Õhksoojuspump
- Tupsu
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: Õhksoojuspump
Lugemata postitus Postitas Tupsu »
Konkreetsel panasonicul aga kohe kindlasti seda teha ei saa, olen sellist natuke muljuda saanud masinast ülesse ehitanud ja lammutanud. Siseosa elektroonikat vahetanud jne.
Nii et ükski spetsialist seda sulatama paremini ei pane, kui seal midagi just katki ei ole ja välja vahetamist ei vaja.
Teada saab seda aga kõige paremini nii, et välisosa ise ära sulatada ja vaadata kaua asi pärast seda kestab ja toimetab. Saab sulatamisega edaspidi hakkama või mitte.
andere verheizen sie!
Lugemata postitus Postitas põrr »
to R. Kui ostad selle Fujitsu ASYA09LGC, siis pane ta kindlasti raamiga maa peale kui muidugi pätid nii seda minema ei vii. Muidu hakkab ta sul seal palkmaja seinal kõvasti lärmama, vaevalt et siis enam iga päev ahju kütta viitsid kui ÕSP olemas on. Ja kui ta seina peal seal lärmab, siis pole see kuigi meeldiv.
Vaadates sinu tubade planeeringut julgen pakkuda, et isegi lahtiste ustega üle 2 ruumi sa soojaks seal ei saa, seal ei ole lihtsalt võimalik õhul piisavalt hästi liikuda. Mingit veidi üle nulli temperatuuri peaks saama siiski sees hoida, mugavat ühtlast soojust küll mitte.
Mul on enda korteril üsna avatud planeering ning temperatuurid kõiguvad lahtiste ustega kuni 3 kraadi võrra.
- Tupsu
- Ehitusspets
Antud juhul oli tegu Panasonic pumbaga.põrr kirjutas:Ega see ribide jäätumine on ikka väga erakordne asi, ei maksa siin jätta muljet, et peaks pidevalt pangide või soojapuhuritega seadet aitama. Minul on see kurikuulus Fujitsu ASYA09LGC olnud 2 aastat ja eelmisel talvel korra tuli talle tõesti minna kuumaõhupuhuriga appi, sest muidu ei suutnud ribisid jääst enam puhtaks saada. Selle tingis lörtsine tuisune ilm, mis äkki pööras külmetama.
.....
need ei ole omavahel võrreldavad seadmed muu, kui ainult tehase võimsuse poolest.suur mure kirjutas:Tere!
kas keegi oskab abi anda Panasonic CS-E9DKEW puhul, veakood H16. ......
On teil kogemusi, nõuandeid?
Ja tuisune ilm on meil vähemalt kolmandat päeva.
Eile õhtul käisin oma suure välisosa 60 liitri tulise veega üle. Enne seda olin seda hoidnud pool tundi poolte siseosadega jahutuse peal.
Täna on asi igatahes suhteliselt puhas ja hakkab selguma, kuhu see välisosa siiski paari küttekaablit saada tahab.
Igatahes ribid enam sulanud ja tuisanud lumest tekkinud jääd täis ei ole.
Majas käib veel 4 LG inverterit eri tubades ja neil tõesti välisosadel ribidega probleeme pole, kuigi ühel oli peale sadanud lumest oma 25cm müts peas, mis all jääga lõppes.
Kõige hullem on asja juures ikkagi see, et pannakse üks pisike pump ja oodatakse sellelt imetegusid. Neid aga ei järgne.
andere verheizen sie!
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Lugemata postitus Postitas potsataja »
- Tupsu
- Ehitusspets
Pildil oleva välisosa sulatasin 3 päeva tagasi 60 liitri sooja veega . Sama kõrge , kui pildilt paistev radikas on ka veel vastasküljes, ainult sirge.Tupsu kirjutas:
.
Sulatusmeetod oli kanister, ämber ja veel väiksem ämber kopsiku asemel.
Praegu on ilusti puhas, nii et eks need ilmad olid siin ikka soojapumpade jaoks väga kehvad.
andere verheizen sie!
- aare
- Korralik postitaja
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas aare »
Panasonicu E9/12DKE mudelitel, mida müüdi kümneid tuhandeid meil ja Skandinaaviamaades 4-5 aastat tagasi, on massiliselt ilmenenud 2 põhilist probleemi : siseosa ventilaatorimootori laagrite kiire kulumine (suurenenud sirisev müra) ja kompressorite defektid (veakoodid H16 ja ka F91, F95 jne) .suur mure kirjutas:...kas keegi oskab abi anda Panasonic CS-E9DKEW puhul, veakood H16. ... väidetavalt peaks olema kopressorile 5a. garantiid ... Välisosa läheb üleni jäässe. Gaasid kontrollitud ja kõik ok...
Kuigi Panasonic service-manuaalis esitatakse H16 veakoodi puhul võimalikuks ka gaasileke või v/o aju rike , siis praktikas (sh tootja lisainfos) tuleb eelkõige arvestada tuksis kompressoriga. Kuna kütte ja sulatuse normaalne toimimine on seotud kompressori tööga, siis võib selle olulise detaili defektist olla tingitud ka aurusti jäätumine.
NB! Tuleb eristada v/o aurusti jäätumist härmatisega

Panasonicul hakkab enne seadme ootamatuid väljalülitumisi ja veakoodi (H16) ilmnemist ka kompressor
kõvemat-kolisevamat häält tegema ja kehvemalt sooja/külma andma.
Vaata-kuula: http://www.youtube.com/watch?v=bYjz4Qv_hfk
Probleemi algfaasis annab mõne päeva või nädala võrra remonti edasi lükata nii, et lülitate seadme 5-10 minutiks puldist+vooluvõrgust välja ning proovite siis taaskäivitada. Mingi aja jooksul võib masin sisselülimisel üsna normaalselt töötada, aga siis "minestab" jälle ( taimeri tuli plingib, puldil veakood H16). Peagi ei aita seegi sisse-välja lülitustega vigurdamine ja seade ei käivitu .
Kompressorit üldjuhul ei remondita, vaid asendatakse uuega. Hea ilma korral saab seda teha kohapeal, talvetingimustes tuleb aga välisosa demonteerida , töökojas kompressor vahetada (toruühendused lahti/kinni) ja siis v/o uuesti installeerida ning vajaliku koguse gaasiga täita. Originaalkompressor maksab üldjuhul 150-160 EUR-i ja kokku koos rem+sõidukuludega tuleb arvestada 3-4 tuh kr väljaminekuga. Samas pole ka kindel, et see originaaljupp igavesti vastu peab (garantii 2a).
Kõiki garantiitingimusi ei maksa meil Soomega võrrelda, sest seal maksab ÕSP (ametlik)paigaldus 400-1000 EUR-i. See hinnatase võimaldab nii mõndagi. Kahjuks pole Panasonic meie väiksel turul taganud garantiiliste detailide operatiivset saamist ja remondikulude mõistlikku kompenseerimist

- Tupsu
- Ehitusspets
Selle Romusonicu reanimeerimise asemel soovitan see osta.ee oksjonil poolpidusena maha müüa ja seotada korralik aparaat. Kirjutad oksjoil ausalt kõik puudused ja võib saada ehk kuni pool järgmise soetamisrahast ilma paigalduseta.
andere verheizen sie!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Ehk annad selle "pisikese vedru" puuduse teemal kompetentseid viiteid, kus peale sinu arvamuse on veel miskit arvestatavat ja mis oleks siis "korralik" aparaat??? Ega ometi LGTupsu kirjutas: ... üks pisike vedru viga, mis sees kergelt purunes... soovitan see osta.ee oksjonil poolpidusena maha müüa ja seotada korralik aparaat.

- Tupsu
- Ehitusspets
Kompetentse pildi saad siis, kui pees kompressori rellakaga lahti lõikad. Ja ei viitsi tavaliselt need mehed õliste kätega pilte klõpsida ja netti riputada. (Aga tootja on sellest veast teadlik, ehk saadab küsimise peale pildi)Külaline kirjutas:Ehk annad selle "pisikese vedru" puuduse teemal kompetentseid viiteid, kus peale sinu arvamuse on veel miskit arvestatavat ja mis oleks siis "korralik" aparaat??? Ega ometi LGTupsu kirjutas: ... üks pisike vedru viga, mis sees kergelt purunes... soovitan see osta.ee oksjonil poolpidusena maha müüa ja seotada korralik aparaat.
LG suudab teha paljutki kodutehnikat ja uue põlvkonna LG on ka korraliku kasuteguriga. Näiteks LG Maestro sari. Siiski oleks LG mul isegi Õhk-Vesi pumpade osas valikus pigem kuskil 3- 4- kohal.
Soovitan vaadata Mitsubishi Electric või Fujitsu pumpade poole.
Kuigi mul on omal see LG multisplit üleval, siis see on olude sunnil. Sai liiga odavalt soetatud välisosa ja see oli juba ostes pakendiga koos ühele nurgale kukkunud. Kukkumisega oli üks plekikruvi löögist liikumisega läbi toru läinud ja gaas väljas.
Ei tahaks kedagi hinna osas kadedaks teha, aga soetushind koos remondi ja 8kg gaasiga jäi alla 10 000 eek. Üks 3 toruga jaotuskarp tuli kätte 1000.- eek, teine 4 toruga alla 5000.- eek. seitsmest ART Cool siseosast 3 on soetatud hinnaga 500.- eek tk , ilma puldita . (kahe aasta projekt kõigi juppide kokku saamiseks)
Samas oli mul suur probleem LG uute siseosade juurde hankimisel, sest LG puhul tuuakse Baltikumi ainult seda, mis müüb ja minu komplekti juures oli tähtis ka normaalne hind ja välimus. Riia laos on küll olemas, aga ainult komplektis koos välisosaga . (Uued CC seeria siseosad on split ja multisplit jaoks samad. )
Selle raha eest, mis kokku kulutasin , ei oleks ma ühegi teise firma multisplitti saanud. Seega pean temaga rahul olema

Algselt oli välisosa mul soetatud mõttega ümber ehitada vee kütmisele, aga ei suutnud leida inimest, kes sealt ka kasuteguri oleks suutnud garanteerida. Nii tuligi originaalina ülesse panna.
Tegelikult pole soodsad pakkumised praeguse masu ajal kuhugi kadunud.
Näiteks leiab inglise ebay lehelt 8HP (hobujõulise , umbes 22kw) multisplit LG masina välisosa ainult hinnaga £995.00 Näeb välja nagu minu oma, aga on topelt lai. Sisaldab samuti 3 kompressorit. Umbes 27 000 eesti krooniga oleks ostetud ja eestis. Kui see pole veel soodne, leiab alati odavama transpordi. Se oli lihtsalt müüja poolne pakkumine , et £500.00 saab eestisse.
Link http://tinyurl.com/32wq5m9 ja otsi hinna järgi
Tegu on seadmega, mida saab omavahel mitu tükki ka kokku ühendada. Vee kütmiseks mõnel taibul ümber ehitada oleks ideaalne asi.
Asi taandub aga järjekordselt mugavuse taha ja nii jääbki üle osta pea 4x kallim variant, millel tootja tagab ka kasuteguri.
viewtopic.php?f=9&t=25900
andere verheizen sie!
Lugemata postitus Postitas marguso »
Olen selle Panasonicu vead kõik omal nahal üle elanud ja maksma läks see mul kokku 5000 kr.
Lisaks kui pump hakkab vähem sooja andma siis vähemalt mulle tundus, et voolu võttis mehiselt, aga vastu ei andnud midagi.
Aare auks võib seda öelda, et kõik mured ja jamad lahendas meeldivalt ja operatiivselt. Seega julgen Aaret soovitada, aga Panasonicut kindlalt mitte. Sest ma pole ainuke, kes sellesama 4-5 aastat tagasi väga promotud masina ja mis seal salata ka tuntud kaubamärgi õnge läksid.
Samas tundub uskumatu sellise tasemega firma nn "ülelaskmine"

- Tupsu
- Ehitusspets
Firma saatis ju tasuta pumbad asemele, kellel garantii ajal nahka läks. Mis hämaraid teid pidi pärast eestis ülejäänud pumbad müügiks liikusid, jääb juba jagajate südamele.marguso kirjutas:....Samas tundub uskumatu sellise tasemega firma nn "ülelaskmine"
Samas sellist viga ei olnud vene turul müüdavatel Panasonic sama mudeli pumpadel, kus ilmselt allhanke tegi teine kompressori valmistaja. Kogu lõbu jäi skandinaavia maadele.
andere verheizen sie!
-
- külaline
No Tupsu, jälle tuled sa jupsu teooriaga välja. Selliseid kompressoridefekti mass-probleeme pole olnud ju ka Lätis ja Leedus! Aga asi nimelt selles, et Eestis nii nagu Skandinaaviamaades kasutatakse taolisi seadmeid soojuspumpadena talvetingimustes, naabermaades aga aint jahutuseks.Tupsu kirjutas: Samas sellist viga ei olnud vene turul müüdavatel Panasonic sama mudeli pumpadel, kus ilmselt allhanke tegi teine kompressori valmistaja. Kogu lõbu jäi skandinaavia maadele.
Leedukad imestavad pidevalt, et ÕSP-d meil nii laialt on populaarsuse võitnud ja ootavad, et ka nende turul taoline progress toimuks. Venemaal on gaasi ja ka el-otseküte sedavõrd odav, et ÕSP-ga saadavat efekti ei peeta oluliseks.
Nemad kasutavad kõiki neid, meie jaoks heade ja halbade ÕSP markidega seadmeid põhiliselt vaid AC-na jahutuseks. Muide H16-veakoodiga kaasnevaid probleeme arutatakse isegi Bulgaaria foorumites.
Defektseks on osutunud nii "Made in Malaisia", kui ka "Made in Japan" kompressorid.
- Tupsu
- Ehitusspets
Ka minu natuke muljuda saanud välisosa oli sealt pärit ja üks tuttav müüs mul ikka üsna palju sealt pärit komplekte.
Arvatavasti on ka enamus suuri veel praegugi ringlevaid Panasonic 12kw kuni 15kw välisosasid sealt samast pärit.
andere verheizen sie!
-
- külaline
Ära hakka pudrutama! Pana hapnikutootmisega (lux, HE) 9/12 mudelitel pole ka skandinaavias olulisi kompressoriprobleeme esinenud. Peamiselt vaid DKE mudelitelTupsu kirjutas:Minu teooria osa on praktika. Oli Tartus üks kodanik, kes ostis päris suure koguse Panasonic muljuda saanud kliimade laojääke. Seal oli ka päris palju 09/12 markeeringuga masinaid. Kõik nad müüdi eestisse ja tänaseni pole teada ühtegi juhust, et sellest partiist mõni inverter kompressor oleks otsad andnud. (Küll aga üks on -off) Toodetud olid need aga vene turule ja enamus olid meie mõistes Lux mudelid. Hapniku tootmisega välisosas jne.
Ka minu natuke muljuda saanud välisosa oli sealt pärit ja üks tuttav müüs mul ikka üsna palju sealt pärit komplekte.
Arvatavasti on ka enamus suuri veel praegugi ringlevaid Panasonic 12kw kuni 15kw välisosasid sealt samast pärit.
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
See, mis maksis paar aastat tagasi 6 kilo....
NII RÄÄGIME SIIS ASJASt: nii nagu need olid. minu mudel oli ostetud mälu järgi 2007 ja selleks oli CS- 9EDKWEW ,Tupsu kirjutas:Firma saatis ju tasuta pumbad asemele, kellel garantii ajal nahka läks. Mis hämaraid teid pidi pärast eestis ülejäänud pumbad müügiks liikusid, jääb juba jagajate südamele.marguso kirjutas:....Samas tundub uskumatu sellise tasemega firma nn "ülelaskmine"
Samas sellist viga ei olnud vene turul müüdavatel Panasonic sama mudeli pumpadel, kus ilmselt allhanke tegi teine kompressori valmistaja. Kogu lõbu jäi skandinaavia maadele.
millel siis täpselt 2 aastat ja paar kuud hiljem läks läbi siseosa vent ja välisosa kompressor. Maksin kogu selle jama eest 5000 kr. Lisaks siis elektri eest mille eest soojust vastu ei saanud. Samas kuna see oli mu teine elukoht töötas see aparaat ülivähe. Paigaldaja-müüja kasseeris minult sisse 5000 eeku (ma täpselt ei mäleta, aga suurusjärk 5% õige). Tõsi teenindus oli 5+, aga kui arvestada seda, et tehas kõik kompenseeris siis (ja mida ma kipun uskuma, kuna tegemist väga tuntud kaubamärgiga) hakkavad mul väiksed kahtlused tekkima.
Tundub, et sa tunned asja ja ennetada seda, et ma kohe-kohe maksan jälle 5 kilo (kus see see kokkuhoid) siis palun kirjuta mulle margus@tamrex.ee oma kontaktid. Olen sulle juba ette tänulik.
krt ma ei taha, et 2011 ma jälle lõhkise küna ees. Muideks , mis puudutab paigalduse hinda siis maksin antud aparaadi eest koos paigaldusega 18 000 kr ja kui arvestada, et Rautakeskos maksab samasugune paepenn 7990 eeku. ja see on edasimüüja hind siis .........
usunb, et see on hea kui illegaalsed turusolkijad oma nahad saavad
margus

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
marguso kirjutas:.......
......NII RÄÄGIME SIIS ASJASt: nii nagu need olid. minu mudel oli ostetud mälu järgi 2007 ja selleks oli CS- 9EDKWEW ,
millel siis täpselt 2 aastat ja paar kuud hiljem läks läbi siseosa vent ja välisosa kompressor........
krt ma ei taha, et 2011 ma jälle lõhkise küna ees. ...... 18 000 kr ja kui arvestada, et Rautakeskos maksab samasugune paepenn 7990 eeku. ja see on edasimüüja hind siis .........
.....
margus
olles soojuspumbaärist täielikult eemalseisev, siis julgen kommenteerida, et sa ei arvesta ajafaktorit... Turuhinna hoidmine on täielikult tootja kätes, sest igasugu maaletoojate ja edasimüüjate närvid ei pea konkurentsile vastu niikuinii. Oleks aastal 2007 olnud kellegil (misiganes kaubamärgil) võimalik siin turul müüa pumpa 8000 krooniga, siis oleks seda ka müüdud. Väikese Eesti turu pärast ei langeta keegi hinda. See nn. "hinnaerosioon" (tootjate hirmuunenägu) on toimunud tasapisi kogu piirkonnas.
-
- külaline
Nähtavasti poleks Panasonic enamuse meie kliimafirmade kaubaartiklite nimistust kadunud, kui oleks normaalselt varuosadega varustanud ja garantiiremondi kulud kompenseerinudmarguso kirjutas: ... aga kui arvestada seda, et tehas kõik kompenseeris siis (ja mida ma kipun uskuma, kuna tegemist väga tuntud kaubamärgiga) hakkavad mul väiksed kahtlused tekkima....

nohh igatahes ta mul praegu töötab ptui-ptui-ptui

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Ma ise pole küll ÕSP-ide paigaldusega tegelenud, kuid kaks korda olen seda tellinud (koos ÕSP-iga) ja askeldamist pealt vaadanud.Hiid kirjutas:kas vastab tõele, et tänapäeval saab paigalduse 1000 eest?
See, mis maksis paar aastat tagasi 6 kilo....
Selle vähese kokkupuute põhjalt küsiksin, et oled sa kindel, et sa õunu kartulitega hetkel võrdlema ei kipu?
See 6-kilone paigaldus oli aastaid tagasi tõenäoliselt "salongiga kliimafirma" paigaldusteenuse maksumus, sulle huvi pakkuv tuhandekroonine teenus läheb tõenäoliselt rohkem "püha kolmainsus" e. FIE "Isa, poeg ja Püha Vaim" tasemel teenuspaketi kanti, mis aastaid tagasi vaevalt 6 kEEK maksis.
Ja kui "Isa" tuttav on, siis võid ju lausa tasuta või bartertehingu korras puulõhkumistalgupäeva vastu saada ;-) .
-
- külaline
- Tupsu
- Ehitusspets
Arvestades aga, et odav seinaraam koos puksidega 250-300
Karbik 100 eek meeter , 100 eek iga vahevidin (nurk, läbiviik jne) See viimane on muidugi keskmiseks ümardatud hind, aga nii ta arvestuslikult umbes tuleb.
10mm, 6mm paaristoru kuni 70 eek meeter, 20 meetristes rullides
5 soonega (on-off) 4 soonega (inverter) 1,5 ruudune kaabel sise-välisosa vahele, voolik drenaazile , kruvid, plastikkinitused, teip.
Küttekaabel 250-300 ja kinnitustarvikud sellele .
Siit saab teha ainult ühe järelduse. Sellise 1000.- kr paigaldus sisaldab tööandjalt /klientide tagant varastatud materjale ja ei sisalda tööriistade amortisatsiooni, ega kulumit.
Ainuüksi korralik 62mm ava jaoks pikk kivipuur on juba hinnaklassis 3500 pluss juurde drelli ikkagi vaja , sama kallis korralik otsategija , vaakumpump, korralikud digikaalud , kellad jne.
Kui see on kõik tööandja vara, siis võib isegi töö tegija midagi teenida.
Rääkimata muidugi sellest, et vahel tuleb ka gaasi välisossa juurde lisada.
Aga tuttav sai mul Tartus sel sügisel soojapumba paigaldatud 2000.- eest koos kõigi materjalidega.
Saan soovi korral numbri küsida.
andere verheizen sie!
-
- külaline
-
- külaline
Olen käinud erinevaid ehitus- ja elektripoode läbi, kuid sobivat pole leindud.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed