Pioneer pliit + vannitoa põrandaküte

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
paneelikas
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Pioneer pliit + vannitoa põrandaküte

Lugemata postitus Postitas paneelikas »

Tervist härrased,

hetkel on olemas Pioneer pliit mille järgi on ühendatud 1" torudega liiduaegsed plekkradiaatorid ja ~200l veepaak, süsteem töötab ideaalselt vabavoolusüsteemiga.
Plaan on järgi ühendada ca 50m Wirsbo põrandaküttetoru ja kõige lihtsam tundub olevat osta selleks tarbeks mõeldud Wirsbo Push 12 segamissõlm.
Segusõlme tootekirjelduses on kirjas et sobib ühendada olemasoleva radiaatorküttesüsteemi järele, kuid kas antud sõlme pump oskab ka ise vabavoolusüsteemist kuuma vett peale tõmmata?
Kas selline süsteem võiks tööle hakata?
Olen loomulikut ka uurinud siinseid olemasolevaid teemasid ja olen teadlik faktidest et süsteemis peab olema akumulatsioonipaak ja Pioneerpliidi omanik peab olema ühtlasi ka katlakütja jne
2. variant - kas saaks segusõlme lahendada vaid ringluspumba ja termostaadi installeerimisega nii,
et ringluspump liigutab vett põrandaküttetorustikus, termostaat piiraks vaid põrandasse siseneva vee maksimaalset temperatuuri? (kui termostaat on kinni siis ringleb vesi põrandaküttetorus ringiratast). Kui tuba läheb liiga soojaks siis lihtsalt puid enam juurde ei panda.
Fact Sheet Wirsbo Push 12.pdf
Wirsbo Push 12 tehniline info
(275.53 KiB) Allalaaditud 341 korda
Draft2.pdf
Torustiku joonis
(11.5 KiB) Allalaaditud 257 korda
Eelvaade
Eelvaade
Draft2.jpg (93.29 KiB) Vaadatud 2250 korda
Kõik jutud noh..
paneelikas
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Re: Pioneer pliit + vannitoa põrandaküte

Lugemata postitus Postitas paneelikas »

Ei oska keegi midagi tarka öelda?
Kõik jutud noh..
nubagadi
külaline

Lugemata postitus Postitas nubagadi »

Mina ühendaks selle paagi külge põrandakütte segusõlme. Peaks 1 pumbaga hakkama saama ka.
nubagadi
külaline

Lugemata postitus Postitas nubagadi »

Nüüd vaatasin, et paak on sul kuskil kõrgel seega nii ei saa. Head lahendust sul sest ei tule ilma süsteemi ringiehitamatta ma arvan.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ei oska suurt kommenteerida. Põrandakütte siseringid hakkavad tööle küll, kuid vabavoolses süsteemis on kogu torustiku takistus tühine võrreldes sundsüsteemiga. Seega üksainus sundsüsteemi liitmiku paar võib ületada vabasüsteemis veevoolu kiirust sedavõrd drastiliselt, et süsteem ei hakkagi tööle.
Seepärast on soovitus viia kogu süsteem sundtsirkulatsiooni peale.
Vasta