellekohta omama kutsetunnistust.Ei saa ju olla lõppmatuseni olla ämmaemand,lüpsja ,keevitaja ühes isikus.kuskilt maalt peab hakkama ka vastutama enda tegude eest.....
Senikaua kuni enamus tellijaid, va. väheste eranditega, palkavad endale töötegijaid hinna, mitte kutsetunnistuse järgi, ei muutu siin vist eriti midagi. Kahjuks! Ei, ei ole see eksamimaks kallis, aga pole ju mõtet seda paberit omada kui sellest mingit tolku ei ole. Ma võin ju selle kutsetunnistusega tellija ees vehelda, aga tema näitab mulle pakkumist, mis on minu omast ja mulle arusaamatult 2-3x odavam ning palkab selle ilma tunnistuseta mehe. Kahtlen, kas need buumiaastatel ehitusse sattunud ikka on nõus maksma 3-4000.- tunnistuse eest või need, kes töötukassa kaudu kiirkursused pottsepa või mõnel teisel erialal läbi teinud. Kahtlen!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kui mina plaaniksin tellida uue ahju siis mind huvitaks eelkõige eelnevate klientide rahulolu. Paber on tore asi küll aga tööd teeb siiski inimene ja tema suhtumisest/mõtlemisest sõltub ka lõpptulemus.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

urmasr kirjutas:Ma võin ju selle kutsetunnistusega tellija ees vehelda, aga tema näitab mulle pakkumist, mis on minu omast ja mulle arusaamatult 2-3x odavam ning palkab selle ilma tunnistuseta mehe.
No aga sellises olukorras on tegemist "vääramatu jõuga" s.t. tellija aju-arenguhälbega - üldiselt tagab tulemuse kvaliteedi paigaldatava materjali maksumuse ja selle eest küsitava tööraha teatud proportsioon.

Kui aga sama tööd väidetakse saavat tehtud sama hästi ning kordi odavamalt kui "üldine turutase" (s.t. paar-kolm konkureerivat pakkumist), siis võib tellija hiljem probleemide tekkides (garantii puuudumine jms.) süüdistada ainult endale peeglist vastu vaatavat nägu. :roll:
Viimati muutis madis64, 29 Dets 2010, 22:38, muudetud 1 kord kokku.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

rokikas kirjutas:Paber on tore asi küll aga tööd teeb siiski inimene ja tema suhtumisest/mõtlemisest sõltub ka lõpptulemus.
Nõus, kuid suhtumine peaks kajastama ka valmidust täita üldkehtivaid nõudeid - ma ei tea, kuidas ma isiklikult suhtuksin kuldsete kätega pottseppa, kes kohale saabudes kuulutab, et tal ei ole autojuhtimiseks juhilube vaja, kuna "me kõik ju oskame autoga sõita - ega load ei sõida".

Ilmselt soovitaksin tal siiski taksoarved hinnapakkumisse sisse kalkuleerida :wave:
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Seadusekuulekus on mõnel maal meile lausa rasketi usutav ja kui poleks meile juurutatud tiblamentaliteeti, siis oleksime ise sama raskesti usutavad. Aga kusagilt tuleb alustada ja ühele tellijate kontingendile tulevad "appi" kindlustusfirmad ja loodame, et teistele päästeametnikud. Kuni polnud aga kutset ei saanudki olla vaid kutselisi ettevõtjaid-maksumaksjaid.
Aga kui Aadu teeb Poekarlaga tiili ahju ja peaparanduse suhtest, siis kes see saab keda hädas keelata :jooma

kena kroonilöppu
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

madis64 kirjutas: Nõus, kuid suhtumine peaks kajastama ka valmidust täita üldkehtivaid nõudeid - ma ei tea, kuidas ma isiklikult suhtuksin kuldsete kätega pottseppa, kes kohale saabudes kuulutab, et tal ei ole autojuhtimiseks juhilube vaja, kuna "me kõik ju oskame autoga sõita - ega load ei sõida".
Kumma juhi autosse sa oma lapsed kergema südamega lubaks. Kas selle kes on 15 aastat juhtinud ilma suuremate õnnetusteta aga lube ei oma või selle kes saanud värskelt load aga tema reaalsetest kogemustest ja erinevate olukordade lahendamise oskusest pole sul mingit infot.

Põhimõtteliselt on selline kutsetunnistuste süsteem hea aga tellijana huvitab mind sellisel alal pigem pottseppmeistri kogemustepagas. Paber näitab küll mingi taseme teadmiste olemasolu aga eelnevate tellijate kogemused näitavad nende teadmiste kasutusoskust.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kaminahi kirjutas:.... Aga kusagilt tuleb alustada ja ühele tellijate kontingendile tulevad "appi" kindlustusfirmad ja loodame, et teistele päästeametnikud.....
Ei tahaks pahatahtlik olla, aga ega muid variante tõesti esialgu ei ole silmapiiril näha.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

rokikas kirjutas:Kumma juhi autosse sa oma lapsed kergema südamega lubaks. Kas selle kes on 15 aastat juhtinud ilma suuremate õnnetusteta aga lube ei oma või selle kes saanud värskelt load aga tema reaalsetest kogemustest ja erinevate olukordade lahendamise oskusest pole sul mingit infot.
Räägime ikka muus suhtes v.a. kõneksolev "paber" võrreldavatest olukordadest - loomulikult ei lase ma oma lapsi tundmatu 20-aastase juhiga kuskile teele, samuti ei palka ma kunagi 20-aastast pottseppa glasuurpottidest ahju tegema.

Kuid veel vähem laseks ma oma lapsi selle kogemustega juhi autosse, kes avalikult praalib, et tal lube vaja polegi - lihtsalt tegemist peab olema mingil määral sotsiopaadiga ning selle määra suuruse väljaselgitamine omal riisikol/kulul mulle erilist huvi nagu ei paku.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Tean oma kogemustest, et ükski kursus pole lõppenud nii, et mõni mees oleks laiama jäänud iseenese tarkusega.
Mina laseks kindlasti aga ka 20 aastase meistri pottahju ehitama.
Mõni näe oskab sündidagi targana , teine jälle surebki lollina :oops:
Kui mehel on ette näidata oma tööd ja vastav tunnistus teadmistest, siis mina tema sünniaastat isegistmitte küsima ei saa. ;) Küll aga ajan paar sõna juttu praktilistel teemadel :blush:
Autojuhtidest. Ma ei saa surmani nii kõvaks sohvriks kui Märtin või Tänak olid kutsikatena,enne paberite saamist.
Aga nad tegid mõlemad minuga sama eksami. Ka sõidueksami. :good:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

madis64 kirjutas:...Kuid veel vähem laseks ma oma lapsi selle kogemustega juhi autosse, kes avalikult praalib, et tal lube vaja polegi...
Kusjuures sellised lubadeta juhid pole väga üksikjuhtumid midagi. Kunagi nad ei praali oma lubadeta oleku üle ja on äärmiselt eeskujulikud autojuhid.
Mõnedel meestel on niiviisi õnnestunud sõita isegi üle 20 aasta, üks neist oli kutseline juht ja inspektsioon kinkis talle juhiload.
Mida siis elust järeldada tuleks ... kaalukausile paneme siis lubadega rullnoka ja "eluaegse" autojuhi, kellel polegi lube.
...ähh läks teemast mööda. Vabandust. Kaalukausile tuleb panna hoopis teised mehed aga kaalukausid on ju samad.
Kohe kindlasti ei poolda ma lubadeta sõitu ja niisama seaduserikkumist.
Kena aastalõppu.
:)
.
Tel 5o9279o
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Küll on siin foorumis võetud kiruda ja vanduda ka e-õpet. No vanduge, kes soovib, aga mõnele mehele näe tulevad blogisse küsimused Ameerikamaa meistritelt. Tuntakse huvi, vahetatakse kogemusi.
Arvake siis, kes see mees saab olla, kes huvi äratab?
------------------
www.ehituspenskarid.com
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas juhan »

Enne uue aasta saabumist soovitan veel ennast raputada ja koidu vihjamistest aru saada;muidu juhtub nii..,et hüvasti jahid ja harleyd ja ka haagissuvilad,millega elada tahaks ja muidugist kaminahjud...oooo..veel kord..oooo.Vot sellega olen see aasta töesti rahul.
Andke minna foorumipe..oeh-ottseppad-ärge pange pahaks vaid ah
Manused
PA220021.JPG
PA220021.JPG (109.29 KiB) Vaadatud 4233 korda
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Tervitused!

Lisaks paberile, on ikka vaja tervet mõistust ja rohkem ausust. Ma näiteks ei saa aru ka kutselistest korstnapühkijatest, kes annavd paberi, et asi OK aga tegelikult... on päris vähe ikka neid korstnaid, kus poleks pragusid, lahtiseid kive ega muid ohtusid.
Oli just selline näide, et korstnapühkija käis, andis paberi ( mis maksis 900 eek. )mis pidi tõestama, et võib ohutult kasutada kütteseadmeid.Mulle aga tundus see kummaline, sest isegi 2a. vana korstnapits on väljast pigi läbi ajand.Täpsemal uurimisel selgus, et pliita on puhta lagund ja tuld juba välja ajand kahest kohast. Korsten aga pigi täis ja suht pude. Pealegi ehitatud PUITSEINA sisse! Kord on seal juba tahm süttind ja läbi ime pääsetud suuremast jämast.
Ei ole aga mingi ime, leida selliseid elamisi, kus rookatus vastu lagunenud korstent ...Põhjendus on ikka üks : "Kui 50 aastat vastu pidanud, siis peab veel ".
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

Koit kirjutas:3 KUTSEKOMISJONI KOOSSEIS JA ÜLESANDED

3.1 Kutsekomisjoni koosseisu kuuluvad järgmiste institutsioonide esindajad:
1 ) MTÜ Eesti Pottsepad (1 liige)
2 ) Päästeamet (1 liige)
3 ) MTÜ Korstnapühkijate Koda (1 liige)
4 ) Ehitusalase koolituse valdkonna esindaja (1 liige)
5 ) Pottsepatöö valdkonna ettevõtte esindaja (1 liige)
6 ) CEN/TC 166 Euroopa standardi komitee korstnate standardiseerimise alaüksus (1 liige)
7 ) Tallinna Kultuuriväärtuste Amet (1 liige)
8 ) Sihtasutus „Kutsekoda“ esindaja vaatleja staatuses (1 liige)
Täpsem informatsioon peale komisjoni koosolekut.
Selline küsimus, et kas komisjoni koosseis liiga esinduslik ja ülepaisutatud ei ole?
Algaja hobipottsepp
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Loodan, et need kohad saavad täidetud meestega, kellele need loodud on ;) ja MTÜ saab oma koosolekul http://www.pottsepad.ee/ ka omale põhikirjalise juhatuse valitud. :thumbsup: .
Möödapääsmatult :scratch: tuleb täita nüüd operatiivset teavitust ja õpetust jagava veebimeistri koht.

kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Selline küsimus, et kas komisjoni koosseis liiga esinduslik ja ülepaisutatud ei ole?
Sa pole mõelnud, miks on riigifirmadel kõrgepalgalised nõukogud täidetud poliitikutega ja mitte vähe.
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

Mispärast poliitikuid ei austata ja neid omakasupüüdlikeks sigadeks peetakse?
Justnimelt selliste asjade pärast.

Minule meeldib inimesi austada ja neist lugu pidada.
Mulle hirmsasti meeldiks MTÜ tegelastest lugu pidada ja neid austada :D

Reha otsa on neil suht kerge astuda.
Ahvatlused sigatseda on suured ja inimne on ju nõrk :oops:
Algaja hobipottsepp
Meelis Vaiksaar
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Meelis Vaiksaar »

Tere.
Esinduslikus,ülepaisutatus??
Kui oleks paar inimest siis ju võimalus vassida suurem? Ja kas esinduslikus mite paberile kaalu juurde ei anna?
Kujuta ette kui kutse omistamis komisjon oleks MTÜ 1 liige ja Korstnapühkijate koda 1 liige.
Praegult juba kostavad hõiked,et keegi rikastub antud tegevusega,või siis juba on korruptsioni kahtlused jne.
Arvan,et inimesed kes sellega on tegelenud ,on teinud tänuväärset tööd.Ja teadupoolest saavad ka need paraku kõige rohkem s....a teenimatult oma kraesse.Nii ka juba siingi.Kus näed viga laita,seal võta ja aita)) (pidavat üks vanasõna olema)Kõigil on ju võimalus olnud osaleda nii aruteludes kui ka igasuguste eelnõude loomises jne.
Ei ole MTÜ põhikirjas,et sinna peaks inimesi kutsutama isikuliselt.See ikka vabatahtlikuse ja avalduse alusel on käinud.
Lugupidamisega Meelis Vaiksaar
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

Tore, et foorumit vähemalt üks MTÜ liige regulaarselt külastab. :good:

Milline on Korstnapühkijate Koja funktsioon pottseppade kutsekomisjonis?
Pigem oleks vastupidine vajalik.
Kas pottseppade esindaja kuulub korstnapühkijate kutsekomisjoni?

Tundub, et see on just see koht, "Meie anname Teile koha ja Teie annate Meile koha omakorda vastu".

PS kitsaskohtadele viitamine ongi aitamine
Praegu on veel viimane aeg :-)

PPS paberile ei anna kaalu juurde kui komisjon on liiga esinduslik asjasse mittepuutuvate komisjoniliikmete osas :D
Algaja hobipottsepp
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Arvaks otse.

Annes Andressoni tänuväärset tööd ei saa võtta MTÜ eesrindlikkusena. MTÜ liikmed tulgu kordki kokku ja rääkigu oma tarkused ja valigu põhikirjaline juhatus.
Seni on nende liikmelisus vaid tiitliks :oops:

kena köik
------------------
www.ehituspenskarid.com
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas juhan »

Ma ei mõista seda,et võetakse kurjad sõnad,mis lõpuks ikkagi endale tagasi tulevad,ja ei oodata ära aega,mis asja paika loksutab.
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

Mina arvan, et see teema postitati justnimelt tagasiside saamiseks.

Kuna see peaks puudutama kõiki pottseppi siis on küllaltki kummaline, et ehitusfoorum.com server suure postitustehulga pärast maas ei ole. :D

Võib-olla on küsimus selles, et õigel ajal arutlemise asemel ongi mentaliteediks tagantjärele (siis kui midagi muuta on juba üsna võimatu) virisemine. :scratch:
Algaja hobipottsepp
Vasta