Kriteerium?madis64 kirjutas:Enda ja oma tutvusringkonna teabele tuginedes on minu arvates "maksejõuline nõudlus" üldiselt palju suurem kui see osa, mis sellest tellimustöödena vormistub - peamiseks probleemiks väiketellijale on kindlustunde puudumine tegijate pädevuse ja tulemuse kvaliteedi osas, mille tulemuseks on paljude asjade isetegemine, mida pädeva tegija olemasolul "isegi võiks tellida".
meistriklass
- stupiduser
- Ehitusguru
- On tänanud: 24 korda
- On tänatud: 23 korda
Re: meistriklass
Lugemata postitus Postitas stupiduser »
hobipottsepp@hot.ee 5043316
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
madis64 kirjutas:Kuna antud valdkonnas olen olnud peamiselt väiketellija rollis (ja muudes ehitusvaldkondades nii väiketellija kui isetegija rollis), siis kommenteeriksin siinkoha lühidalt, et "raha vedeleb maas igal pool, keegi ei viitsi ainult kummarduda ega seda üles korjata".kaminahi kirjutas:Oleks tore, kui saaks kokku ühe kokkumängiva orkestri ja küllap oleks siis ka piisavalt publikut, ehk siis tellijaid.
S.t. enda ja oma tutvusringkonna teabele tuginedes on minu arvates "maksejõuline nõudlus" üldiselt palju suurem kui see osa, mis sellest tellimustöödena vormistub - peamiseks probleemiks väiketellijale on kindlustunde puudumine tegijate pädevuse ja tulemuse kvaliteedi osas, mille tulemuseks on paljude asjade isetegemine, mida pädeva tegija olemasolul "isegi võiks tellida".
Olen aastaid ajanud, et tuleb lõpetada see sossahjude tegijate turg, sest nende negatiivset paska on raske üles kaaluda kui nad isegi siin foorumis omale veel vastu rinda peksavad. Pliit ilma ühegi tuldkannatava telliseta näiteks....
Loomulikult teeb inimene omale ise kui tal juba mitmes meistri

See on üldiselt kogu teemast see peamise probleemi olemus.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
- stupiduser
- Ehitusguru
Pädevuse ja kvaliteedi.madis64 kirjutas:Mille?stupiduser kirjutas:Kriteerium?
- stupiduser
- Ehitusguru
Kuidas?kaminahi kirjutas: Olen aastaid ajanud, et tuleb lõpetada see sossahjude tegijate turg, sest nende negatiivset paska on raske üles kaaluda kui nad isegi siin foorumis omale veel vastu rinda peksavad. Pliit ilma ühegi tuldkannatava telliseta näiteks....
Kui ma õigesti olen aru saanud siis alates 1. septembrist 2010 ei tohi ehitada küttekoldeid ilma kutsetunnistuseta.
Kuna kutsetunnistusi Eesti Vabariigis ei jagata siis ei tohi ükski kohalik meister ehitada ühtegi küttekollet.
Tore, exole?
Eesti Energia lobbytöö?
PS kui vaadata pliidi kolde temperatuuri siis ei ole seal shamotid nagu eriti vajalikud (ise olen ainult shamotti rahuliku une nimel kasutanud)
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
Vat nüüd polekski sa enam saanud magada.stupiduser kirjutas:..PS kui vaadata pliidi kolde temperatuuri siis ei ole seal shamotid nagu eriti vajalikud (ise olen ainult shamotti rahuliku une nimel kasutanud)
Lode ei pidada üldse kuuma kannatama. Hakkab kiht haaval lahti andma. Winebergerile jälle ei tohi otsene tuli vasta minna. Temperatuur on küll kõrge lubatud.
Mis siis muud üle jääb, kui samott.

Tel 5o9279o
- stupiduser
- Ehitusguru
Aga võin katsetada.
- stupiduser
- Ehitusguru
Mu ärakustunud pika posti taastamine hakkab lõpule jõudma.
Tahtsin veel ütelda, et Kaminahi olgu oma "kuldse tule" jutuga ettevaatlik, kuna suur aga see eest mõttetu põhjanaabri "lollidelt-tulebki-raha-ära-võtta" kaminatootja (täna just avastasin, et lubab viie 30 cm haluga 130 m2 ära kütta, irw, kamin mulle munadeni) on selle ära patendeerind.
edit: tuli vahepeal meelde, et see konkreetne tähelepanu äratanud "imekamin" oli hoopis mõned riigid lõuna poolt pärit. Aga ega vist keegi valmiskaminatootjatest mingeid adekvaatseid kuup või ruutmeetreid ei kirjuta...
Ei teagi nüüd kas kõik teised peaksid umbkoldeid ehitama või defineerime oma tule kui "kuldkollase" (mis on minu kaubamärk edaspidi, võtke teadmiseks, irw).
Lisaks tahtsin avaldada mõtte, et Meelis sai oma tahtmisele vastavalt "taru sumisema".
Minu kogemuse põhjal on ta tegelikult hea inimene!

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Oeh, et tuleb pikem kirjatükk treida ...stupiduser kirjutas:Pädevuse ja kvaliteedi.madis64 kirjutas:Mille?stupiduser kirjutas:Kriteerium?
Kõigepealt ahjumeistrite tsunfti südamerahustuseks (kuna antud teema ikkagi "Ahjud, kaminad,..." alajaotuses on) - meister, kellelt sai ca aasta tagasi uus pottahi tellitud tegi oma töö väga hästi.
Kuid nüüd pädevusest ja kvaliteedist (peamiselt kunagi tellitud või plaanitud katusevahetuse, põrandaehituse, fassaadivärvimise ning hiljutise hästilõppenud kuuriehituse kogemustele tuginedes) - lühidalt:
a) tegija pädevus algab kommunikatsioonivõimest - ära langevad minu jaoks tegijad, kes:
- arvavad, et 16:30 on hea aeg potentsiaalsele kliendile helistada;
- vastavad igale teisele küsiimusele stiilis "pole probleemi" (selliste tegijatega enamus probleeme praktikas aset leiabki);
- ei väljenda oma _selget_ huvi minu "mikro/makro"-objekti kohta, vaid üritavad esimese asjana välja uurida, palju ma olen valmis "pappi välja käima"
b) edasi jätkub tegija pädevus võimest kuvastada pakutav lõpptulemus - pottsepatsunfti kontekstis peaks moodustuma esmasele vestlusele/objektiülevaatusele järgnevalt mingisuguselgi tasemel eskiis/joonis ahju/pliidi mõõtkavas (oluline on lisaks soojaandmisel ka esteetiline aspekt s.h. vimasel kohal ei ole ka nt. ahju klaasukse mõõtmete ja mudeli valik).
c) kvaliteedi osas tagab kindluse meistri võime selgitada _ette_ võimalikult täpselt ka küttekeha (või muu objekti) "siseelu" - et mul tekiks kindlus loodava kostruktsiooni töövõimes ja pikaealisuses (pikaealisusetegur oli näiteks üks faktoritest, mis kallutas katusevahetusel minu valiku esmalt soodsama "tol ajal moodsa" plekk-katuse asemel kivikatuse poole) - mühatamisest stiilis "minu ahjud on alati töötanud" jääb minu jaoks kahjuks juba väheks.
d) kvaliteedi tagamise kindluse annab meistri võime selgelt esitada kasutatavad materjalid (soojustusvillasid üldehituses on näiteks "igale maitsele ja rahakotile") ning nende valiku põhialuised (ahjukontekstis võiks arutluseteemaks olla näiteks "laotud koldevõlv vs. valatud koldevõlv").
e) lõpuks peamine - ajajuhtimise võime s.t. võime pidada kinni kokkulepetest.
Mind kui väiketellijat ei huvita kopikaeestki mingi hüper-superobjekt, mida "meistril" tuleb kõiki muid lubadusi "pikale lainele saates" üle vaatama joosta - minu jaoks on "minu objekt" ikkagi kõige tähtsam - oma särk on ihule ikka kõige lähemal.
Julgeksin väita, et kui pakkuja nende viie punktiga hakkama saab, siis tellija rahakotiraudade avanemise tõenäosus tõuseb hüppeliselt.

- stupiduser
- Ehitusguru
Pagan, ma kvalivitseerukskimadis64 kirjutas:Kuid nüüd pädevusest ja kvaliteedist (peamiselt kunagi tellitud või plaanitud katusevahetuse, põrandaehituse, fassaadivärvimise ning hiljutise hästilõppenud kuuriehituse kogemustele tuginedes) - lühidalt:stupiduser kirjutas:Pädevuse ja kvaliteedi.madis64 kirjutas:Mille?stupiduser kirjutas:Kriteerium?
a) tegija pädevus algab kommunikatsioonivõimest - ära langevad minu jaoks tegijad, kes:
- arvavad, et 16:30 on hea aeg potentsiaalsele kliendile helistada;
- vastavad igale teisele küsiimusele stiilis "pole probleemi" (selliste tegijatega enamus probleeme praktikas aset leiabki);
- ei väljenda oma _selget_ huvi minu "mikro/makro"-objekti kohta, vaid üritavad esimese asjana välja uurida, palju ma olen valmis "pappi välja käima"
b) edasi jätkub tegija pädevus võimest kuvastada pakutav lõpptulemus - pottsepatsunfti kontekstis peaks moodustuma esmasele vestlusele/objektiülevaatusele järgnevalt mingisuguselgi tasemel eskiis/joonis ahju/pliidi mõõtkavas (oluline on lisaks soojaandmisel ka esteetiline aspekt s.h. vimasel kohal ei ole ka nt. ahju klaasukse mõõtmete ja mudeli valik).
c) kvaliteedi osas tagab kindluse meistri võime selgitada _ette_ võimalikult täpselt ka küttekeha (või muu objekti) "siseelu" - et mul tekiks kindlus loodava kostruktsiooni töövõimes ja pikaealisuses (pikaealisusetegur oli näiteks üks faktoritest, mis kallutas katusevahetusel minu valiku esmalt soodsama "tol ajal moodsa" plekk-katuse asemel kivikatuse poole) - mühatamisest stiilis "minu ahjud on alati töötanud" jääb minu jaoks kahjuks juba väheks.
d) kvaliteedi tagamise kindluse annab meistri võime selgelt esitada kasutatavad materjalid (soojustusvillasid üldehituses on näiteks "igale maitsele ja rahakotile") ning nende valiku põhialuised (ahjukontekstis võiks arutluseteemaks olla näiteks "laotud koldevõlv vs. valatud koldevõlv").
e) lõpuks peamine - ajajuhtimise võime s.t. võime pidada kinni kokkulepetest.
Mind kui väiketellijat ei huvita kopikaeestki mingi hüper-superobjekt, mida "meistril" tuleb kõiki muid lubadusi "pikale lainele saates" üle vaatama joosta - minu jaoks on "minu objekt" ikkagi kõige tähtsam - oma särk on ihule ikka kõige lähemal.
Julgeksin väita, et kui pakkuja nende viie punktiga hakkama saab, siis tellija rahakotiraudade avanemise tõenäosus tõuseb hüppeliselt.

a) ei helista peale 16:00 ja enne 10:00
Tegelikult pole probleemi tähendabki "pole probleemi kui tellijal piisavalt raha on"
Esimene asi peaks olema tellija objekti üle vaatamine
Remark: tegelikult on ükskõik mis asja ostmisel tõepoolest oluline:
1. palju Sul raha on
2. Milleks Sul seda vaja on
Ja nii ongi!!!!!!!!
B) ok, jätan meelde. Pottsepal endal on see peas olemas aga klient soovib ilusat pilti. Itimehe edu vanade pottseppade ees.
PS klaasukse mõõtmeid väga palju pole ja tegelikult pottsepp ei tee ise ahjuuksi õhtusel ajal.
410x410 on enamlevinud.
c) rääkida oskavad paljud
PS plekkkatuse omanik küsib, et mis argumentidega müügimehed Sinult raha ära võtsid

hommikune edit: õige, pikaealisus oli see argument
d) loomulikult "valatud võlv" kuna "kivikatusemehelt" tulebki raha ära võtta! Nunnauunit ei soovi? Panen kokku 1000 evro eest ja kütab ära 300 ruutu. Või natuke rohkem. Või natuke vähem. Vahet pole, rahul pead olema ikka. Ega Sa siis saasta ei osta...

hommikune edit: tahtsin sellega tegelikult seda ütelda, et ehitaja võib valida selle, mida mugavam on paigaldada.
e) ajajuhtimisvõime on otseses sõltuvuses tellija rahajuhtimisvõimest.
Üldehituse puhul siis: kui reedel kupüürid laual ei ole siis esmaspäeval oldakse teisel objektil.
Ja tagasi tullakse kui uus objekt valmis.
Sry, aga see on üleüldine tellija-ehitaja sõbralik suhe.
Ja kuna tellijaid rohkem kui ehitajaid siis nende seas ka huiareid rohkem.
-
- Regulaarpostitaja
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas Meelis Vaiksaar »
Sujuv teema muutus aga ikkagi ei saanud vastust oma lihtsale küsimusele.
Milleks MEISTRILE seda vaja?Mitte kanakitkumise pärast Raivo ma ei küsi,vaid ,et jälle targemaks saamise pärast.

Mis puutub nüüd uude teemasse,siis võtan ka korra sõna.
Kunagi sai Rootsis tööl käidud ja hakkas meeldima soovituskirjade süsteem.Kõva mees oli kel oli ette näidata hunnik soovituskirju.Ja need ulatusid aastate taha,need kirjad,
Kui kliendil tekkis kahtlus ,siis valis suvalise soovitaja ja helistas ja käis kasvõi vaatamas koha peal.
Minuarust pottsepanduses asendamatu ja lihtne turu kordasaamine..Selline süst. välistab teistmoodi tegijad juba eos.Ja turule jäävad soovitustega inimesed.
Ja kliendi seisukohast.Super ju.Kohe on teada mis aastast inimene reaalselt tööle on hakanud,mida teinud on jne.Lisaks veel koolituste paberid ja ongi pilt selga ja kindlustunne majas.
Jube lihtsad on need keerulised asjad.
Lugupidamisega Meelis

-
- Ehituspenskar
- Kontakt:

------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas virgor »

www.hot.ee/kaminad
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Ma vaatasin eile õhtul, siiamaani ei saa suud sirgeksvirgor kirjutas:Mis te vaidlete.Praegu vaatasin naljanurga viimast posti ja tegi küll tuju heaks. Meelis vaata ka.Mind küll ajas naerma

http://www.youtube.com/watch?v=9VL3IxGA ... r_embedded
------------------
www.ehituspenskarid.com
- stupiduser
- Ehitusguru
Edevus.Meelis Vaiksaar kirjutas: Milleks MEISTRILE seda vaja?
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Juststupiduser kirjutas:Edevus.Meelis Vaiksaar kirjutas: Milleks MEISTRILE seda vaja?

See oli nüüd muidugi seltsimehelik iroonia vaid

------------------
www.ehituspenskarid.com
- stupiduser
- Ehitusguru

-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
------------------
www.ehituspenskarid.com
- Robi 1
- Ehituspenskar
- On tänanud: 190 korda
- On tänatud: 220 korda
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:

------------------
www.ehituspenskarid.com
- stupiduser
- Ehitusguru
Ja väga edev

-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Klient näe tahab aga järjest edevamat, sest ega siis soomlane ei taha sitemat kui mitteedevad foorumlased eestlastele teevad. Küllap nad ei ole neid mitteedevaid salastatud töid ikka näinud .Siis poleks mul küll enam midagi siin edvistada.stupiduser kirjutas:Kolmas variant on väga ilus!
Ja väga edev

------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Regulaarpostitaja
Üldiselt, ei viitsi seda teemat enam edasi nämmutada.Sai natuke sumisetud heas mõttes ja nüüd ilmselt pikaks ajaks rahu maapääl.
Muuseas Raivo mulle ka meeldib see viimane joonis.
Kõike head soovides Meelis

-
- Regulaarpostitaja
Vorsti tehase omanik läheb pojaga tehasesse ringkäigule. Jääb seisma ühe masina juures ja ütleb:
Näe poeg see on masin kus siit väravast lähevad lambad sisse ,ja sellest tagumisest tuleb vorst välja.
Poeg selle peale:
Isa kuule,kas sellist masinat ka on kus paned vorti tagant sisse ja eest tulevad lambad välja??
On ikka....sinu ema.
See ei olnud mõeldud naiste ahistamise ,ega halvustamisena.Lihtsalt nali

-
- Regulaarpostitaja
Vorsti tehase omanik läheb pojaga tehasesse ringkäigule. Jääb seisma ühe masina juures ja ütleb:
Näe poeg see on masin kus siit väravast lähevad lambad sisse ,ja sellest tagumisest tuleb vorst välja.
Poeg selle peale:
Isa kuule,kas sellist masinat ka on kus paned vorti tagant sisse ja eest tulevad lambad välja??
On ikka....sinu ema.
See ei olnud mõeldud naiste ahistamise ,ega halvustamisena.Lihtsalt nali

Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed