kauaks sooja jagub

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Kasutaja avatar
randolfe
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

kauaks sooja jagub

Lugemata postitus Postitas randolfe »

tere.
oleks huvitav teada,kui kaua teil majad pärast kytmist soojad seisavad,nii hästi soojustatud majad kui ka halvasti soojustatud,et kui tuli alt läind kauaks sooja jagub ja mis temperatuurid kellegil ja ruutmeetrid
mul hommikuks igatahes suht nutune kui ööseks katel tyhjaks pölenud on.
omas majas tööd ei löpe.....iialgi
rope
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Re: kauaks sooja jagub

Lugemata postitus Postitas rope »

Märgi ära ka iseenda küttesüsteemi osad ( katla võimsus, akupaagi maht jms)
Endal on maja ehitus pooleli ja küttesüsteemi valimine suht aktuaalne teema. Oleks huvitav teada, kes mida..
üüriline
külaline

Lugemata postitus Postitas üüriline »

rope kirjutas:Märgi ära ka iseenda küttesüsteemi osad ( katla võimsus, akupaagi maht jms)
Endal on maja ehitus pooleli ja küttesüsteemi valimine suht aktuaalne teema. Oleks huvitav teada, kes mida..
Oluline ikka ka see, milline on hoone enda soojusmahtuvus, ..loomulikult ka isolatsioon, seda ka maapinnaga. Ja ega seina taga juhuslikult naaber ei ela...

Mina lendasin näiteks mullu aastavahetuseks kaheks nädalaks minema. Minnes keerasin termostaadi +8 peale, kui tagasi tulin, siis termomeeter seina peal näitas alles +12 kraadi...
:jooma
katlakütja55
külaline

Lugemata postitus Postitas katlakütja55 »

mul hommikuks ikka külm,praeguse ilmaga
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

randolfe kirjutas:tere.
oleks huvitav teada,kui kaua teil majad pärast kytmist soojad seisavad,nii hästi soojustatud majad kui ka halvasti soojustatud,et kui tuli alt läind kauaks sooja jagub ja mis temperatuurid kellegil ja ruutmeetrid
No see on niivõrd segane teemapüstitus, et isegi tuhandete vastuste (eri tingimuste) üldistamisel jääd kukalt sügama. Majad seisavad soojad sõltuvalt soojustusest, välistemperatuurist, ahjude suurusest, küttematerjalist jne...jne...jne. Kõige lõpuks isegi sellest, mitu drinki õhtul enne magamaminekut teed ja mis tujuga su naine voodisse poeb ;)
Külaline
külaline

Maja ca. 160 m2, enne sõda ehitatud palkmaja. Tahkekütusel töötav katel ja 2 t akupaak. Õhtul umbes kell 19.00 kui panen viimased puud katlasse, siis akupaak on ühtlaselt 60 kraadi peal. Järgmine päev kuskil kella 13.00 ajal on akupaagi ylemine ots 40 kraadi ja radikad seintes seega veel piisavalt soojad.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:
randolfe kirjutas:tere.
No see on niivõrd segane teemapüstitus, et isegi tuhandete vastuste (eri tingimuste) üldistamisel jääd kukalt sügama. Majad seisavad soojad sõltuvalt soojustusest, välistemperatuurist, ahjude suurusest, küttematerjalist jne...jne...jne. Kõige lõpuks isegi sellest, mitu drinki õhtul enne magamaminekut teed ja mis tujuga su naine voodisse poeb ;)

mis siin segast,küsitigi ju,et kaua kellegil seisab
Vasta