PS huvitav ahi- kas kolde ühes seinas on tavalist punast põletatud tellist kasutatud?
Lugemata postitus Postitas stupiduser »
Lugemata postitus Postitas motamees »
Lugemata postitus Postitas virgor »
Lugemata postitus Postitas tiitk »
Kas seda probleemi võib lahendada õhuavasid suuremaks puurides-lõigates? Kahe kaminasüdamikuga sarnane probleem, et tule üles saamine aeglane ja vinduv, ukse sulgemisel tuli vahel lausa kustub ja poolikud halud jäävad lõpuni põlemata. Kui tuhasahtel eemaldada, on süttimine väga hea, kahjuks ei saa seda pooleldi välja tõmmata ilma ust avamata.Kalvis kirjutas:Metallkaminate osas on õnneks tootjad minu eest asja ära otsustanud, pea kõigil on vabriku õhuavad liiga väikesed, seega neis on ainuvõimalik vaid kõik õhuavad täitsa lahti kütmine.
Umbkoldega kaminasüdamikul toimis pealtsüütamine väga hästi, suitsu süütamisel palju vähemkaminahi kirjutas:Meil siin umbkolletest ei räägita
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Lugemata postitus Postitas tiitk »
Mõtlesin seda, et puuriks-lõikaks auke tuhasahtli eesküljelKalvis kirjutas:Praegu suuremate külmadega asi häirib päris hullusti, kuid see puurimine rikub kaminasüdamiku
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Pöördu sele küsimusega lähimasse pädevasse freespinkidega metalli-töökotta - küll nad sellega hakkama saavad.Kalvis kirjutas:Veidi laiendada saaks, kuid millega seda malmi freesida?
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Miks mitte. kui kunded nende tööjäljega nõus on (mina isiklikult ei oleks).kaminahi kirjutas:Lähim freespink on tavaline relakas ja rauatrell.
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Lugemata postitus Postitas motamees »
Lugemata postitus Postitas Meelis Vaiksaar »
Lugemata postitus Postitas taastaja »
Hiid kirjutas:mitu kilo puid te oma ahjust ühe kütmisega läbi ajate? Palju see puu kilo kilovattides oligi? Kusagil oli tabel eri puuliikide kohta....
Mul läheb üks korv, ehk kaks ahjutäit, ehk 20kg.
Lugemata postitus Postitas Volly »
Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »
Lugemata postitus Postitas Leevi »
Ei ole nii, et tolli jagu on õige. Kolde juures on meil teada kui palju või kui vähe puid tohib seal põletada ühekordse täitmise korral. Põletatava puu kogus määrab ära põlemisõhuava suuruse. Nii lihtne see ongi.Kalvis kirjutas:Tolli jagu on õige.
Kunagi olin ühel külas ja too küttis ka pärani uks lahti. Ütlesin, et nii pole õige. Järgmine kord võistlesime - kumb saab toa väiksema puukogusega sama soojaks - tema pärani või mina tollise avaga. Mul kulus samade lähtetingimuste juures poole vähem puid.
Lugemata postitus Postitas Leevi »
Vabandan, ei ole kursis sellega, mis poes saada on. Kui ütled kg, saan öelda cm2.Hiid kirjutas:Ma kütan korraga selle poes saadaoleva kandekorvitäie jämedat kaske korraga.
Kui palju ma siis lahti pean ust hoidma?
Kui kütan pool korvitäit, siis kuhupoole ust tuleb hoida?
Järjest keerulisemaks läheb
Lugemata postitus Postitas rein113 »
Lugemata postitus Postitas taastaja »
Hiid kirjutas:Ma kütan korraga selle poes saadaoleva kandekorvitäie jämedat kaske korraga.
Kui palju ma siis lahti pean ust hoidma?
Kui kütan pool korvitäit, siis kuhupoole ust tuleb hoida?
Järjest keerulisemaks läheb
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025