Mis juhtub toruga?
-
- külaline
Mis juhtub toruga?
Lugemata postitus Postitas torukatki? »
Äärmine toru siis välisukse lähedal ja arvan et jääs. Olin ära, küte oli väljas, mujal majas 10 kraadi aga arvatavasti seal esikus välisukse ääres läks siis toru betooni sees jäässe. Mis juhtub nüüd? Kas Alpex toru on elastne ja venib koos jääga kaasa? Ja sulab uuesti üles loodetavasti kui esiku puhuriga üles soojendan? Ei tahaks uskuda et plastiktoru plõks puruks läheb?
Arno
-
- külaline
Re: Mis juhtub toruga?
Lugemata postitus Postitas jamavärk »
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas duplex »
Oskab keegi kinnitada kuidas majasse sissetulev jäme PEM toru peab külmale vastu? Mul selline lugu, et uus maja poolik ja see toru kütmata majas vesi sees. Küll soojustatud aga ega see soojustus ei pea kah kui väljas väga külm on.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kuuvalgus »
Wirsbo toru venib külmumise tagajärjel suuremaks ja rõngast ei ole enam võimalik peale panna või on see väga raske (jääv deformatsioon)
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas x »
pullikaka, wirsbo lase fööni soojaks ja algkuju on tagasi. Muidugi torukvaliteet ja vastupidavus peale külmumist on kaheldav, kuigi minu kogemusel on kõik torud ellu jäänud. Põrandas olevate ilma rüüsita torude kohta ei oska rääkida, usun, et seal jää surub toru vastu betooni puruks.kuuvalgus kirjutas:Ka alupex toru külmub lõhki, kui veab, siis toru lihtsalt venib suuremaks ja kihid eralduvad üksteisest. niisuguse toru kasutusiga ei ole kindlasti enam 50 aastat.
Wirsbo toru venib külmumise tagajärjel suuremaks ja rõngast ei ole enam võimalik peale panna või on see väga raske (jääv deformatsioon)
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas sky »
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas usr1 »
Nii wirsbo kui alupex ning PEM toru lähevad jääga krõps kati.
Lähevad jääs terastorud samuti lõhki.
Tavaliselt läheb toru pikki lõhki.
Kuna jää paisub kui uuesti sula tuleb ja soe on.
Sulatades sulab jää ning paisumismaa jääb väikseks aga ise sulades võib katki minna. Ei pruugi midagi juhtuda aga võib.
Katsu tuba üless soendada, ehk saad lahti.
kui ei siis kutsu sulatajad
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
kõik on nii nagu siin kirjas rohkem pole vist midagi lisadausr1 kirjutas:Tere
Nii wirsbo kui alupex ning PEM toru lähevad jääga krõps kati.
Lähevad jääs terastorud samuti lõhki.
Tavaliselt läheb toru pikki lõhki.
Kuna jää paisub kui uuesti sula tuleb ja soe on.
Sulatades sulab jää ning paisumismaa jääb väikseks aga ise sulades võib katki minna. Ei pruugi midagi juhtuda aga võib.
Katsu tuba üless soendada, ehk saad lahti.
kui ei siis kutsu sulatajad
aga katsetajatele häid katseid
kui kellelgi vaja torusid remontida siis helistage
mõõduka tasu eest olen nõus abistama
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Keldrit ümbritseb soe maapind.
Lugemata postitus Postitas Pedaal »
1. oli korraliku 5...7 cm betooni all alupex torud katki - ja ei näekuskilt kus viga on. ehitaja leidis mingi "suure kõrvaga ja nõiavitsaga" mehe kes otsis asja üles lappis ära mingi ehk 7 auku vist kusjuures tundus et augud olid nn. toru kõrgemates kohtades. pean mainima et süsteem seisis lahtiselt survestamata kuid mingis osas oli vesi sisse jäetud.
nüüd 3 talv ja rõhk seisab OK. siiani ei tea kuidas mees lekkeid otsis - mingit masinat/seadet ta ei kasutanud. ja vett sisse lastes põrand nagu märjaks kah ei läinud.
2. kord oli nüüd alles samuti seisma jäänud põrand ja vesi sees betooni kohati 1,5....2 cm toru peal ja seal oli lihtne.
paisumine oli betoonilt "kaaned" maha lükanud - ja lekked lihtsalt leitavad. kasutuses wirsbo toru.
kuid nüüd jälle samuti olid purunemised nn.kõrgemates kohtades. samuti olid lõhki kollektoris õhutid
siit ka talupojalik järeldus seal kus on vee ja õhu kokkupuude on asi kõige jõulisem ?
nüüd kuna on olnud kokkupuuteid siis ka küsimus - kas ja kus oleks mingi seade/detektor millega leiaks selliseid lekkeid ?
selle teise juhtumi korral oleks betooni olnud rohkem ja poleks välja näidanud pragu või auku siis ma ei tea kuidas oleks otsinud - vala või uus kiht selga.
ja vaadates erineva toru auke - siis polnud vahet alupex või wirsbo - väga sarnased olid pikki toru ja enamasti suunaga alla poole ning nagu oleks plahvatanud sellise terava väljakeeratud servaga. oli ka pikemaid venitusarme kus toru sein oli nagu kile juba ja seda umbes 20 cm ulatuses
Veidi veel, ja saangi oma kodu Ainult kolmkümmend aastat veel Veidi veel ja ongi minu kodu Kui ma elus olen veel .....
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted