mida annaks selles hinnapiiris ehitada?

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
snail
külaline

mida annaks selles hinnapiiris ehitada?

Lugemata postitus Postitas snail »

Oletame, et mul on maalapp Tallinna lähiümbruses, elektrikapp krundi ääres (võimalik, et ka veetrassi/kanalisatsiooni ots on kuskil ootamas). Vaba raha oleks 400-500K.

Mida selle raha eest annaks sinna lapile kokku klopsida? Pakkumisi võib teha ükskõik, millistele majatüüpidele (k.a. põhumaja, palkmaja vmt). Korruste arv pole oluline v.a. selles plaanis, kuidas odavam tuleb. Kui valida 2 korrust, võib teine korrus olla otse katusealune, ühes otsas rõduga.

Eeltingimus on, et majas peab olema 3 magamistuba. Elutuba(+köök) võib olla selle võrra pisem. Küte võiks olla orienteeritud ahjule. Kanalisatsioon võib olla n.ö. kohalik (septik vmt) aga ikkagi vesiklosetiga.

Ja viktoriiniküsimus olekski järgmine: kas oleks võimalik ja kes teeks ära ning millistel tingimustel?
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Re: mida annaks selles hinnapiiris ehitada?

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Tere!

Minul tekib siinkohal küsimus, et kui palju läheb kallimaks eramu projekt, kui tellida see koos materjalide spetsifikatsiooniga ja eelarve osaga.
See annaks ju tulevasele majaomanikule ülevaate. Hiljem ehitajatelt ja materjalide müüjatelt pakkumisi küsides oleks otsustamisel millestki lähtuda.
Arvan, et 400000...500000 EEK eest umbkaudu majakarbi peaks saama. Aga rohkemat väga loota ei tasu. Kui muidugi ise ei ole ehitaja.
laury
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas laury »

väikese 100m2 karkassmaja kannataks enamvähem valmis teha, kui kasutada odavamate hindadega viimistlus materjale
snail
külaline

Kui palju palkmaja puhul paljalt palgid ja muu materjal maksaks? Nagu ses mõttes, et mu äial on kuskil Põlvamaal paar hektarit metsa, kust tal poleks kahju paari pehkinud kändu majaehituseks ohverdada.
laury
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

palkmaja tuleks kindlasti odavam, sest vähem viimistlust, 100m2 peaks 350 kuskil valmis saama, ühekordne ümarpalkmaja näiteks, selline lihtsam.
snail
külaline

Kas pead silmas vaid karpi või juba ühes siseviimistlusega?
laury
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

ma olen optimist ja arvan, et selle peaks valmis saama sellise hinnaga
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Ühe tarkmaja.eu täiskomplektse nende kõige väiksema suvila saad!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

laury kirjutas:ma olen optimist ja arvan, et selle peaks valmis saama sellise hinnaga
Kle optimist, pane kõik detailid üksikasjalikult paberile, tee eelarvestus, lisa 15%, mitte ära oleta, julgen väita, et 350 000.- eest ei saa sa 100m2 palkmaja(võtmed kätte) ja see on kindel.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

tegin sarnase eelarvega sugulasele 60 m2 suvila
laury
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Manowar kirjutas:
laury kirjutas:ma olen optimist ja arvan, et selle peaks valmis saama sellise hinnaga
Kle optimist, pane kõik detailid üksikasjalikult paberile, tee eelarvestus, lisa 15%, mitte ära oleta, julgen väita, et 350 000.- eest ei saa sa 100m2 palkmaja(võtmed kätte) ja see on kindel.

mitu maja sa kindel mees algusest lõpuni oled teinud?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Aga Laury, miks sa üldse pärid siit kui nii optimistlik oled? Hakka ehitama ja anna siis siia ka teada kui palju läks maksma, kui suur jne. Meie siin foorumis, pessimistid nagu oleme sinu mures, loodame optimistlikut, et sa ei pea vastuse kirjutamiseks nendele küsimustele oma teemat hakkama otsima rubriigi "Arhiiv" seast.
Urmasr
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru

laury kirjutas:
Manowar kirjutas:

mitu maja sa kindel mees algusest lõpuni oled teinud?
"Ema, anna padruneid" :doh:

Olen teinud mitu maja peaaegu algusest lõpuni, aga selliseid eelarvestusi olen teinud anda tarbeks tükki 5 ja see ei ole hetkel teema.
Ütlesin sulle, pane kõik osad üksikasjalikult(viimse, kui liistuni) paberile, projekt, töö, materialid, transport, võta arvelaud välja, liida kokku ja ütle mulle ka, palju said, parem veel, pane excelisse, print screen ja riputa see siia teemasse üles.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
laury
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Külaline kirjutas:Aga Laury, miks sa üldse pärid siit kui nii optimistlik oled? Hakka ehitama ja anna siis siia ka teada kui palju läks maksma, kui suur jne. Meie siin foorumis, pessimistid nagu oleme sinu mures, loodame optimistlikut, et sa ei pea vastuse kirjutamiseks nendele küsimustele oma teemat hakkama otsima rubriigi "Arhiiv" seast.
Urmasr
Homme veel ei hakka aga kevadel on plaanis omale ümarpalgist saunsuvila ehitada mõõtudega 5x6 kahekordne ja eelarveks olen plaaninud 50-70 000 ja ma olen kindel et ma saan selle ka selle hinnaga valmis, selle pärast julegengi väita, et 350 000 eest teeks 100 ruutu ka ära kui hästi tahta. Mina polegi siin midagi pärinud vaid mina ainult vastasin.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

laury kirjutas:.... Mina polegi siin midagi pärinud vaid mina ainult vastasin.
Minu viga, sorry!
Urmasr
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru

laury kirjutas:
Külaline kirjutas:Aga Laury, miks sa üldse pärid siit kui nii optimistlik oled? Hakka ehitama ja anna siis siia ka teada kui palju läks maksma, kui suur jne. Meie siin foorumis, pessimistid nagu oleme sinu mures, loodame optimistlikut, et sa ei pea vastuse kirjutamiseks nendele küsimustele oma teemat hakkama otsima rubriigi "Arhiiv" seast.
Urmasr
Homme veel ei hakka aga kevadel on plaanis omale ümarpalgist saunsuvila ehitada mõõtudega 5x6 kahekordne ja eelarveks olen plaaninud 50-70 000 ja ma olen kindel et ma saan selle ka selle hinnaga valmis, selle pärast julegengi väita, et 350 000 eest teeks 100 ruutu ka ära kui hästi tahta. Mina polegi siin midagi pärinud vaid mina ainult vastasin.
Hästi tahtmisest ei piisa, 50-70 000.- eest istud peeruvalgel, muldpõrandal, ilma katuse ja akendeta, tule maapeale tagasi.
Viimistlus Duo OÜ
viimistlusduo@gmail.com
53425657
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

No ei tasu entusiasmi maha tõmmata. Võib-olla saab palgid oma metsast, aknad kusagilt lammutatavast majast ning katusele viskab vana ruberoidi. Nii on ka varem maju tehtud (näiteks endise Pääsküla prügimäe ümbruses on selliseid mitmeid, mis on praktiliselt ainult prahist ehitatud). Kui aga kõike kaubandusest hankida, siis läheb väga keeruliseks.
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru

jan kirjutas:No ei tasu entusiasmi maha tõmmata. Võib-olla saab palgid oma metsast, aknad kusagilt lammutatavast majast ning katusele viskab vana ruberoidi. Nii on ka varem maju tehtud (näiteks endise Pääsküla prügimäe ümbruses on selliseid mitmeid, mis on praktiliselt ainult prahist ehitatud). Kui aga kõike kaubandusest hankida, siis läheb väga keeruliseks.
Antud hetkel pole jutt, palkidest omast metsast, vaid jutt oli kliendile 100m2 palkmaja tegemisest(võtmed kätte), loomulikult, kui oled nõus oma metsa ilma rahata jagama teistele, siis saab hakkama küll 350 000.-, kui oma töö eest raha ei taha.
Endale võid sellise ruberoidkatusega osmiku teha, kas kliendi käest raha ka julged võtta selliselt tehtud töö eest?.. Vaevalt.
Puu metsas, ei tähenda veel palki su krundil, ka see vajab kulutusi ja tööd.

to: Laury
Aga, kui järgmiseks sügiseks antud hoone valmis saad, löö kõik otsesed ja kaudsed kulud kokku, tuleks kaema seda hoonet, mis sa 50-70000.-(3200-4500 EUR-i ) eest saad, tee korralik arvepidamine ka, siis on asjast hea ülevaade, palju kokku tegelikult läks.

Kuna antud teemas põimub juba 3 erinevat teemat, siis lõpetan.
Viimati muutis Manowar, 25 Nov 2010, 23:50, muudetud 1 kord kokku.
Viimistlus Duo OÜ
viimistlusduo@gmail.com
53425657
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

Ma kommenteerisin seda laury juttu, kus ta plaanib omale 50-70k eest saun-suvila ehitada, mitte kliendile ehitamist. Kui maja karkass omast käest olemas ning muus osas sobib ka kasutatud või vähemkvaliteetne kraam, siis võib selle summaga ehk isegi hakkama saada.
cuumees
külaline

Lugemata postitus Postitas cuumees »

sellise hinnaga lagedale tulla nagu siin jutuks on on ikka laus lollus loodetavasti ei võta keegi seda siin tõesiselt .Ehitan hetkel ise 100 m2 palkmaja ja endal oli olemas just 500 tuhat kui alustasin asjadega.Seega võin suht täpselt öelda kuna see 500 tuhat otsa lõppeb .Paari nädalapärast võin siia juba täpsemad hinna ja mahu võrdlused anada aga soovitan soojalt mitte uskuda seda juttu mida kodanik siin rääägib Sest selle raha eest ei saa isegi kehvasid materjale kasutades mingit 100m2 palkmaja.Ja uskuge minu majake tuleb odava eelarvega ja parimal juhul saab see elamiskõlblikuks 1 000 000 eeguga .Edu kõigile majaehitajaile.
ise tehtud
külaline

Lugemata postitus Postitas ise tehtud »

Alles hiljaaegu avastasin üllatusega, et ca 120m2 eramu kap.remondile on juba üle teema algataja pakutud summa kulunud: vundament, karp, osa aknaid ja katus jäid, muu alates fassaadist ja soojustusest läks vahetusse. Ja ei ole veel kõik valmis, ca 100k läheks ilma pingutamata paika.
Kõige huvitavam on asja juures see, et enamus töid on ise tehtud, ainult kolded ja toruvärk on teenusena ostetud. Erilist luksust ei ole, untsuläinud materjalide ja ümbertehtud töö peale on kulunud maks 5% eelarvest. Materjale on kohati väga hea hinnaga saanud, viimistlus on pigem odav. Antud eelarvega võib ju karbi valmis saada, aga elamiskõlbulikuks tegemiseks läheb rohkem vaja.
Vasta