Lugemata postitus Postitas juroku »
Lugemata postitus Postitas KyBer »
Põhjakaabel olemas...alt august täitsa nähtav .. metallsuka sees teine ja vesi väljub sulatus tsükiga ilusti...sulatasin ise sellepärast, et oli täis tuisanud kuna teada tundud Monika möllasjuroku kirjutas:Tere kardan et see pole võimalik või sinul puudub üldse põja soendus selepärast sina veega sulatad ki kuna kui on soendus olemas võtab see vähemalt 70W ja lülitab enast sisse juba +5C kui sinul üldse ei võtta siis tõmbad vooluvõrgust välja![]()
Lugemata postitus Postitas Tupsu »
See variant oleks päris mõitlikIse arvan, et põhjakaabel lülitatakse sisse siis kui sulatustsükkel käib kuna muul ajal ju pole seda järgi vaja hoida?
3T klapp (ülalt üks sisse, alt 3 toru välja) lülitatakse sisse hoopis kütmisel ja sulatamisel lülitatakse see välja. Mitte et sealt siis releed juhtida ei saaks, ainult relee kontaktid peavad olema teistpidi. Võimsama küttekaabli saad, kui paned neid 2 tk kõrvuti. Ainult kaabli inerts on suur ja see vajaks teist sorti kaablit.juroku kirjutas:]See variant oleks päris mõitlikühendada paraleli 4klappiga mis sulatus reziimi siselülitab ja siis veel on vaja aeg reled mis seda siselülituna 1minuti aga kahjuks ei jõua kaabel end ni kiresti soojaks siis ta peaks vast kaks korda võimsam olema
![]()
![]()
Lugemata postitus Postitas kulakas »
Lugemata postitus Postitas Külaline »
No kui meie müügimehed petavad, siis võiks uurida kui suurele pinnale neid seadmeid soovitatakse Soomes, Norras, Rootsis. Muidu jäämegi Tupsuku rusikareegleid ja targutusi uskuma.Tupsu kirjutas:
Rusikareegel on, et müüdava seadme jahutatav pind ja kõetav pind on tegelikult peaaegu võrdsed. Jahutatavat pinda näidatakse meil veel õiget numbritega. ..
Lugemata postitus Postitas reisu-jälle »
Aga kui 2 nädalat põhimõtteliselt pumpa ei kasuta kas on siis mõistlik ta täiesti vooluvõrgust välja võtta?reisu kirjutas:Mure siis selline, et lasin paigaldada omale fujitsu õhksoojuspumba mida kasutan ajal kui mind ennast kodus ei ole.
Ära käin iga kahe nädala tagant nädal aega - ehk siis 2 nädalat kodus ja 1 nädal eemal.
Kui kodunt ära olen hoiab pump toas ilusasti pluss kraade, et ei tekiks liisket niiskust ja vesi torudes ära ei külmuks.
Kui ise kodus olen kütan ahju ning pumba järele otsest vajadust ei ole.
Küsimus siis selles, et kas see aeg mis ma kodus olen on mõistlik pump täitsa välja lülitada või siiski hoida töö režiimis. Töö režiim tähendaks siis seda, et pump on seadistatud "heat" peale ja temperatuuriks antud näiteks +20. Kuna ahi hoiab toas pidevalt soojemat temperatuuri kui +20 siis pumba siseosa küll otseselt ei tööta aga nagu ma aru saan siis väliosa sulatab end aeg ajalt ja küttekaabel peaks koguaeg taga olema (saan ma ikka õigesti aru?).
Niisiis:
1) Mis oleks pumba eluiga arvestades mõistlikum valik - hoida sees või lülitada täitsa välja.
2) Ehk teab keegi kui palju elektrit pump sellises "idle" olekus tarbib? (pump fujitsu09 nordic)
Jäätumise põhjustest vt http://www.scanoffice.fi/fi/tietoa-laem ... etaeminen/KyBer kirjutas: ...sulatasin ise sellepärast, et oli täis tuisanud kuna teada tundud Monika möllas![]()
Müügimehed ei peta, vaid ei esita tihti õigeid tootja poolseid andmeid. Vahel annab tootja sama numbri hoopis kuupmeetrites, mis meil on antud kõetava pinna ruutmeetriteks.Külaline kirjutas:No kui meie müügimehed petavad, siis võiks uurida kui suurele pinnale neid seadmeid soovitatakse Soomes, Norras, Rootsis. Muidu jäämegi Tupsuku rusikareegleid ja targutusi uskuma.
Ehk on valiku puhul peale pinna suuruse mõistlik arvestada ka hoone soojustusega, ruumide paigutusega jne.
Muidugi pole Skandinaavia sadu tuhandeid Õ-Õ pumpasid kasutav turg meile argumendiks, sest Eestis on tarkpea Tupsu, kes kõike teab ja katsetab.Tupsu kirjutas: Soome ja rootsi pole siin küll mingi müügiargument....
Lugemata postitus Postitas TIKKER »
Lugemata postitus Postitas aare »
ME FA ja FD mudelite funktsioonid, töö ja puhastamise põhimõtted on suht sarnased. Ehk on abi sellest venekeelsest videost: http://www.youtube.com/watch?v=SEj7DME8tL8TIKKER kirjutas:Kuidas puhastada mitsu electriku siseosa.On äkki olemas õppevideo.
Lugemata postitus Postitas TIKKER »
Kas soojusvaheti lamellid väga tolmused?TIKKER kirjutas:Tänud.Aga mismoodi puhastada radikas kui suruõhku tuppa tuua pole võimalik.
Tellisin septembris FD müüja kaudu puhastusharjade komplekti Mitsubishi Electric quick clean kit MAC-093SS-E 32-39mm. Novembris sain komplekti kätte ja ühe vaheharja abil õnnestus selle toru ühendada Electroluxi tolmuimejaga. Olen rahul, sest need radiaatori osad, kuhu ulatusin, läksid oluliselt puhtamaks.TIKKER kirjutas:Tänud.Aga mismoodi puhastada radikas kui suruõhku tuppa tuua pole võimalik.
Lugemata postitus Postitas perekond »
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
Toshiba Daiseikai 13 on muidugi paremate tehniliste näitajatega, kui Nocria, aga ta on ka 4-5 tuh kr kallim. Paksus lumesajus ja tuisus võivad jäätuda ka kõige paremad masinad (vt http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=7715.0 ). Kui aga seade kehvalt sooja annab ja talvistes tavatingimustes välisosa aurustile liigset jääd kogub, peaks laskma kontrollida külmaaine kogust. Äkki on lekke tõttu osa sellest plehku pannud. Peaks chekkima vasktoru koolutuskohti, sest vahel on gaasitoru "kortsu" keeratud ja külmaaine ei pääse korralikult liikuma. -5...-10C välitingimustes peaks kütterezhiimil, kümmekond min peale sulatuse lõppu ja ruumitemp-st 2-3 C kõrgemal temp-valikul siseossa siseneva ja sealt väljuva õhu temp vahe olema vähemalt 20C (vendi max kiirusel).perekond kirjutas:Nüüd on naabril Toshiba ja minul Nocria.Elame ridaelamus.See on halvim ost, mida meie perekond tegi ,et ostis Fujitsu Awyz 14 Arctic Nocria.Ridaelamu planeering ja soojustus võrdne aga soojust annab meie masin palju vähem kui naabrite oma.neil mingi 13..Mina olen juba 2x kuuma veega sulatamas käinud välisosa,naaber polegi veel kordagi terassil masina juures käinud.
Vahel piisab vaid mõnemeetrisest vahest, et tuule-tuisu keerised võrreldes naabriga erinevaks osutuvad ja välisosa hoopis rohkem lumetolmu oma soojusvahetile kogub. Peale Monica ja Scarletti lumetormi peaks oma Õ-Õ ja Õ-V soojuspumpade välisosade olukorrale pilgu peale viskama ning vajaduse korral nende "radikad" jääst kuuma veega lahti sulatama. Vana-jummal esialgu omapoolset sulatust ju ei lubaperekond kirjutas:...Ridaelamu planeering ja soojustus võrdne aga soojust annab meie masin palju vähem kui naabrite oma.neil mingi 13..Mina olen juba 2x kuuma veega sulatamas käinud välisosa,naaber polegi veel kordagi terassil masina juures käinud.
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025