Kas vertikaalis karkassile panna kübarprofiil horisontaalis

kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Kas vertikaalis karkassile panna kübarprofiil horisontaalis

Lugemata postitus Postitas kaizen »

targad ehitajad, palun aidake rumalat

plaan teha kipssein - karkass (vertikaalis loomulikult) on ca 60 cm sammuga - saan aru, et kipsi kübarprofiil peab olema risti tema alla jääva karkassiga? kas siis kipsplaat kinnitatakse nõnda horisontaalselt? või ma eksin. jälle?
k-zen
ats
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Re: Kas vertikaalis karkassile panna kübarprofiil horisontaalis

Lugemata postitus Postitas ats »

Tere.Saan nii aru,et aluskarkass puidust ja suvalise sammuga.Kui postid sirged ja teistega ühe liini peal ,siis miks mitte kübarat kasutada,kasvõi horisontaalis,peaasi,et plaadi laius toa kõrguse välja annaks.plaadi otsad seod karkassijuppidega.Kui aga vana puitkarkass igatpidi kõver ja loodist väljas,siis juba parem teha vöödega karkass kõrvale.
Siseviimistlus, Plaatimine. 5084218 +358465675729
Vaatamist http://fotoalbum.ee/photos/Transit/sets/689453
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

ats kirjutas: .. puitkarkass igatpidi kõver ja loodist väljas,siis juba parem teha vöödega karkass kõrvale.
.. vabanda, ats - see vöödega karkass kõrvale? ma ei saa aru, palun seleta rumalale "eesti keeles" praegu on
(püstine) karkass, vill vahel, ehituspapp peal - karta on, et need karkassi postid nii väga "joonel" ei ole, st mingi kõikumine ikka on ja kas on 230 cm laiust kipsplaati?
k-zen
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Paned ehituspapile peale veel aurutõkke, siis maha ja lakke metallvöö ja vööde vahele metallkarkassi. Karkassi vahele veel 5cm villa ja kips peale. Perfektne pappmaja konstrui missugune!
vanaema on sul veteran...
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

sashaobrok kirjutas: .. Perfektne pappmaja konstrui missugune!
ma ei saa aru, kas see on sarkasm vms .. sasha, mida ehitajana soovitad pappmaja kostrui asemel seinaks kasutada kui on juba selline puitkarkass majal (laudist ei soovi), enamvähem siledat seina tahan saada

(ehhh, oleks raha ja aega laseks uue maja teha ... betoonist)
k-zen
ats
Ehitusspets
Ehitusspets

Kaisen-kui sein mittekandev vahesein ja ikka jõhkralt kõver ,siis ehk ruumi säästmiseks otstarbekam sein lammutada ja uus teha, näit.66-esestkarkassist GYPROCI standard laius on120-horisontaalselt pannes 2500kõrgusega ruumi tuleb esimene plaat kitsamaks lõigata, näiteks 100 peale ,et ei jääks ules mõtetut riba.Ja vihjeks-googelda.,kasvõi gyproci paigaldus-tarkust tuleb kamaluga. PS.sasha stiil tundubki vähe terav,ei sest midagi.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaizen kirjutas:
sashaobrok kirjutas: .. Perfektne pappmaja konstrui missugune!
ma ei saa aru, kas see on sarkasm vms .. sasha, mida ehitajana soovitad pappmaja kostrui asemel seinaks kasutada kui on juba selline puitkarkass majal (laudist ei soovi), enamvähem siledat seina tahan saada

(ehhh, oleks raha ja aega laseks uue maja teha ... betoonist)
Kõik on õige ja vastab standarditele. Seda ma öelda tahtsingi. Ära pane jah teravmeelitsemist tähele...
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

teravalt ütlemine jääbki paremini kinni. ajju.

On välissein. kasvatada teda sissepoole ei taha rohkem kui kipsi jagu, kas ma kipsi ei saaks panna otse karkassile kruvidega kinni? (puitkarkassile kinnitatud misiganes roovitus vms liigub ju samuti koos karkassiga) kas saab ehituslikult vale konstruktsioon? Andke andeks, kui arutlen valesti.
k-zen
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Pane karkassile osb plaat. Ja kips siis sellele selga. Vuugid plaatidel ei tohiks jääda kohakuti ja saab väägade hää kõva sein. Viimistleda hea ja kapp püsib ka kindlalt seinas. Metallkarkassiga jändama ei pea.
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

sashaobrok kirjutas:Pane karkassile osb plaat ...
pole paha mõte
ja kui paks see seinale osb plaat peaks olema? aluspõrandale sobib 22 mm
k-zen
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ma tegin kodus nii, et puitkarkassile lasin kruvidega 16 mm nn "Püssi plaadi" ja sellele siis omakorda kruvisin kipsi. Hää tugev sai ja pole karta, et kipsplaadi vuugid pragunema hakkaks, mis metallkarkassi puhul kogemata svipsis peaga vastu seina koperdades võib juhtuda :) . OSB puhul piisab 12mm-st, kuid arvesta, et OSB on kallim kui see saepurust pressitud plaat.
Urmasr
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

mis on 18mm osb hind hetkel, ja kas hinnad on tõusmas või langemas
k-zen
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kaizen kirjutas:mis on 18mm osb hind hetkel, ja kas hinnad on tõusmas või langemas
Toksi neti otsingusse kolm tähte- OSB ja hakka vaatama!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

18mm seina on palju, mul läks katusele 15mm ja maksis vist ca 80 eek/m2. Maru raskeks lähevad need plaadid ka seal üle 15mm paksusest. 18mm oli vist juba probleem üksi tõsta kui ta on 1250x2500 mõõdus...
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

sashaobrok kirjutas:18mm seina on palju, mul läks katusele 15mm ja maksis vist ca 80 eek/m2. Maru raskeks lähevad need plaadid ka seal üle 15mm paksusest. 18mm oli vist juba probleem üksi tõsta kui ta on 1250x2500 mõõdus...
1 usun, et rasked plaadid on - kui seinale 15 mm sobib siis 15 mm
2 üks jama ikka veel - lugupeetavad ehitajad - pole need talad ühel joonel sugugi, mida plaadile alla nuputada, et seina sirgeks saaks? (mahahööveldada ei soovi, ehituspapp on klammerdatud taladele)
k-zen
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Pannakse loodimiseks liistakad. Just lõpetasin sellise töö. Liistakaid tegin vastavalt vajadusel - ehituspaber, ruberoid, õhuke vineer, mdf jäägid, paksem vineer, 1,5 cm lauda (seda läks vaid üksainus tükk). Õige paksuse saamiseks siis kombineerid õiges vahekorras. Soovitan osta kohe 2 m või 2,5 rihtimislatt (just lae alt kuni põrandani peab ulatuma), oi kui hea on sellega jooksu ajada. Esimeses järjekorras teed lae alt ja põranda lähedalt ja otsid ülesse muhud.
Mul olid kõik need liistakad siin seal järgi jäänud. Ei lasknud ära visata ega kütta.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Hiljem kui plaati seina panin siis just uue plaadi kinnitamisel lasin makroflehi liite koha juures värskelt vahesse ja plaat seina siis jäi pärast liitekoht tummiselt stabiilne.
Mul oli muidugi kips osb asemel, kuid alussein jooksis kiiga kääga eelmisest omanikust.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Eks ta üks laiskus jälle ole minu puhul, aga mina olen taas kasutanud stiilis "mõeldud naistele, kuid sobib ka meestele" laudade loodimiseks ukse lengikruvisid, just neid "kraedega". Lauale vastavalt, kas alusroovituse kohta või kui alusroovitust ei ole, siis sümmeetriliselt ca 5 auku 2,5m laua kohta. Augud tegin ette 5mm puuriga. Selle lengikruviga on lausa lust reguleerida! Hiljem, kui juba looditud, siis topid igaks juhuks vastavalt vahele Kalvise kirjeldatud klotsikesed alla ja keerad kinni. Ilma horisontaalse või vertikaalse alusroovita on aga hea naelaga märkida eelnevalt puuritud aukude järgi tüüblite asukohad. Neis spets lengikruvisid on igasuguseid, alates 60- ....mm-ni ja maksavad ca 1.-/tk väikese +/- -ga, olenevalt kruvi pikkusest.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Kalvis kirjutas: 2 m või 2,5 rihtimislatt (just lae alt kuni põrandani peab ulatuma), oi kui hea on sellega jooksu ajada. Esimeses järjekorras teed lae alt ja põranda lähedalt ja otsid ülesse muhud.Mul olid kõik need liistakad siin seal järgi jäänud. Ei lasknud ära visata ega kütta.

.. mul on 2-meetrine rihtlatt olemas, toa kõrgus on 2400 mm, kas arvad, et peaksin 2,5-meetrise lati ostma - on täpsem ja mugavam?

urmasr kirjutas:Neis spets lengikruvisid on igasuguseid, alates 60- ....mm-ni ja maksavad ca 1.-/tk väikese +/- -ga, olenevalt kruvi pikkusest.
tänud urmasr, ja kas saaksid panna lingi, et võhikuna vale asja ei ostaks ..
k-zen
ats
Ehitusspets
Ehitusspets

No nii,nüüd teemaalgataja pea päris kirjuks aetud erinevate metoodikatega-oma küsimustega alguses tagasi.Keri ülesse ja loe mu esimest postitust-saadki kergelt ja odavalt sirge seina .Posti hind ca 35-40 eeku,tangid võtad rendist.rellakas või plekikäärid ehk kodus olemas karkassi vahe saad villaga soojustada ja el.toosid sisse süvistada.Karkassile paned 13 mm puitlaastplaadi ja kips salle peale-nii et jätkud ei jää kohakuti.ja valmis ongi jäik ja sirge sein.Värvi alla ideaalne konstrui,ei jää mängime=ei teki pragusi.Nende eelpool soovitatud klotsidega mängimine suht aeganõudev ja seina jäikus küsitav-eriti ,kui sein läheb värvi alla.puu kuivades mängib ja praod garanteeritud.Ja lõpuks-elu on näidanud ,et mõistel -sirge sein- on olenevalt inimesest miljon vastet. .. mul on 2-meetrine rihtlatt olemas, toa kõrgus on 2400 mm, kas arvad, et peaksin 2,5-meetrise lati ostma - on täpsem ja mugavam? Selle kahesega saad hakkama,liigud vertikaalis .
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Naljakas, et siia toksitakse pikad jutud, aga toksisin neti otsingusse kümme täthe ehk "lengikruvi" ja kohe esimene andis selle http://www.ukuari.eu/index.php?route=pr ... 56_160_161. Sa oled veel laisem kui mina :) !
Urmasr
ats
Ehitusspets
Ehitusspets

vaadates esimese postituse kuupäeva,oleks ilmselt sein valmis ja remont valutult lõppenud,kui see vteema oleks" pakun tööd "rubriiki üles pandud.
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

ats kirjutas:Posti hind ca 35-40 eeku,tangid võtad rendist.
mõmm, mis tangid? anna rumalale andeks

Külaline kirjutas: ..Sa oled veel laisem kui mina :) !
Urmasr

olen jah. toksisin samuti lengikruvi - sain suure hulga erinevaid. olen süüdi ja laisk.

ats kirjutas:vaadates esimese postituse kuupäeva,oleks ilmselt sein valmis ja remont valutult lõppenud,kui see vteema oleks" pakun tööd "rubriiki üles pandud.
vaata ats, ma olen laisk, ehituses rumal aga järjekindel - kui oleks vaid seda pappi, küll laseksin ehitajal ehitada - aga näe, pole va seda pappi jagada, sestap esitan lolle küsimusi ja püüan oma napi mõistuse ja jõuraasuga seda ehitust edasi teha, kasvõi kevadel
k-zen
ats
Ehitusspets
Ehitusspets

OK.sel juhul pane voodrilaud otse vanale karkassile peale ja jokk.Laud ei näita ebatasasusi välja.Usun,et nüüd on küll 1001 varianti pakutud.kui jäi väheks.toksi otsingusse karkassitangid,giproci paigaldus jne.googel on põhjatu,rohkem iseseisvat kodutööd ei tee paha.Jõudu
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

tänud kaasa mõtlemast, ats ja jõudu tarvis
k-zen
Vasta