Tsinkkatus?
Tsinkkatus?
Lugemata postitus Postitas Kevva9 »
Lugu on selline, et mul maja 2. poole katuseosa sajab läbi. Selle katus on tasapinnaline ja katab ruberoid(sbs). Ja nüüd sügisest saati sajab sealt vett sisse.(Ise majaosa ei kasuta, seal on igast vana kola, aga ikkagi asja peaks korda tegema). Praegu on õnneks talv ja vesi on külmunud, seega sisse ei saja, aga kui nüüd soojaks läheb, siis kogu see lumi sulab ja majaosa upub. Nüüd tekkiski selline võimalus ehitada väikese kaldega tsinkkatus peale. Kas keegi oskaks soovitada, kas tsinkkatus on hea? Ta oleks üsna odav võimalus, kuna hetkel raha loopida palju pole. Omad kogemused oleksid väga oodatud. 

- Robi 1
- Ehituspenskar
- On tänanud: 190 korda
- On tänatud: 220 korda
Re: Tsinkkatus?
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Mõtled topeltvaltsidega valtskatust ? See sobiks kindlasti aga odav see pole . 250-300 krooni m2.
Seda topeltvaltside kohta ma ei oska õelda, aga plekk on odav kuskil 60-80 krooni m2. Pärnust
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Odavaim variant on vist korralik SBS katus teha?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Odavam on siis kindlasti, kui sbs-ile on sobilik alus juba olemas. Aga, kui ikka on päris väike kalle, siis võiks sõna "odav"ka sõnaga "õigem" asendada.
Pärnu turustab tsingitud terasplekki. Puhtast tsingist plekk on liiga kulukas, kui raha kohe kotiga võtta pole, et seda katusele laotada. Ja need plekid, mida palju reklaamitakse, madala kaldega katustele ei sobi mitte üks raas.
taastaja
Pärnu turustab tsingitud terasplekki. Puhtast tsingist plekk on liiga kulukas, kui raha kohe kotiga võtta pole, et seda katusele laotada. Ja need plekid, mida palju reklaamitakse, madala kaldega katustele ei sobi mitte üks raas.
taastaja
Ei taha sbsi, sest kui sbsi paneksin siis ei teeks katusele ka kallakut. Omal on mul muidu lauad olemas(selle raha säästan) aga ma arvan, et puhast tsink ka ka täitsa pole, sest need on tõesti üsna kallid. Sbs oleks ka samas üsna kulukas, sest sinna lähevad ka veel pigi ja 1-st sbs kihist ma arvan, et ei piisa. Alustuseks tuleks sbsi lisamisel muidugi ka vana sbs maha rookida. Sest praegu see ruberoid, mis peal on on üsna õhuke, mõnes kohas isegi betooniavad paistavad, niiet pole ime, et sisse kallab 

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kradiko »
ei saa küll olemasolevast olukorrast mingit pilti (jääb mulje et betoonpinnal on ruberoid) et kui nii siis sbs-ga kadmine oluliselt odavam. Ise teha seda muidugi ei soovita, SBS-i läbijooksud on 99% põhjustatud oskamatust paigaldusest. Plekist katusekate on muidugi teine võimalus, aga siis tuleks siiski jälgid atootjapoolseid paigaldusjuhendeid... ning isegi kui puit on olemas siis plekk + igasugused lisaplekid (seina-, ääre-, harja jne) annavad kogusummale ikka parasjagu juurde.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu