Harige juhmi!!!

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Harige juhmi!!!

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Akvaariumil läks läbijooksuga veepuhastuse agregaadil läbi UV lamp, 8W (30cm pikkune ja 1cm läbimõõduga klaastoru). Pealinna poodides hakati rääkima tellimisest, mis võtab aega ca üks kuu. Öösel läks naine, usin ja kannatamatu :) nagu ta on, omapead, ilma minuga konsulteerimata (olin parasjagu sünnipäeval) :) , kiiresti ebay-sse ja ostis kiiresti Inglismaalt kaks UV toru ca 400.- eest, kusjuures poodides küll kindlat hinda ei öeldud, aga arvati maksvat umbes 500-800.-(???)tükk. Nüüd küsimus selle jutu peale- kas neil lampidel on mingi vahe ka, mis pingega voolu pealt nad töötavad, sest Inglismaal on minu teada 110V pinge või vahet pole, sest sellel meie jurakal( aparaadil) nagunii mingi trafo või drossel võimisiganes seal sees olemas???
Tänan vastamast!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Re: Harige juhmi!!!

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Üldiselt on nende torude peal mingi markeering, selle põhjal saab ju uurida. Ja otse "seina" pole neist ükski ühendet. Minu vähene kogemus väidab, et sama võimsusega asja puhul pole vahet. Võimsus on samade mõõtudega toru puhul ka sama. Ja hinnateema on küll õige. Ma ei saa vist elu lõpuni aru, mille kuradi pärast on vaja siinsetel ärikatel alati kõike vähemalt 2 korda kirvemalt müüa. Need vähesed vidinad mida ise olen ebay kaudu soetanud on isegi koos transa ja tollide ja kurat teab mis maksudega ikkagi ligi 2 korda odavamad (vahest ka rohkem) kui siin mingi "sooduka" pähe müüdav täpselt sama nublakas.
amp
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas amp »

urmasr kirjutas:Akvaariumil läks läbijooksuga veepuhastuse agregaadil läbi UV lamp, 8W (30cm pikkune ja 1cm läbimõõduga klaastoru). Pealinna poodides hakati rääkima tellimisest, mis võtab aega ca üks kuu. Öösel läks naine, usin ja kannatamatu :) nagu ta on, omapead, ilma minuga konsulteerimata (olin parasjagu sünnipäeval) :) , kiiresti ebay-sse ja ostis kiiresti Inglismaalt kaks UV toru ca 400.- eest, kusjuures poodides küll kindlat hinda ei öeldud, aga arvati maksvat umbes 500-800.-(???)tükk. Nüüd küsimus selle jutu peale- kas neil lampidel on mingi vahe ka, mis pingega voolu pealt nad töötavad, sest Inglismaal on minu teada 110V pinge või vahet pole, sest sellel meie jurakal( aparaadil) nagunii mingi trafo või drossel võimisiganes seal sees olemas
Tänan vastamast!
http://www.kropla.com/electric2.htm andmetel on UK-s pinge 230V, nagu meilgi.
Urmas
autodidakt

amp kirjutas:http://www.kropla.com/electric2.htm andmetel on UK-s pinge 230V, nagu meilgi.
Ja mina,juhm, arvasin kogu aeg,et neil seal 110-120V, sest nad tahavad ju erineda teistest eurooplastest (vasakpoolne liiklus, mõõtühikute süsteem jne.) :)
dumbuser kirjutas: Ma ei saa vist elu lõpuni aru, mille kuradi pärast on vaja siinsetel ärikatel alati kõike vähemalt 2 korda kirvemalt müüa....
Ega ma naisega ja paljud teised ka ei saa aru!! Oli vaja 4 Dreambox-i, siin küsiti nende eest 1600-2000 eeku, aga ebayst saime samad asjad koos kohaletoimetamisega alla 1000 eegu tükk. Eks ta üks inimlik ahnus ole!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

kas pole variserlik,
samad mehed kes veendunult õigustavad oma kõrgeid (ehitus)hindasid - parim kvaliteet, garantii, oskustööline peab ilusasti ära elama jne. argumentidega... hüppavad habemesse kodumaisele edasimüüjale süüdistades neid kirvehindades jne. Nagu nemad ei peaks renti maksma, laoseisu kinni maksma, töötajatele palka tegema ja ennast koos perega ära elatama.
Niipalju siis oma mättast ja teistest mätastest.
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

urmasr, ilmselt küsisid valedest poodidest. effexil näiteks 8W UV-C kiirgav toru täiesti laos olemas hinnaga 185 krooni:

http://www.effex.ee/?pg=1&pgr=18&sgr=29&id=143 (vaata koodi 623683)

ning mis puudutab torusid ja võrgupinget, siis seal vahel on nagunii süüteseade ning ballast. nende jaoks on jah võrgupinge väärtus oluline, kuid toru jaoks mitte. pealegi on UK-s on võrgupinge standard praegu 230V (ennem oli 240V)
Urmas
autodidakt

Külaline kirjutas:kas pole variserlik,....
Ah, et 100-300% kasumit, ilma kulutusteta va. tellimisele kuluv aeg, on variselik??? Mulle tuuakse need kas torukest koju ukse taha ilma lisatasuta ehk see on juba hinnas. Kas arvad, et ma pean arvatavasti sama toimingu eest, internetis max 15 minutit klahvide klõbistamist, maksma kinni tema üürid-palgad-ja muud kulud ligi 4x-lt, sest mulle vajalikku toodet tal laos hetkel EI OLNUD ja poleks sinna lattu (arvele) jäänud. Paaris kohas, kus käisin küsimas, öeldi, et tellimise kaup ja 200.- asja eest koos saatmiskuludega küsida aritmeetilise keskmise järgi 650 eeku on vist isegi minu mätta jaoks natuke liig.
Kuna kasutaja "Jan" postitus mulle tuli sinule vastuse kirjutamise ajal, siis ei teadnud õiglast hinda. Vaata palun "Jan"-i vihjet ja räägime edasi variselikkusest.
Viimati muutis Urmas, 13 Nov 2010, 13:19, muudetud 1 kord kokku.
Urmas
autodidakt

jan kirjutas:urmasr, ilmselt küsisid valedest poodidest. effexil näiteks 8W UV-C kiirgav toru täiesti laos olemas hinnaga 185 krooni:

http://www.effex.ee/?pg=1&pgr=18&sgr=29&id=143 (vaata koodi 623683)

ning mis puudutab torusid ja võrgupinget, siis seal vahel on nagunii süüteseade ning ballast. nende jaoks on jah võrgupinge väärtus oluline, kuid toru jaoks mitte. pealegi on UK-s on võrgupinge standard praegu 230V (ennem oli 240V)
Ma tänan sind, Jan, vihje eest. Naine just täpsustas, et ühe hinnaks tuli 171.-/tk, aga võrreldes minult poodides küsitud hinnaga, on see sinu antud vihje hinnavahe köki-möki. Veelkord aitäh!
Teema pealkiri oli vist õigesti pandud, näe targemaks sain!
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

UK pistik on erinev, kui meil, USAs veel teine. Särts on UKs sama, mis meil, USAs 110V.
see oli siis targutus siia takkaotsa... :lol:
tcumen
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas tcumen »

Vahel on siiski kallima hinnaga kohalikult diilerilt ostmine mõistlik, kasvõi lihtsama garantii või hoolduse teema tõttu.
Aga see käib siiski keerulisema tehnika, mitte mingi lambi kohta.
Ja ka siis on 4x hinnavahe liig, mis liig.
Häbenege, sellised müüjad. :twisted:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Sooh, ei läinudki ühte kuud kui saabusid need UV lambid ja üllatus saatekirjal- ühe lambi hind oli 4,29£ ehk meite rahas ca 79 ja pool eeku. Saatmise hind oli kahe lambi kohta tuli 9,98£ naela ehk 185 eeku, kusjuures ühe saatekulu oleks kallim tulnud.
Urmasr
Vasta