9Xmõõda,1X lõika

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
voltts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 1 korda

9Xmõõda,1X lõika

Lugemata postitus Postitas voltts »

No nii,sai minugi ehitusjärgus onnike lõpuks omale jõuluks suitsu.Motamehele sai lubatud pilte ka,kuigi vahepeal mõtlesin,et ei pane aga lubatud sai,pealegi on tema vast peasüüdlane,et mul umbes 2 aastat tagasi see mõte pähe tekkis ja nüüd lõpuks on tulemus käes.Nagu mainutud sai,umbes 2 aastat tagasi juhtusin ühes teises voorumis lugema käsitlust,kuidas algaja endale ahju tegi,kuni sinnamaani ei pidanud ma seda oma mõttes eriti võimalikuks aga siis,seda lugedes,mõtlesin,et tohoh,mees teeb omale ahju ja pole varem sellega kokku puutunud.Sellest ajast hakkasingi asja uurima ja järgnes selline tõe otsing,et millist küttekeha ikkagi.Mingi aeg imponeeris mulle selline kombineeritud värk,kus kaminasüdamiku järgi oli väike lõõr ehitatud.
Üsna palju siiski tehti seda maha ja kuna mul asjaga kiire polnud,siis jäin edasi uurima.Nüüd olen järeldusele jõudnud,et kooslus raud+tuli on viletsam,kui kivi+tuli.
Ei hakka siin lahti seletama,miks sinnamaani jõudsin,neid tegureid on üsna palju.
Ahju kasuks otsustanud, jäin siis selle kaminahju variandi juurde,kuna sellest on hästi palju räägitud ja kajastatud igat moodi,tahtsin ju algajana ikka kindla peale välja ju minna,et asi õnnestuks.Arvan,et vist õnnestus.
Erilised tänud muidugi motamehele,kes ei pidanud paljuks minu tüütutele küsimustele nii kirjalikult,kui ka telefonitisi vastata,ta julgustas ja toetas ikka,kui mõni hetk mingi kahtluse uss tekkis,sest eks psühholoogiliselt on tõesti esimest ikka raske teha.Nüüd võiks nii mõnegi sellise teha veel :) Kasutasin siis kõiki tarkuseteri mis siit foorumist ja mujalt olen selle aja jooksul noppinud.
Tahaks siis siinkohal tänada kõiki aktiivseid osalejaid siinses foorumis,kes on ka oma teadmata kaasa aidanud, kaudselt ,selle asja õnnestumisele :good: Ja tõstaks teite auks ühe :jooma
Manused
AHI 011(1).jpg
AHI 011(1).jpg (274.53 KiB) Vaadatud 4384 korda
AHI 2.jpg
AHI 2.jpg (145.57 KiB) Vaadatud 4581 korda
AHI1.jpg
AHI1.jpg (132.65 KiB) Vaadatud 4581 korda
AHI.jpg
AHI.jpg (125.81 KiB) Vaadatud 4581 korda
Viimati muutis voltts, 22 Dets 2010, 12:00, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Re: 9Xmõõda,1X lõika

Lugemata postitus Postitas motamees »

Väga kena. Kauatehtud kaunikene. :good:
Näen nüüd ka ise asja, millest olen palju rääkinud.
:)
.
Tel 5o9279o
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Näen minagi ühte korralikku tööd :good: , mis muudab kindlasti mõnelgi "profil" näo punaseks :oops: .
Küsimus on ka: " See alumine laiend on kuidas soojenev ?" :scratch:

kena jöulu
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

:scratch: Ma tean vist ühte maad kus mind peaks ootama paar :jooma . Selle maa esitäht ei ole vist H. :lol:
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Tavalugejale peab ju selgitama Juhani olemust. Muidu võetakse teda äkki tõe pähe.
Sinu tsitaat on selleks praegu väga sobiv. Tsitaatide kasutamine ei ole ju keelatud?
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

ei ole ei ole aga paar :jooma võiks sobival juhuste kokkusattumisel ikka teha. :)
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Tulel on rõõm põleda, sellises ahjus,
kus,
ei ole mingeid pragusid,
ega külgedel lehmamagusid.
voltts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Sai seda ahju jah pikalt tehtud,kui tegema hakkasin,polnud veel lund maas :).Pole ka iga päev 8h kallal olnud.Kuna mulle on elu aeg kaminad meeldinud ja tule nautimine,siis tahtsin,et ka selles ahju kajastuks visuaalset kaminat rohkem.Nüüd mul ongi,paistab rohkem kamina moodi ja samas on ka ahi :).Eks sellega on ka pisut võibolla täiuslikust praktilisusest puudu,see puudutab seda alt äärt.Ega ta nüüd just soojaks lähe küll aga eks väljanägemise pärast,peab ka miski koha pealt ohverdama.Motamees ütles kohe mulle,et siis tuleb alt külm,kui talle rääkisin,milline umbes peaks tulema.Eks selle ehitamise käigus oli igasugu mõtteid.Umbes paar nädalat kütsin ilma ukseta ja siis ei tahtnud üldse eest soojaks minna ning ma juba muretsesin,et pole vist päris õnnestunud.Kusagil sai loetud,et keegi lubas ka järgmisel ahjul järelepõlemise kambri esiseina servi shamotist teha.Tegin endale lappi kivist ja mõtlesin,et ongi nüüd viga käes.Motamees mind küll lohutas,et ega see ahi sul niimoodi soojaks lähegi,et kolle saab niipalju lisaõhku,et jahutab maha,ega ma siis ju eriti kütnud ka,oli ju sissekütmise periood.Selle jutu tõesusest sain alles aru siis,kui olin ukse ette pannud.Pilt läks kohe hoopis teiseks , eks uksega sai juba tulel vurtsu ka antud ja järgmine päev tulles oli ahi kenasti eest soe ja mul kohe hinges kergem.
Kuna mul keset talve normaalseid puid võtta pole,siis kütan puubriketiga praegu,vuristan ühe paki läbi ja ahi kenasti soe ka järgmise päeva lõunal,kui uuesti tulen.Eks see brikett ole pisut jama,muudkui käi juurde panemas,õiget puudega kütmist pole saanud veel proovida.Ahi on ka pisut korstnast eemal,nii paar sentimeetrit,et visuaalselt oleks kenam,tegin siiski külgede pealt selle prao kinni ja õhku saab siis see tagune alt siibri august või praost,kust siiber liigub.Ülevalt katsusin,õhk liigub küll.Mida veel siis rääkida.Klambreid hakkasin kasutama siis kui kollet hakkasin sildama ja sealt ülesse poole.Kõik silded on ahjus tehtud ilma metalli kasutamata.Ahjusegusse lisasin ka sortsu tsementi.Villa kasutasin ka korralikult.Lagi on shamottplaadist ja selle peal 5cm tuletõkkeplaat ja siis pisut kergkruusa ja müüriseguga valatud kiht peale.
Kui nüüd pragudest rääkida,siis eks pelgasin minagi neid aga päris puhtalt ilma ühegita ei pääsenud :oops:Tulid nad siis,kui ahjule ukse ette sain.Üks hästi vaevumärgatav tekkis koldeukse kohale ja 2 tekkisid sellisesse kohta kuhu ma küll neid ei osanud oodata,kartsin ikka et kuhugi külgedele või midagi sarnast.Tekkisid kahele poole taha,sinna kus see alumine äär ära lõpeb ja jooksid risti korstna suunas.Selline tunne nagu oleks see alumine äär jäänud paigale ja sellest ülespoole jääv osa kerkinud.Nüüd,mis kõige huvitavam,et see oli kõik siis kui lõppviimistluse kiht oli veel peale kandmata.Nüüd lõplikult valminuna,enam pragusi pole :D Küll püüdsin näha,aga mida pole seda pole.Nüüd siis selline värk,et see krohvimine aitab ikka selliste puhul küll,muud ma ei oska siin küll öelda.Kui oleks ikka mingi konstruktsiooniline viga ehituses,siis arvan,et vaevalt ka see lõppviimistluse kiht aitaks,pragu tuleks ikka.Praegu on mul igatahes ideaalne pragudeta ahi :good:
Nüüd hakkab see heietamine vist küll pikaks minema.Kui kellelgi on veel mingeid küsimusi siis vastan.Tegelt on üks probleem veel mida näen aga sellest järgmine kord.
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas stupiduser »

:good:

Kas hakkas meeldima?

PS tagumised praod on ebaühtlasest soojenemisest ja sellest tulenevast paisumisest. Taga lõõre pole, külgedel on. Arvan ma.
Algaja hobipottsepp
hobipottsepp@hot.ee 5043316
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Kui tohib, siis ma nimetaks sinu ahju "Butterfly" ;)
Igatahes, võid rahulikult ahjunduses edasi musitseerida :good: Ehk tuleb veel midagi :blush:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
voltts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Pean nüüd väikese õienduse tegema nende pragude kohta.Hommikul hõiskasin siin eufooriliselt,et neid nagu pole.Otsustasin siiski asja detailsemalt uurida,panin nina vastu ahju ja jõllitasin tükk aega ning leidsin siiski pisikese vonkleva joonekese...et siis :oops:
taga samamoodi.Hõiskasin sellepärast,et lihtsalt peale vaadates tõesti ei näe neid,vaid sellisel lähedasel mikroskoopilisel uurimisel siiski on tuvastatavad.Taga selle koha peal on ju siiski laskuvat lõõri veel ju,et päris külm see koht pole,on veel selle kohta mingeid teooriaid???? Üks asi mind häirib,et kui eest vaadata ahju,siis koldes jäävad need kaldu lõigatud shamoti osad mustaks,nüüd on 2 inetut musta posti kahelpool ust.Ega iseenesest mingit probleemi ju pole aga lihtsalt visuaalselt pisut inetu.Ise arvan,et oleks pidanud lõikenurga tegema pisut teravama,praegune on 45 kraadi all lõigatud, tundub,et nagu jääb nurga taha ja kuumus ei pääse ligi,sest ülejäänud kolle on selline puhas,kui niiöelda,pole must tahamane.Üks asi veel,kui kütan tuleb korstnast ikka üsna musta tossu,kuigi lasen päris vurisedes põleda ja tuli on ikka üsna helekollane,kas asi võib puubriketis olla?Kas kellegil on nendega kütmisel kogemusi?Eks seda ahju võib nimetada nii küll,et eks ta nagu üks ullikese ahi paistab :),selline praktilisusest mööda vaadatud pisut,rõhutud rohkem välisele edevusele.
Manused
Ahju pragu.JPG
Ahju pragu.JPG (36.04 KiB) Vaadatud 4321 korda
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Voltts, ma ikka mõtlesin seda nime muusikast rääkides ;) Tuleta mu igivana küsimus meelde...
Kui ahi korralikult ära kuivab, korstnast enam musta ei tule, siis jöäävad ka koldekivid kõik heledaks. Nurk oleks võinud siiski suurem olla küll.

See pragu saab olla sellest, et graniit paisub ja lükkab müüri, Graniit ju korralikult vägeva seguga ikka paika pandud :scratch: :oops:
------------------
www.ehituspenskarid.com
voltts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Jah,tuleb meelde :) eks ta üks moosekandi edev ahi ole,niiet täiesti sobiv nimi ;) Need graniidist ääred on muideks täiesti lahtiselt peal,ma ei näinud mingit mõtet nende seguga kinni panemisel,piisavalt rasked.Ahju ikka juba kuu aega köetud iga päev,et nende sümptomite järgi siis ei saa lugeda kuivaks veel ja see must toss kaob hiljem?
Küsimus,et tahaks neid plaate pisut ergemaks saada,vene aeg kasutati selleks lakkimist.Kui märjaks teen,siis on päris kena,kui ära kuivab,siis enam selline pole,kui poest ostes olid.Kusagil käis läbi jutt valgest nakkedispensioonist :confused:,on veel mingeid variante,lakkima ma muidugi ei hakka.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Kivile käib Steinfix. 400 krooni pudel.... Nakkedispersioon siledale graniidile on vist väehetoimiv, aga proovi ära.
------------------
www.ehituspenskarid.com
voltts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Ma ei mõelnud tegelikult neid graniidist ääreplaate,vaid neid,millega ahi kaetud.
lepp
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas lepp »

Steinfiks toimib looduskivi puhul väga hästi,toob esile toonid mis muidu peidus.Läikivatel pindadel ei ole proovinud.Võib proovvida mira klinkerõliga või kiilto analoogsete toodetega.Kindlasti tee plaadi jääkidel proovid,et ei oleks ebameeeldivat üllatust.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

:cry: Pragu :cry:

Juba kiitsid taeva kõrgusse,
et ideaalne oleks nagu.
Aga veidi vedanud on põrgusse,
sest leidus ikka väike pragu!

Ikkagi väga, väga ilus ja PUHAS töö !
voltts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

:D Jõulude aegu leidub isegi luuleandi :good: Nujah,ega ma nende mõne imetillukese peaaegu olematu prao pärast väga kurvasta,tõesti,isegi kohta teades,on neid üsna raske tuvastada.Olen ise ka rahul janeid rõõmsaid emotsioone olen küll läbi elanud selle ahjuga,et jess,ära tegin arvan,et minu"hariduse" ja esimese ahju kohta,peaks hää küll olema.
raga
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas raga »

Korrali töö tundub! :good: Häid jõule ja mõistlikku kütmist. Vaata sama hoolikalt ka koldesse, raudselt on seal mõned kindlad mikromõrad, mis on tegelt vist suht paratamatus, :) kuna ka koldes ei soojene asi nii ühtlaselt, et ei tekiks erinevaid pingeid. Keegi vanem pottsepp äkki seletaks ära, mis moodi paisuvad servi ja lappi kivi erinevalt. Et nagu kas suuruselt või erinevasse suunda või mismõttes? Teemast vähe mööda, aga pole vast hullu. :wave:
voltts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Nii,minu kätetööl on nüüd siis ka niiöelda esimene kütteperiood seljataga.Kuigi see pole just aktiivne olnud,ise veel ei ela seal,olen üldjoontes rahul.Ilmselt muutub asi paremaks veel kui põrand on tehtud ja soojustatud ning ise juba püsivalt sees saab elatud ja iga päev korralikult köetud.Korralikku pilti veel nagu küttevõimsusest ei saanud,sest päris regulaarne see kütmine polnud ja nii täit vunki ka ei andnud,sest polnud mõtet,kuna sees ei elanud,eks edaspidi paistab.Kuigi lootused, et soe õhk liigub ka teisele korrusele just eriti ei täitunud.Sellest fenomenist ei saa ma aru,füüsikaliselt peaks ju soe õht ülesse tõusma.Mul on kõik avatud,ei ühtegi vaheseina ei all ega üleval,miskit ei tohiks ju takistada sooja õhu liikumist.Äkki peaks õhk veel soojem olema,et suudaks ennast ülesse suruda,sest tundub et teise korruse põranda külm õhk on kohe vastas,kui liikuda alt ülesse ja pea jõuab teise korruse põranda kõrgusele on temperatuuri vahe tuntav.Kui on ainult sama trepiavavus,siis äkki ei toimu õhu ringlust,et samast august ei taha see hästi toimida,peaks kusagil mujal olema mingi avavus veel.On kellegil ehk mingit kogemust.Teisele korrusele mingit küttekeha ei saa lisada ka, kuna korstnal on üks lõõr vaid,kusagil jäi silma,et erinevatel korrustel kahte küttekeha ühte korstnalõõri ei tohi suunata.Väliselt on ahi samsugune nagu kütmise alguses,mingeid pragusi pole lisandunud,küll on neid aga koldes,ilmselt on see paratamatus.
Kuna ehitus on nüüd möödas,siis on mul jäänud üle ahjusegu (Uninaks) 5 kotti.Segu sai valmis ostetud varem,niiöelda raamatu alusel aga kuna oli soovitusi seguga kokkuhoidlik olla siis jäi teda nüüd üle korralikul :) Kui seda loeb mõni pärnu kandi pottsepp või keegi on siinkandis toimetamas,siis annaksin soodsalt ära,seisavad lihtsalt ees,punast kivi ja šhamotti on ka pisut,nendegagi ei oska miskit peale hakata.
Punast 80tk,šhamotti 30tk.
ahjupealne
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas ahjupealne »

Tere Voltts.

Kui on pakkuda head kaupa soodsa hinnaga, helistage.
Esmaspäeval läheb jälle tööks ja materjali vaja.

Andres
53267676
Vasta